Jump to content

Rat u Ukrajini

Doc Holiday
Message added by Lobotomija,

Ovim disclaimerom označavamo temu o Ukrajini kao "ozbiljnu". Sve što se od forumaša traži je da joj tako pristupaju. Zabranjeno je:

- Kačenje lažnih informacija.

- Relativizacije.

- Negiranje ukrajinske nacije.

- Izvrtanje činjenica.

- Floodovanje linkovima i tvitovima.

- Zabranjeno je kačenje uznemirujućih fotografija i videa.

Moderacija će zauzeti neutralni stav, što znači da su sva pisanja dozvoljena ako su u skladu sa tačkama iznad. Stavovi moderatora koji učestvuju u diskusijama se smatraju kao "lični" i nemaju veze sa obavljanjem moderatorskog posla. Potrudite se da vesti budu istinite i iz relevantnih izvora. Ako se desi da nešto imate neprovereno, samo naglasite to u postu. Zadržaćemo mogućnost nekih izmena ako bude bilo neophodno.

Moderacija Politike

Recommended Posts

Just now, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Koliko njih ima pristupa najboljim univerzitetima i naucnim dostignucima (medicinskim takodje)?

Nebitno je koliko glasača ima pristupa svemu tome, što je opet njihova unutrašnja stvar, već što je jedan veliki sistem kao što je Republikanska stranka dozvolio da ih vodi ovaj pajac.

• Like 1

3 minutes ago, DJ_Vasa said:

Nebitno je koliko glasača ima pristupa svemu tome, što je opet njihova unutrašnja stvar, već što je jedan veliki sistem kao što je Republikanska stranka dozvolio da ih vodi ovaj pajac.

Nisu oni dozvolili, nego napokon nasli nekog ko ce njihove vise decenijske zelje da ostvare. Problem je sto mi gledamo Ameriku onako kako je marketirana, a marketing reklamira najsjajniji deo proizvoda, ne trulez iznutra. Cilj marketinga je prodaja zarad zarade. 

Edited by 𝓑𝓪𝓫𝔂
  • Like 1

10 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Nisu oni dozvolili, nego napokon nasli nekog ko ce njihove vise decenijske zelje da ostvare. Problem je sto mi gledamo Ameriku onako kako je marketirana, a marketing reklamira najsjajniji deo proizvoda, ne trulez iznutra. Cilj marketinga je prodaja zarad zarade. 

E, ako se ova narandžasta trulež sa facom orangutana nije lično izreklamirala kao teška seljačina, onda ne znam ko jeste.

8 minutes ago, Ludi za Poli said:

Zivimo u svijetu gdje je manijak poput Erdogana razumnija i normalnija osoba od predsjednika Amerike i vecine administracije mu. Zastrasujuce. 

S tim sto i Erdogan nastupa iz sebicnih pobuda, koje se sada slucajno ne poklapaju sa Trampovim i Putinovim.

• Like 2

16 minutes ago, Dragan said:

Postoji samo jedan nacin da se spreci, tj. da se odlozi, a to je da se preda Ukrajina Rusiji. Samo sto se tu apetiti nece zaustaviti. 

Ova narandzasta majmuncina i najveci genije na svetu su to omogucili. Ajd malo pricamo o fantasticnosti kako otici na Mars (napredak civilizacije na marsu, nazadak na zemlji)... Mars nikada nije ni bio plan, nego je kgb majmun ugurao traniranog juznoafrikanca u nasu ( genije bez iskustva, skole, firme, ide da pregovara o kupovini supersonicne balisticne rakete, a to mu je omogucio ko bi drugi, nego republikanac). 

Mozda ja panicim malo preterano, nemam pojma, ali sam prestravljena. 

1 hour ago, DJ_Vasa said:

Nema tu ničeg čudnog. Prosečan glasač gleda svoj interes i preference. Ne ulazim u to kakvi će im biti porezi, kako će regulisati zdravstveni sitem, finansiranje ovoga ili onoga, što je unutrašnja stvar, ali jeste presudna. Ako ćemo realno, i rednecka i Elona zabole uvo za Ukrajinu, za Bliski istok, za Avganistan i Pakistan, za Irak i Iran i za mnogo toga drugoga. Redneck će da svršava kad mu ovaj liferuje koju hiljadu Meksikanaca preko granice, a južnoafrički ludak ako proda koju hiljadu električnih sokoćala. To ti je to.

Jedino mi je nejasno u celoj priči kako najmoćnija država sveta koja ima najbolje univerzitete i nauku može da dozvoli da im se ovakav ološ uopšte i pojavi u politici. Jeste da se za mnoge prethodne garnuture može reći da nisu baš cvećke, ali ove štetočine će za dva meseca da unakaze ono što su neki gradili decenijama.

