Angelia Posted Wednesday at 10:42 PM Share Posted Wednesday at 10:42 PM 1 hour ago, Darko said: Verujem da se dosta glasača koji su glasali za Trampa jer su mislili da je manje zlo ili koji uopšte nisu glasali sada preispitava. Ako USA ne ode u diktaturu u sledeće 4 godine, ne vidim kako može ponovo biti izabran kada ekonomija počne da stagnira zbog tarifa. Ja koliko sam videla polove, on ima jako dobru podrsku. Ako ekonomija stagnira, sigurno ce izgubiti neke. Ali ovo sto radi po pitanju birokratije, siroka podrska jer su to ljudi hteli decenijama. 1 hour ago, Darko said: Za foreign policy, prosečnom Ameru se jebe. Ovde si potpuno u pravu, dosta njih se samo drzi "necemo da ratujemo". Link to comment Share on other sites More sharing options...
freethrow Posted Wednesday at 10:52 PM Share Posted Wednesday at 10:52 PM 1 hour ago, Angelia said: Ja nemam uvid ni u Trampov mozak ni u pregovore. Mogu da ti kazem moje spekulacije...ali I to je cisto nagadjanje, uostalom kao I svacije. Najverovatniji scenario je da ćeš u jednom trenutku samo prestati da se oglašavaš na forumu, nakon kratkog oklevanja... 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dragan Posted Wednesday at 10:57 PM Share Posted Wednesday at 10:57 PM 12 minutes ago, Angelia said: Ovde si potpuno u pravu, dosta njih se samo drzi "necemo da ratujemo". Da je barem ostala neutralna stabilna budala. Ovako samo jos fali da posalje trupe da podrze zlog gnoma u borbi protiv diktatora/nacija/drogerosa/komedijanta Zelenskog. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helena Posted Wednesday at 11:04 PM Share Posted Wednesday at 11:04 PM Mask vodi otvorenu kampanju protiv Zelenskog, ističući da je Zelenski ubio novinara-dakle, ne Ukrajina, Ukrajinci, nego samo "Zelenski je ubio". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darko Posted Wednesday at 11:07 PM Share Posted Wednesday at 11:07 PM 21 minutes ago, Angelia said: Ja koliko sam videla polove, on ima jako dobru podrsku. Ako ekonomija stagnira, sigurno ce izgubiti neke. Ali ovo sto radi po pitanju birokratije, siroka podrska jer su to ljudi hteli decenijama. Ovde si potpuno u pravu, dosta njih se samo drzi "necemo da ratujemo". U pravu si kada bolje razmislim. Mali je broj onih koji su glasali za Trampa: (1) Kojima je Ukrajina važna (2) Koji razumeju šta u stvari znače tarife 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
033zero330 Posted Wednesday at 11:17 PM Share Posted Wednesday at 11:17 PM Čestitke svima koji slave. Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Wednesday at 11:18 PM Share Posted Wednesday at 11:18 PM 10 minutes ago, Helena said: Mask vodi otvorenu kampanju protiv Zelenskog, ističući da je Zelenski ubio novinara-dakle, ne Ukrajina, Ukrajinci, nego samo "Zelenski je ubio". Slusam pre neki dan nekog istorica koji prica o demokrtiji, medijima... I kaze, parafraziram: demokratija se zasniva na poverenju, a diktatura na tiraniji. Za medije kaze, mediji su privane multimilijarderske korporacije mahom i glavni cilj im je zarada. Mediji da bi preneli istinitu vest oni moraju da uloze vreme i sredstva jer vest trazi vreme istrage i utvrdjivanje tacnosti, a to sve kosta. Danas se mediji bave uglavnom 'vestima' koje su senzacionalisticke i malo verovatno tacne, jer izmisliti vest ili napraviti konstrukciju od vesti ne kosta nista, samo malo maste. Zato sada idemo ka diktaturi, a ne kao demokratiji jer ljudi su mahom neobavesteni. p.s. ovo sam samo rekla da ih nista ne kosta da lupe bilo sta i da se to prosiri i masovno prihvati 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nonick Posted Wednesday at 11:23 PM Share Posted Wednesday at 11:23 PM 14 minutes ago, Helena said: Mask vodi otvorenu kampanju protiv Zelenskog, ističući da je Zelenski ubio novinara-dakle, ne Ukrajina, Ukrajinci, nego samo "Zelenski je ubio". Evo komentar sa reddit: If you haven't read 1984, you should be aware that its central theme was about how an evil government maintained control over the public by constantly lying to them about objective reality, and torturing and murdering anyone who showed even the slightest hint that they knew they were being lied to. This week, convicted felon Donald Trump told us that Ukraine started the war with Russia. A falsehood so egregious and absurd that in any other time in modern history, television networks would have focused on this for a month straight, as the most obscene, scandalous statement. They would have questioned President's sanity, and declared him unfit for office. For us, the story disappeared within a day, to be buried under Trump's new claim that Ukraine's President is a dictator. And now, hours later, Musk's claim that he is a murderer. These are naked lies designed to justify Trump's unilateral decision to become allies with Russia, and abandon our European allies. In Orwell's 1984, in the middle of a war time rally, the evil government switches sides and declared that the old enemy is now our ally, and has always been out ally. And what's more, our ally is now our enemy and has always been our enemy. Reading that book is like visiting a sickly nightmare. And now, ladies and gentlemen, we are living that sickly nightmare. This is the start of a horror, the scope of which we cannot begin to fathom. link 5 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helena Posted Wednesday at 11:44 PM Share Posted Wednesday at 11:44 PM Ja pratim tviter, to sam tamo videla. Eno sad je retvitovao nekog ko objašnjava zašto je Zelenski diktator. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted Wednesday at 11:50 PM Share Posted Wednesday at 11:50 PM 49 minutes ago, freethrow said: Najverovatniji scenario je da ćeš u jednom trenutku samo prestati da se oglašavaš na forumu, nakon kratkog oklevanja... Ja uvek povremeno prestanem da se oglasavam. Jednostavno RL se umesa. Neznam sta pokusavas da sugerises? Slusaj, ako Tramp ne donese dovoljno rezultata koje je obecao, uticace vise negativno na moj zivot nego tvoj. Svakom predsedniku zelim da donese bolji zivot 44 minutes ago, Dragan said: Da je barem ostala neutralna stabilna budala. Ovako samo jos fali da posalje trupe da podrze zlog gnoma u borbi protiv diktatora/nacija/drogerosa/komedijanta Zelenskog. Izvini, ali ako neko ne pregovara ovo, koja je druga opcija? Ako neko ima bolji predlog, gde su zadnje 3 godine, i u krajnjem slucaju, ako je on toliko stetan, nek preuzmu. 34 minutes ago, Darko said: U pravu si kada bolje razmislim. Mali je broj onih koji su glasali za Trampa: (1) Kojima je Ukrajina važna (2) Koji razumeju šta u stvari znače tarife Dosta ljudi zna sta tarife znace, I jesu zabrinuti. Za Ukrajinu uglavnom misle da Evropa treba vise da se potrudi, jer ne razumeju interes USA tamo. Pazi, ne opravdavam da ne razumeju, jer postoji interes, samo konstatujem sta je generalno misljenje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted yesterday at 12:00 AM Share Posted yesterday at 12:00 AM BTW ja stvarno ne kontam vise sta neki ovde podrzavaju. Realno Putin je za 3 godine uspeo da zauzme delove Ukrajine, to je cinjenica. Mozda je mogao da bude zaustavljen pre 3 godine, ali sada ne vidim resenje osim ww3 ili pregovori. Mozemo da mu pretimo nuklearkama, ali ni on nije glup, zao, ali ne glup. Sta zapad sad moze da uradi? Eto predlog, zaboravimo da je Tramp na vlasti, jer ima neko konstruktivan predlog? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ludi za Poli Posted yesterday at 12:08 AM Share Posted yesterday at 12:08 AM Za pocetk da se ne poseres po savezniku prije nego sto su i sami pregovori poceli i da covjeka koji je jedan od najvecih heroja 21. vijeka neosnovano ne nazivas diktatorom i lopovom koji muze Ameriku sireci najogavniju rusku propagandu dok taj isti Zelenski brani i svoj narod i mnoge druge od genocidnog manijaka iz Kremlja. Odvratno je vec kako ignorises i spinujes ovo sve sto je kreten danas uradio. 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted yesterday at 12:41 AM Share Posted yesterday at 12:41 AM 22 minutes ago, Ludi za Poli said: Za pocetk da se ne poseres po savezniku prije nego sto su i sami pregovori poceli i da covjeka koji je jedan od najvecih heroja 21. vijeka neosnovano ne nazivas diktatorom i lopovom koji muze Ameriku sireci najogavniju rusku propagandu dok taj isti Zelenski brani i svoj narod i mnoge druge od genocidnog manijaka iz Kremlja. Odvratno je vec kako ignorises i spinujes ovo sve sto je kreten danas uradio. Ok, kontam, ali mozda to radi da bi Putin dosao da pregovara, a niko nije rekao Zelenskom da ce malo da se... da bi doveo Putina. Iskreno, nemam pojma, mozda se samo prose... Sve sto je rekao je netacno, slazem se, I ogavno. Ali mozda ta taktika radi sa Putinom. Veoma je lako kasnije prigrliti Zelenskog, dati mu budzet da opravi Ukrajinu, reci da je heroj. Ne mislim da cilj opravdava sredstvo, mozda je postojao bolji nacin. Samo ja ne vidim koji, ima ljudi koji su bolje potkovani od mene u foreign affairs. Ako mene pitas ja bi pre 3 godine poslala NATO u Ukrajinu kao odgovor. Definitivno ne bi kao Biden rekla "pa ako je mala invazija...". Verovatno bi izazvala ww3. Ali to sam ja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darko Posted yesterday at 12:54 AM Share Posted yesterday at 12:54 AM (edited) 46 minutes ago, Ludi za Poli said: Za pocetk da se ne poseres po savezniku prije nego sto su i sami pregovori poceli i da covjeka koji je jedan od najvecih heroja 21. vijeka neosnovano ne nazivas diktatorom i lopovom koji muze Ameriku sireci najogavniju rusku propagandu dok taj isti Zelenski brani i svoj narod i mnoge druge od genocidnog manijaka iz Kremlja. Ovo. 13 minutes ago, Angelia said: Ne mislim da cilj opravdava sredstvo, mozda je postojao bolji nacin. Samo ja ne vidim koji, ima ljudi koji su bolje potkovani od mene u foreign affairs. Ako mene pitas ja bi pre 3 godine poslala NATO u Ukrajinu kao odgovor. Definitivno ne bi kao Biden rekla "pa ako je mala invazija...". Verovatno bi izazvala ww3. Ali to sam ja. Ja sam mislio da možda postoji neki master plan, neka igra iza igre ... ali ne mogu da vidim koji je cilj svega ovoga. Ovakvo bacanje saveznika niz vodu je baš degutantno. Za boldovani deo, da su Evropa i US bili odlučni poprilično sam siguran da do invazije ne bi ni došlo. A možda bi smo svi otišli u PM, mada ne verujem da bi Putin imao muda da započne nuklearni rat. Za početak, da je Putinu rečeno da će NATO stati u odbranu Ukrajine tako što će dejstvovati po zemlji (na primer, avijacija) - siguran sam da bi došlo do nekog dogovora. Za one koji samo razumeju reč sile, jedini odgovor je veća sila. I da dodam - mislim da bi ovo radilo i danas. Edited yesterday at 12:56 AM by Darko Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted yesterday at 01:16 AM Share Posted yesterday at 01:16 AM 15 minutes ago, Darko said: Ovo. Ja sam mislio da možda postoji neki master plan, neka igra iza igre ... ali ne mogu da vidim koji je cilj svega ovoga. Ovakvo bacanje saveznika niz vodu je baš degutantno. Za boldovani deo, da su Evropa i US bili odlučni poprilično sam siguran da do invazije ne bi ni došlo. A možda bi smo svi otišli u PM, mada ne verujem da bi Putin imao muda da započne nuklearni rat. Za početak, da je Putinu rečeno da će NATO stati u odbranu Ukrajine tako što će dejstvovati po zemlji (na primer, avijacija) - siguran sam da bi došlo do nekog dogovora. Za one koji samo razumeju reč sile, jedini odgovor je veća sila. I da dodam - mislim da bi ovo radilo i danas. Mozda postoji neki master plan, veoma moguce da postoji. Ostalo se uglavnom slazem, osim da bi ovo radilo I danas. Da sam ja Putin, I da drzim upper hand, mislim da bi te uzela na blaf, I sta onda? Pre 3 godine mozda, ali sad? Ja sam Putin, znam da nemas podrsku za ww3, znam da Evropa nije spremna....ok nuke me. Sta onda? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted yesterday at 01:24 AM Share Posted yesterday at 01:24 AM 23 minutes ago, Darko said: Ovo. Ja sam mislio da možda postoji neki master plan, neka igra iza igre ... ali ne mogu da vidim koji je cilj svega ovoga. Ovakvo bacanje saveznika niz vodu je baš degutantno. Za boldovani deo, da su Evropa i US bili odlučni poprilično sam siguran da do invazije ne bi ni došlo. A možda bi smo svi otišli u PM, mada ne verujem da bi Putin imao muda da započne nuklearni rat. Za početak, da je Putinu rečeno da će NATO stati u odbranu Ukrajine tako što će dejstvovati po zemlji (na primer, avijacija) - siguran sam da bi došlo do nekog dogovora. Za one koji samo razumeju reč sile, jedini odgovor je veća sila. I da dodam - mislim da bi ovo radilo i danas. Znas kako kazu "Don't threaten a whore with a dick"? Putin je za 3 godine imao potpunu slobodu. Napravio je risk assessment. Ima podrsku Kine. Zapad nije odlucno delovao na invaziju, sad je samo damage control. Zao mi je sto je tako, ali to je cinjenica. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted yesterday at 01:43 AM Share Posted yesterday at 01:43 AM Putinov rat protiv Ukrajine je Putinov rat protiv Nato pakta. Putin da je hteo da osvoji Ukrajinu, uradio bi to bolje, brze i efikasnije, on je hteo da mrcvari Ukrajinu da se zapadne zemlje smore i istrose, jer brane vrata svoje kuce, znajuci da se fizicki nece suprotstaviti zbog straha od njegovog ludila i kada moze da pritisne crveno dugmence. Tramp ne brani nista, njemu odgovara ocijukanje sa Putinom, i pomoc istom, jer saveznistvo sa Rusijom je saveznistvo sa vecom vojnom silom nego sa Evropom, sto Trampu odgovara. Njega ne interesuju saveznici, demokratija, prosperiteti, njega interesuju resursi i moc, svaka eventualno osvojena teritorija je dobro dosla da protera nepozeljne gradjane u nju i nastavi lepo da razmnozava belo roblje kod kuce. Jesu robovi, al' su bar beli... sto manje imaju su poslusniji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darko Posted yesterday at 02:12 AM Share Posted yesterday at 02:12 AM 52 minutes ago, Angelia said: Mozda postoji neki master plan, veoma moguce da postoji. Ostalo se uglavnom slazem, osim da bi ovo radilo I danas. Da sam ja Putin, I da drzim upper hand, mislim da bi te uzela na blaf, I sta onda? Pre 3 godine mozda, ali sad? Ja sam Putin, znam da nemas podrsku za ww3, znam da Evropa nije spremna....ok nuke me. Sta onda? Ne zagovaram nikakvo nukiranje nedaj Bože. Nego da Evropa i US pokažu spremnost za intervenciju na teritoriji Ukrajine. Verujem da bi pristao na pregovore sa realnim uslovima i ne bi potegao nuklearke. A da pobedi preko vojske nema šanse. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted yesterday at 02:47 AM Share Posted yesterday at 02:47 AM 28 minutes ago, Darko said: Ne zagovaram nikakvo nukiranje nedaj Bože. Nego da Evropa i US pokažu spremnost za intervenciju na teritoriji Ukrajine. Verujem da bi pristao na pregovore sa realnim uslovima i ne bi potegao nuklearke. A da pobedi preko vojske nema šanse. Generalno se slazem. Otkrio je svoje probleme, ali imas ocajnog diktatora. On je kao ranjena zivotinja saterana u cosak. Ko zna sta je spreman da uradi. Mislim da to prevazilazi nas pay grade. Necu da se pravim da znam sta tu treba da se uradi. Pitaj me o stvarima gde imam znanje. Imam misljenje ko I svako drugi, ali sam svesna da nemam dublje znanje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helena Posted yesterday at 02:47 AM Share Posted yesterday at 02:47 AM 57 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Putinov rat protiv Ukrajine je Putinov rat protiv Nato pakta. Putin da je hteo da osvoji Ukrajinu, uradio bi to bolje, brze i efikasnije, on je hteo da mrcvari Ukrajinu da se zapadne zemlje smore i istrose, jer brane vrata svoje kuce, znajuci da se fizicki nece suprotstaviti zbog straha od njegovog ludila i kada moze da pritisne crveno dugmence. Tramp ne brani nista, njemu odgovara ocijukanje sa Putinom, i pomoc istom, jer saveznistvo sa Rusijom je saveznistvo sa vecom vojnom silom nego sa Evropom, sto Trampu odgovara. Njega ne interesuju saveznici, demokratija, prosperiteti, njega interesuju resursi i moc, svaka eventualno osvojena teritorija je dobro dosla da protera nepozeljne gradjane u nju i nastavi lepo da razmnozava belo roblje kod kuce. Jesu robovi, al' su bar beli... sto manje imaju su poslusniji. Kako mu odgovara, kad to nije ni blizu MAGA, naprotiv? Pola sveta se smeje, druga polovina je zabrinuta. Ko što reče Gir, niko nije baš ovo očekivao. Neki akronim drugi, MAWA (worst?)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted yesterday at 03:07 AM Share Posted yesterday at 03:07 AM 8 minutes ago, Helena said: Kako mu odgovara, kad to nije ni blizu MAGA, naprotiv? Pola sveta se smeje, druga polovina je zabrinuta. Ko što reče Gir, niko nije baš ovo očekivao. Neki akronim drugi, MAWA (worst?)? Drago mi je da znas da sviras klavir, iako nikad nisi probala, isto mi je drago za Richarda Gir, koji je glumac, zna kako se vodi medjunarodna politika. Njemu reziser kaze gde da stane, obelezi trakom gde da stoji, I sta da kaze. Ali tebi je impresivno da on ima misljenje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted yesterday at 03:44 AM Share Posted yesterday at 03:44 AM (edited) 58 minutes ago, Helena said: Kako mu odgovara, kad to nije ni blizu MAGA, naprotiv? Njima nije bitno sta je, gutaju sve sto prosple... Odgovara im rat zbog ratnog profiterstva. Trziste je prezasiceno glupostima i plasticnim drangulijama iz Kine. Infrastruktura je u polu raspadu. Rat otvara nova radna mesta zbog potrebe za vojnom opremom. Posto to drzava pravi u ogranicenim kolicinama, mnogi (kroni) dobijaju ugovore od drzave za svoje kompanije (citaj isisavanje para iz drzavne kase, tj. preusmeravanje para u dzepove od sirotinje), za vreme rata se razvijaju mnoga nova vojna istrazivanja i razvija tehnologija, i za kraj rata idu ponovo ugovori o obnavaljanju infrastrukture. Tu ce ekipa oko cara (ruskog ili americkog) da se ovajdi i prosipace svojoj bazi stagod im padne na pamet i to ce proci. Negativnosti rata su veliki broj zrtava, ne prosperiraju sve kompanije neke budu i unistene i dolazi do velikog ekonomskog poremecaja. Nisu oni tako gadljivi na rat. Boli uvo ovu administraciju da li ce naduvati dug, daj da pokupe sta se pokupiti moze. 58 minutes ago, Helena said: Ko što reče Gir, niko nije baš ovo očekivao. Tramp ocijuka sa Putinom odavno. Pre bih rekla, niko nije ocekivao ovakvom brzinom, sutra mesec dana. Edited yesterday at 03:46 AM by 𝓑𝓪𝓫𝔂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darko Posted yesterday at 04:21 AM Share Posted yesterday at 04:21 AM (edited) 1 hour ago, Angelia said: Generalno se slazem. Otkrio je svoje probleme, ali imas ocajnog diktatora. On je kao ranjena zivotinja saterana u cosak. Ko zna sta je spreman da uradi. Mislim da to prevazilazi nas pay grade. Necu da se pravim da znam sta tu treba da se uradi. Pitaj me o stvarima gde imam znanje. Imam misljenje ko I svako drugi, ali sam svesna da nemam dublje znanje. Jeste, nemamo informacije koje imaju lideri zemalja. Mi možemo da pričamo samo o onome što znamo. Mada po onome što znam, imam utisak da je nedostatak volje i kukavičluk u pitanju ali ne mogu to sa sigurnošću da tvrdim. Edited yesterday at 04:22 AM by Darko Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrd Posted yesterday at 04:47 AM Share Posted yesterday at 04:47 AM 21 minutes ago, Darko said: Jeste, nemamo informacije koje imaju lideri zemalja. Mi možemo da pričamo samo o onome što znamo. Mada po onome što znam, imam utisak da je nedostatak volje i kukavičluk u pitanju ali ne mogu to sa sigurnošću da tvrdim. Ako govorim o političarima, ovim do sada, uglavnom je gramzivosti i želja za pozicijom. Ovo što sada doživljavamo je što je većini običnih ljudi pukao film i hoće promjene bilo kakve. Ja sam digao ruke od objašnjavanja, samo konstatujem, da hvala Bogu još uvek mogu sve. Možemo do sutra, ili prekosutra da tražimo dodaju u jajetu, ali Rio jer to. Posljednji pošteni političari su Austrijanci koji su oduzeli oružje, znajući da ih poslje toga neće ponovo izabrati. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
djura.net Posted yesterday at 04:52 AM Share Posted yesterday at 04:52 AM cnn President Donald Trump’s job approval rating stands in the mid-40s across three new polls released Wednesday, all of which show roughly half of the public disapproving of his performance. A Gallup poll found 45% of US adults approving and 51% disapproving Similarly, a Reuters/Ipsos poll found 44% of US adults approving In a Quinnipiac University poll, 45% of registered voters approve, while 49% disapprove All three surveys, which were conducted in early and mid-February, show Trump’s approval rating little changed from the same firms’ late-January surveys, but reflect an uptick in the share who say they disapprove — Gallup by 3 percentage points, Reuters/Ipsos by 5 points and Quinnipiac by 6 points. As Gallup notes, “Trump’s job approval rating is 15 points below the historical average for all other elected presidents in mid-February since 1953” in their polling, “but it is five points higher than the February reading in his first term.” The poll finds Trump’s overall approval rating closely echoed by his ratings for handling immigration (46%) and foreign affairs (44%), with the president posting slightly lower ratings on the economy (42%), foreign trade (42%), the situation in Ukraine (40%) and the situation in the Middle East (40%). Quinnipiac’s survey finds that just 38% of registered voters say that the system of checks and balances between the executive, legislative, and judicial branches of the federal government is working even somewhat well, with 54% saying it’s not working so well or not working well at all. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts