Jump to content

[USA] SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE - unutrašnja politika i uticaj na svetska kretanja

Recommended Posts

Posted
15 minutes ago, Bul-Kathos said:

Objasnila je Ursula fon de Lajen u dva navrata najmanje kako su se pregovori sa americkom administracijom odvijali i koje sve ustupke su Evropljani morali da ucine. Nije to prvi put da je Evropa morala da pristane na lose uslove, situacija sada je dosta slicna kao i za vreme Niksonove administracije kada je postignut svojevremeni ''Grand bargain'', samo sto je tada u pitanju bio medjunarodni monetarni sistem, ali to sustinski ne menja obrazac koji se primenio i sada za vreme Trampa.

Evropa? Mislio sam da pricamo o carinama sto je Tramp postavio Americkim gradjanima. Zato sam pitao, kako ide, mislio sam na USA.

Posted
52 minutes ago, Angelia said:

Zabavno, ali ne. To su drzave koje imaju infrastrukturu za industriju, I regulativu. A ti, posto nemas pojma o tome, mozes da pokusavas da budes smesan. O toj industriji nemas pojma, ali se kao posmatrac sa mlakim pivom ispred prodavnice, smejes kako je glupo.

Iskreno, meni je to gdje ide Sjedinjenija mnogo tuzno.

Posted
45 minutes ago, nonick said:

Evropa? Mislio sam da pricamo o carinama sto je Tramp postavio Americkim gradjanima. Zato sam pitao, kako ide, mislio sam na USA.

Na SAD sam i mislio.