Jump to content

Rat u Ukrajini

Doc Holiday
Message added by Lobotomija,

Ovim disclaimerom označavamo temu o Ukrajini kao "ozbiljnu". Sve što se od forumaša traži je da joj tako pristupaju. Zabranjeno je:

- Kačenje lažnih informacija.

- Relativizacije.

- Negiranje ukrajinske nacije.

- Izvrtanje činjenica.

- Floodovanje linkovima i tvitovima.

- Zabranjeno je kačenje uznemirujućih fotografija i videa.

Moderacija će zauzeti neutralni stav, što znači da su sva pisanja dozvoljena ako su u skladu sa tačkama iznad. Stavovi moderatora koji učestvuju u diskusijama se smatraju kao "lični" i nemaju veze sa obavljanjem moderatorskog posla. Potrudite se da vesti budu istinite i iz relevantnih izvora. Ako se desi da nešto imate neprovereno, samo naglasite to u postu. Zadržaćemo mogućnost nekih izmena ako bude bilo neophodno.

Moderacija Politike

Recommended Posts

1 hour ago, Darko said:

Tu je bio epski raspad, malo drugačija situacija. Al dobro možda i prođe za Francuze, ali Nemce? 

Za Nemacku sam procitao neko istrazivanje da je smesno nizak procenat ljudi spreman da brani zemlju u slucaju nekog rata, sto je i ocekivano obzirom na demografiju tamo.

2 hours ago, Darko said:

Tu je bio epski raspad, malo drugačija situacija. Al dobro možda i prođe za Francuze, ali Nemce? 

Francuzi imaju neuporedivo ozbiljniju vojsku od Njemaca, imaju bar desetak hiljada ljudi koji imaju iskustvo operacija u neprijateljskom okruženju u Sahelu i stotine ili hiljade ljudi koji imaju iskustvo održavanja logistike za ozbiljno veliki ekpedicioni kontingent tokom više godina. To nije rat visokog intenziteta, ali Njemci nemaju ni to. 

• Like 1

15 minutes ago, HAMMER said:

Nemci imaju industriju

Koja je poslednji kompletan avion napravila početkom 1945., dok Francuzi kilavi kakvi jesu sami prave od A do Š svjetski best seller što se tiče frontline avijacije.

• Like 1

Jebeš avione. :lol_2:

Kad smo kupovali nešto od francuske bele tehnike i bili ponosni na to i hvalili se komšijama, kumovima i rodbini do 2. kolena?

A tek auto industrija nije za poređenje. 

(I sa tim se slaže i majstor Mićo)

Spoiler

images?q=tbn:ANd9GcRKYT3z2PdfOVl1mIhbZ98

• Ha-ha 1

Stvarno je zanimljivo kako je devastirana francuska reputacija i dan danas usled drugog svetskog rata.

Ko poznaje istoriju Evrope zna da je njihov slom iz 1940 anomalija a ne pravilo za Francusku. 

7 hours ago, Beonegro said:

Ja sam sve više ubijeđen da se Ukrajinci drže mnogo bolje nego što bi se na njihovom mjestu držali Njemci ili Francuzi, a možda čak i Njemci i Francuzi zajedno, Konkretno za Francuze, moj subjektivni osjećaj je da bi nakon nekoliko nedelja gubitaka u ljudstvu kakve imaju Ukrajinci u poslednjih godinu i po dana kapitulirali isto kao pred Hitlerom 1940. 

Onako čisto subjektivno, mislim da su u Evropi spremni na ovakav rat Balti, kojih je premalo da bi bili faktor, Poljaci, i možda Rumuni, jer su i njih sovjeti poprilično ponizili tokom dvadesetog vijeka. 

Mislim da ne grijesis, ali mislim da su iza Poljaka i  baltickih drzava na otpor najspremniji Finci, potom  Rumuni, Norvezani i Svedjani, i tek kasnije Francuzi, Britanci i Holandjani.

1 hour ago, fancy said:

A tek auto industrija nije za poređenje. 

Pretpostavljam da se sprdaš, njemačka autoindustrija je u najboljem slučaju sektor za totalnu restrukturaciju. Ima 40 godina kako nisu ponudili suštinski nov proizvod.

To je tacno, al bolje da vozis novu seriju nemackog auta od pre 40 godina nego najnoviji francuski auto. Ne postoji gori odnos cene i kvaliteta ni u jednoj industriji. Ne kaze se za dzabe ovde Francuza kupujes u najgorem slucaju jednom, a u najboljem nijednom.

• Like 1

3 minutes ago, McLeod said:

To je tacno, al bolje da vozis novu seriju nemackog auta od pre 40 godina nego najnoviji francuski auto. Ne postoji gori odnos cene i kvaliteta ni u jednoj industriji. Ne kaze se za dzabe ovde Francuza kupujes u najgorem slucaju jednom, a u najboljem nijednom.

Bah, to možda oni koji ne vole udobnost. Tu su francuzi debelo pre nemaca. 

Prvenstveno mislim na pouzdanost i prakticnost, kao i to koliko kosta i najjednostavnija popravka i zamena delova. Recimo Pezo 306 i druge serije maltene treba da skidas glavu motora da zamenis jebene svecice. I 500l sa ful opremom je udoban pa vredi bar duplo manje od onoga sto kosta.