Jump to content

Vox Populi - Vox Dei

MetalHead

Recommended Posts

12 minutes ago, DJ_Vasa said:

Da, ali ako bi vlast dobio neko drugi, Orban ne bi sigurno vadio neke svoje lojaliste i huligane iz rukava, već bi se povukao. Naravno, to ne znači da mađarsko društvo ne deli pojedine karakteristike sa južnim susedima.

Suština je da je Mađarska i takva kakva je, uspela da se nađe sa one strane civilizacije samim pripadanjem EU.

4 minutes ago, Урош19 said:

A šta je to? Neka zajebancija?

4 minutes ago, freethrow said:

Suština je da je Mađarska i takva kakva je, uspela da se nađe sa one strane civilizacije samim pripadanjem EU.

To da, Mađarska je ionako samo obična istočnoevropska vukojebina koja je imala sreće sa geografijom.

7 minutes ago, DJ_Vasa said:

Mađarska je ionako samo obična istočnoevropska vukojebina koja je imala sreće sa geografijom.

Bili su vjekovima jedna od ozbiljnijih sila u Evropi, i bili bi i sad da nisu imali katastrofalan dvadeseti vijek, u kom su ih prvo austro-njemci ugurali u prvi svjeCki rat na pogrešnoj strani, a zatim su se, upravo zbog geografije, intimno upoznali sa staljinom i njegovim krvnicima. 

• Like 4

8 minutes ago, Beonegro said:

Bili su vjekovima jedna od ozbiljnijih sila u Evropi, i bili bi i sad da nisu imali katastrofalan dvadeseti vijek, u kom su ih prvo austro-njemci ugurali u prvi svjeCki rat na pogrešnoj strani, a zatim su se, upravo zbog geografije, intimno upoznali sa staljinom i njegovim krvnicima. 

Ja ne znam kako bi Srbi preziveli da su izgubili % teritorija koliko i Madjari.

• Like 3

Ama mislim da se razumemo nego imaš malo grub nastup prema meni, odmah ruka na koleno i to. Sve se razumemo, ja samo kažem da ovi novi profašistički hipermoderni režimi bazirani na hightechu i medijima nisu tako laki za skidanje pukim uskraćivanjem poverenja i da su, na mnogo načina, rešili problem demokratije, barem onakve kakvu svet po inerciji implementira poslednjih decenija.

• Like 2

10 minutes ago, DJ_Vasa said:

Objasnio Beonegro šta se desilo u međuvremenu, a pod vukojebinom podrazumevam mentalno stanje društva.

Tedoreći upravo da nisu mentalna vulfofakina, što se, koliko god meni orban i posebno orbanovi velikomađarski simpatizeri išli uz penis, vidi na gomili nekih detalja, npr. od toga kako su im sređeni i čisti gradovi i sela, preko toga da imaju najbolje vođenu naftnu kompaniju u čitavoj Centralnoj i Istočnoj Evropi (Polski Koncern Naftowy Orlen je veća kompanija jer je Poljska cirka 4x veće tržište, ali je MOL najozbiljnija kompanija u svom sektoru od Austrije do rusije), najveću homegrown bankarsku grupaciju na istom potezu i najprofitabilniju vazduPLohovnu kompaniju znatno šire od toga, pa sve do činjenice da su rijedak primjer centralnoevropske države iz koje se 10-15% stanovništva nije automaCki ispalilo na razne Zapade čim je pala željezna zavjesa i, još više, kad su se dohvatili Šengena.

• Like 5

3 minutes ago, Beonegro said:

Tedoreći upravo da nisu mentalna vulfofakina, što se, koliko god meni orban i posebno orbanovi velikomađarski simpatizeri išli uz penis, vidi na gomili nekih detalja, npr. od toga kako su im sređeni i čisti gradovi i sela, preko toga da imaju najbolje vođenu naftnu kompaniju u čitavoj Centralnoj i Istočnoj Evropi (Polski Koncern Naftowy Orlen je veća kompanija jer je Poljska cirka 4x veće tržište, ali je MOL najozbiljnija kompanija u svom sektoru od Austrije do rusije), najveću homegrown bankarsku grupaciju na istom potezu i najprofitabilniju vazduPLohovnu kompaniju znatno šire od toga, pa sve do činjenice da su rijedak primjer centralnoevropske države iz koje se 10-15% stanovništva nije automaCki ispalilo na razne Zapade čim je pala željezna zavjesa i, još više, kad su se dohvatili Šengena.

Stoji i da im institucije funkcionišu pristojno, ali ne znam zašto onda biraju preispoljnog fašistu.

Pa ja upravo o tome pričam, ljudi su nezadovoljni (objektivno/subjektivno) krizama, SEKAma, korupcijom i čine ono što pravila demokratije nalažu: nisi dobar? biramo sledećeg, pa ćemo ponovo. Znam nažalost dosta ljudi koji su 2012 pokazivali pišu Borisu Tadiću sa idejom neka dođu malo naprednjaci da se ovi naši opamete, pa će se pročistiti i brzo vratiti na vlast bolji, pošteniji i sposobniji, isfiltriraniji. Sounds great, doesnt work. Ova ekipa se ne skida.

• Like 5
  • Thanks 1

15 minutes ago, DJ_Vasa said:

Stoji i da im institucije funkcionišu pristojno, ali ne znam zašto onda biraju preispoljnog fašistu.

Dijelom zato što je fašista vodio zemlju tokom perioda najvećeg rasta i napretka kojeg se danas živi Mađari sjećaju (EDIT: i na osnovu toga ima stvarni legitimitet), dijelom zbog propagande o nekadašnjoj moći Mađarske i njegovim insinuacijama da će to da vrati, a dijelom (ali sad da me braniš kad dođu da mi opet jebu majku ejdžističku, jer si ti tražio objašnjenje) zato što je Mađarska prosječno veoma staro društvo i što glasačima kako odumiru neuroni proporcionalno jača konzervans.

Edited by Beonegro
  • Like 8

2 hours ago, DJ_Vasa said:

A šta je to? Neka zajebancija?

To da, Mađarska je ionako samo obična istočnoevropska vukojebina koja je imala sreće sa geografijom.

Poslao ga SNS valjda da glumi inspekciju al je vrv sam odlučio da nalepi papir prosvetni inspektor.

Pojavio se i na FONu

57 minutes ago, 40Wins said:

Lojanice jugend udarile qrcem o ledinu... 

Svaka čast SNSu na ovom potezu, vrv su crtanje k*** na zidu smišljali 15 dana

3 hours ago, Smrtokapa said:

Ideologija mora da postoji, ne znam kako mislite da funkcionišete drugačije.

Inače, odjutros na gomili nadvožnjaka duž autoputa stoji ovo:

hum7pPI.jpeg

pa bih da im se zahvalim što nastavljaju sa debilnim odgovorima.

Bokte!!
Imaju sve medije u rukama,24/7 ispiraju mozgove ljudima i onda se odluče za ovakav vid aktivizma..rekao bih da im je prpa veća nego što mislim.

A mislim i sledeće: na zahtev javnosti da se obelodane građevinski dnevnici i sudi krivcima za užasnu smrt 15 nevinih ljudi,oni odgovaraju srednjim prstom!? Imamo posla sa potpunim zlom ovde. U pravu je Haos - ovo samo rumunski scenario rešava,ali Srbi nisu Rumuni,tako da..ne znam šta da kažem..

32 minutes ago, Drug Crni said:

A mislim i sledeće: na zahtev javnosti da se obelodane građevinski dnevnici i sudi krivcima za užasnu smrt 15 nevinih ljudi,oni odgovaraju srednjim prstom!? Imamo posla sa potpunim zlom ovde. U pravu je Haos - ovo samo rumunski scenario rešava,ali Srbi nisu Rumuni,tako da..ne znam šta da kažem..

Pa Srbi su u poslednja dva veka sami skratili za glavu četiri svoja vladara (Karađorđe, Mihailo i Aleksandar Obrenović, Zoran Đinđić), a jednog su im ubili drugi (Aleksandar Karađorđević). Ne bi bilo ništa novo pod neonom.

• Like 3