Alen13ASC Posted August 30, 2023 Posted August 30, 2023 The Wandering Earth II (2023) https://www.imdb.com/title/tt13539646/ Nemogu sakriti oduševljenost ovim filmom. Prvi deo je imao puno previše stvari koje su išle istovremeno, totalno ludi efekti, i imam osećaj da bi više cenio prvi deo da je to zapravo bio drugi. Pošto je dvojka prequel. Jedan dobro napravljen film, emocionalno putovanje kroz neverovatno. Topla preporuka, jer oba filma su ono vrlo jaki blokbasteri. 1
Kronostime Posted October 7, 2023 Posted October 7, 2023 (edited) Bolovanje ima i dobru stranu: - odgledana Andromeda - odgledan Defiance - odgledan Dalling skies - gleda se Babylon 5 - nakon toga Blakes 7, svi krsteni Star Trek i Stargate serijali i sta jos uleti sa externog HD. Edited October 7, 2023 by Kronostime 1
Nenson Posted October 8, 2023 Posted October 8, 2023 17 hours ago, Kronostime said: Bolovanje ima i dobru stranu: - odgledana Andromeda - odgledan Defiance - odgledan Dalling skies - gleda se Babylon 5 - nakon toga Blakes 7, svi krsteni Star Trek i Stargate serijali i sta jos uleti sa externog HD. Mašala bolovanja pa sve to odgledao... kao da je trudničko 😄 1 5
Kronostime Posted October 12, 2023 Posted October 12, 2023 On 10/7/2023 at 2:12 PM, Kronostime said: Bolovanje ima i dobru stranu: - odgledana Andromeda - odgledan Defiance - odgledan Dalling skies - gleda se Babylon 5 - nakon toga Blakes 7, svi krsteni Star Trek i Stargate serijali i sta jos uleti sa externog HD. - Odgledan i Babylon 5. - Opa, Farscape.... Dje si Claudia, kuco stara? 2
Kronostime Posted October 12, 2023 Posted October 12, 2023 Inace, @advokat kuče, tečefon zna sta sve ima na tom eksternom HD.
Kronostime Posted February 15, 2024 Posted February 15, 2024 56 minutes ago, HAMMER said: BSG, stargate, sasina ekipa? Blakes 7, Babylon 5, Expanse, SG sve, ST sve, SW sve... Sasina ekipu se uvek nadje na GB torentima pa nema potrebe da se skida. 1
Janne240 Posted January 19 Author Posted January 19 Blade Runner 2049, Ridlija Skota, odgledao, sta reci, fantastican ne samo naucno fantastican film. U odnosu na prvi deo prica je viseslojno razvijenija i fokus je na policajcu replikantu Dzou koji se negde bavi svojim implant secanjima na detinjstvo i naravno dolazi do svog oca Dekarda, policajca koji je pokusao da nadje svoj mir i sacuva svoju cerku. Sjajni su i Rajan Gosling i Harison Ford, film je uzbudljiv i u ovoj varijanti cini se bogatiji i intrigantniji a sledi se narativ iz originalnog prvog dela Blejd Ranera. 1 1
alcesta Posted yesterday at 05:21 PM Posted yesterday at 05:21 PM Pa nije Dekard imao i sina i ćerku, ili sam ja nešto pogrešno razumela ovo što si napisao 1
Janne240 Posted 2 hours ago Author Posted 2 hours ago (edited) On 1/25/2026 at 6:21 PM, alcesta said: Pa nije Dekard imao i sina i ćerku, ili sam ja nešto pogrešno razumela ovo što si napisao Pa u filmu radnja vodi ka tome da se ustanovi ciji je decak Dzo Kej, dolazi do Dekarda i onda pada prica o njegovom implant secanju, odnosno potomstvu koje su ostavili Dekard i Rejcel, imao je zadatak da ubije Dekarda od pokreta otpora da bi potom odveo (dotad smo u zbunu da li je on sin jedinac ili je imao i sestru)- cerka tad postaje jasna opcija u pracenju radnje a Dzo Kej odustaje od te namere i spasava ga u borbi sa drugom replikantkinjom koja je odvela od Volasa uhapsenog Dekarda. Takav je zaplet i rasplet. Na kraju ...pada sneg. Edited 2 hours ago by Janne240
Janne240 Posted 1 hour ago Author Posted 1 hour ago (edited) Verovatno, tako nekako.sto kazu jebes ga pojma nemam, ma mene vise zanima ta estetika i te fore a manje sta se tu zbiva...Ridli Skot je car. Kad se setim Festovih premijera i Pokretnih slika, i onih spica sa letecim automobilima i onim krsevima i Deril Hanom i Rudgerom Hauerom, to je to. Od cega su oni pravili fantastiku bog te mazo...oni smesni kompjuteri itd, kutije krseva i slicno... Narocito onaj obracun na kisi, i odlazak u poslednjim scenama, to bas traje a upecatljiv je monolog Rudgera Hauera glavnog replikanta i poslednje scene kad kolima Dekard i Rejcel odlaze u zelenu prirodu gde Dekard pomislja da je i sam replikant a Rejcel da nije replikant, tako nekako... Edited 58 minutes ago by Janne240 1 1
alcesta Posted 36 minutes ago Posted 36 minutes ago Meni je i dalje prvi deo daleko bolji, osim vizuelno. Ne znači da je drugi loš, ali nekako mi nije toliko emotivno upečatljiv. Doduše retko koji nastavak bude, iako Vilneva baš volim a Skota sam posle zadnjih filmova unaviđela, što bi kod nas rekli 39 minutes ago, Drug Crni said: Bojim se da nešto nisi dobro razumeo. Kad sam počela da čitam imala sam nameru da upozorim na spojlere, ali dok sam stigla do kraja posta više ni ja ne znam šta sam gledala, pa onda valjda ne smeta 1
Janne240 Posted 29 minutes ago Author Posted 29 minutes ago Ma kakvi, mene radnja i mrsoplitanje nisu ni privukli, grafika u pocetku samo sto me nije odbila ali sam zeljno pogledao ovaj nastavak i zaista kompletno je. Isti su kvaliteti a digitalni efekti u nastavku su vrhunski. Koncept stoji u oba dela. Greska, Bog, slucaj, covek ljudsko bice, replikant, klonovi, artificijelan savrsenost. Glumacka podela u nastavku velika i meni manje poznata ali nemam primedbi. Samo Ridli moze biti takav mastermind.
alcesta Posted 23 minutes ago Posted 23 minutes ago 4 minutes ago, Janne240 said: Ma kakvi, mene radnja i mrsoplitanje nisu ni privukli, grafika u pocetku samo sto me nije odbila ali sam zeljno pogledao ovaj nastavak i zaista kompletno je. Tako ja gledam Linčove filmove. Više od pola vremena pojma nemam šta se dešava i zašto, često posle filma ne znam i dalje, i uopšte mi ne smeta 1
Janne240 Posted 21 minutes ago Author Posted 21 minutes ago Opet kazem, sve je to zbog spice Pokretnih slika ili Festovih premijera, taj tresh i onaj nocni polis, ona apokalipticna vizija buducnosti, tj. sadasnjosti.
alcesta Posted 18 minutes ago Posted 18 minutes ago Mislim da još imam negde kasetu s Vangelisovim soundtrackom. Čista magija 1
Janne240 Posted 12 minutes ago Author Posted 12 minutes ago Blade Runner Jedan je od tri moja omiljena za sva vremena SF filmova. 1
Recommended Posts