ters Posted March 20 Posted March 20 On 3/19/2025 at 11:49 PM, nonick said: AI: On December 1, 2018, while transferring planes at Vancouver International Airport en route to Mexico from Hong Kong, Meng was arrested by the Royal Canadian Mounted Police (RCMP) at the request of the United States, pursuant to the extradition treaty between Canada and the United States. Tramp je tada ludio sa Kinom i mi smo onda morali da hapsimo ovu. Kad smo je uhapsili Tramp je zaboravia sta je poceo a Kina uhapsila nasa dva drzavljanina, i bespotrbno ih drazala - ala Severna Koreja/Putin nacin - sve do kraja 2021. Od tada i dan danas imamo jako lose odnose sa Kinom, mislim otezavajuce, nije dovoljno da dliujes sa totalitarnom drzavom a sad ta Kina sve cesce tura kipove u tockove nama, onako govnarski. Expand Napravio pritisak da se ona uhapsi na zahtjev Sjedinjenih Drzava, a onda to koristio kao oruzje u pregovorima za Kinom i na kraju napravio deal da Sjadinjene Drzave pristaju na neizrucenje...
Angelia Posted March 20 Posted March 20 On 3/19/2025 at 11:49 PM, nonick said: AI: On December 1, 2018, while transferring planes at Vancouver International Airport en route to Mexico from Hong Kong, Meng was arrested by the Royal Canadian Mounted Police (RCMP) at the request of the United States, pursuant to the extradition treaty between Canada and the United States. Tramp je tada ludio sa Kinom i mi smo onda morali da hapsimo ovu. Kad smo je uhapsili Tramp je zaboravia sta je poceo a Kina uhapsila nasa dva drzavljanina, i bespotrbno ih drazala - ala Severna Koreja/Putin nacin - sve do kraja 2021. Od tada i dan danas imamo jako lose odnose sa Kinom, mislim otezavajuce, nije dovoljno da dliujes sa totalitarnom drzavom a sad ta Kina sve cesce tura kipove u tockove nama, onako govnarski. Expand Jel taj sporazum dogovoren sa Kanadom? Jel to bio dil sa Trampom, stvarno pokusavam da razumem zasto krivis Trampa. Zasto nista nije uradjeno za njihovo oslobodjenje, mislim Tramp nije bio na vlasti 4 godine.
Angelia Posted March 20 Posted March 20 On 3/20/2025 at 12:11 AM, zoran59 said: (sa Muskove teme) @Angelia , zanima me sta mislis o slobodi govora o ovom slucaju: United States: French researcher turned back for expressing “personal opinion on Trump administration’s policy” The French research minister said his "concern" on Wednesday, after the decision of the US authorities. The CNRS researcher was said to have been randomly checked when he arrived, before his computer and telephone were searched. link za original vesti: https://www.lemonde.fr/international/article/2025/03/19/etats-unis-un-chercheur-francais-refoule-pour-avoir-exprime-une-opinion-personnelle-sur-la-politique-menee-par-l-administration-trump_6583618_3210.html Expand On nije gradjanin USA. Ne razumem Zoki sta hoces, oni bukvalno imaju diskreciono pravo da ti odbiju ulazak cak I bez objasnjenja, meni Kanada svojevremeno odbila vizu. Sta vam je ljudi? Ja sam dok sam jos drzala SR pasos, redovno dobijala "random check". Bukvalno u skoro svaku zemlju koju sam usla. Nalazite mali broj slucajeva gde onaj na pasoskoj kontroli moze da se pravi mocan, I to pripisujete Trampu, kao da ih je on direktno zvao.
Helena Posted March 20 Posted March 20 On 3/20/2025 at 12:11 AM, zoran59 said: (sa Muskove teme) @Angelia , zanima me sta mislis o slobodi govora o ovom slucaju: United States: French researcher turned back for expressing “personal opinion on Trump administration’s policy” The French research minister said his "concern" on Wednesday, after the decision of the US authorities. The CNRS researcher was said to have been randomly checked when he arrived, before his computer and telephone were searched. link za original vesti: https://www.lemonde.fr/international/article/2025/03/19/etats-unis-un-chercheur-francais-refoule-pour-avoir-exprime-une-opinion-personnelle-sur-la-politique-menee-par-l-administration-trump_6583618_3210.html Expand Ja nisam Angelia, ali kakvo ti je ovo putanje SAD, kad se USA sprema za hokejašku utakmicu? Naravno da su postupali po zakonu, ...još ako nije belac... Stvarno ne razumem tu potrebu ako imate nešto protiv tranpa, da ovako pišete.
Angelia Posted March 20 Posted March 20 Mislim da je bilo 2003ce na putu za Tel Aviv, preko Larnake, da su odbili da me puste da izadjem da se ucekiram na El AL let, iako sam kartu kupila preko agencije, Kiparski ljudi su tvrdili da mi treba viza da izadjem kroz pasosku kontrolu da se ucekiram na El AL let. Morala sam da zovem ljude koji su me pozvali, da pozovu El AL da intervenise. Negde, 2005te, letim iz Londona za BG preko Beca, bio neki emergency, sletimo na pistu. Sprovedu nas autobusima do terminala... 8 sati cekam na aerodromu na JATov let za BG. Kad sam dosla na gate, kazu mi da sam na pogresnoj strani granice bez vize za Shengen. Dok smo se objasnili kako sam ja zavrsila na pogresnoj strani, naravno morali smo da zovemo menadzera... Zamalo da propustim let. Znaci nemojte lupati, to nije nista neobicno. Pravite slona od muve.
nonick Posted March 20 Posted March 20 On 3/20/2025 at 12:14 AM, ters said: Napravio pritisak da se ona uhapsi na zahtjev Sjedinjenih Drzava, a onda to koristio kao oruzje u pregovorima za Kinom i na kraju napravio deal da Sjadinjene Drzave pristaju na neizrucenje... Expand Pa da, iskoristio nas je totalno i zaboravio na nas posle, mali nozic u leđa.
ters Posted March 20 Posted March 20 (edited) Ukinuta zabrana segragacije za federalne kontraktore - Sjedinjene Drzave opet mogu imati "white only" wc-e i water fountains... Uzivajte bijeli Sjedinjenci... Trump administration removes ban on 'segregated facilities' in federal contracts https://www.reuters.com/world/us/trump-administration-removes-ban-segregated-facilities-federal-contracts-2025-03-19/ Edited March 20 by ters 2
nonick Posted March 20 Posted March 20 On 3/20/2025 at 12:22 AM, Angelia said: Jel taj sporazum dogovoren sa Kanadom? Jel to bio dil sa Trampom, stvarno pokusavam da razumem zasto krivis Trampa. Zasto nista nije uradjeno za njihovo oslobodjenje, mislim Tramp nije bio na vlasti 4 godine. Expand Pa koga da krivim? On nas je iskoristio i ostavio nas samog da se borimo sa Kinom skoro 4 godina, dok Biden nije napravio deal sa Kinom da puste dva Majkela. Mislim ova prica je čista, ne treba da se polemise mnogo. 1
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted March 20 Posted March 20 On 3/20/2025 at 12:28 AM, Angelia said: On nije gradjanin USA. Ne razumem Zoki sta hoces, oni bukvalno imaju diskreciono pravo da ti odbiju ulazak cak I bez objasnjenja, meni Kanada svojevremeno odbila vizu. Sta vam je ljudi? Ja sam dok sam jos drzala SR pasos, redovno dobijala "random check". Bukvalno u skoro svaku zemlju koju sam usla. Nalazite mali broj slucajeva gde onaj na pasoskoj kontroli moze da se pravi mocan, I to pripisujete Trampu, kao da ih je on direktno zvao. Expand Andjelija, prvih 10 amandmana je pisano za 'people' ne 'citizens'
ters Posted March 20 Posted March 20 (edited) On 3/20/2025 at 1:58 AM, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Andjelija, prvih 10 amandmana je pisano za 'people' ne 'citizens' Expand U vrijeme pisanja prvih 10 amandmana "people" su bili bijeli... Oni druge bije koze su bili "property". MAGA bi htjeli da tako ponovo bude. Edited March 20 by ters
Angelia Posted March 20 Posted March 20 On 3/20/2025 at 1:52 AM, nonick said: Pa koga da krivim? On nas je iskoristio i ostavio nas samog da se borimo sa Kinom skoro 4 godina, dok Biden nije napravio deal sa Kinom da puste dva Majkela. Mislim ova prica je čista, ne treba da se polemise mnogo. Expand Ali on 4 godine nije na vlasti. On 3/20/2025 at 1:58 AM, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Andjelija, prvih 10 amandmana je pisano za 'people' ne 'citizens' Expand People koji su pod jurisdikcijom USA laws. Posetioci nisu. Samo zato sto si probao da udjes u USA ne daje ti prava gradjana, sorry
nonick Posted March 20 Posted March 20 On 3/20/2025 at 2:59 AM, Angelia said: Ali on 4 godine nije na vlasti. Expand Evo tacnih datuma, ne znam kave veze ima, sta hoces da kazes. Decembru 2018. su uhapseni, olobodjeni 2021. u septembru. On ih je indirektno bacio u Kineske kaveze. Tramp ih nije izbavio ni za vise od dve godine, nije ni probao, nikakvu pomoc nije nudio. Da je dobio drugi mandat oni bi jos uvek bili tamo zatvoreni. Biden ih izbavio za manje od 9 meseci.
zoran59 Posted March 20 Posted March 20 (edited) On 3/20/2025 at 12:28 AM, Angelia said: On nije gradjanin USA. Ne razumem Zoki sta hoces, oni bukvalno imaju diskreciono pravo da ti odbiju ulazak cak I bez objasnjenja, meni Kanada svojevremeno odbila vizu. ........ Expand Naravno. Ali... Ovome nije odbijen zahtev za vizu (Francuska i USA imaju bezvizni sporazum), odbijen mu je ulazak u USA. Usao je u avion bez problema, vracen je iz medjunarodne zone aerodroma, tj. nije ni presao granicu. I u pravu si, mogu to da urade bez obrazlozenja. Ipak, ovo nije bila random turisticka poseta nego se radi vrhunskom naucniku koji je isao na konferenciju u sklopu medjudrzavne saradnje. I on je dobio obrazlozenje: u porukama na telefonu su mu nasli da ima lose misljenje o Trumpu. Kao, uostalom, polovina Amerikanaca. Zato sam to doveo u vezu sa pitanjem slobode misljenja i govora. Edited March 20 by zoran59 2
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted March 20 Posted March 20 On 3/20/2025 at 2:27 AM, ters said: U vrijeme pisanja prvih 10 amandmana "people" su bili bijeli... Oni druge bije koze su bili "property". MAGA bi htjeli da tako ponovo bude. Expand Well, americki eksperiment ocito nije uspeo...
Beonegro Posted March 20 Posted March 20 On 3/20/2025 at 12:11 AM, zoran59 said: (sa Muskove teme) @Angelia , zanima me sta mislis o slobodi govora o ovom slucaju: United States: French researcher turned back for expressing “personal opinion on Trump administration’s policy” The French research minister said his "concern" on Wednesday, after the decision of the US authorities. The CNRS researcher was said to have been randomly checked when he arrived, before his computer and telephone were searched. link za original vesti: https://www.lemonde.fr/international/article/2025/03/19/etats-unis-un-chercheur-francais-refoule-pour-avoir-exprime-une-opinion-personnelle-sur-la-politique-menee-par-l-administration-trump_6583618_3210.html Expand Nema veze, doći će to što valja iz Amerike u Evropu. Univerzitet Aix-Marseille ima već godinama program za udomljavanje stranih naučnika koji imaju problem sa svojim vladama, tipa Kinezi, Rusi, Iranci, Alžirci... Od prošle nedelje program je otvoren i za američke naučnike čiji rad ugrožavaju DOGE i trumpove reforme. Bez zajebancije. 8
Beonegro Posted March 20 Posted March 20 WASHINGTON, March 19 (Reuters) - U.S. President Donald Trump will sign a long-anticipated executive order on Thursday that aims to shut down the Department of Education, acting on a key campaign pledge, according to a White House summary seen by Reuters. 1
Angelia Posted March 20 Posted March 20 On 3/20/2025 at 3:19 AM, zoran59 said: Naravno. Ali... Ovome nije odbijen zahtev za vizu (Francuska i USA imaju bezvizni sporazum), odbijen mu je ulazak u USA. Usao je u avion bez problema, vracen je iz medjunarodne zone aerodroma, tj. nije ni presao granicu. I u pravu si, mogu to da urade bez obrazlozenja. Ipak, ovo nije bila random turisticka poseta nego se radi vrhunskom naucniku koji je isao na konferenciju u sklopu medjudrzavne saradnje. I on je dobio obrazlozenje: u porukama na telefonu su mu nasli da ima lose misljenje o Trumpu. Kao, uostalom, polovina Amerikanaca. Zato sam to doveo u vezu sa pitanjem slobode misljenja i govora. Expand Zoki, ja sam rekla da na pasoskom imaju diskreciono pravo da odbiju ulazak. A to sto je on dobio obrazlozenje moram da mu verujem na rec, da nije sluzbeniku opsovao mater ili ko zna. Iz nekog razloga im je privukao paznju, jer ne pregledaju oni svakom telefon na granici. A drugo, taj pandur mora da jako voli Trampa, da vrati nekoga zato sto "ima lose misljenje o Trampu". Znaci nesto u toj prici nije kompletno i ne deluje stvarno. Originalni text kaze da su poruke bile "hateful and can be interpreted as terrorism" cak I da su podatke prosledili za FBI istragu. FBI je naravno odbacio istragu, jer on nije americki gradjanin. Ja mogu sad da spekulisem sta se desilo, bez potpunih podataka, ali evo ostavicu tebi da razmislis zasto se to moglo desiti I zasto "random" check bas njega. Ali sigurno se ne radi o losem misljenju o Trampu.
Angelia Posted March 20 Posted March 20 On 3/20/2025 at 3:16 AM, nonick said: Evo tacnih datuma, ne znam kave veze ima, sta hoces da kazes. Decembru 2018. su uhapseni, olobodjeni 2021. u septembru. On ih je indirektno bacio u Kineske kaveze. Tramp ih nije izbavio ni za vise od dve godine, nije ni probao, nikakvu pomoc nije nudio. Da je dobio drugi mandat oni bi jos uvek bili tamo zatvoreni. Biden ih izbavio za manje od 9 meseci. Expand Ok, ali kakve veze ima Tramp sa ovima koji su pogubljeni? Znaci njih nije Biden izbavio, jedino ko snosi odgovornost su Kina i Kanada koja ih nije izvadila. Ako uzmemo u obzir da je druge izvadio Biden, koje pominjes iz 2018te, kad su ovih 4 uhapseni? Nije da verujem Kini, sta god da kazu, ali za njih kazu da su imali jasne dokaze za dilovanje drogom. To "indirektno" odgovoran, moze bukvalno svakom da se prisije. Pogotovo da je odgovoran za lose odnose izmedju Kanade I Kine.... kako su odnosi mogli da budu dobri?
nonick Posted March 20 Posted March 20 On 3/20/2025 at 1:29 PM, Angelia said: Ok, ali kakve veze ima Tramp sa ovima koji su pogubljeni? Znaci njih nije Biden izbavio, jedino ko snosi odgovornost su Kina i Kanada koja ih nije izvadila. Ako uzmemo u obzir da je druge izvadio Biden, koje pominjes iz 2018te, kad su ovih 4 uhapseni? Nije da verujem Kini, sta god da kazu, ali za njih kazu da su imali jasne dokaze za dilovanje drogom. To "indirektno" odgovoran, moze bukvalno svakom da se prisije. Pogotovo da je odgovoran za lose odnose izmedju Kanade I Kine.... kako su odnosi mogli da budu dobri? Expand Mozemo ovako u nedogled. On nas je iskoristio, nije pomogao kad treba, navukao gnev Kineza na nas koji jos i dan danas traje. Ti veruj Kini i dalje. Da li su ta cetvorica kriva za dilovanje droge uospte i nije bitno za ovo, masis poentu opet. 4
ters Posted March 20 Posted March 20 On 3/20/2025 at 1:29 PM, Angelia said: Ok, ali kakve veze ima Tramp sa ovima koji su pogubljeni? Znaci njih nije Biden izbavio, jedino ko snosi odgovornost su Kina i Kanada koja ih nije izvadila. Ako uzmemo u obzir da je druge izvadio Biden, koje pominjes iz 2018te, kad su ovih 4 uhapseni? Nije da verujem Kini, sta god da kazu, ali za njih kazu da su imali jasne dokaze za dilovanje drogom. To "indirektno" odgovoran, moze bukvalno svakom da se prisije. Pogotovo da je odgovoran za lose odnose izmedju Kanade I Kine.... kako su odnosi mogli da budu dobri? Expand Ne, ne moze se prisiti svakom - ovo je vrlo specificna situacija u kojoj je po ko zna koji put Tramp iskoristio medjunarodne ugovore i sporazume, znajuci da to radi ne rdi prava i pravde, nego radi ucjenjivanja Kine - sto je i rekao, gotovo odmah nakon sto je upucen zahtjev Kanadi za hapsenje. 1
Beonegro Posted March 20 Posted March 20 Samo bez citata vještačke neinteligencije ako ikako može, molim vas. 2
ters Posted March 20 Posted March 20 (edited) I napomena - Kanadjane koje je Kina pogubila niko nije mogao izvuci iz kineskog zatvora, pogotovo jer je rijec o dvojnim drzavljanima Kanada-Kina, ali da su odnosi normalniji moglo se odlagati izvrsenje smrtne kazne i neka kasnija "under the radar" razmjena za pohvatane kineske industrijske spijune par godina kasnije. Edited March 20 by ters 2
Angelia Posted March 20 Posted March 20 On 3/20/2025 at 2:10 PM, nonick said: Mozemo ovako u nedogled. On nas je iskoristio, nije pomogao kad treba, navukao gnev Kineza na nas koji jos i dan danas traje. Ti veruj Kini i dalje. Da li su ta cetvorica kriva za dilovanje droge uospte i nije bitno za ovo, masis poentu opet. Expand On 3/20/2025 at 2:16 PM, ters said: Ne, ne moze se prisiti svakom - ovo je vrlo specificna situacija u kojoj je po ko zna koji put Tramp iskoristio medjunarodne ugovore i sporazume, znajuci da to radi ne rdi prava i pravde, nego radi ucjenjivanja Kine - sto je i rekao, gotovo odmah nakon sto je upucen zahtjev Kanadi za hapsenje. Expand On 3/20/2025 at 2:22 PM, ters said: I napomena - Kanadjane koje je Kina pogubila niko nije mogao izvuci iz kineskog zatvora, pogotovo jer je rijec o dvojnim drzavljanima Kanada-Kina, ali da su odnosi normalniji moglo se odlagati izvrsenje smrtne kazne i neka kasnija "under the radar" razmjena za pohvatane kineske industrijske spijune par godina kasnije. Expand Ok, za obojicu, mozda ja masim poentu I Tramp jeste iskoristio Kanadu 2018te, ali to je bilo pre 6-7 godina. Ali evo I Ters govori o nekim pohvatanim kineskim industrijskim spijunima. Ja sam napomenula da Kini ne verujem, ali bi volela neki argument da je Tramp odgovoran zato sto su ovi ljudi pogubljeni, ili bi se desilo svejedno, ali je zgodno kriviti Trampa sada. On je navukao gnev Kine? Ako je Kanada svejedno hapsila spijune, gnev bi postojao. I realno, da li stvarno postoje dobri odnosi sa Kinom. Mislim posto cete obojica da podrzite da nema stvarno dobrih odnosa sa Putinom. Smetaju vam pregovori sa Putinom, ali za Kinu let's play possum....navukli smo gnev? Ili je samo ok ako USA navlaci gnev, a Kanada moze da se pravi neutralna? I ne, ne branim Trampa ovde, nego logiku, nebitno dal je Tramp bio predsednik ili ne. Probajte da se odvojite od toga.
nonick Posted March 20 Posted March 20 On 3/20/2025 at 3:24 PM, Angelia said: Ok, za obojicu, mozda ja masim poentu I Tramp jeste iskoristio Kanadu 2018te, ali to je bilo pre 6-7 godina. Ali evo I Ters govori o nekim pohvatanim kineskim industrijskim spijunima. Ja sam napomenula da Kini ne verujem, ali bi volela neki argument da je Tramp odgovoran zato sto su ovi ljudi pogubljeni, ili bi se desilo svejedno, ali je zgodno kriviti Trampa sada. On je navukao gnev Kine? Ako je Kanada svejedno hapsila spijune, gnev bi postojao. I realno, da li stvarno postoje dobri odnosi sa Kinom. Mislim posto cete obojica da podrzite da nema stvarno dobrih odnosa sa Putinom. Smetaju vam pregovori sa Putinom, ali za Kinu let's play possum....navukli smo gnev? Ili je samo ok ako USA navlaci gnev, a Kanada moze da se pravi neutralna? I ne, ne branim Trampa ovde, nego logiku, nebitno dal je Tramp bio predsednik ili ne. Probajte da se odvojite od toga. Expand Pa sad ne mozemo mi nazad, to se desilo i to je to. Ispali smo koleteralna steta, jbg. Zato pamtimo to, nisam ni ja ni Ters ovo sad izmislili, to svi znaju ovde u Kanadi a i u US, samo se ne prica o tome kod vas. Sa ovim se moze ziveti, sta ces, ali sekirom u ledja sa 51st state i tarifama je malo teze.
Angelia Posted March 20 Posted March 20 On 3/20/2025 at 5:06 PM, nonick said: Pa sad ne mozemo mi nazad, to se desilo i to je to. Ispali smo koleteralna steta, jbg. Zato pamtimo to, nisam ni ja ni Ters ovo sad izmislili, to svi znaju ovde u Kanadi a i u US, samo se ne prica o tome kod vas. Sa ovim se moze ziveti, sta ces, ali sekirom u ledja sa 51st state i tarifama je malo teze. Expand Jel znas mozda sta Tramp trazi kad stavlja tarife? Sta to zahteva od Kanade? Da spuste svoje tarife?
Recommended Posts