Markoss Posted November 13 Share Posted November 13 Sergej ili Navojec, bukvalno ne znam ko je veci promasaj. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markoss Posted November 14 Share Posted November 14 Da ne ostanem nedorecen, meni dobre i treca i cetvrta epizoda. Konacno se malo zakuvalo, krenulo se u sirinu, dubinu itd. Cak mi ni ovo istrazivanje novinarke ne smeta toliko, jer kroz to se objavljuju jos neke stvari koje nije zgoreg znati i nadam se da ce ostati tako. Ali i dalje su mi glavni utisak glumci i kolko je bedno to sve uradjeno, ko u sportu kad se tim nakrca nekim veteranima koji to dodju da odrade. Onaj sto glumi Cedu odlican, ne znam ko je decko, ali svaka cast. Ne vidim sta je bilo problematicno da u skladu s tim traze ljude koji ce zaista da se potrude oko uloge i spreme da to lici na nesto. Sergej bukvalno glumi sebe kad bi bio kurcevit, a vise ja licim na Ducu od Navojeca. Ni Timotijevic dodirnu tacku s Kumom nema, isto glumi sebe, i to cak ne ni u najzajebanijoj verziji, nego nekoj limunadica. Mogli su i bolje napisani da budu, ali bi se izvuklo to dobrom glumom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzen Posted November 14 Share Posted November 14 Da su seriju snimali pre 15 godina imali su savršenog glumca za ulogu Đinđića : Sa malo šminke ljudi bi pomislili da je pokojnik izašao iz groba da odlgumi samog sebe. Ionako ništa novo o tom ubistvu nismo saznali unazad 15 godina. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krava kaze mu Posted Saturday at 05:27 PM Share Posted Saturday at 05:27 PM Mislim da smo svi na dobitku sto je nisu snimali pre 15 godina i sto doticni nije dobio priliku da ga igra. Moramo biti zahvalni na tim malim darovima. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzen Posted Sunday at 08:41 AM Share Posted Sunday at 08:41 AM Sa sinoćnom epizodom smo baš daleko otišli od realnosti. Ovo da je snimano kao neka fiktivna serija dobilo bi bolje ocene na kraju ali ovako će, ovaj inače dobar zaplet sa tastom, biti proglašen zamajavanjem ljudi. Razumem da je scenarista hteo da kaže da je sve u državi bilo isprepletano ali to većina neće tako shvatiti. Naravno još uvek nema ni pomena ni jednog radikala. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted Sunday at 01:02 PM Share Posted Sunday at 01:02 PM Odličan thread, iz kog dodatno može da se skapira gde su sve pogrešili u kreiranju Sablje. , 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
40Wins Posted Sunday at 05:31 PM Share Posted Sunday at 05:31 PM Bas sam hteo da okacim ovaj tvit 😄 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luchifer89 Posted Sunday at 09:02 PM Share Posted Sunday at 09:02 PM 12 hours ago, Klotzen said: Sa sinoćnom epizodom smo baš daleko otišli od realnosti. Ovo da je snimano kao neka fiktivna serija dobilo bi bolje ocene na kraju ali ovako će, ovaj inače dobar zaplet sa tastom, biti proglašen zamajavanjem ljudi. Razumem da je scenarista hteo da kaže da je sve u državi bilo isprepletano ali to većina neće tako shvatiti. Naravno još uvek nema ni pomena ni jednog radikala. Pa neće ni biti. Serija ide na RTSu, filtrirana je do maximuma 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skyglider Posted Monday at 12:49 AM Share Posted Monday at 12:49 AM Dobre 5. i 6. epizoda , komplikuje se, malo više su ušli u neku fikciju ali zanimljivo je A Nenad Mraović Mrav je znači Zoran Vukojević Vuk , tj njegovu ulogu je preuzeo , samo ubistvo mučenjem takođe odudara od onoga koje se u realnosti dogodilo, a dogodilo se tek 3 godine nakon Sablje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volter Posted Monday at 08:38 AM Share Posted Monday at 08:38 AM Iskreno, meni serija klizi ka dnu. Inače, da ne zapališe onaj auto i pobacaše odeću, Mali je ne bi promenio ni posle 18 dana od atentata. Koliko sam mogao da primetim i svi ostali uglavnom isto obućeni. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skyglider Posted Monday at 11:45 AM Share Posted Monday at 11:45 AM 3 hours ago, Volter said: Iskreno, meni serija klizi ka dnu. Inače, da ne zapališe onaj auto i pobacaše odeću, Mali je ne bi promenio ni posle 18 dana od atentata. Koliko sam mogao da primetim i svi ostali uglavnom isto obućeni. Pa kad Mali da promeni odeću kad je odmah ulteo u akciju, pridružio se klanu i odmah ubistvo premijera , bežanje itd, vidiš da nema vremena ni kad da pojede nešto kao čovek A lik u ovom Twitter threadu objasnio zašto poprilično nerealno deluje njegovo pridruživanje klanu tek tako 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chaos Is Me Posted Monday at 02:56 PM Share Posted Monday at 02:56 PM Serija je sranje. Zaintrigirala je sve da je gledaju jer se radi o događaju koji na neki način i dan danas kroji svima nama sudbine. Rano je za seriju ovog tipa, mada ko zna kad će radikali sa vlasti tako da verujem da se autorima i producentima žurilo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted Monday at 03:15 PM Share Posted Monday at 03:15 PM 17 minutes ago, Chaos Is Me said: ...... verujem da se autorima i producentima žurilo. ....da bi narod znao Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krava kaze mu Posted Monday at 10:50 PM Share Posted Monday at 10:50 PM Prilicno jeftino mi deluje ceo ovaj subplot, straight to dvd kvalitetet. Generalno jako kvalitetan posao od pomocnog glumackog osoblja, manje vise svi su kvalitetno odradili posao. Micalovic bas dobar. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markoss Posted Tuesday at 06:49 PM Share Posted Tuesday at 06:49 PM Zakuvalo se, ali glede stvari koje su fikcija. Sve ono sto nije fikcija su smuljali i nevesto prikazali. I ja sam ocekivao vise, ali drzi paznju ako je posmatras kao fikciju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charles De Ketelaere Posted Tuesday at 07:02 PM Share Posted Tuesday at 07:02 PM Odgledao 5. i 6. epizodu sa zakašnjenjem. Fikcija ono, zanimljiva. Ali serija je odavno odlutala od nekih faktualnih događaja te je u skladu sa tim i pratim. Mićanović mi je sve bolji i bolji u ulozi Đinđića, alal mu vera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skyglider Posted yesterday at 02:02 PM Share Posted yesterday at 02:02 PM On 11/18/2024 at 3:56 PM, Chaos Is Me said: Serija je sranje. Zaintrigirala je sve da je gledaju jer se radi o događaju koji na neki način i dan danas kroji svima nama sudbine. Rano je za seriju ovog tipa, mada ko zna kad će radikali sa vlasti tako da verujem da se autorima i producentima žurilo. Zašto je serija sranje ? Šta su to trebali da prikažu pa da ne bude sranje ? Morate da razumete da je ova serija fikcija bazirana na istinitim događajima, što je napomenuto pre početka svake epizode. Kao i da su glavni likovi izmišljeni. A to znači da je sve ostavljeno umetničkoj slobodi i da ne mora sve da bude kao što je bilo u stvarnosti. Dakle , radi se o fikciji a ne o igrano-dokumentarnoj seriji koja prati u detalje ubistvo Đinđića i akciju Sablja nakon toga. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chaos Is Me Posted yesterday at 02:28 PM Share Posted yesterday at 02:28 PM Jasno mi je da je u pitanju igrana, a ne dokumentarna serija. Sve ok, umetnička sloboda, mogli su i jednoroge i zmajeve da ubace. Bio sam naivan pa očekivao od ove ekipe malo dublji prilaz stvarnim dešavanjima. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markoss Posted yesterday at 03:24 PM Share Posted yesterday at 03:24 PM 1 hour ago, Skyglider said: Zašto je serija sranje ? Šta su to trebali da prikažu pa da ne bude sranje ? Morate da razumete da je ova serija fikcija bazirana na istinitim događajima, što je napomenuto pre početka svake epizode. Kao i da su glavni likovi izmišljeni. A to znači da je sve ostavljeno umetničkoj slobodi i da ne mora sve da bude kao što je bilo u stvarnosti. Dakle , radi se o fikciji a ne o igrano-dokumentarnoj seriji koja prati u detalje ubistvo Đinđića i akciju Sablja nakon toga. Meni je malo bezveze ta njihova logika gde je malo sve kako jeste i kako je bilo sa pravim ljudima i dogadjajima, a onda je malo kako nije, jer eto umetnicka sloboda. Odlican alibi da mogu da izostave sve sto im odgovara. Onda nije trebao da bude tu Djindjic nego Djordjic i ne Duca Siptar nego Jova Sremac. Ovako su navukli ljude da zbog imena i visokih ocekivanja gledaju seriju, a za sad su dali samo dobru fikciju bez neke dubine. Licno sam posle prve epizode spustio ocekivanja na minimum. Gledam kao fikciju i uzivam u tome, ali mi je jasno sta Chaos hoce da kaze. I ne samo on, 90 posto ljudi oko mene ima isto misljenje. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skyglider Posted 23 hours ago Share Posted 23 hours ago 4 hours ago, Chaos Is Me said: Jasno mi je da je u pitanju igrana, a ne dokumentarna serija. Sve ok, umetnička sloboda, mogli su i jednoroge i zmajeve da ubace. Bio sam naivan pa očekivao od ove ekipe malo dublji prilaz stvarnim dešavanjima. Koji dublji prilaz ? Da u seriji pričaju o Vučiću i Tomi Nikoliću kao onima koji su davali političku pozadinu ubistvu ? Pa znaš kad bi onda serija osvanula na RTS-u , nikad. A pitanje da li bi osvanula bilo gde. U jednoj od epizoda se pokazuje Šešelj kako na manje od mesec dana pre ubistva pljuje po Đinđiću, a u seriji se dosta indicira kako je DB umešan u ubistvo. Mislim da je to dovoljno uzimajući u obzir uslove. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skyglider Posted 6 hours ago Share Posted 6 hours ago 20 hours ago, Markoss said: Meni je malo bezveze ta njihova logika gde je malo sve kako jeste i kako je bilo sa pravim ljudima i dogadjajima, a onda je malo kako nije, jer eto umetnicka sloboda. Odlican alibi da mogu da izostave sve sto im odgovara. Onda nije trebao da bude tu Djindjic nego Djordjic i ne Duca Siptar nego Jova Sremac. Ovako su navukli ljude da zbog imena i visokih ocekivanja gledaju seriju, a za sad su dali samo dobru fikciju bez neke dubine. Licno sam posle prve epizode spustio ocekivanja na minimum. Gledam kao fikciju i uzivam u tome, ali mi je jasno sta Chaos hoce da kaze. I ne samo on, 90 posto ljudi oko mene ima isto misljenje. Kako vidim, vi koji ste razočarani serijom izgleda da ste očekivali da pola serije bude o Vučiću i o tome kako je on odgovoran za političku pozadinu ubistva. Prvo, zar vi zaista mislite da bi serija dobila bilo kakvu podršku države i RTS-a i bila emitovana na RTS-u da je u njoj planirano bilo kakvo pominjanje Vučića u negativnom kontekstu ? Ako tako mislite onda izgleda niste svesni kakva je situacija u Srbiji. Drugo, serija je o ubistvu Đinđića a ne o Vučiću koji je, da podsetim, u tom momentu bio tek treći čovek u SRS-u i nije imao neku veliku moć i uticaj pogotovo ne da kreira političku pozadinu ubistva premijera. Ako je neko imao tu moć u SRS-u onda je to Šešelj, i na to se ukazuje u drugoj epizodi serije. S toga opustite se i uživajte jer serija uopšte nije tako loša. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts