goldberg Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago Napisano jedno desetak postova, veze nema sa temom. Pa da se vratimo onome sto je bitno - dosadasnjoj sezoni KK Buducnost. Eto, nakon odlaska GC, Hapoela, Valencije, Wolvesa (i dolaska zamena u vidu Chemnitza, Londona, Neptunasa, Panioniosa koji su daleko manje platezno mocni klubovi) i nakon zreba u kojem je klub zavrsio u dosta laksoj grupi nego prosle sezone konacno je izboreno to 3. mesto i prvi mec u Podgorici u PO. Ura! Da se razumemo, ostvaren je i rekordan broj pobeda - cak 12 ili 66,7%. Medjutim, prosle sezone KKB je igrao sa Besiktasem, Bahcesehirom, Gran Canarijom, Hapoelom, Wolvesima + Joventut, a sada sa Besiktasem, Turk Telekomom, Bourgom + 3 kluba koji prosle sezone nisu ni igrali ovo takmicenje. Prosto je kvalitet opao i to znatno. Pocelo se lose - nakon setnje u Londonu, dozivljen je poraz od Trenta (jedna od vecih bruka, a bilo ih je ohoho u poslednjih 4-5 sezona) i TT u gostima. Zatim sledi serija od 5 pobeda sto je i najbolja serija ikada u poslednjoj deceniji ovog kluba. Sve je to pomracio prvo onakav poraz od Bourga, pa blamaza u Trentu, pa onaj smehotresan poraz od Panioniosa. Samo je pobeda nad TT ostala kao svetla tacka u ovom drugom delu sezone, ove tri pobede su ostvarene protiv oslabljenih rivala + nakon -10 u Ulmu. Cilj i dalje mora biti isti - polufinale ovog takmicenja. To sto je put sada tezi, zao mi je, sami su krivi. Em je budzet za prvu ekipu veci nego prosle sezone, em se samo turski trio + Hapoel J. moze smatrati favoritom protiv ovakve ekipe Buducnosti. Naravno, ne ocekujem nista - cak ni pobedu protiv Cluja. KK Buducnost ove sezone jako tesko igra protiv ekipa koje dodju u punom sastavu, a Cluj ima trojicu igraca sa 20 indeksnih poena u proseku + jos 5-6 jako dobrih sljakera koji odradjuju svoju ulogu. Ako/kad se to prodje, apsolutni minimum mora biti barem otvoren mec u Istanbulu, a ne da gledam novu mlohavost na terenu i laganih 10-20 razlike za domacina. Naravno, pre toga ne bi bilo lose da se dobije KKP koji se nalazi u ozbiljnim problemima. Ako nista, da se barem pobiju za pobedu, a ne da to bude jednosmeran mec.
rodriguez Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 6 hours ago, goldberg said: Ura! koji si ti car! KK titograd super, KKP i KKCZ sralje. ovo ne može da se izmisli!
qqruz Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Moj odnos sa KK Budućnost opisao bih ukratko kao neku toksičnu vezu. Bude u tom navijanju mnogo nervoze, stresa sjekiracije... I izađem iz te toksične veze, svede se na pogled na Sofascore uz super ili jebiga u zavisnosti od rezultata. No, ne lezi vraže. Junior stasao za košarku i voli navijanje, pa ajmo iznova u to vrzino kolo. Kupile se sezonske i zaista to su trenuci sa sinom kojih ćempo se obojica sjećati. Mada je bilo i trenutaka "tata, ako ćeš onako da se ponašaš ja više neću sa tobom na utakimce" u drugom poluvremenu protiv Trenta :). Elem da pređemo na sportski dio. Nažalost, Budućnost sada nema ekipu sa lokala kao nekada Gašo, Dejo, Šćepo, Goran, Buli, Saša, Đuro... Sad je sve drugačije, ne samo kod nas nego u evropskoj košarci... To kapiram i ok mi je kad vidim da se i stranci primaju kada bude vrhunsko navijanje kao protiv Burga kad se ozbiljno topila prednost. Što se tima i kluba tiče, svi igrači zajedno primaju kao najplaćeniji EL igrači poput nekoga Micića ili najavljenog Bogdanovića. I to je to što može da se dobije od para koje Bokan skupi zajedno sa vendorima svojih marketa, veleprodavcima, bankama itd... I ispaljivanje glavnog grada za ugovorene pare svake godine. Otprilike, prema svecu i tropar. Možemo biti korektan Eurocup tim i to je to. Za više treba x4 ili x5 para. I to za klub koji nema kladionice za sponzore što mi je poseban merak. Ja se samo bojim da Bokanu ne dosade ispaljivanje glavnog grada i da zajedno sa sponzorima ne prebaci sve na SC, a KK Budućnost doživi sudbini FK Budućnost da ga vode ćaciji iz Demokrata i da se bori za opstanak u CG ligi. Tako da je i ovo OK. Od jednoga učešća u EL oporavljali smo se 3 godine :). I na kraju... I sa Klužom i sa Baščešehirom je jedna utakmica... Kao u NCAA spring madness. Pa što bude...
Recommended Posts