DameTime Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago Pa u kuhinji. Kajmak može u lepinju s ćevapima eventualno, sa pljeskavicom mi je baš meh, ne mogu da jedem to kako valja.
Eddard Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago 40 minutes ago, DameTime said: Pa u kuhinji. Imali smo već tu raspravu, ne 😁? 40 minutes ago, DameTime said: Kajmak može u lepinju s ćevapima eventualno, sa pljeskavicom mi je baš meh, ne mogu da jedem to kako valja. Ne stavljam je ni ja u pljedžu, već nekad i ćevape, u pljedžu eventualno urnebes.
DameTime Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago 5 minutes ago, Eddard said: Imali smo već tu raspravu, ne 😁? Znači sećaš se. 😁😊 5 minutes ago, Eddard said: Ne stavljam je ni ja u pljedžu, već nekad i ćevape, u pljedžu eventualno urnebes. Dobro je, bar nešto. 😁 Pa to, nekako mi u pljeskavici bezveze, treba da zagrizem i umastim se kajmakom skroz. Plus sam trapava i imam dugu kosu koju ne vezujem čak ni dok jedem 😂 Sa ćevapima već može, lepo grickam pored. Urnebes izbegavam jer ne volim ljuto, tj. imam baš nisku toleranciju na taj ukus.
Eddard Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago Just now, DameTime said: Urnebes izbegavam jer ne volim ljuto, tj. imam baš nisku toleranciju na taj ukus. Razočaran sam 😬
DameTime Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago 1 minute ago, Eddard said: Razočaran sam 😬 Da bi bio razočaran, prvo treba da budeš očaran. 😁 1
Drug Crni Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago 21 minutes ago, Eddard said: u pljedžu eventualno urnebes. Brat moi 2
McLeod Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago Covek koji preachuje da kupus ne ide u pljesku stavlja u istu urnebes da mi neko prepricavao ovo ne bih verovao
MilošVB Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago Pričate o prilično legit prilozima za pljesku, kao što su kupus i urnebes. Ne bih tu pravio problem, stavljaju ljudi mnogo gore stvari.
MilošVB Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago (edited) 35 minutes ago, McLeod said: To je tacno, recimo kajmak. Kajmak obožavam, ali ni ja ga ne volim kao prilog uz meso. Bukvalno kao predjelo na neki dobar i vruć hleb, i to je to. Inače najčešća kombinacija za pljesku mi je malo kupusa i tucana. Edited 12 hours ago by MilošVB
McLeod Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 7 hours ago, MilošVB said: Kajmak obožavam, ali ni ja ga ne volim kao prilog uz meso. Bukvalno kao predjelo na neki dobar i vruć hleb, i to je to. Inače najčešća kombinacija za pljesku mi je malo kupusa i tucana. Man of culture. 1
Eddard Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 8 hours ago, McLeod said: Covek koji preachuje da kupus ne ide u pljesku stavlja u istu urnebes da mi neko prepricavao ovo ne bih verovao Kaže čovek koji stavlja vegetu. Legendarno.
McLeod Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 2 minutes ago, Eddard said: Kaže čovek koji stavlja vegetu. Legendarno. Gde sam rekao da stavljam vegetu?
Klotzen Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Meni kajmak nikad nije išao uz meso. Kada god je krkanje u restoranu neko poruči ekstra kajmak pa probam jedan zalogaj ali nije to to i odustanem. Meni je čak i obična pavlaka bolji prilog. Ja sam evoluirao u prilozima uz roštilj evo neke liste po sećanju : Klinac : Već sam pisao uglavnom su se prodavale pljeske gde si jedino bio pitan da li hoćeš luk. U čuvenom grilu u centru grada je moglo da se uzme i zelena salata koju ja tada svakako nisam voleo pa sam je izbacivao 🙂 tinejdž : Kečap, pavlaka, luk 20-e : Urnebes, luk, kupus (don juan verzija bez luka 🙂 ) 30-e : Otkrio ljuti luk pa je bilo ljuti luk, pavlaka, kupus ili sveži krastavci 40-e : ovo iz 30-ih i nova varijacija ako znam da je ljutenica dobra (pošto u NS ima i baš loših) : ljutenica, pavlaka, luk, krastavci (u zadnje vreme sam primetio da kupus izbegavam, retko ga uzimam) Ono što je interesantno kada pečemo negde roštilj sami onda sam u modu Eddard, meso, hleb i luk i nikad ne uzmem premaze mada ih uvek ima u zadnjih 10 godina na takvim hepeninzima.
