Ludi za Poli Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 18 minutes ago, fancy said: Verovatno ne jer očigledno se zezaš, mada zbog svega šta smo prošli pod vladavinom AV imamo nešto više razumevanja. Ali gledaj ovako - ako se dopusti presedan da se nečiji glasači nazivaju "glupa stoka" i to se zatim ustali, to onda legitimizuje da sutra neko drugi, sa suprotne strane, takođe upotrebi istu dintagmu i nazove glasače demokrata - glupa stoka. Zasto je tebi dozvoljeno podmetanje “konacnog rjesenja” forumasima odnosno fakticko optuzivanje za poziv na novi Holokaust? Je li to manji prekrsaj od nazivanja Trumpovih glasaca glupom stokom?
Volter Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 18 minutes ago, fancy said: Verovatno ne jer očigledno se zezaš, mada zbog svega šta smo prošli pod vladavinom AV imamo nešto više razumevanja. Ali gledaj ovako - ako se dopusti presedan da se nečiji glasači nazivaju "glupa stoka" i to se zatim ustali, to onda legitimizuje da sutra neko drugi, sa suprotne strane, takođe upotrebi istu dintagmu i nazove glasače demokrata - glupa stoka. Razumem da brzo ode sve dođavola kad se neke stvari dozvole jednoj strani, onda i druga strana bez obzira što ne misli isto uzvratiće istom merom u inat. Mišljenja sam da si ovakav isti post ili sličan, ili bilo ko od moderacije, uz citiranje Dajm mogao napisati kad vid upozorenja i bez bana. Ljudima bi onda bile jasnije neke stvari jer u prethodnom periodu koliko sam primetio i ljudi su zbunjeni, ne znaju šta je dozvoljeno šta nije, nekad se za neke stvari istog sadržaja reaguje, nekad ne. A kao što sam i pisao, za ljude koji su tu od osnivanja foruma i gradili ga, mora se imati više razumevanja.
fancy Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 6 minutes ago, Volter said: Mišljenja sam da si ovakav isti post ili sličan, ili bilo ko od moderacije, uz citiranje Dajm Pa već je pre 3 nedelje neko dobio 10 dana za iste te reči - uz objašnjenje. A sad, ako te ne mrzi, idi pogledaj celu jutrošnju diskusiju na temi, mislim da je Trans Amerika...
Volter Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 1 minute ago, fancy said: A sad, ako te ne mrzi, idi pogledaj celu jutrošnju diskusiju na temi, mislim da je Trans Amerika... Ne mrzi me, al moraću kasnije da pogledam, sad gledam Zvezdu. 1
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) Znaci, moderacija je resila da utera matore ljude u 'red' (cast malom broju mladjih na forumu) i da ih prevaspita uopste ne razmisljajuci koliko doprinose sami ovakvim razgovorima koje kaznjavaju. Do juce su banovali za podrsku Vucicu, sada ne sme da se kaze sta neko misli o glasacima koje su to zlo dovele i drze je na vlasti... I bre brate mili, to sto cete nekog ucutati da kaze ista neafirmativno za ono sto Izrael radi, ne znaci da ce to nestati, nego samo se nece cuti (ogledalce, ogledalce). Radite isto sto rade Vucic, Tramp, Kim Jong Un, Orban, Putin... Totalno ste izgubili kompas u zelji da ste cool, demoratski nastrojeni (ali ne i demokrate), puna usta civilizacijskog napretka, svemirski programi i ostale trice, a vamo cep u usta ako vam se ne dopada receno... 13 minutes ago, fancy said: Pa već je pre 3 nedelje neko dobio 10 dana za iste te reči - uz objašnjenje. Bezveze onda, bezveze i sada... Brate mili ako ste resili da zatvorite forum, recite... pobanovali ste najbolje forumase koji se vise nikada nisu vratili, ne zato sto su sujetni, nego zato sto im je bilo jasno o cemu se radi... Edited 2 hours ago by 𝓑𝓪𝓫𝔂
fancy Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 18 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: to sto cete nekog nekog ucutati da kaze ista neafirmativno za ono sto Izrael radi, _išta_neafirmativno_ ?!! Rekao bih da imaš toliko "neafirmativnih" postova o Izraelu na temi Rat u Iranu, a i na BI da ovo što si napisala jednostavno ne "stoji". E, sad - Za random gađanje terminom genocid smo odavno rekli da se neće tolerisati.
Malkolm Brogdon Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Koji uslovi bi trebalo da budu ispunjeni da bi nesto moglo ovde da se nazove genocidom?
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 26 minutes ago Posted 26 minutes ago 1 hour ago, fancy said: _išta_neafirmativno_ ?!! Rekao bih da imaš toliko "neafirmativnih" postova o Izraelu na temi Rat u Iranu, a i na BI da ovo što si napisala jednostavno ne "stoji". E, sad - Za random gađanje terminom genocid smo odavno rekli da se neće tolerisati. Da, neafirmativno. Ja sam tri puta banovana zbog iste teme jer nije bilo u najvijakom stilu, nista blizu 'genocid' nisam izjavila... Nije to jedina rec zbog koje banujete sa te teme. Sme da se pise samo sto je u moderaroskom svetom pismu zapisano... Jel Srbija izvrsila genocid?
Ludi za Poli Posted 18 minutes ago Posted 18 minutes ago 1 hour ago, Malkolm Brogdon said: Koji uslovi bi trebalo da budu ispunjeni da bi nesto moglo ovde da se nazove genocidom? Ocito ovisi od ideoloske matrice. Kad si moderator ili bar na ideoloskoj liniji sa supermoderatorom, onda mozes podmetati ljudima da prizivaju novi Holokaust ili pisati da su onu skolu u Iranu Iranci sami sebi pogodili bez ikakvih sankcija, kad nisi onda bivas ekspresno banovan za nazivanje izraelskih operacija u Gazi genocidom, radikalnih manijake iz Bibijeve vlade genocidasima ili Trumpove glasace glupom stokom. Ovo je jedna ogromna sramota na sta je ovaj forum spao. Razlicita pravila vaze za razlicite ljude. 1
Amigdala Posted 10 minutes ago Posted 10 minutes ago 29 minutes ago, Malkolm Brogdon said: Koji uslovi bi trebalo da budu ispunjeni da bi nesto moglo ovde da se nazove genocidom? Kad god sam ovde naisao na neki upis koji se poziva na genocid, problem je bio u nepoznavanju materije onoga ko se poziva na isti. Ovo je definicija genocida: Pod genocidom se podrazumeva svesna, organizovana i planirana namera uništavanja nacionalnih, rasnih, etničkih i verskih grupa kao celine ili njenog dela. Više o tome : Link i Link . Da bi se nešto okarakterisalo kao genocid, mora se dokazati svesna namera počinioca da se genocid uopšte sprovede - tj uništenje cele grupe ili njenog dela isključivo zbog njene nacionalne /verske/rasne/etničke pripadnosti. Kao najteže medjunarodno krivično delo, sankcioniše se i sama namera, odnosno podstrekivanje na isto (kao posebno KD). Ako se ne varam (nisam 100% siguran da je jedini), jedini pravno rešeni slučaj postojanja elemenata genocida od uspostavljanja tog krivičnog dela je zločin genocida u Srebrenici. Holokaust, genocid nad Jermenima i genocid nad Srbima (Romima i Jevrejima takodje) u NDH su najpoznatiji u modernoj istoriji, stim da u vreme kada su bili izvršeni, genocid još nije definisan kao medjunarodno krivično delo. Ono će to postati od 1951, kada je donešena rezolucija UN (usvojena 1948,nakon nirnberškog procesa i usvojenih tzv nirnberških principa) o sprečavanju zločina genocida, stupila na snagu.
40Wins Posted 7 minutes ago Posted 7 minutes ago 1 hour ago, Malkolm Brogdon said: Koji uslovi bi trebalo da budu ispunjeni da bi nesto moglo ovde da se nazove genocidom? Kada se organizuje novi tribunal odlukom Saveta bezbednosti, izvrši suđenje, iznesu dokazi i donese presuda da je počinjen genocid, kao za Srebrenicu, onda može. Sve drugo dovešće do proliferacije ovog termina, i to smo više puta skretali pažnju. Sutra će biti Oluja genocid, genocid Srba nad Albancima na Kosovu itd itd. Ukrajina nije trendi tema, i tamo smo kažnjavali za "ruske genocidaše", ali se niko nije bunio, iako je stradalo mnogo više naroda, mnogo više zverstava počinjeno... čudno. 14 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Jel Srbija izvrsila genocid? Nije, srpski državni organi nisu izvršili genocid niti su bili saučesnici, ali Srbija jeste proglašena odgovornom što nije sprečila genocid jer je imala mehanizme da utiče na bosanske Srbe. 1
Recommended Posts