Jump to content

Eurocup 20/21


propolis

Recommended Posts

  • 2 weeks later...

Niko da spomene da su odigrane 4 utakmice 5. kola EC.

 

Grupa "E", Monaco je obezbedio 1. mesto u grupi. U francuskom derbiju pobedjen je Nanterre 98:94, reklo bi se rutinski. Joventud se obrukao na gostovanju otpisanoj Unicaji i sa 3-2 ide u Nanterre da brani +5 iz prvog meca.

Grupa "F": sutra igraju Trento - Partizan i Metropolitans 92 - Lokomotiva, tu je sve i dalje otvoreno.

 

Grupa "G": Neverovatno je sta je Cedevita propustila. Prvo su gubili u 1. cetvrtini, pa stigli, pa poveli sa 84:75 na dva i po minuta do kraja (Rupnik pogodio neke teske suteve), ali su na 86:79 dopustili protivniku da dva puta neometan sutne za 3, a i Rupnik je preglupo izgubio loptu i napravio nesportsku. Belinelli je 3 sekunde do kraja lagano pogodio trojku za izjednacenje i to je bio kraj Cedevite. Sad ostaje da se nadaju da ce Burg dobiti Buducnost ili da oni mogu da slave u PG (mogu i da izgube 2 razlike).

Grupa "H": Opet jos jedno kriminalno vodjenje meca od strane Pavicevica, nikad skuplji Barani, a katastrofalni rezultati. Trenutno je Gran Canaria na 2-3, Andorra na 2-2 i Mornar na 1-4. Mornaru igra samo dvocifrena pobeda nad Andorrom uz obe pobede Unicsa do kraja.

Link to comment
Share on other sites

Odlicna utakmica u Podgorici i Buducnost je sa fantastičnom odbranom rešila pobednika meča, a i Jones je fino pomogao sa dva vezana izuzetno glupa poteza pred kraj utakmice. 

 

U svakom slučaju kvalitetnija ekipa je prošla dalje. 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Nema Cedevita kvalitet za vise jer Tedeschi ne da pare za nesto vise, ima ogranicen budzet i naravno uvek nesto fali.

 

Oni ne samo da nemaju poentera osim Blazica, nego su tako napravili ekipu da im je na pozicijama 4 i 5 ostalo para samo za dve prosecne EC cetvorke, ostalo popunjava Dimec i Marinkovic koji i ne igra.

 

Bio je egal dok je Buducnost promasivala sa distance, cim su poceli da ulaze sutevi to je bio kraj. Naravno, Perry i njegovih 0/10 za 3 protiv Virtusa ili danasnja sekvenca u kojoj promasuje slobodna bacanja, pravi faul u bonusu i promasuje trojku dovoljno govore o ambicijama ekipe.

 

Mornar ima skoro duplo skuplju ekipu, ali i 4 puta losijeg trenera (grubo govoreci). Ne znam zasto Golemac pristaje na ovako slab sastav, eno ispasce i iz TOP 4 ABA kad budu odigrali zaostale meceve.

 

Monaco - Buducnost bitka za EL, ali ni Buducnost ne blista - iz nekog razloga Apic uopste ne ulazi, a i nisu u nekoj formi. Mislim da prolazi tim koji dobije prvi mec.

Link to comment
Share on other sites

U ovakvom EC je dovoljna solidna ekipa i malo srece da se dodje do finala i plasmana u EL.

 

Prosle sezone je KKP ima dobru sansu do prekida, ove Buducnost ima otvoren put. Treba da izbace Monaco koji igra odlicno ali igracki nije nesto jaci od Buducnosti, a ko prodje imace jos lakse protivnika u polufinalu osim ako Partizan ne iznenadi veceras Francuze i pogura Lokomotivu na prvo mjesto.

Link to comment
Share on other sites

39 minutes ago, Kankkunen said:

Uniks, Lokomotiva i Virtus su ozbiljne ekipe.

 

Virtus i Unics su u istom kosturu, ne mogu na Buducnost.

 

Lokomotiva je dobar dio sezone krs, tek sad su proigrali sa Gossom. A ako budu drugi i oni idu u taj kostur sa Unicsom i Virtusom.

Link to comment
Share on other sites

32 minutes ago, Sector said:

 

Virtus i Unics su u istom kosturu, ne mogu na Buducnost.

 

Lokomotiva je dobar dio sezone krs, tek sad su proigrali sa Gossom. A ako budu drugi i oni idu u taj kostur sa Unicsom i Virtusom.

OK, nisam gledao tabele i moguća ukrštanja ... 

ali, otkud Trento u ovom društvu nije mi jasno, njih sam gledao u italijanskoj ligi ... :smiley13:

Link to comment
Share on other sites

Od navijaca iz Podgorice sa drugog foruma, ako ovako bude onda se sprdnja nastavlja, a Ljubljana mozda vidi i 1/4 finale EK iako tim iz tog grada ne ucestvuje

 

Quote

hahahahhahah upravo cuh za raspored ..katastrofa..
21..cz
23 @monako 
26 monako i to u ljubljani
29 @mornar
31 @monako  ako bude potrebe...

 

Link to comment
Share on other sites

14 hours ago, Crni said:

Komentator meca Buducnost-Mornar, sahranio svoju struku. Malo je reci da je neprofesionalno, morao sam utisati ton, da ne  bih slusao orgazme koje dozivljava kad Buducnost da kos. Sad sam sve video.

 

Mislis na Cedevitu?

 

Lokomotiva sigurno ide u finale ako bude prva, e sad, koliko je to realno, ostaje da se vidi.

Link to comment
Share on other sites

Ukoliko Gran Kanarija dobije kuci Uniks (vode +24 pred kraj trece cetvrtine) oni prolaze kao drugi u grupi pa je ovo izgled plej-ofa EK

 

Polufinale1
Monako-Buducnost
Metropolitan-Gran Kanarija

 

Polufinale2
Uniks-Lokomotiva
Virtus-Huventud

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...