Jurgen Posted July 3, 2021 Author Share Posted July 3, 2021 Van Aert nakon jučerašnje etape nema šanse da preživi naredna dva dana u Alpima. Jednostavno je nemoguće da neko bude u begu 200+km i da naredna dva dana završi u grupi favorita. Naročito ne neko ko je imao operaciju slepog creva pre samo mesec dana. Tonu u plasmanu oba vana sutra i prekosutra. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ridji Posted July 3, 2021 Share Posted July 3, 2021 Ma iz Jumbo Visme su najveći retardi, da nema Movistara nesumnjivo i suvereni bi nosili tu titulu. Prosle godine su izgubili TdF a bili su ubedljivo najjaca ekipa sa jednim od dva najjaca vozača na trci. Sad su ostavili Roglu i prakticno ga pustili niz vodu. Ok, jasno je bilo da ima problema i da je pad uzeo danak ali od prvog trenutka su ga ostavili samog, bez da se iko vrati po njega. Tako je bilo i na Pariz Nica kad su ga ostavili na vetru. Mogu i verovatno će sa Vingegaardom/Kruijswijkom da jure podijum a Van Aert koliko izdrži, nemoguće da veruju da on može da završi trku u žutom. Sam reče da je to moguće ako do sutra/jutra smrsa 10kg Jumbo Visma nema šanse da dobije Pogačara, ako se ništa nepredvidjeno ne desi. Ali MvdP je neverovatan, 250km gaženja, kidanja i na kraju sustižu grupu Asgreena i on ih još sprinta… Link to comment Share on other sites More sharing options...
L' Imperatore Posted July 3, 2021 Share Posted July 3, 2021 7 hours ago, Jurgen said: Van Aert nakon jučerašnje etape nema šanse da preživi naredna dva dana u Alpima. Jednostavno je nemoguće da neko bude u begu 200+km i da naredna dva dana završi u grupi favorita. Naročito ne neko ko je imao operaciju slepog creva pre samo mesec dana. Tonu u plasmanu oba vana sutra i prekosutra. Ovo jeste istina, ali ono juče je bio po meni malo drugačiji beg, jer je u toj grupi bilo 30 jakih biciklista. Nije sad da je su on i Van de Poel sami bežali čitavu etapu. Mislim da je u tako velikoj grupi sama potrošnja energije ipak dosta manja, nego da ih je bežalo 4-5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurgen Posted July 3, 2021 Author Share Posted July 3, 2021 U toj grupi je bilo 15ak biciklista koji su se šlepali, većinu posla jesu obavili pomoćnici, ali poslednjih 50ak kilometara su se i van Aert i van der Poel pošteno istrošili. Van der Poel je okačio sliku na kojoj je pisalo da je potrošio oko 6200 kalorija. To je preko 25 big mekova recimo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Steva Posted July 3, 2021 Share Posted July 3, 2021 5 hours ago, Jurgen said: U toj grupi je bilo 15ak biciklista koji su se šlepali, većinu posla jesu obavili pomoćnici, ali poslednjih 50ak kilometara su se i van Aert i van der Poel pošteno istrošili. Van der Poel je okačio sliku na kojoj je pisalo da je potrošio oko 6200 kalorija. To je preko 25 big mekova recimo. Kod tebe ili je los racun ili su neki diet big mac-ovi 😄 Da je Tadej napao na poslednjem brdu, mozda bi Van Aert i zadrzao zutu majicu ovako, sa napadom 30+ kilometara pre cilja, nije bilo sanse da ostane u 3 minuta. Na kraju, to bi bilo to sto se tice ovog TdF-a... Pogacar ako bude isao pun gas, drugi u generalnom ce biti na nekih 20 minuta iza. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
deez nuts. Posted July 3, 2021 Share Posted July 3, 2021 Big Mac ima 257 kalorija, ali na 100 grama. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ridji Posted July 3, 2021 Share Posted July 3, 2021 Pogi klasa i nivo za sebe, brutalan. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azazelkg Posted July 4, 2021 Share Posted July 4, 2021 O Konor na pragu preuzimanja žute majice... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Steva Posted July 4, 2021 Share Posted July 4, 2021 Morace Pogacar da skoci na poslednjem brdu i sam spusti ovo na 5-6 minuta jer ako bude cekao da ga ovi njegovi dovuku, izgubice 10+ minuta Link to comment Share on other sites More sharing options...
deez nuts. Posted July 4, 2021 Share Posted July 4, 2021 Lagano to resio Tadeush sam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mvasic Posted July 4, 2021 Share Posted July 4, 2021 Tadej sa osmehom na licu :) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Steva Posted July 6, 2021 Share Posted July 6, 2021 Jurgene, gledas li? 😄 Poslednji kilometar kao u vreme Columbie 👏🏼 jos jedna etapa do Pariza pa da u Parizu Kev ide #35… to bi bilo nekako romanticno 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Steva Posted July 9, 2021 Share Posted July 9, 2021 #34 istorija Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stiletto Posted July 9, 2021 Share Posted July 9, 2021 Ma koliko pobeda imao, nikad neće biti Merks, Indurain, Kopi, Anketil, Pantani... nivo istorije i legende. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
L' Imperatore Posted July 9, 2021 Share Posted July 9, 2021 Treba isto pohvaliti Quickstep. SVaki put iz one gužve uđu u poslednji kilometar sa vlakom od 3-4 vozača i dovuku Cavendisha u optimalnu poziciju za sprint. I prošli put i danas. Danas iskontrolisali etapu majstorski, mada nije bilo nekih mnogo opasnih bežanja. Ali recimo Declercq koji je vukao skoro čitavo vreme se slupao tamo na 20km do kraja. Pa onda Cavendish problemi sa biciklom, morao da menja. I sve đaba, opet oni u najboljoj poziciji. Btw, dali je moguče da su oni od starta ciljali na ovaj rekord, zanemarujuči ostale ciljeve? Zato što mi je več u onim prvim etapama bilo sumljivo koliko ležerno je išao Alaphilipe u borbe sa ostalim GC kandidatima. A u prošlim etapama je odradio puno posla za ekipu, pre svega neutraliziranje i vračanje napada, a mislim da je i diktirao tempo u pelotonu jednom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mvasic Posted July 11, 2021 Share Posted July 11, 2021 Imam utisak da Jumbo-Visma nikad neće uspeti da osvoji TdF. Kao da su prokleti, od kad su šutnuli Rasmusena napolje, u momentu kada je nosio žutu majicu. :p Link to comment Share on other sites More sharing options...
Odjosh Posted July 12, 2021 Share Posted July 12, 2021 Jumbo visma sisla s postolja dok se svirala himna emirata Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kankkunen Posted July 14, 2021 Share Posted July 14, 2021 Kakva je sila Tadej, šta taj dečko radi ... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
deez nuts. Posted July 18, 2021 Share Posted July 18, 2021 van Aert spasio biciklizam danas. 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Steva Posted July 18, 2021 Share Posted July 18, 2021 (edited) Gde ce vam dusa... propade savrsen zavrsetak Tour-a Steta! Morkov prodo Edited July 18, 2021 by Darth Steva Link to comment Share on other sites More sharing options...
L' Imperatore Posted July 18, 2021 Share Posted July 18, 2021 25 minutes ago, Sprivel said: van Aert spasio biciklizam danas. I ja mislim da bi bilo glupo na poslednjoj etapi rušiti takav rekord. Jedino nisam upoznat sa informacijom dali je, i koliko puta Merckx pobeđivajo na ovim revialnim etapama. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Steva Posted July 18, 2021 Share Posted July 18, 2021 1 hour ago, L' Imperatore said: I ja mislim da bi bilo glupo na poslednjoj etapi rušiti takav rekord. IMO, veliko pitanje je da li ce i biti sledece etape na Tour-u... a ako i bude, tesko da ce biti bolje sanse za pobedu od ove danas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ridji Posted July 20, 2021 Share Posted July 20, 2021 On 7/9/2021 at 7:50 PM, Stiletto said: Ma koliko pobeda imao, nikad neće biti Merks, Indurain, Kopi, Anketil, Pantani... nivo istorije i legende. Tako pričaju i za Djokovica… A njega bas mnogo briga Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Steva Posted August 14, 2021 Share Posted August 14, 2021 Pocela Vuelta Rogla uzeo prolog i dao nekih 25-30 sekundi Bernalu i Karapazu. Kao sto to tradicija nalaze, Spanci ne cekaju nista tako da vec u ponedeljak imamo ludilo od zavrsetka etape na usponu od 9-10% Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Steva Posted August 28, 2021 Share Posted August 28, 2021 Kakva turovska etapa danas na Vuelti… provozali se malo danas i to je to. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts