Jump to content

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Jedan od komentara na video iz hidden spoilera mi je zapao za oko:

Is there something like chemically wrong in your brain if you give up a middle class life to go die in some ditch in a war of aggression for a country that isn’t even your own?

Like this is levels of falling for propaganda that shouldn’t even be possible.

Edited by djura.net
  • Like 1
Posted
7 minutes ago, djura.net said:

Is there something like chemically wrong in your brain if you give up a middle class life to go die in some ditch in a war of aggression for a country that isn’t even your own?

BITTE HELFEN SIE: Tapferer Amerikaner tritt der russischen Armee bei

Posted (edited)
5 hours ago, djura.net said:

Jeziva priča. Pritom, mogli su da se sklone u neki Vajoming, Montanu, otvorena priroda, skoro da nema velikih gradova, žive život kakav žele. Ne, oni su hteli tradicionalni hrišćanski život, a Rusija fura tu priču da je takva i eto. 

edit: Lik iz videa koji je @Dragan okačio kaže da se Amerikanac sam prijavio da bude varilac u vojsci, a oni ga poslali u prve borbene linije. Žao mi je ove dece sa takvim roditeljima, ali lik se sam prijavio da gine... Katastrofa.

Edited by Rex
  • Like 1
Posted (edited)

Kako funkcionise oligarhija u russiji i sadasnji proces nacionalizacije.

Psiholoska struktura zlog gnoma.

Spoiler

Edited by Dragan
Posted

Ovo nije direktno vest iz russije, ali se tice njenog strateskog slabljenja.

Zli gnom i stabilna budala, 4D sahisti.

Dva zakleta neprijatelja su se ujedinila protiv Putina

Odnosi između Rusije i Azerbajdžana urušili su se kroz niz brzih i oštrih udaraca.

Sve je počelo prošlomjesečnim uhićenjem sedmorice azerbajdžanskih državljana u ruskom gradu Jekaterinburgu, u sklopu istrage o mafijaškim ubojstvima starim 25 godina.

U samo nekoliko dana dvojica osumnjičenika preminula su u pritvoru, dok su se ostali na sudu pojavili s vidljivim ozljedama. Azerbajdžan je odgovorio bijesno: otkazani su ruski kulturni događaji, izvršena je racija u uredima novinske agencije Sputnik u Bakuu, a skupina ruskih IT stručnjaka uhićena je pod optužbama za trgovinu drogom i kibernetički kriminal. Vrhunac je bila prijetnja s ruske državne televizije da bi Baku mogao biti "zauzet za tri dana", što je opasno podsjetilo na retoriku uoči invazije na Ukrajinu.

Iako se rat čini malo vjerojatnim, raskol je stvaran i iznimno opasan za Moskvu, piše The Telegraph. Razlog tome je neočekivani preokret: Armenija, nakon 30 godina brutalnih sukoba s Azerbajdžanom, sada se udružuje sa svojim starim neprijateljem kako bi zajedno istisnuli utjecaj Vladimira Putina s Južnog Kavkaza.

Predsjednik Azerbajdžana Ilham Alijev i armenski premijer Nikol Pašinjan sastali su se 10. srpnja kako bi izravno razgovarali o ključnoj točki spora – takozvanom "Zangezurskom koridoru". Riječ je o predloženoj ruti koja bi preko južne Armenije povezala Azerbajdžan s njegovom eksklavom Nahičevan.

...

Posted

Ruska trostruka sramota

Tajne službe su kičma Putinovog aparata moći. Ali početkom leta, doživele su tri katastrofe za pet dana.

U jednoj anketi iz 2018. godine, ruski roditelji su pitani šta žele za budućnost svoje dece. Skoro 50 odsto je reklo karijeru u FSB-u, domaćoj obaveštajnoj agenciji. Ovo nije bilo iznenađenje. Rusija je jedina zemlja na svetu gde je moć koncentrisana u obaveštajnim službama. Sve ostalo je drugorazredno. Politika, pravosuđe, vojska, čak i oligarsi imaju malo ugleda i još manji uticaj.

...