nonick Posted Thursday at 09:22 PM Posted Thursday at 09:22 PM (edited) 1 hour ago, Angelia said: Jel znas mozda sta Tramp trazi kad stavlja tarife? Sta to zahteva od Kanade? Da spuste svoje tarife? ??? Kakve tarife? Nema tarifa, sve je pod USMCA. Tramp kad prica o tarifama od strane Kanade prema USA to niko ne zna sta je, pa ni Lutnick (ali on mora da bulshituje po zanimanju). Ako ima nekih tarifa, recimo mlecni proizvodi, i to je unutar USMCA i evo kako fukcionise. Na neke mlecne proizvode Kanada stavlja tarife ali samo kada je preko poznatih granica a isto tako i USA stavlja tarife na mlecne proizvode ako su iznad dogovorenih granica - koje su u USMCA. Za sada ni Kanada ni USA ne prelazi granice, znaci tarifa nije ni bilo. Ako pogleads te ugovore, sa 7000 stranica videces samo nule za sve. Quote “Only once this maximum quantity has been reached for a given year does Canada impose tariffs above 200 per cent on American dairy products,” Charlebois said. “To date, 100 per cent of U.S. dairy imports to Canada were made free of tariff.” Quote Charlebois pointed out in his statement that under CUSMA, “the U.S. uses the same system of tariff-free imports of certain Canadian products up to a set quantity before imposing tariffs.” Quote The value of American dairy exports to Canada since CUSMA came into effect in 2020 has increased by almost 50 per cent, totalling more than US$1 billion last year — nearly triple what Canada sold to the U.S. in 2024. link Znaci Tramp je bio u pravu da je to najbolji deal za Ameriku. (USMCA i CUSMA - su isto, da ne bude zabune) USA ima totalnu kontrolu sa USMCA, sto sam vise puta ponovio na ovom forumu, oni su za volanom i Mexico i Kanada im je samo buffer zona, koja ujednom i proizodi sta im god zatreba, i jos jeftinije. Sa ovim ratom tarifa ce izgubiti ono sto su gradili decenijama. On hoce da unisti Kanadu ekonomski i da je pripoji Americi. Ne znam zasto ovo moram da pisem vec peti put. Covek kaze iskreno kako je, nema tu sta da se tumaci drugacije. Ne treba traziti nesto izmedju redova kad toga nema. Edited Thursday at 09:26 PM by nonick 5
Dragan Posted Thursday at 09:28 PM Posted Thursday at 09:28 PM On 3/19/2025 at 8:07 PM, Angelia said: To sto se vi bavite cesto nadimcima koji su samo vama jasni, nije moj problem. Detinjasto ponasanje, pisi kao odrasla osoba. To davanje nadimaka kao deca u osnovnoj, je samo izraz nemoci. Vazi li to i za stabilnu budalu, koja je dala drugima nekoliko desetina pogrdnih i u skladu sa vlastitom bedastocom, blesavih nadimaka ? 1
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Thursday at 09:32 PM Posted Thursday at 09:32 PM 1 minute ago, Dragan said: Vazi li to i za stabilnu budalu, koja je dala drugima nekoliko desetina pogrdnih i u skladu sa vlastitom bedastocom, blesavih nadimaka ? Ne vredi nista, ali bas nista. Ona kad cuje orandzgutana cuje ariju, verovatno je neko i filuje sa strane da veruje u to sto prica... prosto je nemoguce da sama sve ovo smislja. Maga pati od parcijalne amnezije. Seca se samo sta je Bajden uradio ili 'uradio' i to samo ono sto ovaj stalno ponavlja, sve ostalo je u izmaglici. 1
