Jump to content

Recommended Posts

Posted
14 hours ago, sasha arsenal said:

Dok drugi klubovi menjaju glavne trenere,Arsenal doveo stručnjaka za aute.U pitanju je Tomas Gronevark koji je sarađivao sa Klopom u Liverpulu.

Radi se na prekidima maksimalno 😄

Posted

Arsenal u narednoj rundi FA Cupa dočekuje Wigan. Sutra prva tekma polufinala Liga Kupa protiv Čelzija. 

Ludi Arteta udara na 4 fronta, nema labavo 💪🏿

Posted (edited)

Realno je jer je to Arsenal. 

Užasno su me iznervirali, 90 minuta napadaju i ne naprave nijednu iole bolju priliku. Toliko o svemu. 

1 minute ago, sasha arsenal said:

Šteta.Teška utakmica.Moglo se na +9 ali nije ni ovo loše.

Pa jeste, ali na ovakvim utakmicama se City odavno odvajao, rešavao sva pitanja, ali ne Arsenal to ne može. 

Edited by Oi!
Posted
11 minutes ago, Oi! said:

Realno je jer je to Arsenal. 

Užasno su me iznervirali, 90 minuta napadaju i ne naprave nijednu iole bolju priliku. Toliko o svemu. 

Pa jeste, ali na ovakvim utakmicama se City odavno odvajao, rešavao sva pitanja, ali ne Arsenal to ne može. 

Slažem se.Jbg,ovakve ekipe koje imaju fizikalije,a organizovano se brane,jednostavno ne odgovaraju Arsenalu.Nije rešen taj problem u odnosu na prethodne sezone.

• Like 1
Posted
24 minutes ago, ras kass said:

Nwaneri u Marsej na pozajmicu.

Nije to loše za njega.Mora da igra kako bi se razvijao.Trenutno Odegard,Eze,pa i Merino imaju prednost.Dolaskom Maduekea ne može ni Saku da menja po desnoj strani.

Najbolja opcija jeste pozajmica.

• Like 1
Posted

Statistika Arsenalovih navalnih igrača u poslednje vreme:

-Saka na poslednjih 13 utakmica u svim takmičenjima 0 golova

-Martineli  na poslednjih 13 utakmica u PL 0 golova

-Đokereš na poslednjih 11 utakmica bez penala u PL 0 golova

-Madueke na poslednjih 25 utakmica u PL 0 golova

-Trosar na poslednjih 11 utakmica u svim takmičenjima 1 gol

Ovo je stvarno neverovatno.Dobra je stvar što ostatak ekipe postiže golove,ali mora se videti u čemu je problem-forma igrača ili sistem koji Arteta forsira.Verovatno jedno i drugo.

Ima mnogo stvari gde se može ostvariti napredak.Recimo ubacivanja Đokereša koja ostali igrači često ignorišu ili ne primete pa izostane taj završni pas.Moglo bi i češće da se šutira sa distance.

Raduje povratak velikog broja povređenih igrača.Ostaju još Kalafjori i Haverc da se vrate pa da ekipa bude kompletna.

Bitno je ostvariti pobedu protiv Lidsa, inače...

Posted

Ma kakvi nije Saka precenjen. Mislim kad pricamo o precenjenosti, to je stvar relativnosti, tj tice se toga koliko je dobar i koliko si procenio da je cenjen.

Samo Saka nije Yamal, Vinicius, nije ni nekakav generacijski maverick. On je samo jedna vrhunska instanca klase tih modernih genericnih tipova krila. Plus svi uopste ne igrate fudbal gde ikakav mavericke moze da iskoci i radi nesto.

Posted

Saka je prošle sezone pre povrede delovao kao da najbolji igrač u ligi posle Salaha,ali kada se oporavio nije se vratio u formu iako je imao dobre trenutke.Ipak,bez njega u timu Arsenal je mnogo slabija ekipa.

• Like 1
Posted
17 hours ago, sasha arsenal said:

Ovo je stvarno neverovatno.Dobra je stvar što ostatak ekipe postiže golove,ali mora se videti u čemu je problem-forma igrača ili sistem koji Arteta forsira.Verovatno jedno i drugo.

Ima mnogo stvari gde se može ostvariti napredak.Recimo ubacivanja Đokereša koja ostali igrači često ignorišu ili ne primete pa izostane taj završni pas.Moglo bi i češće da se šutira sa distance.

Raduje povratak velikog broja povređenih igrača.Ostaju još Kalafjori i Haverc da se vrate pa da ekipa bude kompletna.

Najbolji napadac im je Moreno koji to i nije, a Dzokeres je promasaj i po meni zavrsena prica

Posted (edited)
18 hours ago, sasha arsenal said:

Nema tu dileme. Nemoguće je da su svi loši i van forme. Jasno je i golim okom i laiku da je do Artete i njegovog stila igre.

Edited by Dzo23
  • Like 1
Posted

Ne znam sta je gore, da osvojimo tri-cetiri trofeja ove sezone igrajuci ovako jake utakmice, ili da ostanemo bez trofeja.

Mi u LS igramo drugacije, ali i protivnici se ne brane kao Javor sto je radio Junajted na primer. Pisao sam vec o tome protiv Intera.

Formacija kao takva nije problem, veci je problem stil igre i sto glavni igraci ne igraju na najefikasniji moguci nacin.

Posted
1 hour ago, McLeod said:

Ne znam sta je gore, da osvojimo tri-cetiri trofeja ove sezone igrajuci ovako jake utakmice, ili da ostanemo bez trofeja.

Mi u LS igramo drugacije, ali i protivnici se ne brane kao Javor sto je radio Junajted na primer. Pisao sam vec o tome protiv Intera.

Formacija kao takva nije problem, veci je problem stil igre i sto glavni igraci ne igraju na najefikasniji moguci nacin.

Nek osvojimo mi 3,4 trofeja pa makar i dupetom davali golove.

Kad osvojimo neki bitniji trofej onda naredne sezone mozemo da trazimo nesto vise.

Ide i meni na onu stvar totalna kontrola ritma i utakmice na stetu napada, ali daj da osvojimo nesto.

• Like 1
Posted

Mislim da ako se osvoje važan trofej ove sezone,sledeće će se igrati opuštenije i atraktivnije.Arsenal je već igrao lepršavo dolaskom Žezusa i Zinčenka i u drugom delu naredne sezone kada su postigli rekord u istoriji kluba u broju golova u ligi.

Mislim da je Arteta promenio pristup kada ih je Siti lagano dobio upravo u tom delu sezone kada su igrali najlepši fudbal.Bukvalno kao da je pravio tim koji će lakše da se nosi sa Gvardiolinom ekipom,gde su se gledale fizikalije igrača kao i defanzivne obaveze.

Znamo da je još od Nepobedivih Arsenalu najveći problem bila odbrana i taj čuveni defazivni vezni.To je sada rešeno.

Arteta postavlja ekipu da prvenstveno sačuva svoju mrežu.To radi tako što ekipa drži loptu i kontroliše utakmicu.Veoma retko se događalo ove sezone da ekipa izgubi kontrolu nad utakmicom i to očigledno daje rezultate,ne baš kakve mi fanovi očekujemo,ali ipak daje.Ima tu do očekivanja navijača zbog trofeja i ova sezona je jako bitna za ovu generaciju.Iz tog razloga verovatno dolazi ovolika opreznost.

Gledajući kako je podigao klub iz blata i kakvu je ekipu stvorio,ja verujem u Artetu i mislim da je on pravi čovek za klupu Arsenala.Najbitnije je da mu igrači veruju.To se najbolje vidi u potpisivanju novih ugovora.Pokazao je već mnogo puta da zna da se prilagođava i da menja taktiku,tako da verujem da ćemo ponovo gledati vrhunski fudbal.Da ima mana i da još mora da uči-definitivno,ali u njegovu posvećenost i njegovo poznavanje ove igre uopšte ne sumnjam.