crni96 Posted yesterday at 05:35 PM Posted yesterday at 05:35 PM I ova Crna Gora pukla skroz. Nekad su bili sam krem svetskog vaterpola. Zajebana ekipa, koja moze dobit svakog i koja puca za sami vrh Dzaba osjeti se raspad, od 2016 im ne ide nikako, bukvalno GRE, ESP i USA na OI ih šiša ozbiljno.
Elias Posted yesterday at 05:55 PM Posted yesterday at 05:55 PM 4 hours ago, le piaf said: Vikipediju možemo urediti ti i ja, sekundaran izvor informacija. Za mene ta stranica nema toliku težinu i nije skroz pouzdana. Mi smo priznati naslednik i svi trofeji su pripisani nama, i uz Mađare mi smo najveća vaterpolo sila u istoriji. Od '60 do '90 je bilo to zlatno doba njihove reprezentacije, od '90 do negde '05,'06 egal sa nama, i ovo moderno od '06 naše zlatno doba. Zato se i smatra najvećim derbijem u vaterpolu. Sovjeti su dominirali 70-tim godinama proslog veka, 80-tih je preuzela SFRJ, pre toga su se Madjari nakupili svakakvih medalja I odlicja u vreme kad je sport bio jos u povojima. Formalno mozda medalje bivse Juge pripadaju Srbiji, ali sustinski kad vidis da nekih 70% igraca od tih nekadasnjih legendarnih SFRJ reprezentacija su cinili Hrvati, to mi nekako ne shtima jbg. 1
crni96 Posted yesterday at 06:10 PM Posted yesterday at 06:10 PM Ok za sfrj. Al generalno srj i scg. Tud ako Srbija nije naslednik onda jbg. I ako svaka cast i crnogorcima al Srbija je naslednik 1/1
le piaf Posted yesterday at 07:32 PM Posted yesterday at 07:32 PM 1 hour ago, Elias said: Sovjeti su dominirali 70-tim godinama proslog veka, 80-tih je preuzela SFRJ, pre toga su se Madjari nakupili svakakvih medalja I odlicja u vreme kad je sport bio jos u povojima. Formalno mozda medalje bivse Juge pripadaju Srbiji, ali sustinski kad vidis da nekih 70% igraca od tih nekadasnjih legendarnih SFRJ reprezentacija su cinili Hrvati, to mi nekako ne shtima jbg. Ako pričamo o periodu SFRJ '80ih, blaga prednost brojčano na strani Hrvata. Nije 70% više 60%. A igrali su Šoštar, Milanović kao možda najveće zvezde krajem 80ih. OI'88, Milanovićevo zlato. Tako da prva polovina Hrvati, druga Srbi.
Oi! Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago Dobro je, polako i sigurno. Drugo poluvreme da ostane na ovom ili na višem nivou. Šteta što je iskliznula lopta Ćuku u poslednjem napadu, možda bi pogodio za +2.
Oi! Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago Glušac odličan, vrhunska odbrana, napad funkcioniše. Sve je na nivou.
le piaf Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago Baš brutalna odbrana, u napadu kontrolisano, zrelo, precizno. Španci su problem, kad bi ovi Mađari uradili nešto sa njima, otvorilo bi nam se za zlato.
Issey Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago 11 minutes ago, Don Dusko said: 13-8 Umorili se naši malo... 14-12...
Milko Miller Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago Van pocetnih 2 minuta gde smo odmah gubili 0-3 i zadnje cetvrtine gde smo prerano krenuli u modus da samo odradimo do kraja, ovo je bila dominantna pobeda. U tom periodu pravili smo razliku od +8. Za nastavak turnira je sigurno bolje da smo imali te faze na pocetku i kraju, da vidimo gde su jos problemi. U svakom slucaju polufinale je tu i to je najbitnije.
