Jump to content

Vox Populi - Vox Dei

MetalHead

Recommended Posts

1 hour ago, Klotzen said:

Ovaj iz Jovine je promenio brave zato što nije siguran da su svi ključevi škole vraćeni. A škola je trenutno blokirana jer se čekaju inspekcije da provere da li je objekat bezbedan za korišćenje posle blokade. U principu to je verovatno ok po zakonima ali čovek definitivno nije sav svoj.

Laže. Glavne brave je mogao da zameni veoma brzo i to jednu za drugom, a izmislio je i da treba proveriti inventar. U Skupi školski inventar mogu da se ubroje kompjuteri i projektori, što se lako može rešiti za veoma kratko vreme, a gluposti kao što su krede, papir i slično su potrošna roba koja se praktično i ne gleda, već se nabavlja po potrebi. Dnevnici i dokumentacija se drže na za to određenim mestima, što se takođe lako i brzo može proveriti, ili se bar prostorije gde se drže lako i brzo mogu izolovati. Ne znam kakva bezbednost bi mogla da bude ugrožena, osim ako školu nije rekonstruisala baš ista ekipa kao i onu nadstrešnicu, i to u poslednjih nekoliko godina. U principu bi sve moglo da bude zapečaćeno da je bila neka prirodna katastrofa, da je u školi divljala horda navijača bar nekoliko sati i slično.

Ludak jednostavno hoće da ili tera inat, pa da sam blokira školu, ili misli da mu je to deda ostavio, pa se ponaša kao da je njegova svojina.

Koliko neformalno čujem, i oni koji su ga postavili da bude direktor razmišljaju da li je sposoban da ostane na toj funkciji. Ironijom slučaja, njegov slučaj se može opisati i onime što je sam izrekao  – razmatraju.

• Like 5

Ne verujem u ovo što sam čuo juče ali po gradu se priča da telekom "kupuje SBB od Šolaka". 

Šta god to značilo jer SBB je u vlasništvu United Grupe koja je u vlasništvu BC Partners i KKR fondova. BC Partners već neko vreme planira da zaradi na toj investiciji iz 2019. godine pa je nejasno šta se tačno dešava. Telekom (zapravo av) sigurno nema para da kupi ceo udeo koji BC Partners ima u UG (koji vredi nekoliko milijardi) ali zasigurno bi želeo da kupi i eliminiše sbb odnosno n1 sa scene.

• Like 2

30 minutes ago, Don Dusko said:

Koje su tacno sankcije i zasto sad?

Ja koliko razumem iz onog teksta, sad jer je USA prosto donela odluku da uvrsti i Gazpromneft na listu kao i firme u kojima imaju 50% i više vlaništva. U to spada i NIS. 

Takođe (a za nas nevažno) sankcije se proširuju i na 180 tankera koji "na crno" prevoze rusku naftu po svetu i neke firme koje proizvode naftu i vlasnike ili direktore tih firmi.

Sankcije su valjda da sa takvim firmama je zabranjeno raditi bilo kakav biznis.

Edited by shonke

1 hour ago, DJ_Vasa said:

Laže. Glavne brave je mogao da zameni veoma brzo i to jednu za drugom, a izmislio je i da treba proveriti inventar. U Skupi školski inventar mogu da se ubroje kompjuteri i projektori, što se lako može rešiti za veoma kratko vreme, a gluposti kao što su krede, papir i slično su potrošna roba koja se praktično i ne gleda, već se nabavlja po potrebi. Dnevnici i dokumentacija se drže na za to određenim mestima, što se takođe lako i brzo može proveriti, ili se bar prostorije gde se drže lako i brzo mogu izolovati. Ne znam kakva bezbednost bi mogla da bude ugrožena, osim ako školu nije rekonstruisala baš ista ekipa kao i onu nadstrešnicu, i to u poslednjih nekoliko godina. U principu bi sve moglo da bude zapečaćeno da je bila neka prirodna katastrofa, da je u školi divljala horda navijača bar nekoliko sati i slično.

Ludak jednostavno hoće da ili tera inat, pa da sam blokira školu, ili misli da mu je to deda ostavio, pa se ponaša kao da je njegova svojina.

Koliko neformalno čujem, i oni koji su ga postavili da bude direktor razmišljaju da li je sposoban da ostane na toj funkciji. Ironijom slučaja, njegov slučaj se može opisati i onime što je sam izrekao  – razmatraju.

Ne znam tačno šta u bezbednost ulazi. U tom tekstu je pisalo da je pominjao sistem za uzbunjivanje prilikom požara.

2 hours ago, shonke said:

Ne verujem u ovo što sam čuo juče ali po gradu se priča da telekom "kupuje SBB od Šolaka". 

Šta god to značilo jer SBB je u vlasništvu United Grupe koja je u vlasništvu BC Partners i KKR fondova. BC Partners već neko vreme planira da zaradi na toj investiciji iz 2019. godine pa je nejasno šta se tačno dešava. Telekom (zapravo av) sigurno nema para da kupi ceo udeo koji BC Partners ima u UG (koji vredi nekoliko milijardi) ali zasigurno bi želeo da kupi i eliminiše sbb odnosno n1 sa scene.

Evo nova info: ugovor će možda biti potpisan poslednjih dana ovog meseca. Trebalo je za sv. Jovana ali se pomera 10ak dana. 

N1 SRB nema više. Kurir kupuje Nova S.

• Tuzno 2
  • WOW 1

20 minutes ago, shonke said:

Evo nova info: ugovor će možda biti potpisan poslednjih dana ovog meseca. Trebalo je za sv. Jovana ali se pomera 10ak dana. 

N1 SRB nema više. Kurir kupuje Nova S.

Eee, kad dobijemo 9 meseci slobodnog RTS.

Al ozb sad, valjda se moze isto osnovati druga tv, kao kad je nin presao u radar

Bez nac. frekvencije ni N1 i Nova nisu mogli da ga obore. No ovo će biti ogroman udarac za sve protivnike režime. I to malo slobode nestaje bez SBB. No i pre par godina smo imali ovakve priče možda je samo buva da se obeshrabri što više ljudi.

• Like 8

3 hours ago, Klotzen said:

Bez nac. frekvencije ni N1 i Nova nisu mogli da ga obore. No ovo će biti ogroman udarac za sve protivnike režime. I to malo slobode nestaje bez SBB. No i pre par godina smo imali ovakve priče možda je samo buva da se obeshrabri što više ljudi.

I ja bih voleo da vidim neke konkretnije informacije. Pretpostavljam da bi bar neki od medija to objavili. A mogla bi i opozicija da se oglasi.

Edited by DJ_Vasa
  • Like 2

9 hours ago, handys said:

Al ozb sad, valjda se moze isto osnovati druga tv, kao kad je nin presao u radar

Radar je deo United grupe, zato su mogli, maltene da nastave da rade bez pauze. Ko bi mogao ili želeo da uloži veliki novac da stvara nove meedije od nule, možda čak i iz minusa. jer sigurno ne bi imao ni blizu ravnopravne uslove rada i mogućnosti da bilo šta zaradi, čak n da opstane na nuli. Sve je to jako skupo i rizično.

• Like 2

Ko god je nesto privatno radio, taj dobro zna da raznorazne inspekcije mogu da te uniste skroz. N1 i Nova je nesto drugo, mnogo ozbiljnija prica i nisu tu mogli bas da se izivljavaju. Neki buduci slicni mediji bi nadrljali bez ozbiljnih leđa.

• Like 1

Informativni program je skup i nema šanse da zarađuje novac u državi kakva je Srbija. N1 je pravio gubitke ali je bio bitan SBB-u jer su mnogi bili kod njih upravo zbog njega pa je na taj način program koji gubi novac u finalnom obračunu u stvari donosio profit SBB-u pa nije bio problem da SBB pokrije njihov minus. Slično je i sa sportskim kanalima. A da neko krene da pravi novi SBB to je ekstra skup posao i to nema šanse da se desi u Srbiji. Ako parizer uzme SBB to je to, nema više slobodnih medija i onda je siguran na vlasti dok ove generacije što se informišu na TV ne budu svedene na nekih 10% glasača.

SBB je neko ko želi nac.frek. i to je ono što parizeru pravi ogroman problem. Ako bi oni dobili nac.frek. on bi za godinu-dve pao sa vlasti. Sa druge strane on svo vreme ne dozvoljava da se ta zadnja frekvencija dodeli upravo jer je SBB jedini koji može da izgradi ozbiljnu TV. On već sada izdržava Prvu i B92 koji su gubitaši samo da ih ne bi kupio SBB i zato neće da dodeli tu zadnju frekvenciju jer bi mu to bila treća TV koju mora da finansira. Naravno te radnje vuku negativne poene na zapadu tako da kupovinom SBB bi mogao i to da reši i da zatvori u potpunosti medijsku blokadu Srbije a da više ne trpi kritike zbog te blokade frekvencije sa zapada.

• Like 5

9 hours ago, DJ_Vasa said:

I ja bih voleo da vidim neke konkretnije informacije. Pretpostavljam da bi bar neki od medija to objavili. A mogla bi i opozicija da se oglasi.

https://www.klix.ba/biznis/investicije/klixba-saznaje-bh-telecom-preuzima-telemach-u-bih-crnoj-gori-i-sjevernoj-makedoniji/250110065

OVo je jedini ozbiljniji medij koji je nešto objavio. Naravno, tiče se telemach-a u BiH i njihovog telekoma koji preuzima taj deo uz MK i CG paričiće kompanije.

Ostalo što sam ja napisao su "insajderske" info koje sam čuo po čaršiji.

Piše se naveliko i po internetu, sa hiljadu verzija i kombinacija ali mislim da je kraj januara vreme kada ćemo znati zaista većinu detalja.

Edited by shonke

1 hour ago, DameTime said:

Relja je ozbiljan car, viđen je i na protestima.

Sve pet, ali... Kako neko uopšte dovede u vezu požare u Kaliforniji sa protestima u Srbiji? Wtaf? 

• Like 1

Uuups! Azaerbejdzan otkazao isporuku gasa Srbiji a kad ce opet da isporucuje, ne zna se.

Amerikanci pritisli oko NIS teme.....2,5 godine nakon pocetka rata i prvih sankcija Rusiji...

Stizu vesti i o mogucnosti da se Srbiji, zbog nemira na ulicama, oduzme licenca za Expo 027....

Ja l to zapad pusta ovu nasu nesrecu niz vodu?

Ili je u pitanju tuca slonova u kojoj strada jedino - trava?

Kako god, javlja mi se da se pakuju koferi....

Edited by Pletilja