Eddard Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago On 12/28/2025 at 2:00 PM, McLeod said: Samo pljeska, od priloga tucana, vegeta, kupus i luk. Ovde. Ne možete ne ubediti da kupus ide uz pljedžu, pa da ga jebem. Staviš kupus i jedeš kupus u lepinji, sve ostalo iščezne.
McLeod Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Tu sam rekao koji su moguci prilozi u Lepenici. Nikada nisam rekao sta ja stavljam. A stavljam zelenu i tucanu. Dodajem senf tamo gde ne znam kakva je pljeskavica (ili znam da je losija/suvlja) a umirem gladan.
Eddard Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Ali brate, koja je dobit od zelene salate? Taj list nema pa otprilike nikakav ukus. Kao da su stavio list papira u kojem je bila pljedža, isti đavo. 2 1
DameTime Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 38 minutes ago, Eddard said: Ne možete ne ubediti da kupus ide uz pljedžu, pa da ga jebem. Staviš kupus i jedeš kupus u lepinji, sve ostalo iščezne. Koja je razlika između pljeskavice u lepinji s kupusom i npr. roštilja u nekom restoranu, uz koji kao salatu uzmeš kupus? Realno nema razloga da ne idu zajedno. Naravno, potpuno je ok da se tebi lično ne sviđa. Meni krastavac bude ok ako je svež, dok se za zelenu salatu slažem (iz empirijskog iskustva jelte) da ne ide u pljeskavicu, pošto bude sva "ubijena" (ne znam kako drugačije da opišem). 2
McLeod Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 47 minutes ago, Eddard said: Ali brate, koja je dobit od zelene salate? Taj list nema pa otprilike nikakav ukus. Kao da su stavio list papira u kojem je bila pljedža, isti đavo. Podrazumeva se da je sveza. Zato cesto ide taj kupus koji je malo zacinjen. A koja je poenta? Pa poenta je da dodas teksturu i da ne bude suva. Koja je poenta kajmaka? Btw. ti nastupas sa stanovista da ne stavljas mnogobrojne dodatke u lepinju jer menja ukus i ubija meso sto je validan argument, a onda kazes pljeskavica sa kajmakomkoji menja ukus mnogo vise od tog kupusa.
MilošVB Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 1 hour ago, Eddard said: Ali brate, koja je dobit od zelene salate? Taj list nema pa otprilike nikakav ukus. Kao da su stavio list papira u kojem je bila pljedža, isti đavo. Pa da ne promeni ukus pljeskavice
Eddard Posted 52 minutes ago Posted 52 minutes ago 2 hours ago, McLeod said: Btw. ti nastupas sa stanovista da ne stavljas mnogobrojne dodatke u lepinju jer menja ukus i ubija meso sto je validan argument, a onda kazes pljeskavica sa kajmakomkoji menja ukus mnogo vise od tog kupusa I ti si se uhvatio tog kajmaka kao ja kupusa 😁. Elem, rekoh već, ne stavljam kajmak u pljeskavicu, eventualno uz ćevape, ali nije moranje. Moranje su luk i ljuto. Generalno mi ništa više od toga ne treba. Urnebes ponekad. Btw, ne mislim da kajmak, pogotovo mladi, menja mnogo ukus, samo konzistenciju. Mnogo manje od kupusa.
Recommended Posts