Four Elements Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago 4 hours ago, Elias said: Sovjeti su dominirali 70-tim godinama proslog veka, 80-tih je preuzela SFRJ, pre toga su se Madjari nakupili svakakvih medalja I odlicja u vreme kad je sport bio jos u povojima. Formalno mozda medalje bivse Juge pripadaju Srbiji, ali sustinski kad vidis da nekih 70% igraca od tih nekadasnjih legendarnih SFRJ reprezentacija su cinili Hrvati, to mi nekako ne shtima jbg. 4 hours ago, crni96 said: Ok za sfrj. Al generalno srj i scg. Tud ako Srbija nije naslednik onda jbg. I ako svaka cast i crnogorcima al Srbija je naslednik 1/1 2 hours ago, le piaf said: Ako pričamo o periodu SFRJ '80ih, blaga prednost brojčano na strani Hrvata. Nije 70% više 60%. A igrali su Šoštar, Milanović kao možda najveće zvezde krajem 80ih. OI'88, Milanovićevo zlato. Tako da prva polovina Hrvati, druga Srbi. To tad nisu bili ni Hrvati ni Srbi nego Jugosloveni. Srbija je formalni naslednik rasformirane drzave Jugoslavije i samim tim nasledjuje sve uspehe u tom periodu, kao i Rusija od SSSR-a. Tu nema mnogo smisla ni potrebe polemisati dalje. 1
Milutinov Tata Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago Da nije bilo cetvrte cetvrtine napisao bih da smo fantasticno odigrali. Imali smo seriju 12-4 u jednom trenutku za oko 20 minuta igre, sigurno nase najbolje izdanje od Tokija naovamo. Ali na kraju repriza sa SP, samo obrnute uloge, ovoga puta smo mi imali veliku prednost kojiu su Madjari skoro stigli. Vec onaj prvi gol koji su nam "prodali" za 10 sekundi nakon osvojene lopte je najavio da u poslednji deo ne ulazimo koncentrisani i sreca je da su oni promasili naredna dva napada kada su opet imali odlicne situacije. Mora se obratiti paznja na ovo, nemamo mi luksuz da "prespavamo" neki deo. Takodje pocetak opet losiji, dve kontre za dva gola, ne sme se to dozvoliti. Naravno treba pohvaliti nasu odbranu i Glusca. Nakon 1-4, totalni zaokret, terali smo ih na teze suteve, Glusac se bas razbranio, i igrac manje je bio odlican. Na drugoj strani odlicna igra sa igracem vise, tu smo bili dosta raznovrsni, na pocetku golovi sa 2 metra, posle kada su oni vise skupili pogadjali smo i spolja. Mandic veceras dosta miran, nije u napadu silovao, cekao je pravu priliku. Cuk bi mozda mogao da preuzme jos neki put odgovornost u napadu, Martinovic jos nije na nivou iz Novog Beograda, Strahinja par puta nestrpljiv, ali na kraju je odlucio vrlo hladnokrvno. Jaksic suvo zlato, moze spolja, moze i unutra. Vico i Lazic imaju prostora da odigraju jos bolje. Dedovic igra dosta racionalno. Sudije su veceras mozda imale par sumnjivih odluka, ne bih rekao da su nesto odlucile, ali na kraju meca Madjari vidno nezadovoljni, narocito Izraelcem. Stevanovic je na samo pocetku bio bucniji, brzo je dobio i zuti, ali mozda se to i isplatilo u nastavku. Publika dobra, mada recimo meni potpuno nejasno da u poslednjih 15 sekundi ljudi sede. Momak koji "vodi" navijanje prenaporan, bar za mene, gledaoci su uglavnom sami osecali kada treba biti aktivan. Gornji nivo je bio popunjen, a dole je bilo mesta po uglovima, odatle se slabo i vidi bazen. DJ ocito neko staraiji, mnogo muzike iz '90-ih, meni je odgovaralo Polufinale overeno, protiv Crne Gore za prvo mesto u grupi. Sutra cemo nesto vise znati o rasporedu mesta u drugoj grupi, po vidjenom na mecu Grka i Hrvata, deluje da su nasi nekadasnji juzni susedi u boljoj formi. 2
Elias Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago Bogami nakon jedan mal milion takmicenja zaredom koji se odrzavaju u nekim skromnim bazenima, posebno ta Svetska koji su se zadnjih godina obicno odrzavali po Aziji, ceo ovaj ambient u Areni, atmosfera, onako estetski gledano, bas deluje impresivno. 2
Milutinov Tata Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Velika je razlika kada je vaterpolo u centru paznje, kao na EP, i kada je usputni dogadjaj kao na SP. Narocito kada je zemlja domacin tu samo uglavnom da popuni broj (kao sto si naveo za prvenstva organizovana u Aziji, kojih je bilo cak 4 od poslednjih 5).
Oi! Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Novinarka pita selektora Uroša da li veruje u zlatnu medalju jer je domaćin osvajao prvenstvo poslednjih 10 godina? Kakav fail. Možda je htela da kaže da je domaćin igrao bar finale u poslednjih 10 godina.
Recommended Posts