Klotzen Posted December 25, 2020 Share Posted December 25, 2020 Jeste. To je taj. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tamburinjo Posted December 25, 2020 Share Posted December 25, 2020 10 hours ago, Crni Bombarder said: Jesi pogledao obnovljenu verziju?^ Ja jos nisam.. Nisam, ne zurim nesto... kad se setim koliko sam prosle godine cekao Irca... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ne sam Safete Posted December 27, 2020 Share Posted December 27, 2020 (edited) On 12/25/2020 at 8:11 PM, Plavi Golub said: Blizi se vreme za 4 skakaonice Gledala ga ovaj film opet Eddie The Eagle (2016) https://m.imdb.com/title/tt1083452/ Prica o apsolutnom underdogu. Meni izuzetno zanimljiva jer sam pravog Edija gledala sa tatom i sestrom mnogo puta i svaki put tisini i zelela samo da aterira bezbedno. Ali kakav je to duh i zelja bila. Apsolutni ljubimac publike na drugi nacin od onih najboljih. Pravi Edi u akciji: Pravi Edi o filmu: Meni je super ovaj film ... uvjek se sjetim kako je pokojni Nikita rekao prilikom jednog prenosa- Zovu ga Edi orao iako meni više liči na neku drugu pticu, npr vrapca. edit: volim skokove, prije nisam propuštao gotovo ni jednu skakonicu, zadnje dvije god sam ispao iz fazona ... naravno Fierschanzentornee se ne propušta. Edited December 27, 2020 by Ne sam Safete Link to comment Share on other sites More sharing options...
Plavi Golub Posted December 27, 2020 Share Posted December 27, 2020 (edited) Da, neocekivano dobar. Ja sam ga gledala iz radoznalosti. Meni je to uspomena na detinjstvo kad smo ski-skokove svi porodicno gledali oko NG (izuzev mame 🙂) Nakon ove njegove avanture, promenili su pravila za dolazak na zimski olimpijadu tako da bas kompletni autsajder nije vise mogao da se prijavi. On je pokusao da se kvalifikuje za sledecu, ali nije uspeo. Uglavnom on je neku lovu zaradio zabavljajuci narod po trznim centrima u Engleskoj u vreme popularnosti, vratio se nakon toga poslu u pilani. Jeste sredio onu vilicu. Znam da se na letnjoj olimpijadi u Sidneju pojavio neki Edi iz africke zemlje koga su prozvali jegulja (eel). Mucenik samo sto se nije udavio u bazenu. Quote https://en.m.wikipedia.org/wiki/Eric_Moussambani Quote Sorry zbog trola, ali ove price o totalnom autsajderima su mi neverovatno zanimljive. Edited December 27, 2020 by Plavi Golub 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted December 27, 2020 Author Share Posted December 27, 2020 Jedan hrvatski reper ima pesmu posvecenu Bozicu,pa kaze: Jure sanke, Kamin vruci, Po stoti put, "Sam u kuci" Zaista,svaki put,negde u ovo doba godine,krenu reprize ovog filma na sve strane..nemoguce ga je izbeci..verujem da ste makar prvi i drugi deo (ostale svakako ne priznajem) gledali bar po nekoliko puta..a da li ste primetili scenu iz drugog dela,kada se malom Kevinu pri prvom ulasku u njujorski hotel,u maloj asistenciji, nadje jedno vrlo poznato lice? Spoiler 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Plavi Golub Posted December 27, 2020 Share Posted December 27, 2020 Ja jesam jos prvi put 😃. On je izgleda bio vlasnik tog hotela u to vreme. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ne sam Safete Posted December 27, 2020 Share Posted December 27, 2020 25 minutes ago, Plavi Golub said: Ja jesam jos prvi put 😃. On je izgleda bio vlasnik tog hotela u to vreme. Navodno nije htio da im dozvoli da snimaju ako mu ne zavrse pojavljivanje u filmu ... renta se podrazumjeva 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted December 27, 2020 Author Share Posted December 27, 2020 E,ovo su detalji koje ja nisam znao,a nisam ni proveravao @Plavi Golub @Ne sam Safete Link to comment Share on other sites More sharing options...
Plavi Golub Posted December 27, 2020 Share Posted December 27, 2020 (edited) Ja sam to potpuno zaboravila tj nisam mislila o tome nakon gledanja. Ima toga sa cameo pojavljivanjima koliko zelis u svetu filma. Ono, nisam gledala film svake godine za Bozic, ali sam se odmah nakon procitanog pitanja setila scene bez da pogledam u spojleru (baza podataka za gluposti po mami 😃). Nisam se udubljivalla u pozadinu ove cameo pojave. Mada ima smisla kad se ovako posmatra, resen da se ogrebe o reklamu ili sta god. A kud ces bolje mesto od blockbuster filma ovog tipa. Edited December 27, 2020 by Plavi Golub 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ne sam Safete Posted December 30, 2020 Share Posted December 30, 2020 3 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted December 30, 2020 Author Share Posted December 30, 2020 Benjinji je originalna pojava,volim sve njegove filmove,a "Monstrum" mi je topcider komedija. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ne sam Safete Posted December 30, 2020 Share Posted December 30, 2020 Meni je genijalan u 'Night on earth' (priča iz Rima naravno) malo je reći da sam oplakao od smijeha. 'La vita e bella' je istintucija sama za sebe, od smijeha do suza i nazad. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Plavi Golub Posted December 30, 2020 Share Posted December 30, 2020 (edited) 49 minutes ago, Ne sam Safete said: Meni je genijalan u 'Night on earth' (priča iz Rima naravno) malo je reći da sam oplakao od smijeha. 'La vita e bella' je istintucija sama za sebe, od smijeha do suza i nazad. Ja ne mogu da se odlucim koju pricu najvise volim. Rim je najsmesniji, ali je dobar i Njujork, sa Helemetom i Jojom. Imam disk, pustim ga cesto. Prvi put ga gledala kad se pojavio. Dzarmusov Down by Law (1986) je takodje odlican, a i Beninji. I muzika Toma Vejtsa. Edited December 30, 2020 by Plavi Golub 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ne sam Safete Posted December 30, 2020 Share Posted December 30, 2020 (edited) @Plavi Golub Dobra priča je i Pariz, pa i Helsinki na svoj način ... Vinona je dobra, ali priča za nijansu slabija od ostalih. Ja volim Dzarmuša, jedan od dražih režisera. Baš se ovih dana spremam da ponovim 'Only lovers left alive' Edited December 30, 2020 by Ne sam Safete 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Plavi Golub Posted December 30, 2020 Share Posted December 30, 2020 Jesu. Meni se cak svidja i prva prica za koji kazu da je najslabija. Sicusna Vinoma Rajder kao ubedjeni buduci automehanicar. I meni uvek sjajna Dzina Roulends. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted January 3, 2021 Author Share Posted January 3, 2021 U svojoj kolekciji posedujem i film "Seven Pounds" (preveden i kao "Sedam zivota" ili "Sedam dusa") reditelja Gabriele Muccina Ne bih o samom filmu jer misljenja o njemu variraju od ekstrema do ekstrema. Dobar deo kritike ga je docekao na noz. Zanima me jedno pitanje - da li forumasi koji su ga gledali misle da je pretenciozan? Da li je ono sto u filmu pokusava da napravi Ben (W.Smith) preterano nategnuto,ostvarivo, izvodljivo..sa ljudske,moralne strane,sa neke organizacione itd? Je li to isuvise dramaticano? Ako je neko voljan da odgovori,da svoje misljenje,ne o samom filmu,nego bas konkretno o ovome. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alcesta Posted January 3, 2021 Share Posted January 3, 2021 Meni praktična izvodljivost najviše smeta. Spoiler Sad se ne sećam baš detalja, da li je on ranije već poznavao te ljude ili je hteo da ih upozna da vidi jesu li vredni žrtve. Ajd što nije bilo pametno zbližavati se s njima na prvom mestu, očigledno nije ni bio u stanju da razmišlja racionalno, ali ne mislim ni da zakonski donor može uopšte da bira kome će da donira ili zavešta organe ako nije porodica u pitanju, a da ne pominjem koliko bi komplikovano bilo da on sam, ili bilo koje privatno lice koje mu pomaže, nađe kandidate koji su sigurno kompatibilni za sve te organe. To bi povlačilo kršenje milion propisa o poverljivosti podataka, a mislim, mada nisam sigurna da se dobro sećam, da njemu čak pomaže advokat. Što se tiče moralne strane to mi ne smeta, na kraju krajeva svako posle takve traume reaguje na svoj način, i nije čudo ako čovek odlepi i drastičnije. Mislim da je film jako dobro režiran u smislu nelinearnosti priče, tako da dok otkrijemo o čemu se radi dramski efekat može da zabašuri nelogičnosti u priči. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ne sam Safete Posted January 4, 2021 Share Posted January 4, 2021 Meni je taj film u sjenci 'Pursuit of happines' koji me bukvalno razvalio. Sjećam se kako sam nestrpljivo čekao Muccinov novi film... Možda je i to iščekivanje uticalo na konačni sud. Da ne bude zabune, film je dobar. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzen Posted January 4, 2021 Share Posted January 4, 2021 "Assassin's Creed" 2016 Solidan film ali sam prilično siguran da se fanovima igre neće svideti. Jednostavno je nemoguće preneti atmosferu koja jedna igra koja se igra par deset-dvadeset sati ostavi na čoveka. No priča je lepo odrađena, mislim da je radnja jasna i onima koji nisu igrali igru jedino što je možda trebalo produžiti malo ovaj film na 2 ili 2,5 sata pa da se natanane napravi što bolji uvod za pretpostavljam serijal filmova jer materijala imaju i za seriju a kamoli za nekoliko filmova. Džeremi Ajrons fenomenalan a i ostali glumci su prilično dobro odradili svoj posao. Obzirom da sam nedavno gledao Narcos i Wired glumci angažovani iz te dve serije su lepo iznenađenje za mene iako su sporedne uloge u pitanju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ne sam Safete Posted January 5, 2021 Share Posted January 5, 2021 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted January 5, 2021 Author Share Posted January 5, 2021 Dve uloge (uz onu iz True Detective) koje su pokazale da Metju nije samo holivudski lepotan,vec karakterni glumac. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alcesta Posted January 5, 2021 Share Posted January 5, 2021 Dobar je bio i u Time to Kill, samo je tamo cela postava bila prejaka da bi više došao do izražaja. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MilošVB Posted January 5, 2021 Share Posted January 5, 2021 (edited) I Mud je okej film. I poslednji Ričijev, The Gentleman. Edited January 5, 2021 by MilošVB 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shunsuke Nakamura Posted January 9, 2021 Share Posted January 9, 2021 (edited) Ovo su neki počeci gangsterskog žanra. Finalna scena je posebno brutalna za to vrijeme. Edited January 9, 2021 by Shunsuke Nakamura 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prijatelj Mitar Posted January 9, 2021 Share Posted January 9, 2021 Mekonahi mi je super u Lincoln Lawyer, ali volim sve sto je uradio u prethodnih 10+ godina. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts