Dracarys Posted September 14, 2021 Share Posted September 14, 2021 Sampras nema longevity i to ga najviše zeza u ovakvim listama. Ja mislim da bi rezultati na slemovima moralo dosta više bodova da se da. Ako su već slemovi parametri za GOAT-a u real life, ne mogu dva mastersa da vrede kao jedan slem. Kod mene bi pobednik dobijao minimum 12 poena, finalista 6, polufinalista 3 i četvrtfinalista 1. Zverev ima već 5 osvojenih mastersa, a verujem da bi to dao za dva slema svaki dan. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wwww Posted September 14, 2021 Share Posted September 14, 2021 pa to je uvek najgore kad pravis ovakve formule: - prvo odabrati sve parametre koje ces da meris - pa onda odabrati prave faktore kojima ces da multiplikujes, cime ces da das tezinu svakom parametru. inace, i ovi mastersi danas se medjusobno razlikuju. ne govorim samo o podlogama i uslovima za igru. razlikuju se i po velicini zreba. ali nesto od toga se preko Elo i drugih parametara "ispegla". a ni sve 500 i 250 titule nisu iste tezine iako nose isto bodova. opet: preko Elo se koriguje u nekom stepenu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
McLeod Posted September 14, 2021 Share Posted September 14, 2021 Dodatni parametri koji bi peglali ovo bi uzimali u obzir specificnosti era i turnira koji su postojali 80ih recimo, dodatni bodovi Borgu za RG+W, manje za AO iz tog vremena, bas je komplikovano. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boxy Posted September 14, 2021 Share Posted September 14, 2021 Svaka cast svakom ko pokusa tako nesto, ali ja mislim da je nemoguce sve to staviti na papir jer se tenis previse menjao. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helena Posted September 14, 2021 Share Posted September 14, 2021 ...pa po principu okamove sablje OPET je novak GOAT... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cojep Posted September 15, 2021 Share Posted September 15, 2021 14 hours ago, stray_cat said: Borg nije osvojio nijedan US Open, ni kad se igrao na šljaci ili travi (u godinama kada je osvajao ili RG ili Vimbldon), može se racionalisati da nije igrao sva 4 slema, ali opet je 11 manje od (20:4)*3=15; može se racionalisati šbbkbb da nije završio karijeru tako rano. Jedini legacy će mu ostati trostruki RG-W dabl (pa onda dalja racionalizacija: u vreme kada je šljaka bila šljaka, a trava trava, a ne ko sad itditd). Borgu nisu prijali njujorska gungula i vecernje sesije pod reflektorima, ali da, morao je kako je znao i umio uzeti bar 1 USO, koji se tad jos kotirao za najprestizniji turnir uz Vimbldon. najbolje se osecao na evrposkoj sljaci, po mogucstvu negde na sredozemlju (to mi nesto poznato) 18 hours ago, wwww said: 1. Novak - 949 2. Fed - 935 3. Rafa - 849 4. Konors - 614 (meni je ovo problematicno) 5. Lendl - 607 (takodje) 6. Sampras - 523 (bez obzira na njegov nedostatak performansa na sljaci nekako mi je nelogicno da onaj ko je odmah iza Big3 na listi osvojenih GS titula, a 3. an listi sedmica na #1 bude tek 6., iza Konorsa i Lendla) ....... bas interesantna lista zanimljiva je lista, takodje je pratim odavno. ocekivao sam da Novak izbije na celo za nekih par godina, kad krene tuci starosne rekorde kao Konors i Federer, ali se ne bunim, ovako to deluje jos impresivnije Dzimi je imao daleko duzu a Lendl intenzivniju karijeru od Samprasa, tako da me poredak ne cudi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts