BattleBender Posted May 4 Posted May 4 Imam bolest kojoj je jedan od najcescih simptopa, gotovo moze da bude svakodnevno, lako umaranje, gubitak snage i glavobolje iako si imao skroz normalan dan. Out of blue... Stanje gde stajanje umesto umara vise nego da brzo hodas. Znam koliko je jebeno biti striktan sa dijetom. Evo, da priznam, u poslednjih 2 meseca nisam toliko organizovan koliko sam inace bio. Barem jdnom u 2 dana narucim neku salatu (nasao sam neku koja je decent, moze da prodje). No, to je skupa zajebancija. Jeste tesko, evo sad pricam iz moje perspektive. Zivim sam, u stambenom prostoru koje nije kompletiran, kuhinja mi je cista improvizacija (stari radno sto sluzi kao kuh ostrvo, delovi starog ormana kao radna povrsina, jedan deo tog starog ormana prosecen da se ubaci slavina).... Jebeno je. Ali sta ces, mora se, i moram da nadjem resenje, niko drugi nece da mi ga nadje. Dosta sam umanjio screen time, vratio sam se jacem citnaju knjiga, i em sam odmorniji, em RODILO se nekako dodatno vreme koje mi je neophodno. Prirotieti.... jbg, prioriteti... Internet je crna rupa nasih zivota. Ubija i nas i nase vreme, dok nismo ni svesni kud nam ode to vreme i sta nam se desilo sa glavom, telom... Knjigu uzmes, procitao si sat vremena, i to je to. Zadovoljan si. Ovo drndas nekakve gluposti tamo-vamo, odu ti 2, 2 ipo sata dok imas osecaj da si se ispunio sadrzajem od 15 minuta. Tih sat, sat i po mogu da budu kljucnu. Naravno svako ima svoj case, zivotni... dinamika, vreme... zdrv stanje...
DameTime Posted 50 minutes ago Posted 50 minutes ago Da pohvalim ovu ishranu koju sam spominjala na prethodnoj strani, posle dve nedelje se osećam sjajno, manje sam "naduta" i skoro nikad nisam gladna. Uspela sam i da smršam 2.5 kg - tako da je sve odlično. 👌 2
Eddard Posted 41 minutes ago Posted 41 minutes ago On 5/4/2026 at 5:09 PM, BattleBender said: Dosta sam umanjio screen time, vratio sam se jacem citnaju knjiga, i em sam odmorniji, em RODILO se nekako dodatno vreme koje mi je neophodno. Prirotieti.... jbg, prioriteti... Internet je crna rupa nasih zivota. Ubija i nas i nase vreme, dok nismo ni svesni kud nam ode to vreme i sta nam se desilo sa glavom, telom... Knjigu uzmes, procitao si sat vremena, i to je to. Zadovoljan si. Ovo drndas nekakve gluposti tamo-vamo, odu ti 2, 2 ipo sata dok imas osecaj da si se ispunio sadrzajem od 15 minuta. Tih sat, sat i po mogu da budu kljucnu. Bravo! Ja mislim da je ovo najveće zlo današnjice. Čini nas pasivnijim, glupljim, otupljenijim, uništava pažnju, memoriju, kogniciju uopšte... I mnogo toga drugog. That being said, ja želim, ali ne uspevam da makar smanjim. @DameTime bravo 👏🏻! 1
DameTime Posted 33 minutes ago Posted 33 minutes ago Hvala 😊 Jedino što me ubija je što živim boguizanogu, pa skoro svaki dan sa sobom nosim 4 obroka, a svaki drugi dan i opremu za trening... Dođem kući kasno uveče. A ubija me i trener, budimo mišiće koji su godinama uspavani, koliko god da sam ja bila relativno fizički aktivna 😂 Ali ajde, neću da kukam previše. 1
DameTime Posted 23 minutes ago Posted 23 minutes ago Da se ubacim i na temu interneta - potpuno se slažem da nas zatupljuje i zaglupljuje. Gledam po sebi, raspon pažnje mi je znatno opao poslednjih godina, toliko da me je sramota. Uspela sam da donekle smanjim doomscroll po mrežama, ponovo sam počela da redovno čitam knjige, a i sad sa ovim treninzima više nemam toliko vremena za internet. Spas. Inače razlog što nikad nisam aktivno koristila TikTok je upravo taj što je od svih mreža najviše "zarazan" za skrolovanje. 1
Recommended Posts