Jump to content

Rukomet


Jurgen

Recommended Posts

Just now, Profesor said:

Raspad. Ispade da smo bolje igrali protiv Nemaca. Marsenic ne samo da je omasio zicer za plus 5 nego je odmah i iskljucenje napravio.

 

I to mu se redovno dešava na svim prvenstvima... 

 

Ovi su ubacili u brzinu više i samleli nas. I dalje smo druga rukometna liga, iako imamo potencijala... 

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Profesor said:

Raspad. Ispade da smo bolje igrali protiv Nemaca. Marsenic ne samo da je omasio zicer za plus 5 nego je odmah i iskljucenje napravio.

Ostali smo i bez goriva, ne energije, kretanja, mlaki sutevi... od plus 5 do minus 4 za 15 min. Tezak raspad. 

Pa Nemci su slabiji od Norvežana, nama je taj meč bio šansa za četvrtfinale

Link to comment
Share on other sites

On 1/13/2023 at 10:51 PM, Stiletto said:

Kvalifikacije za OI igraju 12 ekipa u tri grupe u martu 2024, prva dva po grupi idu na OI.

 

 U četvrtfinalu SP igraju 8 ekipa, svetski prvak ide direktno, kao i Francuzi kao domaćini, tako da će u kvalifikacije za OI šest ili sedam sa ovog SP (ako Francuzi osvoje).

 

Direktno na OI će ići i prvaci Evrope, Azije, Afrike i Panameričkih igara. Tek kad se sve to iskristališe odrediće se ko će u kvalifikacije pored četvrtfinalista SP.

 

Tako da da, Hrvatska će se vrlo verovatno dokopati kvalifikacija i ako omaši četvrtfinale.


Zanima me kako se gleda plasman Francuske na OI u slučaju da osvoje ovo SP (svjetski prvak ide direktno na OI). Da li će se oni u tom slučaju “pisati” kao direktni na OI kao svjetski prvaci ili kao domaćini OI? Logično mi je ovo drugo ali te pitam zbog bolda. Zar ne bi trebalo biti svejedno hoće li Francuska osvojiti SP dokle god je u prvih 7 na SP iz vizure onih koji “traže” jedno dodatno mjesto koje će se osloboditi samim tim plasmanom Francuske među 7?

 

Ako sam nerazumljiv da skratim - da li je sve u ovom članku kojeg ću citirati točno napisano? Meni je logično da jest.

 

Quote

Ako reprezentacija Francuske završi među prvih sedam, što je više nego realno, kao organizator OI oslobodiće jedno mesto, što će obradovati osmoplasirani sastav na ovom SP. Vrlo je moguće i da  Egipat ispuni cilj na tekućem turniru, a ukoliko ispuni prognoze i bude prvi na prvenstvu Afrike to će Parizu približiti i 9. tim sa SP.

 

U teoriji, velike su šanse i da se evropski šampion sa EURO 2024 nađe na pozicijama od 2. do 7. na planetarnom šampionatu u toku što bi spustilo crtu na dole, to jest omogućilo 10-plasiranoj selekciji da se pojavi na jednom od kvalifikacionih olimpijskih turnira.

 

Kako je teško zamisliti da Brazil, koji je još u igri za Top osam na SP (uz potencijalno osvajanje panameričkog trona) stigne do četvrtfinala Svetskog prvenstva Orlovima ostaje borba za pozicije 9 i 10. U tom smislu je jako važno šta će uraditi u preostalim utakmicama druge faze, sa Argentinom (21. januar) i Holandijom (23. januar).

 

Obzirom na to da nema razigravanja za plasman od devetog do 12. mesta, odnosno da će isti biti određen učinkom trećeplasiranih ekipa u četiri grupe glavne faze. Bolji položaj imaće reprezentacija koja ima više bodova na kraju glavne faze, a u slučaju da dve selekcije budu izjednačene po tom kriterijumu odlučivaće gol razlika.

 

 

Link to comment
Share on other sites

I meni je logično, ali koliko je IHF logičan, teško je reći.

 

Šta da se radi, naleteli na boljeg i nosli se koliko smo mogli. Ceo naš tim osim Abutovića, Nemanje Ilića i Đorđića je ispod 30 godina starosti (poređenja radi, Norveška ima sedam igrača 30 i preko, Nemci šest, Danci osam (Lindberg ima preko 40), Francuzi šest, Španci devet, Šveđani osam...). Bez iskusnog tima koji godinama igra zajedno u rukometu 'leba nema. Što se kod nas čim neko dobaci do 31-32 godina proglasi "matorim" i "treba pusti mlađe da igraju" je drugi par rukava...

 

Nadam se da će im Đerona uliti snage i ambicije da pobede Argentinu i Holandiju i dohvate se 9. ili 10. mesta ukupno (ne igra se razigravanje od 9. do 24. mesta, poređaće reprezentacije po osvojenim bodovima i gol-razlici u grupi), trebalo bi da bude dovoljno za kvalifikacije za Pariz.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Profesor said:

Ako Holandija dobije Nemacku ima da kuva u poslednjem kolu.

Pitanje je samo da li će Nemačka dobiti 5 ili 10 razlike. 

Čak i ako se desi čudo pa izgube, ne znam kako ćemo mi dobiti Holandeze sa 10 razlike.

Naša neka šansa je da ganjamo 10.mesto, ali i to će biti teško.

Link to comment
Share on other sites

41 minutes ago, Don Juan said:

Pitanje je samo da li će Nemačka dobiti 5 ili 10 razlike. 

Čak i ako se desi čudo pa izgube, ne znam kako ćemo mi dobiti Holandeze sa 10 razlike.

Naša neka šansa je da ganjamo 10.mesto, ali i to će biti teško.


U slučaju da Njemačka izgubi obje svoje utakmice, vama i 2 razlike protiv Nizozemske može biti dovoljno za prolaz u četvrtfinale (u slučaju da Nizozemska dobije Njemačku 1 ili 2 razlike). Vjerojatno si previdio da se u slučaju dva poraza Njemačke i vaše pobjede protiv Nizozemske stvara krug te tri repke.

Nego meni nije jasno da niste više grizli za veću razliku (npr. +15) protiv Argentine jer vam može značiti za 10. mjesto u borbi sa Slovenijom. Ali dobro, vjerojatno je bila prošla tekma još u glavi.

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Don Juan said:

Pitanje je samo da li će Nemačka dobiti 5 ili 10 razlike

Kao što rekoh, samo je pitanje koliko će biti ubedljivo na kraju. Ne znam odakle toliki optimizam da potpuno prosečna Holandija može da iznenadi Nemce. 

Ajde da probamo to 9. mesto da osvojimo, može da bude značajno, ali je realnije da budemo 11. na kraju maksimalno.

 

Link to comment
Share on other sites

Bilo bi jako ironicno da Slovenija sa vajld kartom ovde, koju je dobila od IHFa nakon eliminacije od Srbije u kvalifikacijama za SP, izbaci Srbiju sa Olimpijskih kvalifikacija, zato sto je dobila Irana sa vecom razlikom, nego sto je Srbija dobila Argentinu na primer. 🙂

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...