Jump to content

Košarka - Tokio 2020


Recommended Posts

12 minutes ago, Del Piero said:

Toliko o tome da je Slovenija u nekom podredjenom polozaju u odnosu na ESP, FRA, AUS...cak su i po kladionici bili favoriti danas. A videli smo i da Luka ne mora da ubaci 50 da bi dobili, stavise dobise Spaniju sa njegovih 12 poena (uz ogroman uticaj na terenu naravno).

 

Potpuno legitimni kandidati za finale, ja tipujem da ce zavrsiti tamo ako ih zreb razdvoji od USA. Ova kolicina samopouzdanja ne postoji ni kod jedne reprezentacije. Jedan Cancar kao nebitan NBA igrac se pretvara u vrhunsko krilo i stanca trojke, dok se kod nas neki vrhunski igraci pretvaraju u (ispod)prosecne iz vise razloga. Tobey kao jedan pristojan EL centar postaje zver, Ziga Dimec maltretira Gasola...i to je reprezentativna kosarka, miljama daleko od klupske. 

 

U polufinalu su jednom nogom, igrace protiv Nemacke ili Italije u QF.

 

tačno je da su slovenci igrali super utakmicu i bez luke, samo mislim da si sada u egzaltaciji malko preterao.

lepo si bio primetio kako španci fino menjaju i kombinuju odbrane, imali su i dobar šut - a nešto o čemu bi se moglo diskutovati je odluka da igraju sa braćom gasol toliko minuta na 5 a da garuba, osim neke test-odluke da čuva dončića u prvoj četvrtini, je praktično bio neiskorišćen. moje mišljenje je da bi se on mnogo bolje nosio sa tobijem i dimecom, tim kolosom olimpijskog turnira.

 

španci su uglavnom imali relativno komotno vođstvo, 6-8 razlike. to naravno danas nije ništa, kao što ni 10 razlike nije neka prednost ali sam stekao utisak da ih je u tesnu završnicu svojeručno uveo rubio, koji nije poštovao vruće ruke par saigrača, niti je razigravao ekipu kako treba, već je nešto hteo da on lično dobije utakmicu a pri tome oni njegovi ulazi na drugi obruč izgledaju kao na zagrevanju penzionera pred 3x3 basket.

 

naravno, to ništa ne umanjuje pobedu slovenaca, oni su svoje odigrali i svaki igrač se zaista trudi najviše što može, klupa navija za svaki posed - baš su feelgood story basketaškog turnira. luka i kada ne ubacuje, diriguje igrom kao retko ko u istoriji ove igre. nadam se da se neće opustiti protiv italije ili nemačke, videli smo puno puta da danas lošija ekipa ima prilične šanse da dobije bolju ako ih krene šut.

Link to comment
Share on other sites

Bogme, surovo

 

Spanci izvukli Amerikance u cetvrtfinalu.

 

Preostali parovi:

 

Slovenija-Nemacka

Australija-Argentina

Francuska-Italija

 

Jedan polufinalni par cinice USA/SPA-AUS/ARG, drugi SLO/GER-FRA/ITA.

Edited by Ta'veren
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@oubrevo.

 

Dobro, to su sad neke finese, mogao je ovaj vise minuta, onaj manje, itd. Poenta je da Slovenci sa tim ekipama mogu da igraju ravnopravno i da im nije neophodna bas neka GOAT partije Luke da bi im prisli. Sad ja mogu da ti kazem da su Slovenci sutirali 12/38 za tri, sto je za njihove standarde lose. I bilo je tu gomila otvorenih suteva. 

 

Meni se svidelo kako su Spanci branili Luku. Kada probije uvek je tu neko da mu se podmetne i tako su izvukli 2 faula u napadu u prvoj cetvrtini. Ali jbg, ovaj cita igru i prilagodio se i unistio ih u drugom poluvremenu dodavanjima i pravljenjem viska u svakom napadu. Spanci su odabrali da nateraju ostale da ih pobede, imho bolje to nego da ti ovaj strpa 40+, sto je neminovnost ako ga branis bez pomoci.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ja mislim da svi ti igrači uopšte dolaze u priliku da odigraju dobro najviše zbog samog Dončića. Vrlo je prosto po meni, Španija je svjesno prepustila Sloveniji da igra 4 na 3 košarku. Žrtvovali su sve da bi zaustavili Luku, jesu u nekoj mjeri uspjeli, ali njegov impact je proizveo sve ovo što imamo kao konačni rezultat. Ne samo njegov, to bilo glupo da kažem, ali se prosto osjeća ta ogromna razlika na parketu sa Lukom.

 

Edited by Betolingar Misdongard
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nego kazite vi meni, kako je Spanija uspela da sutne 44 puta za 3 i samo 33 puta za 2, sa sve onim gorostasima u reketu?  Svesno dopustanje suta i rizik Slovenaca ili silovanje suta Spanaca?

 

11 minutes ago, Betolingar Misdongard said:

Ja mislim da svi ti igrači uopšte dolaze u priliku da odigraju dobro najviše zbog samog Dončića.

Ma cini ti se. :lol_2:

Link to comment
Share on other sites

Ja inače mislim da Španija može da bude dosta naporna za Amere. Nekako takav protivnik ne leži njima. Problem Španaca je što trenutno nemaju nekog sigurnog strijelca. Njihovi spoljni igrači su odavno u padu i imaju puno godina, a imali smo priliku vidjeti da nije dobro kad Rubio potroši 15 lopti.

Edited by Betolingar Misdongard
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Issey said:

Naše se baš trude da izgube od Koreje. A i suđenje je smehotres...

Dešava im se opet ono sto sam pisao tokom utakmice protiv Španije, povedu u prvom poluvremenu 10ak poena razlike, ili čak i više, i onda skroz stanu i dozvole protivniku da se vrati pa igraju egal utakmice. Tako čitavo EP, a evo nastavlja se i na OI… Ne može biti slučajnost

Link to comment
Share on other sites

Evo sad kad ih je krenuo šut za 3 gotovi smo... Loše se krećemo, presing ne funkcioniše uopšte... Nije ni čudo, velika je potrošnja bila na EP, a Sonja ne može da nas vuče zbog situacije sa koronom. Iako se ovo dobije, nisu nam neke šanse za medalju...  

Edited by Issey
Link to comment
Share on other sites

Just now, McLeod said:

Tacno, ali ovo svakako ne bismo smeli da izgubimo. Realno razlika izmedju ovih timova je bar +15 za nas. I to sam darezljiv prema Korejkama.

Slažem se, samo govorim o realnim dometima i ocekivanjima na celom turniru. Sto ne iskljucuje mogucnost da osvojimo medalju, a ovu utakmicu ne bismo smeli da dovedemo u pitanje.

Link to comment
Share on other sites

11 minutes ago, Ridji said:

Mene je generalno nervirao taj stav prosečnih navijaca u Srbiji koji očekuju (sigurnu) medalju kosarkasica jer su možda odgledali jednu utakmicu na EP i videli da je osvojeno zlato

 

Nije niko ni 2016. očekivao medalju, pa su je uzeli. Ne znam da li je neko realno očekivao zlato i na EP. Samo sam pisao o činjeničnom stanju naše ekipe. Bez Sonje Vasić u EP modu mi smo prosečna ekipa... 

 

Slažem sa da bi bar Koreja trebalo da se dobije. A sumnjam da će se to desiti nažalost...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...