Jump to content

VN Madjarske 2020, 19. jul


Radoye

Recommended Posts

Evo i trece trke sezone, nakon dva vikenda u stajerskim Alpima sledi jedan na madjarskoj pusti. Staze tesko da mogu da budu vise razlicite karakterom od ove dve a da nisu u pitanju krajnji ekstremi tipa Monca i Monako.

 

U Austriji smo videli da je Mercedes i dalje neprikosnoven ali i da su se razlike od vrha do zacelja znacajno smanjile. Ferari bi ovde trebao da donese taj svoj famozni kompletno nov aeropaket cije pojedine komponente (ni)smo imali prilike da vidimo na VN Stajerske jer su se samoubili vec u prvoj krivini. Drugi bitan razvoj dogadjaja je zvanican protest Renoa protiv pink Mercedesa - FIA ga je prihvatila i naredila zaplenu elemenata za hladjenje kocnica i takodje zatrazila od Mercedesa da prilozi svoje sa proslogodisnjeg bolida za poredjenje. Ovo verovatno nece biti reseno do vikenda ali moze kasnije imati implikacije na rezultat sampionata.

 

Sto se tice guma, one ce biti iste kao na prve dve trke - C2, C3 i C4.

Edited by Radoye
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

15 hours ago, Alek The Great said:

Crveni su prosle godine zaostajali 0.5 u kvalama, koliko ce tek ove?!

 

Ako je glavna frka zaista do motora (gubili 0.7 na pravcima u Austriji) onda bi Madjarska trebala da im bude najbolja staza ove sezone. Ovde je i Meklaren sa Hondom bio dobar, manjak konja tu ne znaci puno.

Link to comment
Share on other sites

Ako su setapovali na manje prianjanja da kompenzuju nedostatak na pravcima onda gube i u krivinama. Vidi Magnusenovu izjavu od danas, kaze Hasov bolid je upravljiviji nego prosle godine, laksi za voznju ali ipak sporiji nego prosle godine, da gube puno na pravcima pa da moraju da traze kompromis sa setapom. To su sve simptomi znacajnog nedostatka snage motora. U Madjarskoj snaga motora ne dolazi do izrazaja tako da bi problem za Ferarijeve timove tu trebalo da bude najmanje izrazen. Ne kazem da ce Ferari da uzme pol a Has i Alfa Romeo budu u Q3 ali od svih preostalih staza na kalendaru ovde bi trebalo da imaju najmanje problema. Ako je Meklaren 2015. sa Hondom kojoj je falilo 160 ks u odnosu na ostale tu mogao s oba bolida u bodove onda to dovoljno govori koliko snaga motora ovde nije presudna za dobar rezultat.

 

Licno ocekujem ovde jako jak RBR (mozda budu bolji i od Mercedesa), i da svi Ferarijevi timovi budu konkurentniji nego u Austriji. Dalje od toga se ne bih usudjivao da prognoziram.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

47 minutes ago, Borko said:

Izuzetno bolan trkacki vikend je pred svakim ko ne navija za Mercedes. Kad kazem Mercedes mislim i na roze Mercedes.

 

F1.5 WTF

 

Ovo je sada u rangu DTM, počelo je počelo, nažalost. Nadam se da Meklareni imaju dobar trkački tempo, znam da stratege imaju za milju bolje od RP pa mi je to vodilja i nada.

Link to comment
Share on other sites

Just now, alberto.ascari said:

Šta je ovo kojiqratz, Mečka daje sekundu na M??

Odesláno z mého BBF100-1 pomocí Tapatalk
 

Jos juce se videlo da ce silovati konkurenciju. Ako se ostali uopste mogu nazvati konkurencijom.

Link to comment
Share on other sites

Ako sutra ne bude kise, niko nema sanse. Bukvalno. Ja prosto ne verujem da nijedan tim ne moze da se priblizi. Da se razumemo, ovo nije do Hamiltona i Botasa. Ovo je auto. Toliki podbacaj svih timova ne razumem.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Stroll je izgleda vozačina, podijum u nesrećnom Vilijamsu u debitantskoj sezoni. A tek sada pokazuje šta zna kada mu se da makar malo konkurentan bolid. Obrisao patos sa Ferarijima i Red Bulovima.

Edited by Jurgen
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...