Jump to content

[USA] SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE - unutrašnja politika i uticaj na svetska kretanja


McCarthy

Recommended Posts

6 hours ago, A sad said:

 

S tim da je kandidat republikanaca zapravo bila clanica Demokratske stranke, koja je proukrajinski nastrojena i podrzava pomoc Ukrajini. Naravno i antitramp, cak je i odbila njegovu pomoc u kampanji. 

Na to kad se doda da se radi o tradicionalno demokratskom distriktu. Zatim da su ga republikanci na proslim izborima uzeli bukvalno slucajno, jer se Tom Suozi nije kandidovao zbog pokusaja da dobije nominaciju za guvernera. Skandal zbog kog je pobednik proslih izbora bukvalno izbacen iz kongresa. Izlaznost koja je za celih sto hiljada glasova bila manja nego na proslim izborima (koji su bili midterms, gde izlaznost takodje bude manja nego na izborima koji se poklapaju sa predsednickim). I to sto kandidatkinja uopste nije imala podrsku republikanske baze, ali ni partijskog establismenta, koja se odrazila na finansiranje kampanje gde je Suozi imao tri puta vise novca. Sasvim je jasno da ovde "kandidat republikanaca" nije imao nikakve sanse. 

 

To sve nije toliko ni bitno. Bitno je to da ovaj rezultat nema nikakve veze sa Ukrajnom i Trampom, kao i da nije nikakav reper za izbore u novembru. Ovaj distrikt ce i u novembru dobiti Suozi. 

 

Da, apsolutno nema veze sto su jednom stavili ruku na vrelu plotnu i izabrali lazovcinu koji je prekrsio zakone gde je stigao... 🙄

Link to comment
Share on other sites

https://www.nbcboston.com/news/local/haitian-family-shares-story-with-nbc10-boston-of-finding-host-home-in-brookline/3276564/

 

Spoiler

Hillenbrand said she feels like she has her own personal chef as Wildande loves cooking. In fact, her goal is to open a restaurant.

The couple has their work permits and they've been taking English classes. They say they're open to work anywhere to save money for their future. In the meantime, they're enjoying their time with Hillenbrand, their new friend for life and their daughter's new grandmother.

"They are hardworking, they want to learn, they want to be successful, and I feel great helping and I get to understand the refugee crisis from the inside," said Hillenbrand.

Hillenbrand is impressed by the number of people she's met at the Brookline Town Hall meetings who've been stepping up and hosting families. She's hopeful in the coming days and weeks that more will do the same. 
 

prevod: 

Hilenbrand je rekla da se oseća kao da ima svog ličnog kuvara jer Vajland voli da kuva. U stvari, njen cilj je da otvori restoran. Par ima radne dozvole i pohađaju časove engleskog. Kažu da su otvoreni da rade bilo gde kako bi uštedeli novac za svoju budućnost. U međuvremenu, oni uživaju u vremenu sa Hilenbrandom, svojim novim prijateljem za život i novom bakom njihove ćerke. „Oni su vredni, žele da uče, žele da budu uspešni, a ja se osećam odlično kao pomoć i razumem izbegličku krizu iznutra“, rekao je Hilenbrand. Hilenbrand je impresionirana brojem ljudi koje je upoznala na sastancima gradske kuće u Bruklinu, a koji su se pojačavali i ugostili porodice. Ona se nada da će u narednim danima i nedeljama još više učiniti isto.

 

 

Smatram da bi trebalo prvo pogledati ovaj klip, pa onda diskutovati. Samo da dodam da na osnovu vremena provedenog u ovoj zemlji, ovde ima jako puno gradjana voljnih da pomognu na neki način kada je neko u nevolji, mnogo više od mrzitelja. Moguće je da sam ja s toga drugačije razumela ovaj primer, ne kao iskorišćavanje nečijeg rada, već neke zahvalnosti, pa i uzajamnog zadovoljstva domaćina i privremenih gostiju. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

11 minutes ago, Helena said:

Ovaj nalog se jasno definiše kao konzervativni i republikanski i to je okej, ali da li je ovo u tvitu tačno?

 

 

U sustini jeste jer je potpisano, a sa druge strane vazi tek za 2030 i sledeci popis, i ko zna da li ce ostati do tada na snazi. 

Ono sto je kontradiktorno, nabrajaju gradove NY, Chicago... a na drugu stranu te iste gradove koriste kao primer lose vodjene politike koja dovodi do opadanja broja stanovnika. 

Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, Nek grmi jako said:

Kad god bih pročitao neki priču iz Amerike, u kojoj neko objašnjava na koji način je izvukao finansijsku korist dajući kratkoročne poslove ilegalnim imigrantima i plaćajući njihov rad višestruko manje nego što taj rad zaista vredi, što je i na ovom mestu u više navrata detaljno pominjano čak i sa egzaktnim primerima koji potvrđuju razlike u ceni rada, uvek bih pomislio - koje li su krajnje granice te prakse?

 

Te su priče po pravilu bile obojene nekakvim optimizmom tipa - hej, pa to je dobro, sad ne moramo da plaćamo za neke poslove onoliko koliko smo plaćali u prošlosti... A onda sam u reportažama Si-Bi-Esa i En-Bi-Sija saznao za slučajeve u kojima lokalna nevladina organizacija šalje ilegalne imigrante po kućama u predgrađima Bostona, gde ih vlasnici kuća primaju i osiguravaju im smeštaj.

 

Recimo, jedna dama otvorila je vrata svoga doma porodici haićanskih ilegalnih imigranata koji su ranije spavali na podu na aerodromu Logan u Bostonu. I jedna od najlepših stvari u vezi sa tim aranžmanom, kako je rekla ta dama u reportaži koju sam gledao, jeste to što se oseća kao da ima - ličnog kuvara.

 

I ona, dakle, sad odiše životnim optimizmom i kaže - hej, pa ovo je baš dobro ispalo sa ilegalnim imigrantima.

 

Okej, bela žena smešta ilegalne imigrante, a oni za nju kuvaju. I šta sad tu ime loše, jel da? Možda joj i čiste kuću, što doduše nije pomenuto, ali poenta je da ta haićanska porodica nema novca i traži posao, a dok ga ne nađe, vlasnica kuće im ne nudi ništa osim stambenog prostora, a zauzvrat od njih dobija pomoć u kuvanju i bilo čemu drugom.

 

Iako se u reportaži ističe da žena iz te haićanske porodice uživa u kuvanju, takođe je nesumnjivo tačno da će osoba koja se nađe u njenoj situaciji učiniti za hranu i sklonište, za svoju porodicu i sebe, sve što mora da se učini..

Drugim rečima, sigurno je da nevladina organizacija koja je uspostavila ovakav odnos, kao i vlast demokrata u Masačusetsu koja ga odobrava i podržava, moraju da znaju da su, zapravo, besplatne sluge ono što je pomenuta vlasnica kuće iz okolone Bostona dobila ovim aranžmanom.

 

Jer, kako god da okrenemo ovaj fenomen i iz kog god ugla da ga posmatramo, porodica ilegalnih imigranata dolazi u zemlju verovatno u potrazi za boljim životom; nakon mnogo noći spavanja na podu aerodroma, lokalna nevladina organizacija ih odvede u nekakvu kuću, gde onda oni kuvaju za vlasnicu te kuće ne zarađujući nikakav prihod?!

 

Jel to iz saosećanja ili iz ekonomske koristi? Nadam se da američkoj industriji pamuka neće na pamet pasti slične ideje...

 

Ali pomenutim TV stanicama očigledno se dopala ova topla ljudska priča o beloj dami koja pokazuje svoju plemenitost tako što deli svoj dom u otmenom kraju sa tamnoputim haićanskim muškarcem, njegovom tamnoputom ženom i njihovim tamnoputim dvogodišnjim detetom. 

 

Jer su mejnstrim mediji inače skloni obrnutoj percepciji... Zato se, u stvari, pitam koje bi bilo dobro ime za ovakav aranžman?

 

Porodica živi u domu žene, služi je, nema ništa osim skloništa, nema nikakvu platu za to kuvanje, a žena koja im je otvorila vrata svog doma je pri tome hvaljena za njenu velikodušnost? Nekako mi se čini da sam u američkoj istoriji nailazio na slične primere...

 

Ne znam da li to za nekoga ima veze sa ropstvom u izvornom obliku, ali da liči - liči. Jer, kako biste to drugačije nazvali kada fina bela dama uvede u svoj dom grupu siromašnih crnaca, bez igde ičega, u zamenu za besplatni rad? 

 

Haićanska porodica rekla je novinaru da su im te poslednje nedelje, očigledno, promenile život. En-Bi-Si je proveo neko vreme u kući u kojoj je majka Haićanka pripremala obrok. Odlično joj ide, rekla je bela dama, jer mama ilegalna imigrantica voli da kuva. 

 

Sve to znači da, još jednom, demokrate subvencionišu praksu koju je njihova partija provodila pre i tokom većeg dela građanskog rata. Pri tome, to čine pod okriljem - antirasizma?! 

 

Time je, u stvari, otvorena sezona lova na lične kuvare, lične masere, lične šofere, lične baštovane i one koji će vam uređivati ogradu a da za to neće uopšte biti plaćeni, već će se zadovoljiti samo besplatnim smeštajem.

 

I sve mi je jasniji odgovor na pitanje sa početka posta - koje li su krajnje granice te prakse koju hvale oni što pominju njen pozitivni finansijski karakter...

 

Imamo, dakle, belu damu u čijoj kući radi crna porodica bez plate, a sve to odobrava, subvencioniše i podupire Demokratska stranka... Mojoj malenkosti, sa svim tim podudarnostima, to zaudara na Alabamu polovinom 19. veka. 

 

aaaah, taj guilty pleasure 🙂 

Kao da je duh Takera presao (Taker dobio punch in the gut) u tebe posle MEGA intervijua sa Putinom koji je doziveo veliki uspeh i od sada moze da se zove "Cats, the interview" po senzaciji mjuzikla. Cak se i sam Putin iznenadio mlakih (ne)pitanja (Russian President Vladimir Putin says he was surprised by a lack of sharp questions from U.S. television host Tucker Carlson. Elon ga je cak ismejao na X-u  sa memom zasto je Putin napao Ukrajinu -  "I am just coming to that. You see, on May 28th, 2016, a gorilla was shot at the Cincinnati zoo...". Samo da se podsetimo tvojih ocean pearl-ova iz najdubljih mora, pa cu se vratiti na crni humor robovlastinstva:

 

neka grmi jako

Quote

Najverovatnije ste u pravu za motiv, čak mislim i da je intervju sekundaran, možda čak i tercijalan momenat, a da je glavni povod uspostavljanje jednog postojanog kanala između Trampa i Putina.

 

Quote

Kad je tako nešto na dnevnom redu, kao što je taj intervju, obično se radi o nekakvoj fasadi, a u pozadini se odrađuju neki pravi dilovi. Iz tog razloga i pretpostavljam da je reč o nekoj vrsti neformalnog kanala, ali čvrstog, između Trampa i Putina, jer bi njih dvojica ubrzo mogla da se nađu za pregovaračkim stolom ako narandžasti pobedi u novembru.

 

Taker je sigurno imao taj teleci pogled kad je pustio gas u cabar. 

 

Sad da se vratimo na izmisljenu dilemu, da li su siroma ljudi koji su presli hiljde kilometa nogom ustvari robovi Amerike, mislim demokrata, jer republikanci ne koriste te jeftine usluge (rolleye)?

Kad sam kod vec Takera, ovaj opis demokratskog robovlastinstva je kao da je on pridikovao na njegovim humoristisckim emisijama. Samo je mali problem, ovi iligalni imigranti su sa svojom voljom dosli u USA. Nisu bili zakovavi u lance. I naravno daju sve od sebe da nadju posao, skolu, stan itd.

To su ta lazna pro*eravanja, kad se na kraju naravno zavrsi sa, "razmilsite" ili "sta vi mislite o tome" 🙂 

 

Nadam se da ce legal team od neka grmi jako preneti ovaj post ekselenciji. 🙂 Ustvari, ne.

 

Edited by nonick
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

....jeste, preletela sam i sama par naslova o dobroj samaricanki koja je ubila dve muve udarcem i em pomogla ljudima em dobila kuvara, niko nije toliko naivan da pomisli da bilo kakav novinski clanak nema cilj zbog koga se objavljuje. Ovde je poenta jasna ali nazalost veoma glupa i zbog toga moze da sluzi kao povod za sprdnju.

 

Koja to kratka pamet izjavljuje - dobila sam licnog kuvara za haicanske djakonije. Koje to kratke pameti kazu - Jaooo kako je to diiiivnoooo, kako je ova zena krasna.

 

A sta cemo sa ostalim milionima izbeglica koji nece naleteti na dobrociniteljku u potrazi za poslugom? Ali ok ovo se moze nazvati burom u casi vode.  I naravno da su gradjani us voljni da pomognu o tome ovde nije rec. Ovde je rec o politicarenju kao nema veze sto ne poznajes ljude ni njihov jezik, ni ko su, vodis ih kuci puna poverenja. Jer cega da se plasis pa to su samo nepoznati haicani gladni i bosi - mogu da ti ucine bilo sta. Na srecu ovi kuvaju.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Čitam šta pišete, Mama, i smejem se, iako situacija uopšte nije za smejanje.

 

Ali šta ću, tako ste ga napisali da mora čovek da se smeje... Verovatno i zbog odbrambenog mehanizma, jer nije lako videti te ljude koji se prvo valjaju po aerodromskom podu (kao, to nema veze, jel da?!), a onda ih odvode u neke kuće, bez njihovog znanja ko su im budući domaćini, u kojima onda kuvaju za krov nad glavom.

 

I još reporteri kažu: Vidite kako su srećni... Pa ne, najbolje da žele da ih vrate na onaj glibavi aerodromski pod, da tamo budu dok ne ispuste dušu.

 

Naravno, to je tek jedan takav slučaj koji su u reportažama ekranizovali NBC i CBS, pošto je reč o programu u kome je više takvih slučajeva. I sasvim je moguće da su negde neki ljudi primljeni iz najboljih namera, a da negde ne samo da kuvaju, već besplatno i kreče, kose travu u dvorištu, peru veš domaćinima...

 

O tim sudbinama ćemo tek da saznajemo u vremenu koje je pred nama. 

 

A ako žemo da se rukovodimo analogijom, kada neki Amerikanac kaže u kameru da su mu ilegalni imigranti preselili nameštaj za desetak puta manju sumu od one koju je pretpostavio, detalj iz Bostona je samo logična ekstenzija tog stava. 

  

Edited by Nek grmi jako
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, nonick said:

 

Kad sam kod vec Takera,

 

 

...kad si kod takera - pa on je svojim telecim pogledom i frizurom  uspeo jednom putinu da ispere mozak:

 

 Russian President Vladimir Putin said that Russia would prefer to see US President Joe Biden win a second term, describing him as more experienced and predictable than Donald Trump -- even though Moscow strongly disagrees with the current administration's policies.

Putin's comments during an interview with Russian state television Wednesday were his first about the upcoming US presidential election, likely to pit Biden against Trump.

 

...misli o tome, za koga radi Carlson....ako se putin probudi posle intervjua i kaze Biden je moj favorit.....

 

Koje su to smicalice i show - ali tako i treba. Pa zar neko ocekuje manje od toga....

21 minutes ago, Nek grmi jako said:

če, kose travu u dvorištu, peru veš domaćinima...

 

Te sudbine ćemo tek da saznajemo u vremenu koje je pred nama. 

  

 

...volela bih da saznamo ali realno je da sve to ode u zaborav, dok pravi izvestaci ne pocnu da iskopavaju istinu sta se zapravo desilo

Link to comment
Share on other sites

23 minutes ago, Nek grmi jako said:

Čitam šta pišete, Mama, i smejem se, iako situacija uopšte nije za smejanje.

 

Ali šta ću, tako ste ga napisali da mora čovek da se smeje... Verovatno i zbog odbrambenog mehanizma, jer nije lako videti te ljude koji se prvo valjaju po aerodromskom podu, a onda ih odvode u neke kuće, bez njihovog znanja ko su im budući domaćini, u kojima onda kuvaju za krov nad glavom.

 

I još reporteri kažu: Vidite kako su srećni... Pa ne, najbolje da žele da ih vrate na onaj glibavi aerodromski pod, da tamo budu dok ne ispuste dušu.

 

Naravno, to je tek jedan takav slučaj koji su u reportažama ekranizovali NBC i CBS, pošto je reč o programu u kome je više takvih slučajeva. I sasvim je moguće da su negde neki ljudi primljeni iz najboljih namera, a da negde ne samo da kuvaju, već besplatno i kreče, kose travu u dvorištu, peru veš domaćinima...

 

O tim sudbinama ćemo tek da saznajemo u vremenu koje je pred nama. 

  

 

Gospode kakva patetika. Dosli su da rade, ako ih neko primi dobiju hranu i krov nad glavom, nista nije dzabe. Radili tamo ili ovamo, svakako ce toliko zaraditi da ce imati isto to, krov nad glavom i hranu... plus sto im isti ti poslovi slede i ako ih niko ne primi... 

 

Pogledajte cene iznajmljivanja nekretnina pa cete vidite koliko su ustvari srecni da kompenzuju svoj rad za smestaj i hranu. 

 

Kakve gluposti se daju citati 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

WSJ zvoni na uzbunu zbog kineske dominacije

 

Ako Amerikanci ovako pišu o Kini, tačno čovek da se prekrsti i levom i desnom...

 

Vele, Kina se pojavila kao globalna sila pretvarajući se u svetsku fabriku, i proširuje tu moć uz još jedan upečatljiv industrijski podvig: postaje svetsko brodogradilište.

 

Pominju da je više od polovine svetske proizvodnje komercijalne brodogradnje u 2023. godini došlo iz Kine, što je čini najvećim svetskim proizvođačem brodova, i to sa velikom razlikom u odnosu na konkurenciju. I da su se sada smanjila nekada plodna brodogradilišta Zapada, koja su pomagala u stvaranju imperija, širenju trgovine i pobedama u ratovima. Evropa čini samo 5% svetske proizvodnje, dok SAD ne doprinose gotovo ništa (bravo, Bajdene), a većina onoga što Kina ne gradi dolazi iz Južne Koreje i Japana.

 

Obim kineske brodogradnje je skoro teško shvatiti. Stepen do kojeg nadmašuje američku brodogradnju je prosto neverovatan, rekao je Tomas Šugart, viši saradnik u Centru za novu američku bezbednost čije se istraživanje fokusira na pomorsku konkurenciju.

 

Kineska brodogradilišta, navodi se u tekstu, dobijaju ugovore vredne milijarde dolara, čak i iz zapadnih zemalja.

 

Zbog činjenice da su tamošnje kompanije počele da primaju porudžbine i za niz godina unapred, odlučile su da se prošire, obuče nove radnike i izgrade opsežne lance snabdevanja. Takođe, kineska mornarica ima 370 ratnih brodova, što je čini najvećom na svetu. Očekuje se da će se broj njenih brodova do 2030. godine povećati na 435.

 

Američki list upozorava da će u dugotrajnom sukobu kineska brodogradilišta svojoj mornarici obezbediti značajnu prednost. Kineska brodogradilišta dizajnirana su da grade ratnim tempom, a američka se bore da održe korak čak i sa mirnodopskom potražnjom.

 

List zaključuje da industrija SAD nije spremna za sukob sa Kinom oko Tajvana...

 

E, nazdravlje...

Edited by Nek grmi jako
Link to comment
Share on other sites

37 minutes ago, Mama_mia said:

 

...kad si kod takera - pa on je svojim telecim pogledom i frizurom  uspeo jednom putinu da ispere mozak:

 

 Russian President Vladimir Putin said that Russia would prefer to see US President Joe Biden win a second term, describing him as more experienced and predictable than Donald Trump -- even though Moscow strongly disagrees with the current administration's policies.

Putin's comments during an interview with Russian state television Wednesday were his first about the upcoming US presidential election, likely to pit Biden against Trump.

 

...misli o tome, za koga radi Carlson....ako se putin probudi posle intervjua i kaze Biden je moj favorit.....

 

Koje su to smicalice i show - ali tako i treba. Pa zar neko ocekuje manje od toga....

 

 

 

??? ne razumem. Jel se zahebavas ili mislis ozbiljno. Ako je ono prvo i ja mislim tako, hvala da smo barem ovde saglasni. 🙂 Ako je drugo, pa ovaj Takerov interviju ime tezine i politici - geoplitici ili bilo cemu (osim punjenja njegovog budjelara) kao misljenje flatertera o ultragalaktickim i visedimenzionalnim putovanjima.

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

 

3 hours ago, Mama_mia said:

Koja to kratka pamet izjavljuje - dobila sam licnog kuvara za haicanske djakonije. Koje to kratke pameti kazu - Jaooo kako je to diiiivnoooo, kako je ova zena krasna.

Koje to kratke pameti kažu? Aludiraš na mene možda?

...

Ako se pomene neka priča kao ova koju je nik nek grmi jako pomenuo, smatrala sam da je nužno znati pozadinu te priče, specifično te - o njoj se diskutovalo.

3 hours ago, Mama_mia said:

A sta cemo sa ostalim milionima izbeglica koji nece naleteti na dobrociniteljku u potrazi za poslugom? Ali ok ovo se moze nazvati burom u casi vode.  I naravno da su gradjani us voljni da pomognu o tome ovde nije rec. Ovde je rec o politicarenju kao nema veze sto ne poznajes ljude ni njihov jezik, ni ko su, vodis ih kuci puna poverenja. Jer cega da se plasis pa to su samo nepoznati haicani gladni i bosi - mogu da ti ucine bilo sta. Na srecu ovi kuvaju.

Žena, po tvome "dobročiniteljka u potrazi za poslugom", je najverovatnije želela da pomogne jednoj osobi, jednoj familiji, eto desilo se da su ova familija. A možda ta ista žena govori španski, ne znam, nisam potražila detalje, a možda je i pronicljiva i želi da ih iskoristi da joj par nedelja kuvaju 🙄. Ona ponudila svoj dom, pretpostavljam preko neke organizacije, ali čak i da ih je dovukla sa ulice u svoj stan, zamisli samo - to je njeno pravo i ona je odgovorna za tu svoju odluku.

Puno malicioznosti i zlobe ovde na forumu, zaista je žalosno za čitati.... 

 

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

@C.F. videla sam nusput na vestima da neka Jones trazi da se elektorali zbog Mejna i Kolorada automatski daju Trampu iz Arizone? 

Koliko sam videla nije joj prosao predlog, za sada, jer bi fakticki ukinulo pravo glasa.

I to sve zato sto su Tramp i Lake izgubili. Oni prosto ne veruju da mogu da izgube zato sto stvaraju neverovatnu kakofoniju u medijima i kad okupe jedan stadion(cic) misle da je zagarantovana pobeda.  

 

Jel ima neke reakcije na takve prdloge medju ljudima?

Link to comment
Share on other sites

@Baby (ne radi quoting)

Spoiler

Opinion_Laurie Roberts_Arizona Republic 

Sećaš se kad su neki republikanski zakonodavci iz Arizone hteli da ulože veto na naš glas za predsednika?

Sada je u toku plan da se jednostavno dodeli 11 predsedničkih birača u Arizoni Donaldu Trampu čak i pre nego što izađemo na birališta.

Ne izmišljam ovo.

Uporedna rezolucija Predstavničkog doma 2055 rešava "promenu načina predsedničkih izbora imenovanjem jedanaest predsedničkih birača za republikanskog primarnog pobednika kako bi se ublažilo uklanjanje republikanskog kandidata sa glasačkih listića u Koloradu i Mejnu.

Rezoluciju vam donosi rep. Rejčel Džons iz Tusona, koja je očigledno prešla sa žalbe na ukradene izbore na veleprodajnu otmicu predsedničkih izbora 2024. u ključnoj bojnoj državi.

"Ova rezolucija u osnovi kaže da vaše zakonodavstvo Arizone, u skladu sa Ustavom SAD, ima punu plenarnu nadležnost nad predsedničkim izborima", rekla je ona tokom rasprave o svom zakonu u sredu.

Zapravo, pise mnogo vise od toga. Navodi se da bi glasanje u Arizoni trebalo da bude dodeljeno Trampu sada — devet meseci pre nego što izađemo na izbore.

Kako napadi na demokratiju idu, ovaj bi se rangirao tamo gore sa Jan. 6, 2021, samo bez uništenih američkih kapitol i policijskih batina.  

Srećom, Džonsova šema je bila previše čak i za republikanske reps. Aleksandra Kolodina iz Skotsdejla i Džastina Heapa iz Mese, koji su kao i ona članovi tvrdokornog poslaničkog kluba Arizona Sloboda.

"Zar ne bismo bili krivi za ono što optužujemo drugu stranu da radi, krade izbore?" Pitao je Kolodin.

"Da li tražite od nas samo da donaldu Trampu damo birače, a da ne glasamo?" Heap je pitao.

Da, odgovorio je Džoš Barnet, kandidat državnog Senata koji gura zakon. "To je jedini način da se zaštiti glasanje za '24."

Lažni elektor koristi 'istragu':Za političku osvetu

Udubiću se ovde i predvideti da će Barnetove šanse da bude izabran lebdeti negde između mršavih i nijednih kada glasači u severnom Feniksu saznaju da je želeo da im oduzme pravo da glasaju za predsednika.

Džonsov zakon je na kraju odguran na sastanku Opštinske komisije za pitanja i izbore u sredu. S obzirom na protivljenje Kolodina i Hepa, pretpostavljam da smo videli kraj ove sulude ideje.

Barem za sada.

Ali koliko je zapanjujuće to što predstavnica GOP Žaklin Parker iz Mese, koja predsedava odborom,  takođe je i članica poslaničkog kluba Sloboda, čak zakazala Džonsovu smešnu rezoluciju za saslušanje?

Navodno, cilj je da se natera demokratska gov. Kejti Hobs da pristane da ubije tridesetogodisnji program ranih glasačkih listića koji koristi 80 odsto birača i da, između ostalog, zahteva ručno prebrojavanje glasačkih listića.

Teško je... Ne, u stvari, to je nemoguće... da bi se videlo kako bi ova rezolucija imala snagu zakona imajući u vidu da pravi zakoni zahtevaju potpis guvernera i da prave rezolucije zahtevaju saglasnost birača.

Ali evo stvarno uznemirujućeg dela. Džons i drugi ljudi koji guraju ovaj zakon izgleda ne misle da treba da promene zakon da bi se biračima iz Arizone oduzelo pravo da izaberu predsednika.

Oni se oslanjaju na deo Ustava SAD koji kaže: "Svaka država će imenovati, na takav način kao što zakonodavstvo može da usmeri", njegovi predsednički birači.

Nema veze što je zakonodavstvo Arizone odavno usmerilo kakav će to manir biti — da će glasači Arizone izabrati 

Arizonini elektori.

U svojoj rezoluciji, Džons izgleda sugeriše da zakonodavci mogu da otmu vlast biračima iz svog hira.

 

Ja? Dve reči su mi na umu. 

Probajte.

 

....

 

Ima i ovde jos po nesto: Proposal to give Trump Arizona's electoral votes blows up (tucson.com)

PHOENIX — A Tucson legislator’s plan to have Arizona give its 11 electoral votes to Donald Trump even before the November election has blown up after some Republican colleagues found it unacceptable.

The proposal by first-term Republican Rep. Rachel Jones did not get a vote in a House committee late Wednesday after it became obvious it would not be approved. Rep. Barbara Parker, R-Mesa, who chairs the House Committee on Municipal Oversight and Elections, adjourned the meeting without taking a vote on Jones’ House Concurrent Resolution 2055.

That is because two GOP lawmakers on the panel questioned both the legality and the political wisdom of scrapping the system used here since statehood of letting voters choose who they want for president, and instead giving that power to the Republican-controlled Legislature.

And with all Democrats opposed, that left the proposal without enough votes.

 

Link to comment
Share on other sites

18 hours ago, nonick said:

 

??? ne razumem. Jel se zahebavas ili mislis ozbiljno. Ako je ono prvo i ja mislim tako, hvala da smo barem ovde saglasni. 🙂 Ako je drugo, pa ovaj Takerov interviju ime tezine i politici - geoplitici ili bilo cemu (osim punjenja njegovog budjelara) kao misljenje flatertera o ultragalaktickim i visedimenzionalnim putovanjima.

 

 

 

znaci,  da li si i ti video naslov When Trump speaks take him literally? :lol_2: Ali nisam ja trump, samo zelim da sam Melania :lol_2:

 

ako u postu na politici izjavim da je neko, u ovom slucaju TC pomocu teleceg pogleda i sa perikom isprao putinu mozak, mislim da ne bi trebalo da budem pozivana na objasnjenje....Uostalom zelim i sama da budem enigmaticna i misteriozna pa cu odgovarati neodredjeno sa mozda bas kao sto vidimo gomilu `mozda` i ostalih nagadjanja u poslednjem kvotu ovog posta...

 

16 hours ago, C.F. said:

 

Koje to kratke pameti kažu? Aludiraš na mene možda?

 

 

...a tko si sad pa ti? Nisam te ranije vidjala da bih mogla da se bavim aluzijama na tvoju malenkost, sorry. 

 

ali zbog kolicine `mozda` zapamticu te - mozda jer mi se dopada da budem i ja u fazonu mozda. Nemam svoj stil pa kopiram.

 

16 hours ago, C.F. said:

 

najverovatnije

A možda ta ista žena

 a možda je i

 pretpostavljam 

Puno malicioznosti i zlobe ovde na forumu, zaista je žalosno za čitati.... 

 

 

ovde si promasio/la jer u pitanju je puno nagadjanja, enigme i mistike kao sto vidimo puno je tu mozda i pretpostavki tako da nikako ne bi trebalo praviti projekcije jer znamo kako se do njih dolazi. 

 

To ne znaci da mi smeta. Uzivam kad se nagadja.

 

 

Link to comment
Share on other sites

48 minutes ago, Mama_mia said:

 

znaci,  da li si i ti video naslov When Trump speaks take him literally? :lol_2: Ali nisam ja trump, samo zelim da sam Melania :lol_2:

 

ako u postu na politici izjavim da je neko, u ovom slucaju TC pomocu teleceg pogleda i sa perikom isprao putinu mozak, mislim da ne bi trebalo da budem pozivana na objasnjenje....Uostalom zelim i sama da budem enigmaticna i misteriozna pa cu odgovarati neodredjeno sa mozda bas kao sto vidimo gomilu `mozda` i ostalih nagadjanja u poslednjem kvotu ovog posta...

 

 

 

ok

Link to comment
Share on other sites

Pucnjava na paradi u Kanzas Siti Čifsima: Jedan mrtav i 21 povređen

Puca se na proslavi naslova pobjednika Super Bowla, Kansas City Chiefsa. Jedna osoba je poginula, a najmanje 29 je ozlijeđeno, neki kritično, uključujući jedanaestero djece. O zemlji u kojoj nisi siguran ni na paradi.

...

Prema podacima Gun Violence Archivea, ovo je 49. incident ove godine u kojem je najmanje jedna osoba ubijena ili najmanje četiri osobe ozlijeđene od posljedica oružanog nasilja.

...

Djeca više ne mogu ići u školu, vjernici više ne mogu ići u crkvu, obitelji više ne mogu ići u supermarket, prijatelji više ne mogu ići na koncert i obožavatelji više ne mogu ići na paradu bez straha da će biti uhvaćeni u pucnjavi.

Ostaje pitanje gdje se u Americi još može osjećati sigurno 2024.

Odgovor, a tužniji ne može biti: nigdje.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jbg, tako je kad si stabilni genije pa pumpas svoju imovinu (koju nemas) da bi dobio povoljnije kredite. Onda te mocna ruka pravde lupi po usima sa kaznom prikladnom za one koji imaju tu imovinu. 
 

Biznismen duing biznis. 😆
 

Ali, sve ce to RNC platiti. Ostace samo dugmici. 

Edited by deez nuts.
Link to comment
Share on other sites

Čekajte, on je osuđen jer je lagao banke o svom imovinskom stanju, piše VOA.

Ne znam kako tamo posluju banke, ali ovde pre kredita, same banke provere da li sam likvidna ili ne.

Ali nisam htela to, eto lagao je banke, pa plaća.

Kako su banke i bankari prošli kad su bili uzrokom finansijskog kraha 2008?

Jel neko odgovarao?

Pitam ozbiljno.

Jer da.liči na saplitanje, liči.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Helena said:

Čekajte, on je osuđen jer je lagao banke o svom imovinskom stanju, piše VOA.

Ne znam kako tamo posluju banke, ali ovde pre kredita, same banke provere da li sam likvidna ili ne.

Ali nisam htela to, eto lagao je banke, pa plaća.

Kako su banke i bankari prošli kad su bili uzrokom finansijskog kraha 2008?

Jel neko odgovarao?

Pitam ozbiljno.

Jer da.liči na saplitanje, liči.


Vidi, on se nije ni bunio za to sto je frizirao papire, nego da ga ne oderu bas toliko. 
 

Bolje idi ti tamo da im objasnis kako treba da rade. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, deez nuts. said:


Vidi, on se nije ni bunio za to sto je frizirao papire, nego da ga ne oderu bas toliko. 
 

Bolje idi ti tamo da im objasnis kako treba da rade. 

Tražila sam odgovor za banke i bankare, ne "uputstvo za upotrebu mog delanja" . :classic_rolleyes:

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...