Jump to content

Recommended Posts

Posted
On 3/30/2026 at 11:01 PM, stoudemire said:

sad sam se setio mog omiljenog final foura, onog iz 2008, prvo polufinale memphis johna calliparija s neverovatnim derickom roseom uz podršku douglas-robertsa dobija favorizovani ucla koji je imao brutalnu ekipu gde su bili westbrook, kevin love, mbah a moute i darren collison. 

u drugom polufinalu kansas (brandon rush, mario chalmers, darrel arthur...) rutinira moćnu severnu karolinu koja je imala najboljeg koledž igrača te godine tylera hansbrougha, dannyja greena, ty lawsona i waynea ellingtona.

i u finalu već viđenu pobedu memphisa sprečava mario freakin chalmers trojkom na dve sekunde do kraja i kansas pobeđuje u produžetku.

Sto se tice Turnira, jedan od ludjih je bio one 2018. kad je Virginiu sa 31-2 regularkom, kao dominantan #1 seed nacisto olupao, odvalio UMBC, a na f4 otisla Loyola nakon sto je prvo izbacila nezgodni Miami, a onda u vrlo tesnim i uzbudljivim mecevima resila prvo te godine strasno jak i kvalitetan Tennessee, pa Nevadu, pa Kansas State. Naravno, Nova je bila brutalna te godine i resila sve prakticno s pola gasa, verovatno peak Wrightove slot kosarke.

A godinu ranije mislim je Oregon na f4 nesrecno izgubio od mrtvih Tar Heelsa u polufinalu kad je Jordan Bell plakao dok je davao izjavu posle meca...

• Like 1
Posted
50 minutes ago, McLeod said:

Ja nista nisam rekao u vezi njegovog potencijala i kakav ce biti u NBA, samo sam govorio o fizikalijama, jer si ti pomenuo da su NCAA ekipe fizikalnije. To je bas daleko od istine, cak i kad gledas te elitne atlete i da sastavis all-star tim od lottery pickova tesko da ce moci da se nose sa random ekipama Evrokup kvaliteta jer su to uglavnom decaci od 19-20 godina.

A kamoli da uzmes sampiona NCAA koji ima recimo jednog lottery picka, jednog kasna prva runda, jedan druga runda i jos jednog koji ce se smucati po G League, i mozda jos 2-3 od kojih ce jedan eventualno biti u Evropi, a ova dvojica u Meksiku/Tajlandu.

Trecina tima se nece profi baviti kosarkom. Dok u Evrokup ekipi imas odrasle muskarce, iskusne i takticki potkovanije gde je i 12. igrac profi kosarkas, a ne hemicar ili ekonomista.

Poređenje je bilo sa KLS i ABA. Evroliga je nešto drugo. 

Na primer, Kostić je imao 14 poena u proseku u KLS. Ove sezone u timu koji nije ni došao na finalni turnir imao je 5 poena, a još je godinu dana stariji.

Posted

Par highlightsa sa ovih utešnih turnira

(Sutra u ponoć odnosno u 3am kreće glavna stvar)

Spoiler

Spoiler

Spoiler

Spoiler

Posted

Odoše Uconn i Michigan u finale. Gledao sam Uconn vs Illinois sinoć dok je forum trokirao, Haskiji odigrali odličnu odbranu na Wagleru i završili pola posla. Reed se momački nosio sa Balkancima pod košem, a mali Peja ne može biti stilom igre dalje od ćaleta. Jak je na ulazu protiv slabijih od sebe ali šuta ni za lek. Po stilu igre meni vuče na neku siromašnu verziju Franza Wagnera.

• Like 1
Posted
2 hours ago, Chaos Is Me said:

Haskiji odigrali odličnu odbranu na Wagleru i završili pola posla.

Nije samo to, mnogo se ispromašivao Ilinois, pogotovo za 3 poena. Sa toliko promašaja teško da ćeš da dobiješ a bilo je puno situacija kad su mogli da preokrenu stvar u svoju korist. 

• Like 1
Posted

Finale obećava, a to kako je Michigan rutinirao Arizonu daje nam za pravo da se nadamo da to ipak nije bilo finale pre finala. Osim ako baš svi ne greše, protiv Huskiesa Wolverinesi su ne samo favoriti nego i izraziti favoriti. (Kvote trenutno kažu otprilike 1.2 naspram 3.6). Jedino ako Hurley ne izvuče iz svoje čete neki onako baš masterclass u svakom smislu, a pritom Michigan solidno podbaci (Teška priča). Lično, nisam neki fan nijednog tima na ovom final fouru, ali Uconn je već imao onaj back to back, tako da navijam da Dusty May&co osvoje prvi natty za Wolverinese još od 1989. Što se tiče Illinoisa i Arizone, nemaju stvarno za čim da žale kako ovde tako i na celom turniru (Za razliku od Dukea, hehe)

U finalu ova dva utešna turnira, noćas prvo West Virginia Mountaineersi protiv Oklahoma Soonersa pa Auburn Tigersi protiv Tulsa Golden Hurricanea

Spoiler

Posted

U finalima utešnih, WV Mountaineersi dobili OK Soonerse u Vegasu i Auburn Tulsu u Indy

Noćas u 02:50 počinje MI-Uconn 

Posted (edited)

Nešto teže nego što sam očekivao, ali na kraju ipak Michigan osvaja, Uconn pružio dobar otpor, pomislio sam da će moći možda na kraju da baš zakuvaju, nakon one Ballove trojke od table, odnosno ona dva promašena bacanja Gaylea...

spacer.png

Edited by Marko
  • Like 2
Posted
30 minutes ago, Chaos Is Me said:

@Darko evo pogledaj ovu finalnu utakmicu samo, iako tu ima dosta kvalitetnih i iskusnih igrača za ovaj nivo, nivo košarke je baš ultra nizak, to se kamenjari i promašuju ziceri na sve strane

Plus malo je nosioca 06 i 07g, 2 glavna igraca u ovom finalu su 02 i 03g.

Posted
11 hours ago, Chaos Is Me said:

@Darko evo pogledaj ovu finalnu utakmicu samo, iako tu ima dosta kvalitetnih i iskusnih igrača za ovaj nivo, nivo košarke je baš ultra nizak, to se kamenjari i promašuju ziceri na sve strane

Zato što se troše samo tako. Verujem da bi Mara i kompanija bez problema razmontirala osrednji ABA team. Evroliga je već druga priča.