Jump to content

FC Arsenal

sasha arsenal

Recommended Posts

23 minutes ago, McLeod said:

Arsenal ima ubedljivo najdublju klupu u ligi.

Ovo sto se pominje i ovde vise puta moze da se procita i na netu generalno, a opservacija je na nivou deteta u osnovnoj skoli, presmesna.

Cuj, nemamo zamenu za Odegarda.

Sitiju se povredi Rodri i od najjace ekipe u Evropi i apsolutnog dominatora i vladara Premijer Lige koja je uradila ono sto nijedna ekipa nije u istoriji pretvore se u tim kojem visi plasman u Ligu sampiona.

Arsenalu je ove sezone bilo povredjeno vise od pola igraca iz prvih 11 duze od mesec dana.

Skini Liverpulu Salaha, Gakpa, Gravenberga, Soboslaja, Dijaza i Van Dajka u isto vreme, pa pricaj da Liverpul ima tanku klupu.

Sto se tice kvaliteta ekipe, fali iskljucivo jedan kvalitetan napadac. Sve ostalo imamo. Da, moze da se dovede jos igraca za rotaciju koji su bolji, pogotovo na krilu, ali to nije esencijalno bitno, dok napadac jeste.

Nijedna druga ekipa nema manje problema od nas, kada smo kompletni.

Slažem se.Samo bih dodao da treba dovesti to levo krilo za startnu postavu.

Arsenal je putujuća bolnica godinama unazad, još dok je Venger bio tu. Znam da je bilo kritika i sprdnje na konto medincinskog tima a i skautinga. Dovode se stakleni igrači, skloni povredama. 🙂

17 hours ago, McLeod said:

Arsenal ima ubedljivo najdublju klupu u ligi.

Ovo sto se pominje i ovde vise puta moze da se procita i na netu generalno, a opservacija je na nivou deteta u osnovnoj skoli, presmesna.

Cuj, nemamo zamenu za Odegarda.

Ako u najdublju klupu racunamo uvek povredjenog Zezusa, Nvanerija koji tek krece seniorsku karijeru, penzionera Sterlinga onda imamo tu najdublju klupu.
Prebaci se i Martineli na desno krilo, i Trosar u vezni red, mogu da zakrpe. Ali to onda nije tim koji napada titulu.
Mi na pozicijama napadaca, kreativnog veznog i desnog krila imamo tacno 3 upotrebljiva igraca na koje mozes da se oslonis ako juris titulu a igraju se 3-4 takmicenja u sezoni + reprezentacije.

Ozbiljno je zajeban prelazni rok letos, gde odlaze ASR, Vieira, Nketia a dolazi Sterling na pozajmicu. Merina svakako ne ubrajam u ofanzivne/kreativne igrace.

Edited by NikolaTest

Ako gledas pod pretpostavkom ko je povredjen i toga na sta lice Sterling i Martineli onda je to tacno, ali to nije ispravno, jer su te stvari promenljive. Martineli i Sterlung nikada gore nisu izgledali u karijeri i nijedan igrac u proseku nije bio povredjen kao ove sezone, znaci to nije ocekivano nego izuzetno. Uzmi Liverpul za suprotan primer - Salah ma koliko bio WC igrac ocigledno, potpuno je neocekivano da u ovoj sezoni igra najbolje u zivotu i ne povredjuje se. Potpuno je ludilo da Gravenberh bude jedan od najboljih veznjaka u ligi danas, jer je na pocetku sezone bio na trajektoriji da se vrati u Fejnord u najboljem slucaju. Igraci koji su injury prone kod njih su povredjeni manje od karijernog proseka itd. Ako gledas iz te vizure, Liverpul ima jacu klupu, ali je to pogresan pogled na stvari, pogotovo ako obracas paznju na vrlo promenljive parametre tipa formu i povrede. Taj trend moze da se promeni sa 1-2 season ending povrede kod njjh koje su statisticki gledano sasvim realne, pa ce onda Liverpulovi navijaci biti u fazonu sta su mislili umesto da dovedu ljude za rotaciju da uzmemo titulu lagano oni se kockaju a znaju da povrede mogu da se dese, a sada dok se nisu desile su u fazonu kakvi smo mi sebi kraljevi.

Pa nije slucajno Celzi resio da pusti Sterlinga i placa pola plate. G.Jesus ima dugu istoriju povreda. Martineli je u padu bio i prosle sezone. Trosar kao joker je i tad i sad dobro resenje. Haverz je i prosle sezone znao da bude nekonstantan.

Da ne igramo LS/napadamo titulu PL bio bih zadovoljan dubinom rostera. Imali bi igraci vremena da se odmore (bez LS).

U rezimu LS sreda i PL vikend, ti nemas prostora da odmaras Saku/Odegara na bilo kom gostovanju (osim par fenjerasa) ako juris titulu.

To zameram upravi, sve i da su njih dvojica zdravi bili 90% sezone.

Sto se tice Liverpula se slazem. Svaka njima cast, posebno Slotu kako ih je podigao u 1. sezoni. 

Mi imamo dubinu/kvalitet u odbrani za domet titule PL. Tu je konstantno povredjeno 2,3 igraca ali odbrana i dalje deluje cvrsto i izmene rade odlican posao.

Za napad i kreativni deo veznog reda se prosto ne mogu sloziti.

Edited by NikolaTest

4 hours ago, McLeod said:

Igraci koji su injury prone kod njih su povredjeni manje od karijernog proseka itd. Ako gledas iz te vizure, Liverpul ima jacu klupu, ali je to pogresan pogled na stvari, pogotovo ako obracas paznju na vrlo promenljive parametre tipa formu i povrede. Taj trend moze da se promeni sa 1-2 season ending povrede kod njjh koje su statisticki gledano sasvim realne, pa ce onda Liverpulovi navijaci biti u fazonu sta su mislili umesto da dovedu ljude za rotaciju da uzmemo titulu lagano oni se kockaju a znaju da povrede mogu da se dese, a sada dok se nisu desile su u fazonu kakvi smo mi sebi kraljevi.

Praštajte na off-topiku, ali ovo potenciranje faktora sreće što Salahu ne pucaju ligamenti je već pomalo degutantan coping mehanizam.

Imao je Liverpul itekako svojih muka sa povredama godinama unazad, te je i Van Dajk svojevremeno bio odsutan godinu dana (al' Liverpula sere da mu se od tad ne ponovi takva povreda), pa su se borili za plasman u Ligu Šampiona sa Rhys Williamsom i Nate Phillipsom na štoperima. 

Na slici ispod je recimo situacija od prošle sezone, pa možemo i da se prisetimo tima koji je igrao finale kupa protiv Čelsija.

Valjda je ipak statistički realno da se takve stvari ne dešavaju svake godine. Doduše, bilo je već odsustvo prvog golmana od 3 meseca, Žote dva meseca, Konatea mesec dana, pa su ta odsustva nadomeštena.

FYI, statistički, većina igrača nikad ne doživi season-ending povredu za trajanja svoje karijere, tako da nije srećna okolnost to što se to Salahu ne događa, već bi bila nesrećna okolnost da mu se dogodi, s obzirom da to podrazumeva pucanje ligamenata ili neki prelom.

472709103_993377352836471_15429999256066

• Like 2

Naravno da nije sreca, samo ne znam zasto je to za nas normalno, pogotovo od kako je Venger otisao, mi nemamo vise najvise povredjenih igraca u proseku, vec smo prosek lige. Ove dve sezone nas vracaju na vrh u tom segmentu.

Tako da sto se mene tice - sve pet, samo bi bilo lepo da ono sto vazi za tvoj klub vazi i za druge.

Ja sam uvek objektivan i konzistentan kada pricam o tim stvarima, ako je za nas normalno da imamo ovoliko povredjenih igraca, onda iz toga logicki sledi da Liverpul sere jer mu se igraci ne povredjuju, a nema kvantitativno toliko igraca (ma sta mislili o kvalitetima pojedinaca i ne slagali se).

Sto se tice ove slike ispod, to je bilo u februaru, zaboravio si da kazes da je pola ove liste bilo bukvalno nedelju dana max, da su teze povredjeni bili Matip koji je vec zavrsavao karijeru, Alkantara i Bajcetic koji su izgubili mesto u rotaciji.

Od bitnih igraca su bili povredjeni Soboslaj koji se vratio posle mesec dana, Alison je tipa propustio dve nedelje i to je to. Ostali su uglavnom propustili jedan mec. Vec u martu su igrali svi osim Njunjeza, koji je doziveo i drugu povredu, ponovo laksu, pa je bio spreman brzo.

Tako da uopste nije uporedivo.

Edited by McLeod

58 minutes ago, McLeod said:

Naravno da nije sreca, samo ne znam zasto je to za nas normalno, pogotovo od kako je Venger otisao, mi nemamo vise najvise povredjenih igraca u proseku, vec smo prosek lige. Ove dve sezone nas vracaju na vrh u tom segmentu.

Tako da sto se mene tice - sve pet, samo bi bilo lepo da ono sto vazi za tvoj klub vazi i za druge.

Ja sam uvek objektivan i konzistentan kada pricam o tim stvarima, ako je za nas normalno da imamo ovoliko povredjenih igraca, onda iz toga logicki sledi da Liverpul sere jer mu se igraci ne povredjuju, a nema kvantitativno toliko igraca (ma sta mislili o kvalitetima pojedinaca i ne slagali se).

Pa evo ti zvaničnog statističkog preseka povreda (link) za ovu sezonu s polovine Decembra. U međuvremenu se dogodio i Saka (veliki blow) i sada ovo sveže sa Žezusom. 

Svakako, kada se ovo izanalizira, Liverpul je tu zapravo iznad proseka, a definitivno daleko od 'igrači im se ne povređuju'. Nisam primetio da pominješ koliko sere Notingema ili Čelsija, s obzirom da su takođe konkurenti, a daleko bolje stoje po pitanju povreda i od Arsenala i od Liverpula.

Prošle sezone je Arsenal recimo bio pri dnu liste (link), a ne sećam se da je na forumu provejavao stav da se bore za titulu zato što ih sere. 

Ja ti u principu i repliciram baš iz razloga što si jako daleko od objektivnog pri svakom pomenu Liverpula, dal' to bio kvalitet fudbala koji igraju ili neka druga diskusija, kao recimo sad o povredama. Svaki upis evidentno ima za poentu da diskredituje potencijalni uspeh.

Edited by fillam

13 hours ago, sasha arsenal said:

Gledam juče pregled Brentford-Siti i pomislih kako bi nam legao Mbeumo kao budali šamar.Baš kvalitetan igrač za rotaciju.

Njega je letos Newcastle bas jurio, ali ga nisu pustili. Defininitivno bi nam lego, samo pitanje da li bi on pristao da bude igrac rotacije kod nas ako pozove neki drugi tim za prvih 11.

27 minutes ago, NikolaTest said:

@sasha arsenal pisacu ovde da ne smaramo PL temu.

"Ja bih vratio Nelsona sa pozajmice,za početak."

Msm da je on povredjen, samo pitanje koliko ozbiljno i do kad.

Ali definitivno bi bio bolje resenje od Sterlinga.

Nisam imao pojma da je povređen.Prethodne sezone je znao da unese živost i napravi razliku kada uđe na teren.A i na pripremama je bio odličan.

• Like 1

13 minutes ago, Don Dusko said:

Radije cu da gledam Sterlinga nego Rashforda.

Nismo valjda dotle dosli...

Ne vidim koga mogu da dovedu.Svi igrači koje Arsenal želi nisu dostupni do letnjeg prelaznog roka.Ako sad puknu lovu za neko pojačanje onda na leto nema ništa od Isaka,Šeška....

Nije Rašford loše rešenje uopšte,veruj mi.On da ostaje kao Martineli sam na boku...

Je l rešenje Kunja za 70m?

1 hour ago, sasha arsenal said:

Ne vidim koga mogu da dovedu.Svi igrači koje Arsenal želi nisu dostupni do letnjeg prelaznog roka.Ako sad puknu lovu za neko pojačanje onda na leto nema ništa od Isaka,Šeška....

Nije Rašford loše rešenje uopšte,veruj mi.On da ostaje kao Martineli sam na boku...

Je l rešenje Kunja za 70m?

Rashford bi bio samo kozmeticka promena.

Sto se tice crvenog...Preostro al opet je sekao kontru cistu pa se moze diskutovati.

1 hour ago, Molina23 said:

Meni nije jasno kako nisu pojurili Kunju pre Vulvsa, inače savršen fit za Arsenal. Kako stvari stoje i koliko elitnih ekipa juri napadače u junu, da se šutiraju u dupe ako završe Vlahovića. 

Ne mislim da je Kunja loš za Arsenal,ali količina novca koji bi Vulvsi tražili za njega u ovom prelaznom roku nije realna.

Edited by sasha arsenal