Jump to content

Rusija - zemlja cuda


dude

Recommended Posts

7 hours ago, 033zero330 said:

:lol_2:

 

 

 

Rusofili kažu da se groblje betonira i za svakog plaćenika diže neka piramida. Doduše nema izvora informacije a nije ni jasno ko to plaća sada kada je Prigožin ubijen. Ali deluje na videu da se sprema betoniranje.

 

Edited by Klotzen
Link to comment
Share on other sites

Bivsi ministar finansija Rusije krivi nagomilane indijske rupije za pad rublje :

 

Quote

По његовом мишљењу, тренутни ниво рубље од 95 за долар је делимично резултат неспособности Русије да конвертује рупије које је зарадила извозом у сопствену валуту, остављајући рупије на цедилу.

Трговина енергентима између земаља је процветала откако је Русија била ограничена западним санкцијама, али је Москва убрзо открила да рупије које се користе у трговини немају много користи на већини глобалних тржишта.

„Немамо шта да купимо у Индији, али не можемо да вратимо ове рупије, јер је рупија неконвертибилна валута“, написао је Задорнов. Он је проценио да је Русија послала у Индију производа повезаних са нафтом у вредности од 30 милијарди долара, а увезла производа у вредности од 6 до 7 милијарди долара.

 

https://finance.yahoo.com/news/former-kremlin-official-blames-rubles-041238520.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

 

Quote

Russian media are reporting that mobile operators in Russia are facing a shortage of base stations needed to expand and maintain their networks due to sanctions.

 

The largest operators on the market such as MTS, Megafon, Vimpelcom and Tele2 were left with 20-30 thousand stations by the end of the year, while normal operation requires at least 80 thousand stations, Alexander Sivolobov, deputy head of the NTI Competence Center for wireless and Internet of Things technologies said.

 

According to Sivolobov, over the past year, operators have been testing equipment from "third echelon" manufacturers from China and other countries, but they have not yielded satisfactory results after the start of Russia's full-scale invasion of Ukraine, when the world's leading telecom equipment manufacturers, such as Finland's Nokia, Sweden's Ericsson and China's Huawei, suspended their official deliveries to Russia.

 

Currently, some Russian operators are considering working with Chinese manufacturers to modify stations to fit existing networks, according to a source among electronics suppliers. Nevertheless, the mass transition of operators to "third echelon" stations may lead to failures in communication networks and increased costs for equipment repair, Alexey Boyko, an analyst of the specialized telegram channel Abloud62, warned.

Link to comment
Share on other sites

21 minutes ago, ras kass said:

Avion ruske sviokompanije zbog kvara prinudno sleteo na livadu

 

https://x.com/DarthPutinKGB/status/1701513327187288353?s=20

 

 

 

 

 

Pomenuto u twittu....Sad znate zašto je Kim došao vozom....ova porodica, inače, uglavnom putuje svojim oklopnim vozom. Sećam se 82-3-4 kad je bio u ondašnjoj Jugoslaviji (SFRJ) njegov, deda, pradeda šta li je, je putovao vozom od Beograda do bugarske granice, a verovatno i na dalje. Sećam se da je bilo policije na pruzi, na svaka dva metra....

Link to comment
Share on other sites

Zanimljiva je vest za taj avion jer ukoliko se usled sankcija delovi ne menjaju na vreme, mogu da nastanu opasni kvarovi. Kao jedan od mogućih razloga se spominje hidraulika, mada me baš zanima šta će pisati u izveštaju. Kod aviona su mnogi sistemi dulirani, pa ako jedan zakaže, prelazi se na rezervni i obično se glavni sistem servisira odmah po sletanju kako bi rezervni i ostao rezervni, tj. da bi se koristio samo u slučaju kvara glavnog sistema. Ukoliko je tako nešto u pitanju, izgleda da se avioprevoznici i vazduhoplovne vlasti opasno igraju ljudskim glavama jer u avijaciji ne važi sistem 'teraj dok može', već se deo mora zameniti kada to propiše proizvođač ili kada se primeti da ne radi kako treba.

 

Postoji još jedan potencijalni uzrok koji takođe deluje jezivo:

 

Quote

The cause of the emergency landing still remains unconfirmed, though it has been speculated that the aircraft may have run out of fuel.

 

Izvor: https://aviationsourcenews.com/emergency/ural-airlines-a320-makes-emergency-landing-in-novosibirsk-field/

 

Ukoliko su krivi sistemi koji pokazuju nivo goriva, i za njih važi pravilo da moraju funkcionisati besprekorno i da se moraju redovno održavati. Teorijski je moguće da oba pilota nisu obraćali pažnju na količinu goriva, mada mi je teško da u to poverujem. Teško je poverovati i da je urađen loš proračun ili da su dobili manje od tražene količine. Ovo se, doduše, jednom desilo, ali u pitanju je zabuna između metričkog i anglosaksonskog sistema mernih jedinica, što je ovde malo verovatno.

 

Moscow Times prenosi i malo čudnu izjavu direktora kompanije čiji je avion prinudno sleteo:


 

Quote

 

Ural Airlines' general director dismissed the possibility that the plane's technical difficulties were linked to shortages of spare aircraft parts brought on by Western sanctions.

"For Airbus servicing, we've had the ability to perform all kinds of maintenance," the airline's general director Sergei Skuratov said at a press conference, according to the RBC news website.

 

 

Ovde je naveo samo da kompanija ume da popravi sve što je potrebno, ali to im je uzalud ukoliko nemaju delova. Avioni se ne popravljaju pomoću štapa i kanapa i kod njih ne funkcioniše princip 'teraj dok može', već se ozbiljni kvarovi moraju rešavati momentalno.

 

Ne znam da li će se ikada saznati prava istina jer ne verujem da će francuski istražitelji, odnosno predstavnici proizvođača, dobiti dozvolu da učestvuju u istrazi, što se obično radi kada je avion proizveden u drugoj zemlji.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, 033zero330 said:

:lol_2:

 

F57KvSIWgAAkIGH.jpg

 

Vidi se polozaj pregovaraca... Govedo Putin je jednu Rusiju koja je bila na korak do integrisanja u razvijeni svijet, doveo u polozaj da moli Sjevernu Koreju za pomoc... 

Edited by ters
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...