Dragan Posted Thursday at 09:39 PM Posted Thursday at 09:39 PM (edited) 20 minutes ago, nonick said: ??? Kakve tarife? Nema tarifa, sve je pod USMCA. Tramp kad prica o tarifama od strane Kanade prema USA to niko ne zna sta je, pa ni Lutnick (ali on mora da bulshituje po zanimanju). Ako ima nekih tarifa, recimo mlecni proizvodi, i to je unutar USMCA i evo kako fukcionise. Na neke mlecne proizvode Kanada stavlja tarife ali samo kada je preko poznatih granica a isto tako i USA stavlja tarife na mlecne proizvode ako su iznad dogovorenih granica - koje su u USMCA. Za sada ni Kanada ni USA ne prelazi granice, znaci tarifa nije ni bilo. Ako pogleads te ugovore, sa 7000 stranica videces samo nule za sve. link Znaci Tramp je bio u pravu da je to najbolji deal za Ameriku. (USMCA i CUSMA - su isto, da ne bude zabune) USA ima totalnu kontrolu sa USMCA, sto sam vise puta ponovio na ovom forumu, oni su za volanom i Mexico i Kanada im je samo buffer zona, koja ujednom i proizodi sta im god zatreba, i jos jeftinije. Sa ovim ratom tarifa ce izgubiti ono sto su gradili decenijama. On hoce da unisti Kanadu ekonomski i da je pripoji Americi. Ne znam zasto ovo moram da pisem vec peti put. Covek kaze iskreno kako je, nema tu sta da se tumaci drugacije. Ne treba traziti nesto izmedju redova kad toga nema. Da, ali vi ste "one of the nasties countries to deal with", a uz to vas USA subvencionise sa 200 milijardi $ (mogao bih se zakleti da je bilo 100 pre neku nedelju) godisnje. Ma ni hvala mu niste rekli, sram vas bilo. US President Donald Trump on Tuesday said that Canada is “one of the nastiest countries to deal with” as trade tensions between the two historically friendly countries continue to escalate. The trade war started with the US imposing tariffs on Canada, which in turn slapped retaliatory tariffs, with Canadians even boycotting US products. Speaking to Fox News, answering why he is tougher with Canada than other big adversaries, he said, "I deal with every country, indirectly or directly. One of the nastiest countries to deal with is Canada”. He continued: "Canada was meant to be the 51st state because we subsidise Canada by $200 billion a year," exaggerating the estimate of the US trade deficit with Canada, which is actually placed at $63.3 billion for 2024, by the U.S. Trade Representative's Office. PS Speaking with reporters in the Oval Office, Trump first mentioned his love for Canadians, including his “many friends” like hockey legend Wayne Gretzky. Then he riffed about how Canada shouldn’t exist as a sovereign country before getting to what has increasingly become a fixation: wholesale annexation of Canada as a U.S. state. "Canada only works as a state," Trump said Thursday. "We don’t need anything they have. As a state, it would be one of the great states anywhere. This would be the most incredible country, visually. If you look at a map, they drew an artificial line right through it, between Canada and the U.S. Just a straight, artificial line. Somebody did it a long time ago, many many decades ago. Makes no sense. It’s so perfect as a great and cherished state." Edited Thursday at 09:44 PM by Dragan
Maharaja Posted Thursday at 09:48 PM Posted Thursday at 09:48 PM 25 minutes ago, nonick said: ??? Kakve tarife? Nema tarifa, sve je pod USMCA. Tramp kad prica o tarifama od strane Kanade prema USA to niko ne zna sta je, pa ni Lutnick (ali on mora da bulshituje po zanimanju). Ako ima nekih tarifa, recimo mlecni proizvodi, i to je unutar USMCA i evo kako fukcionise. Na neke mlecne proizvode Kanada stavlja tarife ali samo kada je preko poznatih granica a isto tako i USA stavlja tarife na mlecne proizvode ako su iznad dogovorenih granica - koje su u USMCA. Za sada ni Kanada ni USA ne prelazi granice, znaci tarifa nije ni bilo. Ako pogleads te ugovore, sa 