Slazem se potpuno, i odavno ne verujem u bajke o ideoloskom saveznistvu i bezuslovnoj saradnji na lepe oci, nema tih ideala vise.

Ali upravo ovo sto pises na kraju, ne znam kako je moguce da jedna USA ne moze da za svog Predsednika dobaci dalje od Donalda, i to dva puta?! 🤭

Mislim, kako uopste dodjes u stanje da vodis bilo koju drzavu, a kamo li jednu USA, a da u 2025. godini ne znas da je Kina u BRICS-u?

Usao majmun u tenak... 😂

https://www.instagram.com/official_lady_bunny/reel/DGHR2RusRAX/

Ekstremno je neverovatno da je Mask ruski spijun. Lik je samo osvetnicki narcis. Targetira one koji su ga banovali i udarali takse na njegove proizvode. Zato je kupio tviter, zato sad hoce da potpuno razjebe EU.

Lik razjebava svet jer ne na nivou deteta kojem su oduzeli igracku.

Ovo sa Rusijom i Ukrajinom je samo nesrecan splet okolnosti, sto se Trampa tice, prica tu moze biti drugacija, ali je ishodiste isto.

• Like 4

12 minutes ago, McLeod said:

Ekstremno je neverovatno da je Mask ruski spijun. Lik je samo osvetnicki narcis. Targetira one koji su ga banovali i udarali takse na njegove proizvode. Zato je kupio tviter, zato sad hoce da potpuno razjebe EU.

Lik razjebava svet jer ne na nivou deteta kojem su oduzeli igracku.

Ovo sa Rusijom i Ukrajinom je samo nesrecan splet okolnosti, sto se Trampa tice, prica tu moze biti drugacija, ali je ishodiste isto.

Kako je onda moguce da vode nekog ko je imao dobro investiciju koju je unovcio i apsolutno nikakvu ekpertizu, skolu, pa cak ni kompaniju vode na pregovore o raketama? To ono tako, evo ja imam neke pare pa bih da pravim svemirski program, ajd neko sa mnom iz vlasti skokne do Rusije da pregovaram sa Putinom? 

Zasto se stalno cuje sa Putinom?

Ja ne znam kako drugacije da tumacim, ali u realnom zivotu stvari ne idu bas tim putem. Mozda na filmu. 

Mislim, moja masta se ne zavrsava na tome. Ovo prikupljanje podataka iz ss koje vuku i zdravstveni kartoni pocinje da mi se cini da je u drugom cilju (vojno sposobnih). 

On je isao tada u Rusiju jer su Ameri koristili ruski Sojuz jer im je bio jeftiniji. U tom trenutku nije bilo jeftine raketne tehnologije u SAD, a on je hteo da kupi know how. Cuje se sa Putinom od kako je ulozio u Trampa, pre toga je starlink bio poprilican gamechanger u ratu na strani Ukrajine.

1 minute ago, McLeod said:

On je isao tada u Rusiju jer su Ameri koristili ruski Sojuz jer im je bio jeftiniji. U tom trenutku nije bilo jeftine raketne tehnologije u SAD, a on je hteo da kupi know how. Cuje se sa Putinom od kako je ulozio u Trampa, pre toga je starlink bio poprilican gamechanger u ratu na strani Ukrajine.

Pitam nesto drugo. Zasto je ON isao u Rusiju i to sa nekim iz vlasti? On, koji je investirao u softver za placanje preko interneta. Sta njega osim tih para koje je zaradio od toga cini specijalnim iliti kredibilnim da pregovara ista (da ponovim, sa nekim ko je posle postao direktor nase nakon cega je njegova kompanija dobila ugovor)? Ima ideju? Tu ideju nisu imali mnogi kredibilniji od njega? 

5 hours ago, Dzoni_m said:

I naravno odmah krece razvodnjavanje, sad trebaju izbori u Ukrajni. Samo niko da se vrati na pocetak: Rusija je agresor. ZASTO to nije primarni stav i da oni moraju da napuste Ukrajnu, pa onda cemo sve ostalo?

zato sto se traze ustupci koje ociigledno zelenski nije spreman da odobri. 

2 hours ago, DJ_Vasa said:

Zato veliki broj glasaca ima pristup reality programima, pa su i glasali za zvezdu jednog od njih. Trump je stranci doveo veliki broj glasaca koji su ranije glasali za razne libertarijanske opcije, manje ili vise skrivene rasiste. Ideja je bila da ce ga kontrolisati, sto je mozda bilo moguce u prvom mandatu, sada se okrusio samo poslusnicima i mogu da ga kontrolisu jedino sudovi, koji na zalost nemaju nadleznost u spoljnoj politici.

• Like 2