Angelia Posted Thursday at 12:10 PM Posted Thursday at 12:10 PM 7 hours ago, MeanMachine said: U poljoprivredi je dosta migranata angažovano i tu ima ne mali procenat ilegalaca. Čudno da to ne znaš. Samo u Kaliforniji znacajan broj, sve ostalo u sitnim %. Ali postoje H2a vize. A uz to dosta njih ima DACA status.Kongres je doneo dosta zakona koji stati te radnike. Vecina njih je jako dugo u US, nisu ovi sto su usli zadnjih 4 godine.
djura.net Posted Thursday at 01:36 PM Posted Thursday at 01:36 PM Pricalo se o tome kako bi Zaluznji mogao da zameni Zelenskog, jer je prihvatljuviji Trumpu, ali mislim da to vise nije opcija bbc The US is "destroying" the established world order, Ukraine's ambassador to the UK has said. Criticising the new Trump administration's way of handling foreign policy, Valerii Zaluzhnyi said the White House had "questioned the unity of the whole Western world". Mr Zaluzhnyi's remarks at a conference at Chatham House in London on Thursday suggest there remains discontent over the US's actions. He told an audience: "We see that it is not just the axis of evil and Russia trying to revise the world order, but the US is finally destroying this order." The Ukrainian envoy added that talks between the US and Russia - the latter of which was "headed by a war criminal" in President Vladimir Putin - showed the White House was making "steps towards the Kremlin, trying to meet them halfway". Mr Zaluzhnyi, who took over as Kyiv's ambassador to London in 2024 following three years as commander-in-chief of the Ukrainian armed forces, also suggested that Nato could cease to exist as a result of Washington's change in posture, and warned that Moscow's next target "could be Europe". 1
ras kass Posted Thursday at 03:17 PM Posted Thursday at 03:17 PM Narandzasti je u mesec dana unistio reputaciju usa firmi. Nije ni cudo sto vrednost evropskih kompanija koje proizvode oruzje raste a americkih pada. Ko ce da kupi bilo sta od takog nepouzdanog i nepredvidivog prodavca ?!
Dragan Posted Thursday at 03:42 PM Posted Thursday at 03:42 PM (edited) Plakat sa republikanske konferencije. Edited Thursday at 04:47 PM by Dragan
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Thursday at 03:45 PM Posted Thursday at 03:45 PM 1 minute ago, Dragan said: Plakat sa republikanske konferencije. Po ovoj slici bi samo zakljucila da je dovoljan neki mali broj senatora da spreci to
ters Posted Thursday at 05:00 PM Posted Thursday at 05:00 PM (edited) 5 hours ago, Angelia said: Samo u Kaliforniji znacajan broj, sve ostalo u sitnim %. Ali postoje H2a vize. A uz to dosta njih ima DACA status.Kongres je doneo dosta zakona koji stati te radnike. Vecina njih je jako dugo u US, nisu ovi sto su usli zadnjih 4 godine. Sve su to "opasni kriminalci" i Trump je obecao ide ce ih sve protjerati i ukinuti DACA status. A njegovi "law enforceri" na terenu idu korak dalje i love sve sto po njima nije dovoljno bijelo... Homan je rekao da treba da idu cijele porodice ako je samo jedan clan u njima ilegalac... Za sada jos nisu uzeli harpune da sa camaca bodu one koji plivaju, ali je sezona lova na kopnu otvorena. Florida ima do 50% imigranata u poljoprivredi i 40% u gradjevini... Edited Thursday at 05:17 PM by ters
Dragan Posted Thursday at 06:04 PM Posted Thursday at 06:04 PM (edited) SAD su u velikoj meri suspendovale carine na robu iz Meksika. Donald Tramp je najavio na online platformi Truth Social da nikakve kaznene dažbine ne bi trebalo da se primenjuju na sav uvoz iz Meksika koji spadaju u Severnoamerički sporazum o slobodnoj trgovini do 2. aprila. Trudo je odgovorio na američke tarife od 25 odsto na svu robu sa kontra-tarifama i zauzeo nepopustljiv stav. Tramp je prvobitno zapretio da će dodatno povećati tarife, ali je onda najavio jednomesečno odlaganje tarifa na određenu robu iz automobilske industrije usred naglog pada cena akcija na berzama. Dugo su trajale. 🤣 Posebni izaslanik Kine za europske poslove Lu Shaye izjavio je da je “zgrožen” načinom na koji je predsjednik Donald Trump postupao prema američkim saveznicima u Europi. Dodaje da se mirovni sporazum za Ukrajinu ne bi smio određivati isključivo od strane SAD-a i Rusije. “Kada pogledate kako je Trumpova administracija pokrenula drsku i dominantnu politiku prema Europi, tretirajući svoje saveznike na takav način, iskreno, iz europske perspektive, to je prilično šokantno”, rekao je Lu. “Vjerujem da bi europski prijatelji trebali razmisliti o tome i usporediti politike Trumpove administracije s politikom kineske vlade. Kada to učine, vidjet će da kineski diplomatski pristup naglašava mir, prijateljstvo, dobru volju i obostranu korist”, dodao je. Edited Thursday at 06:12 PM by Dragan
Angelia Posted Thursday at 06:22 PM Posted Thursday at 06:22 PM 5 hours ago, Eddard said: To je na Ukrajincima da odluče. I please, ta floskula "borimo se do zadnjeg Ukrajinca" je upravo izašla iz ruske kuhinje. Svi znamo da je ovo proxy rat, za Evropu I USA, tako da realno ne vidim sta Ukrajinci odlucuju. I molicu lepo, floskula je izasla iz Srbijanske kuhinje u vreme Milosevica, tako da nemoj da podmeces ruske kuhinje, samo sam Srbe zamenila sa Ukrajincima. Ne razumem zasto se ne podrzava mir. Mislim voditi rat preko tudje grbace nije bas dobra slika. 1 1
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Thursday at 06:25 PM Posted Thursday at 06:25 PM 17 minutes ago, Dragan said: SAD su u velikoj meri suspendovale carine na robu iz Meksika. Donald Tramp je najavio na online platformi Truth Social da nikakve kaznene dažbine ne bi trebalo da se primenjuju na sav uvoz iz Meksika koji spadaju u Severnoamerički sporazum o slobodnoj trgovini do 2. aprila. Ako ovo ne misli ozbiljno, sto sad vec pocinjem da mislim, bojim se da ce druge strane u nekom momentu same odluciti da to urade bez obzira sta on govori. Mozda on samo obara berzu na ovaj nacin da kitovi pokupe pare. Svakako taktika za bilo koju od dve opcije je stetna za ljude i van i u Americi.
DJORDJE Posted Thursday at 08:03 PM Posted Thursday at 08:03 PM Andjelija kako market pod Trumpom? Market performance ti je bio jedna od glavnih zamerki kod Bidona. 1
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Thursday at 08:26 PM Posted Thursday at 08:26 PM 20 minutes ago, DJORDJE said: Andjelija kako market pod Trumpom? Market performance ti je bio jedna od glavnih zamerki kod Bidona. Samo optimisticno 💪 Ima jaja to je bitno... Atlanta Fed shock sounds 'Trumpcession' warning
Angelia Posted Thursday at 08:32 PM Posted Thursday at 08:32 PM 25 minutes ago, DJORDJE said: Andjelija kako market pod Trumpom? Market performance ti je bio jedna od glavnih zamerki kod Bidona. Turbuletno, sto se I ocekivalo 😀 barem jedno 6 meseci ce ici gore dole.
shonke Posted Thursday at 09:25 PM Posted Thursday at 09:25 PM On 3/4/2025 at 10:15 PM, Angelia said: ko da su oni debili, Pa da, ovo je glupo, nije "kao da su" nego oni jesu debili. 1
shonke Posted Thursday at 09:34 PM Posted Thursday at 09:34 PM On 3/5/2025 at 5:01 PM, Angelia said: Ukrajina sve sto treba, je da skonta realnost. PRvo ti treba da skontaš realnost i da se, kao na kršetnju, odrekneš sotone trampa (sa sve onim tri puta ponovljenim "odričem se"). Onda možda, samo možda, tvoje pisanije neko nekad pomisli da uzme za ozbiljno. Do tada si samo još jedna maga neutralka koja i dalje probija dno... 1
Dragan Posted Thursday at 09:38 PM Posted Thursday at 09:38 PM (edited) Trump: Globalists are behind stock market sell-off. Dno dna. Spoiler Edited Thursday at 10:14 PM by Dragan 4
shonke Posted Thursday at 09:46 PM Posted Thursday at 09:46 PM 21 hours ago, Angelia said: Ja mislim da Putin ne zeli da nastavlja rat, Pa da, Zelenski ga tera da nastavi... Podrum je pao. 3
shonke Posted Thursday at 09:55 PM Posted Thursday at 09:55 PM 3 hours ago, Angelia said: Svi znamo da je ovo proxy rat, za Evropu I USA, tako da realno ne vidim sta Ukrajinci odlucuju. I molicu lepo, floskula je izasla iz Srbijanske kuhinje u vreme Milosevica, tako da nemoj da podmeces ruske kuhinje, samo sam Srbe zamenila sa Ukrajincima. Ne razumem zasto se ne podrzava mir. Mislim voditi rat preko tudje grbace nije bas dobra slika. Ovo kronos piše? 1
djura.net Posted Thursday at 10:29 PM Posted Thursday at 10:29 PM cnn analysis The future president learned through his real estate career how to push opponents off balance with outlandish demands, verbal confrontations and sudden switches of position. In government, he does the same thing to disorientate adversaries and seeks to impose power amid the mayhem. While unpredictability is a real estate superpower, it’s a liability when running a country, an economy and a planet – where continuity and predictability are preferred. Cela analiza https://edition.cnn.com/2025/03/06/politics/trump-canada-mexico-tariffs-whiplash-analysis/index.html 1
Helena Posted Thursday at 11:03 PM Posted Thursday at 11:03 PM Pitanje za Amerikance i Kanađane s foruma-koje je zvanično objašnjenje za suspenziju sankcija Kanadi, kako to objašnjavaju svojim glasačima, pre svega? Nešto sa foxa , ne sa ove Soroševe cnn televizije ako može.
ters Posted Thursday at 11:16 PM Posted Thursday at 11:16 PM (edited) 14 minutes ago, Helena said: Pitanje za Amerikance i Kanađane s foruma-koje je zvanično objašnjenje za suspenziju sankcija Kanadi, kako to objašnjavaju svojim glasačima, pre svega? Nešto sa foxa , ne sa ove Soroševe cnn televizije ako može. Objasnjavaju da je Trump naravno pobijedio svojom mudrom politikom i natjerao Kanadu na ustupke, imenovanje "border tzar" funkcije, koja je totalna debilana, jer je u Kanadi uvijek bila jasno definisana nadleznost za sigurnost granice.... Pokazao je i milosrdje prema narodima koji nisu toliko "sretni" da im on vlada... A uz to brine i za Sjedinjenodrzavnu auto industriju, i cuva radna mjesta, pa ce eto postovati ugovor koji je sam ispgregovarao i potpisao narednih 30 dana... Ali ako Kanada opet pocne da salje tablete u Sjedinjene Drzave (fentanyl na ulici u Kanadi $3 u Sjedinjenim Drzavama $0.5 - toliko o logici slanja iz Kanade), eto opet sankcija... Jedini problem je sto Kanada nije ukinula svoje tarife dok Trump ne ukine sve tarife i nadam se da ce tako i ostati. Odlucan, nepokolebljiv, mudar - i milosrdan, kao Vucic.. Edited Thursday at 11:17 PM by ters 3
Helena Posted Thursday at 11:27 PM Posted Thursday at 11:27 PM 8 minutes ago, ters said: Objasnjavaju da je Trump naravno pobijedio svojom mudrom politikom i natjerao Kanadu na ustupke, imenovanje "border tzar" funkcije, koja je totalna debilana, jer je u Kanadi uvijek bila jasno definisana nadleznost za sigurnost granice.... Pokazao je i milosrdje prema narodima koji nisu toliko "sretni" da im on vlada... A uz to brine i za Sjedinjenodrzavnu auto industriju, i cuva radna mjesta, pa ce eto postovati ugovor koji je sam ispgregovarao i potpisao narednih 30 dana... Ali ako Kanada opet pocne da salje tablete u Sjedinjene Drzave (fentanyl na ulici u Kanadi $3 u Sjedinjenim Drzavama $0.5 - toliko o logici slanja iz Kanade), eto opet sankcija... Jedini problem je sto Kanada nije ukinula svoje tarife dok Trump ne ukine sve tarife i nadam se da ce tako i ostati. Odlucan, nepokolebljiv, mudar - i milosrdan, kao Vucic.. Gordana Uzelac, televizija Pink (ako ne kontaš, režimska dnovinarka) Jel se i dalje obraća Trudou sa guverner?
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Thursday at 11:31 PM Posted Thursday at 11:31 PM (edited) 17 minutes ago, ters said: Objasnjavaju da je Trump naravno pobijedio svojom mudrom politikom i natjerao Kanadu na ustupke, imenovanje "border tzar" funkcije, koja je totalna debilana, jer je u Kanadi uvijek bila jasno definisana nadleznost za sigurnost granice.... Pokazao je i milosrdje prema narodima koji nisu toliko "sretni" da im on vlada... A uz to brine i za Sjedinjenodrzavnu auto industriju, i cuva radna mjesta, pa ce eto postovati ugovor koji je sam ispgregovarao i potpisao narednih 30 dana... Ali ako Kanada opet pocne da salje tablete u Sjedinjene Drzave (fentanyl na ulici u Kanadi $3 u Sjedinjenim Drzavama $0.5 - toliko o logici slanja iz Kanade), eto opet sankcija... Jedini problem je sto Kanada nije ukinula svoje tarife dok Trump ne ukine sve tarife i nadam se da ce tako i ostati. Odlucan, nepokolebljiv, mudar - i milosrdan, kao Vucic.. Znas, jest da sam ovde i da je to protiv mog interesa, ali nije mi ni u interesu da druge drzave popuste nad njegovim danas jedno, sutra drugo. Jel to daje pogresan uvod u haoticnu politiku sirom sveta koja nece imati dobar epilog. Na mestu Kanade, Meksika i ostalih, ja bih ostala dosledna na sopstvenu stetu i odbila skidanje tarifa sa izgovorom 'javite se kad budete 100% sigurni, jer ako jos jednom promenite misljenje, tarife idu na 100%' i gledala kao da napravim neke druge dilove, eventualno otvorim nova trzista negde drugde. Jeste da je gas npr povezan gasovodom i da ga je tesko transportovati na druge nacine, jeste da su sve ostale drzave preko okeana sto iziskuje tezu i sporiju trgovinsku komunikaciju, ali opet, sve bi se to kao sto se i pre u razvoju globalizma uravnotezilo vremenom. Mozda ja to gledam previse prema sebi, ali ja tako funkcionisem. Jednom me mozes zeznuti, drugi put mozda ali nema treci put. Ponekad zbog tog nastradam, ali nikad mi nije zao. Jedna vrata kad se zatvore, uvek se druga otvore. A Tramp ko Tramp, on ne moze nista ni da ponudio, osim haosa gde dodje sve polupa, onda sve to povuce i kao eto spasioca. Jbt spasava nas sve od njega. Debilana. Da dodam jos, ja donekle i mogu da razumem da ti predsednici i premijeri i pokleknu, jer ti ljudi su naucili da se dogovaraju, da donose odluke, da misle o njima, a ne instinktivno kao zivotinja zvana Tramp. Edited Thursday at 11:34 PM by 𝓑𝓪𝓫𝔂 1 1
ters Posted Thursday at 11:46 PM Posted Thursday at 11:46 PM (edited) 25 minutes ago, Helena said: Gordana Uzelac, televizija Pink (ako ne kontaš, režimska dnovinarka) Jel se i dalje obraća Trudou sa guverner? Otisao je korak dalje tvrdeci da Trudeau zakuhava oko tarifa da bi ostao na vlasti... I kreteni to sire po mrezama... Ovo dole nije Fox news, ali su poruke slicne (a oni kojima su namijenjene su vjerno predstavljeni) https://www.youtube.com/watch?v=pbfBzWJVbX4 Edited Thursday at 11:53 PM by ters
Angelia Posted Thursday at 11:52 PM Posted Thursday at 11:52 PM 1 hour ago, shonke said: Pa da, Zelenski ga tera da nastavi... Podrum je pao. Ne lupaj. Mislim da ne zeli da nastavlja, jer je bio glup potez od starta, I izgubio je mnogo. Treba mu off-ramp. Sa druge strane, bez imjdza da je nesto "pobedio" ne moze da odustane. Da ga ne obese na banderu. 1 hour ago, shonke said: Ovo kronos piše? Kad smo presli sa "rat ne valja" na "mir ne valja"? Jel imas isti stav prema ratu u Gazi? Gde Izrael realno moze da pobedi...I Hamas treba da se ukloni. Kronos je u ovom slucaju potpuno u pravu. Taj rat je dosao do stalemate.
Recommended Posts