7000 stranica videces samo nule za sve. link Znaci Tramp je bio u pravu da je to najbolji deal za Ameriku. (USMCA i CUSMA - su isto, da ne bude zabune) USA ima totalnu kontrolu sa USMCA, sto sam vise puta ponovio na ovom forumu, oni su za volanom i Mexico i Kanada im je samo buffer zona, koja ujednom i proizodi sta im god zatreba, i jos jeftinije. Sa ovim ratom tarifa ce izgubiti ono sto su gradili decenijama. On hoce da unisti Kanadu ekonomski i da je pripoji Americi. Ne znam zasto ovo moram da pisem vec peti put. Covek kaze iskreno kako je, nema tu sta da se tumaci drugacije. Ne treba traziti nesto izmedju redova kad toga nema. Svaka tebi čast na strpljenju... 1
Angelia Posted Thursday at 09:50 PM Posted Thursday at 09:50 PM 15 minutes ago, nonick said: On hoce da unisti Kanadu ekonomski i da je pripoji Americi. Ne znam zasto ovo moram da pisem vec peti put. Covek kaze iskreno kako je, nema tu sta da se tumaci drugacije. Ne treba traziti nesto izmedju redova kad toga nema. U to ne verujem, jer sta ce nama Kanada, jos i neprijateljska. Ako su tarife nepostojece, samo mu kazu ok od sutra nema tarifa....a ja koliko se secam to je trazio. Nista se ne menja za Kanadu, posto kazes tarife se ionako ne desavaju, on proglasi pobedu i win-win. Pogotovo ako ima kapacitet da unisti Kanadsku ekonomiju. 9 minutes ago, Dragan said: Vazi li to i za stabilnu budalu, koja je dala drugima nekoliko desetina pogrdnih i u skladu sa vlastitom bedastocom, blesavih nadimaka ? vazi, ali ja ne pricam sa njim. Jednom, dvaput, kao shala...ali brate ovde ljudi vise ne znaju da koriste imena. Infantilno. I nerazumljivo. Kritikujete njega, a radite istu stvar.
Dragan Posted Thursday at 09:52 PM Posted Thursday at 09:52 PM Siguran sam da ce nam @Angelia ponuditi neko racionalno objasnjenje zasto je ovo stabilno genijalno. In a wide-ranging interview Tuesday evening on the Fox program The Ingraham Angle, U.S. President Donald Trump told host Laura Ingraham what he thought about Canada and some of its politicians. It wasn’t good. “Here’s my problem with Canada,” he said at one point. “Canada was meant to be the 51st state, because we subsidized Canada by $200 billion a year. We don’t need their cars. We don’t need their lumber … We don’t need their energy. We don’t need anything.” When Ingraham interjected that it seemed he was being tougher on Canada than on some of America’s biggest adversaries, he replied: “Only because it’s meant to be our 51st state.” When she then asked about the danger of perhaps pushing Canada closer to China, Trump responded: “I deal with every country, indirectly or directly. One of the nastiest countries to deal with is Canada.” He continued sarcastically: “Good old Justin — I call him Governor Trudeau — his people were nasty, and they weren’t telling the truth. They never told the truth. You know they’d say, ‘Well, we don’t charge.’ Well they do. They charge tremendous.” He added: “And if you look at dairy products, what they’ve done to our farmers. I’d go up to Iowa, I’d go up to different places, Nebraska, and they would always complain about Canada, how they get ripped off. Do you know that Canada has a 250 per cent tariff? Two hundred and fifty, nobody knows that. They charge us numbers that are crazy.” Trump then brought up what he called “a very big deficit with Canada,” and he and Ingraham sparred over whether it was $60 billion (her take) or “much more” (his) before she muttered: “I don’t think so.”
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Thursday at 10:21 PM Posted Thursday at 10:21 PM 26 minutes ago, Dragan said: neko racionalno objasnjenje Do not feed the trolls... 🚫 1
djura.net Posted Thursday at 10:21 PM Posted Thursday at 10:21 PM Donald 'False Claims' Trump, ako bih vec birao nadimak. Inace, ovo kako je Putin izvozao Trumpa ankle breakerima oko primirja je eklatantan primer onoga sto je Zelenski probao da kaze predsedniku i potpredsedniku, ali mu oni to nisu dozvolili. 7
Angelia Posted Thursday at 11:03 PM Posted Thursday at 11:03 PM (edited) 1 hour ago, Dragan said: Siguran sam da ce nam @Angelia ponuditi neko racionalno objasnjenje zasto je ovo stabilno genijalno. In a wide-ranging interview Tuesday evening on the Fox program The Ingraham Angle, U.S. President Donald Trump told host Laura Ingraham what he thought about Canada and some of its politicians. It wasn’t good. “Here’s my problem with Canada,” he said at one point. “Canada was meant to be the 51st state, because we subsidized Canada by $200 billion a year. We don’t need their cars. We don’t need their lumber … We don’t need their energy. We don’t need anything.” When Ingraham interjected that it seemed he was being tougher on Canada than on some of America’s biggest adversaries, he replied: “Only because it’s meant to be our 51st state.” When she then asked about the danger of perhaps pushing Canada closer to China, Trump responded: “I deal with every country, indirectly or directly. One of the nastiest countries to deal with is Canada.” He continued sarcastically: “Good old Justin — I call him Governor Trudeau — his people were nasty, and they weren’t telling the truth. They never told the truth. You know they’d say, ‘Well, we don’t charge.’ Well they do. They charge tremendous.” He added: “And if you look at dairy products, what they’ve done to our farmers. I’d go up to Iowa, I’d go up to different places, Nebraska, and they would always complain about Canada, how they get ripped off. Do you know that Canada has a 250 per cent tariff? Two hundred and fifty, nobody knows that. They charge us numbers that are crazy.” Trump then brought up what he called “a very big deficit with Canada,” and he and Ingraham sparred over whether it was $60 billion (her take) or “much more” (his) before she muttered: “I don’t think so.” Odlicno, ako ne govori istinu, I tarifa nema, sta je problem za reci ok nema vise tarifa? To ce mu pokazati. Onda vise nema opravdanja za napad. Moze samo da ode u troskocima, jer americki gradjani ne zele Kanadu kao 51vu drzavu. I deficit moze da se resi.oduzmite mu argumente Edit: sorry, ne ti, ti nisi Kanadjanin Edited Thursday at 11:05 PM by Angelia
Maharaja Posted Thursday at 11:40 PM Posted Thursday at 11:40 PM Ako napišem nešto na ovu debilnost, dobiću ban... Dno je probijeno. 4 1
Rex Posted Friday at 12:35 AM Posted Friday at 12:35 AM 2 hours ago, djura.net said: Donald 'False Claims' Trump, ako bih vec birao nadimak. Inace, ovo kako je Putin izvozao Trumpa ankle breakerima oko primirja je eklatantan primer onoga sto je Zelenski probao da kaze predsedniku i potpredsedniku, ali mu oni to nisu dozvolili. Da, ali da li je makar jednom rekao "hvala"? 1 1
Helena Posted Friday at 12:36 AM Posted Friday at 12:36 AM Diže glas i Australija "Vandali u beloj kući" i "Tranp 1.0 je bio dovoljno loš, Tramp 2.0 je nepopravljiv" Kris Bari, počasni profesor na Australijskom nacionalnom univerzitetu. Moj izbor index.hr original Gvardijan 1
Angelia Posted Friday at 12:38 AM Posted Friday at 12:38 AM 42 minutes ago, Maharaja said: Ako napišem nešto na ovu debilnost, dobiću ban... Dno je probijeno. Izkonrolisi se. Namerno postavljam to pitanje, jer neki tvrde nesto nelogicno. Da Kanada nema nikakve koristi od tarifa, ali da iz nekog nepoznatog razloga, koji nema logike nece da se odreknu tarifa. Nego onako, Tramp odlucio da ce ekonomski da unisti Kanadu, da ih prisili da se pridruze USA. To nema logike za nijednu stranu. Sto bi USA htela da "okupira" ljude koji su prisiljeni. I sto se Kanada ne bi odrekla neceg od cega nema koristi. Mozes da kazes grandstanding, prihvaticu taj odgovor sa komentarom da svaki grandstanding ima posledice. Mozda je Tramp lud, I iracionalan. Ali niko nije ponudio odgovor na nelogicnost. Eto, ti probaj. 1
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Friday at 01:08 AM Posted Friday at 01:08 AM 19 minutes ago, Angelia said: Namerno postavljam to pitanje, jer neki tvrde nesto nelogicno. Ovde jedino ti pises/razmisljas... nelogicno: 19 minutes ago, Angelia said: Da Kanada nema nikakve koristi od tarifa, ali da iz nekog nepoznatog razloga, koji nema logike nece da se odreknu tarifa. Ne znam sto iko pokusava da ti objasni kad na jednu stranu udje i prohuji na drugu. Bukvalno ti @nonick nacrtao 3 hours ago, nonick said: ??? Kakve tarife? Nema tarifa, sve je pod USMCA. Tramp kad prica o tarifama od strane Kanade prema USA to niko ne zna sta je, pa ni Lutnick (ali on mora da bulshituje po zanimanju). Ako ima nekih tarifa, recimo mlecni proizvodi, i to je unutar USMCA i evo kako fukcionise. Na neke mlecne proizvode Kanada stavlja tarife ali samo kada je preko poznatih granica a isto tako i USA stavlja tarife na mlecne proizvode ako su iznad dogovorenih granica - koje su u USMCA. Za sada ni Kanada ni USA ne prelazi granice, znaci tarifa nije ni bilo. Ako pogleads te ugovore, sa 7000 stranica videces samo nule za sve. ... USA ima totalnu kontrolu sa USMCA Ako si u stanju da procesuiras informacije koje nije dao narandzasti (da... stavljacemo mu nadimke, samo igramo igru po njegovim pravilima) i koje su duze od 4 reci. 23 minutes ago, Angelia said: da ih prisili da se pridruze USA. To nema logike za nijednu stranu. Sto bi USA htela da "okupira" ljude koji su prisiljeni. I sto se Kanada ne bi odrekla neceg od cega nema koristi.
Angelia Posted Friday at 01:18 AM Posted Friday at 01:18 AM (edited) 10 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Ovde jedino ti pises/razmisljas... nelogicno: Ne znam sto iko pokusava da ti objasni kad na jednu stranu udje i prohuji na drugu. Bukvalno ti @nonick nacrtao Ako si u stanju da procesuiras informacije koje nije dao narandzasti (da... stavljacemo mu nadimke, samo igramo igru po njegovim pravilima) i koje su duze od 4 reci. Ok, ajde probaj u kratkim recenicama da te razumem, jer sam ja bas glupa: 1. Da li Kanada ima korist od tarifa koje primenjuje na USA robu? 2. Ako ne, zasto ne moze da ukine tarife 3. Ako da, sta je ta korist I zasto ne pregovara sa USA. Znaci nacrtaj mi kako tvrdis da je nonick uradio. Ali prakticno, I bez objasnjenja kako te ja ne razumem. Zamisli da imam 6 godina. Neka pitanja se mogu pojaviti iz tvojih odgovora. Tretiraj me kao debila, samo mi ponudi logiku. Edited Friday at 01:19 AM by Angelia
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Friday at 01:53 AM Posted Friday at 01:53 AM 23 minutes ago, Angelia said: Ok, ajde probaj u kratkim recenicama da te razumem, jer sam ja bas glupa: 1. Da li Kanada ima korist od tarifa koje primenjuje na USA robu? 2. Ako ne, zasto ne moze da ukine tarife 3. Ako da, sta je ta korist I zasto ne pregovara sa USA. Znaci nacrtaj mi kako tvrdis da je nonick uradio. Ali prakticno, I bez objasnjenja kako te ja ne razumem. Zamisli da imam 6 godina. Neka pitanja se mogu pojaviti iz tvojih odgovora. Tretiraj me kao debila, samo mi ponudi logiku. Andjelija, ajd probaj pre nego sto pocnes da pises utrosis neko vreme da razmislis. Imaju na prekomerne uvoze tarife, obe strane. Znaci, da se uvoze neki odredjeni artikli u odredjenoj kolicini u oba slucaja da ne bi unistili domacu proizvodnju. Tvoja pitanja nemaju nikakvog smisla, ako imas znanje osnovca. Trampu tarife ne sluze nicem drugom osim prisiljavanju drzava da se 'predaju' na milost i nemilost stravicno velike svetske ekonomije koja ne moze da izdrzi da placa radnike, zdravstvena osiguranja i social security i bukvalno je medju najzaduzenijim drzavama na svetu. Covek je bully i zeli da iskoristi poziciju Amerike u svetu da iznudi ono sto on hoce (ne laje kera sela radi, nego sebe radi). Tako se gube saveznici i ostaje usamljen pa i na trzistu. Jos uvek ne osecas jer jos ima zaliha, kad ponestane pa pocne novo da pristize, valjda, ali valjda ces skapirati kad te lupi po dzepu. I kako smo dosli uopste do razloga tarife za tarife, kada je uvodio tarife zbog kile fentanila? Maze vas samo tako i padate na sve sto izgovori... i sto je jos gore, pokusavate to da 'objasnite' svima redom koji vide da je sve kompletni bs.
nonick Posted Friday at 02:01 AM Posted Friday at 02:01 AM (edited) 1 hour ago, Angelia said: Izkonrolisi se. Namerno postavljam to pitanje, jer neki tvrde nesto nelogicno. Da Kanada nema nikakve koristi od tarifa, ali da iz nekog nepoznatog razloga, koji nema logike nece da se odreknu tarifa. Nego onako, Tramp odlucio da ce ekonomski da unisti Kanadu, da ih prisili da se pridruze USA. To nema logike za nijednu stranu. Sto bi USA htela da "okupira" ljude koji su prisiljeni. I sto se Kanada ne bi odrekla neceg od cega nema koristi. Mozes da kazes grandstanding, prihvaticu taj odgovor sa komentarom da svaki grandstanding ima posledice. Mozda je Tramp lud, I iracionalan. Ali niko nije ponudio odgovor na nelogicnost. Eto, ti probaj. Ja stvarno ne znam o cemu ti pricas, I veruj mi niko ko prati ovu temu o tarifama ne bi znao sta da ti odgovori. Ali ipak pokusacu jos zadnji put. Do juce nije bilo nikakvih tarifa, ni od strane Kanade ni od strane USA, evo vec pedesti put pisem, I onda je Tramp iz cista mira uveo tarife na proizvode iz Kanade nasuprot ugovora - USMCA - koji je on licno stvorio i potpisao i koji kaže da ne sme da se postave tarife. Jel je jasno sada? On je prekrsio ugovor dok mi nismo nista prekrsili. Ono za trade deficit je isto glupost, ako bi oduzeli crude oil deficit bi bio na Kanadskoj strani. A ta naftna sirovina treba USA vise nego leba da jedu, to posle prerade prodaju za veliki profit. Znaci sve sto Kanada i Meksiko prodaje, pravi za USA je genijalno za nju, I ona kontrolise sve. Samo totalni idiot bi hteo taj siatem da pokvari. P.s. tarife koje je Kanada postavila sada tek posle Trampovih ilegalnih postavljenih tarifa ce biti skinute u momentu kada USA odustane od ilegalnih tarifa i svi se vratimo na pregovore u vezi USMCA 2.0. Trebali bi tek 2026 ali izgleda bice 2025. Edited Friday at 02:30 AM by nonick 3
mrd Posted Friday at 02:02 AM Posted Friday at 02:02 AM 1 hour ago, Rex said: Da, ali da li je makar jednom rekao "hvala"? Ni odelo mu nije pristojno. Crvena kravata na plavo. Cirkus 2
nonick Posted Friday at 02:16 AM Posted Friday at 02:16 AM 15 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Imaju na prekomerne uvoze tarife, obe strane. Znaci, da se uvoze neki odredjeni artikli u odredjenoj kolicini u oba slucaja da ne bi unistili domacu proizvodnju. To je samo na mlecne i mozda jos neke proizvode. A kako sam vec pisao nikad nije doslo do nivoa da se primenjuju tarife ni sa jedne strane. To su mozda par procenta od ukupne trgovine. Ja sad slutim da do nerazumevanja mozda dolazi da neko ne veruje da Tramp ima slabosti da ovako otvoreno laze I manipulise. 2
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Friday at 02:24 AM Posted Friday at 02:24 AM 1 minute ago, nonick said: To je samo na mlecne i mozda jos neke proizvode. A kako sam vec pisao nikad nije doslo do nivoa da se primenjuju tarife ni sa jedne strane. To su mozda par procenta od ukupne trgovine. Ja sad slutim da do nerazumevanja mozda dolazi da neko ne veruje da Tramp ima slabosti da ovako otvoreno laze I manipulise. Pa, prosipaju im bullshit propagandu i razloge i oni to progutaju samo tako. Pa tako je i pobedio. Sta mislis sto ukidaju department of education?! Vide da se isplati. Tako je i optuzio Evropu isto. Nikakvog osnova. Optuzio ih je za vat, pa udario tarife. Sto onda nama naplacuju sales tax (slicno)?! 22 minutes ago, mrd said: Ni odelo mu nije pristojno. Crvena kravata na plavo. Cirkus To je rekao za Zelenskog. 1
mrd Posted Friday at 02:42 AM Posted Friday at 02:42 AM 16 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Pa, prosipaju im bullshit propagandu i razloge i oni to progutaju samo tako. Pa tako je i pobedio. Sta mislis sto ukidaju department of education?! Vide da se isplati. Tako je i optuzio Evropu isto. Nikakvog osnova. Optuzio ih je za vat, pa udario tarife. Sto onda nama naplacuju sales tax (slicno)?! To je rekao za Zelenskog. Da,a DT je nosio plavo sa crvenom kravatom. Hvala.
Angelia Posted Friday at 02:50 AM Posted Friday at 02:50 AM (edited) 1 hour ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Andjelija, ajd probaj pre nego sto pocnes da pises utrosis neko vreme da razmislis. Imaju na prekomerne uvoze tarife, obe strane. Znaci, da se uvoze neki odredjeni artikli u odredjenoj kolicini u oba slucaja da ne bi unistili domacu proizvodnju. Tvoja pitanja nemaju nikakvog smisla, ako imas znanje osnovca. Trampu tarife ne sluze nicem drugom osim prisiljavanju drzava da se 'predaju' na milost i nemilost stravicno velike svetske ekonomije koja ne moze da izdrzi da placa radnike, zdravstvena osiguranja i social security i bukvalno je medju najzaduzenijim drzavama na svetu. Covek je bully i zeli da iskoristi poziciju Amerike u svetu da iznudi ono sto on hoce (ne laje kera sela radi, nego sebe radi). Tako se gube saveznici i ostaje usamljen pa i na trzistu. Jos uvek ne osecas jer jos ima zaliha, kad ponestane pa pocne novo da pristize, valjda, ali valjda ces skapirati kad te lupi po dzepu. I kako smo dosli uopste do razloga tarife za tarife, kada je uvodio tarife zbog kile fentanila? Maze vas samo tako i padate na sve sto izgovori... i sto je jos gore, pokusavate to da 'objasnite' svima redom koji vide da je sve kompletni bs. Cekaj, ti kazes obe strane imaju tarife na prekomerni uvoz, a nonick tvrdi da to nikad nije postignuto. Cemu onda sluzi? Jesi sigurna da znas sta pricas? Mislim posto obicno lupetas bez logike 52 minutes ago, nonick said: Ja stvarno ne znam o cemu ti pricas, I veruj mi niko ko prati ovu temu o tarifama ne bi znao sta da ti odgovori. Ali ipak pokusacu jos zadnji put. Do juce nije bilo nikakvih tarifa, ni od strane Kanade ni od strane USA, evo vec pedesti put pisem, I onda je Tramp iz cista mira uveo tarife na proizvode iz Kanade nasuprot ugovora - USMCA - koji je on licno stvorio i potpisao i koji kaže da ne sme da se postave tarife. Jel je jasno sada? On je prekrsio ugovor dok mi nismo nista prekrsili. Ono za trade deficit je isto glupost, ako bi oduzeli crude oil deficit bi bio na Kanadskoj strani. A ta naftna sirovina treba USA vise nego leba da jedu, to posle prerade prodaju za veliki profit. Znaci sve sto Kanada i Meksiko prodaje, pravi za USA je genijalno za nju, I ona kontrolise sve. Samo totalni idiot bi hteo taj siatem da pokvari. P.s. tarife koje je Kanada postavila sada tek posle Trampovih ilegalnih postavljenih tarifa ce biti skinute u momentu kada USA odustane od ilegalnih tarifa i svi se vratimo na pregovore u vezi USMCA 2.0. Trebali bi tek 2026 ali izgleda bice 2025. Ok, zaboravi tarife nakon ovog sukoba. Kazes prethodno tarife nisu postojale. Znaci nema problema da Kanada kaze nemamo vise tarife? Ako je on rekao "uvodimo tarife jer Kanada nece da ukine njihove", prosto ukines, I nema rasprave, zasto retaliate? Ako tarife ionako ne postoje... Razumem ja tebe sta pricas, samo mi nije jasno zasto Kanada kad je rekao "uvescu tarife ako ne ukinute svoje" nije odgovorila sa "Ok, no more tarrifs". Edited Friday at 02:54 AM by Angelia
nonick Posted Friday at 03:09 AM Posted Friday at 03:09 AM (edited) 25 minutes ago, Angelia said: Cekaj, ti kazes obe strane imaju tarife na prekomerni uvoz, a nonick tvrdi da to nikad nije postignuto. Cemu onda sluzi? Jesi sigurna da znas sta pricas? Mislim posto obicno lupetas bez logike Ok, zaboravi tarife nakon ovog sukoba. Kazes prethodno tarife nisu postojale. Znaci nema problema da Kanada kaze nemamo vise tarife? Ako je on rekao "uvodimo tarife jer Kanada nece da ukine njihove", prosto ukines, I nema rasprave, zasto retaliate? Ako tarife ionako ne postoje... Razumem ja tebe sta pricas, samo mj nije jasno zasto Kanada kad je rekao "uvescu tarife ako ne ukinute svoje" nije odgovorila sa "Ok, no more tarrifs". Bold - Wow, sad cu pasti sa fotelje, pa situacija je bas suprotna. On je uveo tarife kada mi nismo imali tarife, samo jos jednom da ponovim. Znaci on je poceo, ilegalno nasuprot USMCA. Ja odustejem za danas. Ovo ti je kao da ja kazem 2+2=4 a ti kazes zasto ne 5 jer ako dodas jedan onda je 5. Edited Friday at 03:16 AM by nonick 3 1
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Friday at 03:33 AM Posted Friday at 03:33 AM Evo Andjo, ovde cete se razumeti, svi pisete istim jezikom https://truthsocial.com
Recommended Posts