Jump to content

Message added by Lobotomija,

Ovim disclaimerom označavamo temu o Ukrajini kao "ozbiljnu". Sve što se od forumaša traži je da joj tako pristupaju. Zabranjeno je:

- Kačenje lažnih informacija.

- Relativizacije.

- Negiranje ukrajinske nacije.

- Izvrtanje činjenica.

- Floodovanje linkovima i tvitovima.

- Zabranjeno je kačenje uznemirujućih fotografija i videa.

Moderacija će zauzeti neutralni stav, što znači da su sva pisanja dozvoljena ako su u skladu sa tačkama iznad. Stavovi moderatora koji učestvuju u diskusijama se smatraju kao "lični" i nemaju veze sa obavljanjem moderatorskog posla. Potrudite se da vesti budu istinite i iz relevantnih izvora. Ako se desi da nešto imate neprovereno, samo naglasite to u postu. Zadržaćemo mogućnost nekih izmena ako bude bilo neophodno.

Moderacija Politike

Recommended Posts

Posted
1 minute ago, melankolic said:

Ih, i ti nađe primer poštenja - Švajcarska, zemlja u kojoj su svi svetski demoni pohranili svoje pare - od nacista do afričkih kanibala (podrazumeva se da su u tom društvu i ruski oligarsi).

Pitao bih ja njih da im je Rusija sused o čemu bi pisali?

Zapravo, to je dobra penta.. I ne odnosi se samo na Svajcarsku. Dosta ljudi u evropi se ne oseca ugrozeno jer je odavno postalo jasno da Rusija ne moze sada da ih dohvati. A Ukrajina? Pa zao nam ih je i podrzavamo ih ,ali ipak je to daleko, nece valjda nasi da ginu tamo.  Naravno, ljudima je uvek nedostajalo percepcije buducnosti i uvida u sve posledice ignorisanja ili umanjivanja znacaja problema.

Posted

U pravu si da generalno rat Evropljane sve manje zanima i to jeste problem, ali Svajcarska bas nije dobar reper. Njih ni na pocetku nije preterano zanimao. I jedna su od retkih zemalja koje i ne mora da zanima.

Posted
3 hours ago, feanorlfc said:

Pa ne cveta, ali nije bas ni da su se raspali. Ne radi se o pojedincima, vec o opstem narativu. Ja radim u Svajcarskoj, bukvalno se ne secam kad je neko pomenuo rat u Ukrajini. U vestima treba lupom da trazis. Da li mozes u dananjim vestimna da nadjes bar 2 clanka o Ukrajini? Ja citao 24 heures ( papirno izdanje) danas, nista. I kad Rusi naprave neki zlocin jedva da se provuce neka vest. Jbg. Stvari tako stoje. Mozemo da se pretvaramo da je sve ok i da Ukrajina treba samo jos malo da izdrzi i Rusi pucaju. Ali to radimo vec godinama i nema svrhe. Da ne bude zabune, i ja sam bio tog misljenja ( ima i postova na temi) ali sam ocigledno promasio.

Zavisi sta podrazumevas pod "raspali". Po mnogim kriterijumima oni su se vec odavno raspali,

samo vecina ne sme ni da pisne, pa se kao ne vidi.

Ti i ja izgleda zivimo u razlicitim Svajcarskama.

Pretplati se na Tagesanzeiger (najtiraznije dnevne novine). Tamo imas veoma cesto razne izvestaje o Ukrajinskom ratu.

Osim toga prakticno svakodnevno na dnevniku ima po neka vest.

Online imas svakodnevne (nekoliko puta na dan) izvestaje o Ukrajini na Swisscom (najveca telekomunikacijska firma) portalu -  Ukraine-Ticker

Nisam dugo gledao i ne znam da li jos uvek pokazuju statistiku, ali je Svajcarska bila (privatna lica) medju najvecim donatorima na UNITED 24