djole Posted April 30, 2019 Share Posted April 30, 2019 Vojni puč u Venecueli - građani na ulicama, čuje se sporadična pucnjava http://rs.n1info.com/Svet/a480332/Vojni-puc-u-Venecueli-gradjani-na-ulicama-cuje-se-sporadicna-pucnjava.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doc Holiday Posted April 30, 2019 Share Posted April 30, 2019 (edited) Situacija se komplikuje i mozda se pretvori i u neki gradjanski rat... http://rs.n1info.com/Svet/a480364/Vojni-puc-u-Venecueli.html?fbclid=IwAR1dK0maE0qv0FzVSl-jKa9L_Qyy1PVsgoXO6hRhJtv0AJ68W4bItEU49Co Ocigledno su Ameri i Rusi nasli novo igraliste.... Erdogan kao i svaki diktator podrzava kolegu ... Verovatno ce se oglasiti i nas ( doduse preko usta Dacica ).... Oni cije se ime ne sme pisati na ovom forumu zdusno najvijaju za Madura- vole diktatore pa to ti Edited April 30, 2019 by Doc Holiday Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doc Holiday Posted April 30, 2019 Share Posted April 30, 2019 vidim na blogu da je tako pisalo... I ukinuli CNN... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lekoviti Posted April 30, 2019 Share Posted April 30, 2019 Link to comment Share on other sites More sharing options...
McCarthy Posted April 30, 2019 Share Posted April 30, 2019 1 hour ago, Doc Holiday said: vidim na blogu da je tako pisalo... I ukinuli CNN... I BBC je blokiran. Rezim je poceo da gazi sopstvene gradjane tenkovima po ulici: Link to comment Share on other sites More sharing options...
lekoviti Posted April 30, 2019 Share Posted April 30, 2019 Hoće li biti lustracije? 🙄 Link to comment Share on other sites More sharing options...
McCarthy Posted April 30, 2019 Share Posted April 30, 2019 ^ A sad verovatno ima bolje procene. Quote Pompeo: Maduro's airplane was ready to leave this morning — then Russia stopped him Secretary of State Mike Pompeo, speaking to CNN’s Wolf Blitzer on “The Situation Room” just moments ago, claimed that Nicolás Maduro was preparing to leave Venezuela "this morning" but was talked out of it by the Russians. “We’ve watched throughout the day, it’s been a long time since anyone’s seen Maduro,” Pompeo said. “He had an airplane on the tarmac, he was ready to leave this morning as we understand it and the Russians indicated he should stay.” Pompeo later added, "He was headed for Havana." Link to comment Share on other sites More sharing options...
McCarthy Posted April 30, 2019 Share Posted April 30, 2019 At least 71 injured in clashes At least 71 people were injured in Tuesday's clashes and taken to a hospital in Caracas, according to Magia Santi, president of Salud Chacao Medical Center. Of those 71 people taken to the hospital: 43 were injured by rubber bullets Two were treated for gunshot wounds 21 were treated for traumatic injuries Three suffered respiratory injuries One fainted One suffered a hand injury Link to comment Share on other sites More sharing options...
A sad Posted April 30, 2019 Share Posted April 30, 2019 7 minutes ago, McCarthy said: ^ A sad verovatno ima bolje procene. Na zalost nemam u ovom trenutku. Planirao sam da danas otvorim temu o Latinskoj Americi, zato sto je "operacija sloboda" najavljena za prvi maj, kad nisam razmisljao, skoro svi veliki protesti su bili utorkom. Medjutim, iskrslo mi je nesto i veci deo dana nisam bio u mogucnosti, niti da pratim situaciju, niti da pisem nesto ozbiljnije na forumu. Hvala Djoletu sto je pravovremeno reagovao i otvorio temu o aktuelnom dogadjaju! Generalno, ono sto sam i ranije pisao. Maduro ce pasti, njegov polozaj je neodrziv. Da li ce to biti danas, sutra ili neki drugi dan je manje bitno. Nadam se da cu sutra imati vise vremena, pa cemo razmenjivati informacije i analize ovde. Pozdrav i stvarno mi je drago sto si ovde, nadam se da ces cesce pisati nego na starom forumu! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
e4_guy Posted April 30, 2019 Share Posted April 30, 2019 Danas pustio N1 i čujem cijelo vrijeme reemituju nešto sa CNN-a. Reporter uzbuđeno govori kako se nešto dešava, pita se da li je ovo konačni kraj/početak itd, okrenem se da pogledam o čemu se radi i vidim grupu od možda 50tak nekih likova koji kao nešto gledaju i koračaju okolo . . . Možda se nešto i dešavalo, ali su CNN kamere bile daleko od toga. Na RT.u slični kadrovi, ne mogu da se sjetim gdje sam vidio ovo gaženje civila. (Sad vidim da je bilo na RT-u). Ne čini mi se da će se to tako jednostavno rasplesti, apsolutno ne vjerujem CNN lažovima, ali će definitivno pući ako upotrijebi oružje protiv građana. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Borko Posted May 1, 2019 Share Posted May 1, 2019 Maduro je obican klovn i šofer, fikus na mestu predsednika. Pravi predsednik i čovek koji se za sve pita Diosdado Kabeđo, ovaj koji se na jutrošnjem snimku pojavio sedeći desno od Madura. S druge strane, i ovaj Guaido je samo pijun, za njegovo postojanje niko nije ni znao do decembra. On nije nikakav lider opozicije jer ga ljudi i ne znaju i zato juče nije uspeo da uradi apsolutno ništa. Velika šteta, mnogo lepa zemlja, ljudi napaćeni, a ne zna se koja je od dve strane koje se bore za vlast jezivija. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ras kass Posted May 1, 2019 Share Posted May 1, 2019 Maduro je uzurpator vlasti, kada prizna poraz, raspisace se novi demokratski izbori. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zima Posted May 1, 2019 Share Posted May 1, 2019 Jasno je kako se ovakve priče završavaju. Maduro će ukrasiti krošnju nekog stabla na kraju, pre ili kasnije. Pretpostavljam pre jer je za razliku od drugih wannabe diktatora ovaj neobično nesposoban, sve je upropastio čega se dotakao u rekordnom roku. Imao je dugo godina da napravi neku mirnu tranziciju, ili pak da se izbori za sopstvenu kožu nekim dilom pa da ode u Kubu ili Rusiju, sad se on sam slabo pita za bilo šta, njegova sudbina je u tuđim rukama, interesne klike (koju je sam gradio) unutar ali i van Venecuele. Cela Latinska Amerika sem Kube i mislim onog žvakača koke je protiv Madura. Ni levičari širom kontinenta ne mogu očima da vide tu budalu a kamoli likovi kao Bolsonaro. Treba biti pravi talenat pa dovesti sebe i zemlju u ovakvu situaciju, ni Sloba Sloboda mu nije ravan. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Bane Posted May 1, 2019 Share Posted May 1, 2019 Maduro mozda i ljosne, ali kako se situacija trenutno razvija, pre ce neka vojna hunta da preuzme vlast (slicno Burmi ) nego demokratske snage. Bez neke spoljne intervencije demonstranti nemaju sanse. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ace Rimmer Posted May 1, 2019 Share Posted May 1, 2019 Evidentno je da je Maduro nesposoban. Kako se Kuba, Bolivija i Nikaragva decenijama drže socijalističke antiamerikanske vlasti a ni nemaju nafte. Ovi se odmah raspali čim je cena nafte pala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lekoviti Posted May 1, 2019 Share Posted May 1, 2019 4 hours ago, 4_Webber said: S druge strane, i ovaj Guaido je samo pijun, za njegovo postojanje niko nije ni znao do decembra. On nije nikakav lider opozicije jer ga ljudi i ne znaju i zato juče nije uspeo da uradi apsolutno ništa. #novalica Link to comment Share on other sites More sharing options...
Borko Posted May 1, 2019 Share Posted May 1, 2019 4 hours ago, zima said: Jasno je kako se ovakve priče završavaju. Maduro će ukrasiti krošnju nekog stabla na kraju, pre ili kasnije. Pretpostavljam pre jer je za razliku od drugih wannabe diktatora ovaj neobično nesposoban, sve je upropastio čega se dotakao u rekordnom roku. Imao je dugo godina da napravi neku mirnu tranziciju, ili pak da se izbori za sopstvenu kožu nekim dilom pa da ode u Kubu ili Rusiju, sad se on sam slabo pita za bilo šta, njegova sudbina je u tuđim rukama, interesne klike (koju je sam gradio) unutar ali i van Venecuele. Cela Latinska Amerika sem Kube i mislim onog žvakača koke je protiv Madura. Ni levičari širom kontinenta ne mogu očima da vide tu budalu a kamoli likovi kao Bolsonaro. Treba biti pravi talenat pa dovesti sebe i zemlju u ovakvu situaciju, ni Sloba Sloboda mu nije ravan. Da li stvarno mislis da vozac autobusa drzi vlast u zemlji koja poseduje najvecu kolicinu nafte na planeti? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zima Posted May 1, 2019 Share Posted May 1, 2019 4 hours ago, 4_Webber said: Da li stvarno mislis da vozac autobusa drzi vlast u zemlji koja poseduje najvecu kolicinu nafte na planeti? Da, ja stvarno mislim da su ljudi izašli na ulicu da svrgnu Madura i to je realnost. Valjda oni znaju protiv koga i čega se bore? Mada, rekao sam i ja da Maduro slabo šta drži sad u rukama uključujući isopstvenu sudbinu. Ti slobodno napiši više detalja koji su ti poznati, rado ću pročitati. Venecuela je u haosu zar ne. Meni se čini da je u haosu zbog katastrofalne nekompetentnosti lokalnih stručnjaka a šta ti misliš? Spoljni faktor? Link to comment Share on other sites More sharing options...
A sad Posted May 1, 2019 Share Posted May 1, 2019 19 minutes ago, zima said: Da, ja stvarno mislim da su ljudi izašli na ulicu da svrgnu Madura i to je realnost. Valjda oni znaju protiv koga i čega se bore? Mada, rekao sam i ja da Maduro slabo šta drži sad u rukama uključujući isopstvenu sudbinu. Ti slobodno napiši više detalja koji su ti poznati, rado ću pročitati. Venecuela je u haosu zar ne. Meni se čini da je u haosu zbog katastrofalne nekompetentnosti lokalnih stručnjaka a šta ti misliš? Spoljni faktor? Moje misljenje je da jeste spoljni faktor u pitanju. Naravno, stoji i ovo sto si ti napisao, ali mislim da spoljni faktor ima veliku ulogu. Venecuela je de fakto kubanska kolonija, plus reket koji placaju Rusiji za odbranu i nepovoljni dogovori sa Kinom. Sve to uz ono sto si ti napisao jednako je katastrofa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djole Posted May 1, 2019 Author Share Posted May 1, 2019 Ispade da su oni vojnici što su juče bili sa Guaidom tu bili samo za slikanje? Reklo bi se da su Madurovi dobro iskontrolisali situaciju, nije bilo nijedne žrtve (neki su javili da je bila jedna?), a nekako po izveštavanju medija se činilo kao da ga USA samo čekaju na penal. Dosta se vrteo snimak onih vojnih vozila koja uleću u demonstrante, a naslovi su čak i bili kako tenkovi gaze demonstrante, venecuelanski Tjenanmen i slično. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zima Posted May 1, 2019 Share Posted May 1, 2019 20 minutes ago, A sad said: Moje misljenje je da jeste spoljni faktor u pitanju. Naravno, stoji i ovo sto si ti napisao, ali mislim da spoljni faktor ima veliku ulogu. Venecuela je de fakto kubanska kolonija, plus reket koji placaju Rusiji za odbranu i nepovoljni dogovori sa Kinom. Sve to uz ono sto si ti napisao jednako je katastrofa. Čitao sam malo forume diljem "regiona", neverovatno je koliko se krivi Amerika kad se govori o spoljnem faktoru, i ja sam na to mislio u polušali. Amerika je u stvari pustila da ceo svet vidi o čemu se radi, Maduro je postao globalni poster boy za socijalizam. Amerika je bila najveći spoljnotrgovinski partner Venecuele i biće to opet. Amerika može savršeno da živi sa svojih 50 miliona Latinosa, samo gleda šta se tamo događa i pusti da sve propadne bez većih problema za sebe. Na kraju će ipak morati da urade nešto, što zbog svog dvorišta, svoje doktrine i ugleda u svetu, a i da se spreči totalni haos koji je izgledan. Plus, Kina i Rusija će se ovako na kraju totalno iskompromitovati kod venecuelanskog stanovništva. Ruse nisu voleli obični ljudi čak ni na Kubi svojevremeno tokom SSSR, pričali mi svedoci iz prve ruke. Međutim, ekonomsku katastrofu u Venecueli nije napravio niko sa strane, već domaći. Venecuela ima jednu jako lošu nacionalnu karakteristiku. Sad ću generalizovati radi poente. Viši slojevi, među kojima su i ljudi koji znaju kako da upravljaju, da prave pare i posluju su svet za sebe, u biti ne zanima ih mnogo sopstvena zemlja ni prilike u njoj. Ovi niži slojevi su patriotskije nastrojeni ali pojma nemaju ni o čemu u vezi ekonomije i vođenja sistema. Zato je tamo i bio moguć jedan Čavez. Koji je ideološki jednako loš kao i Maduro ali je bio daleko sposobniji političar i harizmatičniji čovek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
e4_guy Posted May 1, 2019 Share Posted May 1, 2019 Mene zanima čime to Kubanci kontrolišu Venecuelu pa da im bude kolonija ? Kakvu snagu Kuba može projektovati u Venecueli, osim eventualno par stotina vojnika. Meni se to ne čini realno. Ok režimi sarađuju, no Kuba nema pare ni za svoje potrebe . . . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Гвоздени пук Posted May 3, 2019 Share Posted May 3, 2019 (edited) Treba biti izuzetno naivan,da ne kazem nesto drugo...pa konstatovati da su desavanja u Venecueli posledica iskljucivo nekakvog unutrasnjeg nezadovoljstva,koga verovatno ima,ali i on je stvaran velikim delom iz vana,te je samo dobro artikulisan i iskoriscen u vreme kada se za tim ukazala potreba,od strane upravo tih `spoljnih faktora`,koji inace taj region pljackaju vec 500 godina.Price o `specificnom mentalitetu`,ko koga ne voli,ko je kome decenijama blizi ili dalji,kakvi su politicki afiniteti lokalnog dela stanovnistava,imidza pojedinih vodja,licnih odnosa medju njima...itd,itd...su samo `pikantni detalji` raznoraznih svetskih `analiticara`,kojim se samo ukrasava montirana i izrezirana prica,vidjena vec diljem planete.zaciniti laz detaljima,dobija se na uverljivosti.Sama sustina svega toga je vise nego jednostavna,kao i do sada u pitanju je jos jedna bezocna pljacka pred ocima svih,naravno u reziji onih koji su u moci i situaciji da je sprovedu,zato sve gore napisano je samo puko bacanje prasine u oci, i stvaranje jos jedne globalne zanimacije za mase, i nista vise,i nista znacajnije od toga. Edited May 3, 2019 by Гвоздени пук Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hamilton Posted May 3, 2019 Share Posted May 3, 2019 Slazem se. Rusija zaista jeste nesto najgore sto danas postoji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Гвоздени пук Posted May 3, 2019 Share Posted May 3, 2019 Nategnut `humor` u cilju provokacije,previse pateticno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts