𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted yesterday at 01:04 PM Posted yesterday at 01:04 PM 30 minutes ago, Angelia said: Sta vozis da ima 30 Galena? Kod nas je cena dolar nize. Pa kad je bila niza cena od ove dramila si... Oh da, bila je Bajdenova 2
DJORDJE Posted yesterday at 01:15 PM Posted yesterday at 01:15 PM 40 minutes ago, Angelia said: Sta vozis da ima 30 Galena? Kod nas je cena dolar nize. Ma vukao sam neki krs pa sam morao da iznajmim pickup.
Angelia Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago 6 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Pa kad je bila niza cena od ove dramila si... Oh da, bila je Bajdenova Ja generalno ne dramim, ali ajde sada, pitanje je i okolnosti kada i zasto je cena kakva je. Bilo je za ocekivati da ce u slucaju ovakvog napada da skoci. To je najverovatnije privremeno. to nije isto kao kad napravis regulativu koja tu cenu pravi vecitom. 6 hours ago, DJORDJE said: Ma vukao sam neki krs pa sam morao da iznajmim pickup. Kod nas oko $3.59. Mozda imate neke poreze koji dodaju na tu cenu?
Smrtokapa Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago Jeste da je skupo gorivo, ali makar se bombarduje nešto. 3
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago 1 hour ago, Angelia said: Ja generalno ne dramim, ali ajde sada, pitanje je i okolnosti kada i zasto je cena kakva je. Bilo je za ocekivati da ce u slucaju ovakvog napada da skoci. To je najverovatnije privremeno. to nije isto kao kad napravis regulativu koja tu cenu pravi vecitom. Kod nas oko $3.59. Mozda imate neke poreze koji dodaju na tu cenu? Ne, nego predsednik utice na cenu goriva manje nego na rucak koji danas jedes. Ali klasicna republikanska mantra je da se pravi politika od toga. Uvek se izmisli/napravi problem koji posle resava taj sto ga je napravio... i ispadne car
Angelia Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago 32 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Ne, nego predsednik utice na cenu goriva manje nego na rucak koji danas jedes. Ali klasicna republikanska mantra je da se pravi politika od toga. Uvek se izmisli/napravi problem koji posle resava taj sto ga je napravio... i ispadne car Ovo je kontradiktorno, jer ako predsednik ne utice, onda ne moze ni da napravi problem, da bi ga resavao.... Napadne Iran, cene skoce, ukine izdavanje licenci za vadjenje nafte na federalnoj zemlji, cene skoce....
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago 17 minutes ago, Angelia said: Ovo je kontradiktorno, jer ako predsednik ne utice, onda ne moze ni da napravi problem, da bi ga resavao.... Napadne Iran, cene skoce, ukine izdavanje licenci za vadjenje nafte na federalnoj zemlji, cene skoce.... Uopste nije kontradiktorno, nego su upravo potvrdila moju tezu, nema veze sta se radi, nego ko radi... tebi je Tramp mio pa makar bacio atomku na Kaliforniju, ti ces naci neki izgovor vec... Jel znas mozda zasto je cena nafte bila veca posle pandemije, a da nije Bajden i regulative (koje on nije ni donosio)?
Angelia Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago 29 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Uopste nije kontradiktorno, nego su upravo potvrdila moju tezu, nema veze sta se radi, nego ko radi... tebi je Tramp mio pa makar bacio atomku na Kaliforniju, ti ces naci neki izgovor vec... Vec sam ti rekla da nije ko, nego zasto. Ok sam za sada da trpim cenu ako je privremena zarad potencijalno mira na ME. Cak I ako rezultat nije promena rezima, sto bi bilo idealno, nego unistavanja kapaciteta teroristicke drzave. 29 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Jel znas mozda zasto je cena nafte bila veca posle pandemije, a da nije Bajden i regulative (koje on nije ni donosio)? Nisam ja rekla da je Bajden donosio regulativu, jer znamo da on nije mogao da odlucuje ni o svom kretanju, ali njegova administracija jeste. Sad ubacujes pandemiju u pricu. Najveci faktor obicno je supply and demand. Ali ako kazes da ce supply da padne, cene odu gore
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago 21 minutes ago, Angelia said: Nisam ja rekla da je Bajden donosio regulativu, jer znamo da on nije mogao da odlucuje ni o svom kretanju, ali njegova administracija jeste. Sad ubacujes pandemiju u pricu. Najveci faktor obicno je supply and demand. Ali ako kazes da ce supply da padne, cene odu gore Sreca pa je tramp vitalan kao ljubicica 😄 Ubacila sam ti cenu goriva kad si kukala, a to sto ne odgovaras na prosto pitanje je veci odgovor nego sto mislis... 1
nonick Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago (edited) Evo vec dve nedelje prosle a Trumpstein administracija samo sto nije objavila plan za ekskurziju - kao sto sad Tramp naziva specijalnu operaciju nad Iranom, da ne kazemo raspust od mozga. Ali barem kod kuce pokazuje neverovatne izlive genija i hardvorkerstva, strajkujuci: Edited 16 hours ago by nonick 1 3
Angelia Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago 2 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Sreca pa je tramp vitalan kao ljubicica 😄 Ubacila sam ti cenu goriva kad si kukala, a to sto ne odgovaras na prosto pitanje je veci odgovor nego sto mislis... Sta ti nisam odgovorila? Mozda sto sam skratila odgovor, da pokusavas da ubacis pandemiju u opravdanje, da bila je pandemija i postojao je problem snadbevanja, ali USA ima dovoljno resursa da to nije moralo da utice na snadbevanje, da su pogurali domacu proizvodnju. Ali je Bajdenova administracija odlucila da ce da zaustave izdavanje licenci. Jer "green deal". Mislim nagadjam ovde koje opravdanje trazis? Pa evo, reci ti meni sta ti mislis da je bio razlog, da ne nagadjam gde tvoje misli idu, odgovorila sam ti ok pandemija, ali to nije bio jedini razlog, I moj prigovor je bio na regulativu, koja bi gusila prlizvodnju svejedno. Stage is yours.
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago 21 minutes ago, Angelia said: Sta ti nisam odgovorila? Mozda sto sam skratila odgovor, da pokusavas da ubacis pandemiju u opravdanje, da bila je pandemija i postojao je problem snadbevanja, ali USA ima dovoljno resursa da to nije moralo da utice na snadbevanje, da su pogurali domacu proizvodnju. Ali je Bajdenova administracija odlucila da ce da zaustave izdavanje licenci. Jer "green deal". Mislim nagadjam ovde koje opravdanje trazis? Pa evo, reci ti meni sta ti mislis da je bio razlog, da ne nagadjam gde tvoje misli idu, odgovorila sam ti ok pandemija, ali to nije bio jedini razlog, I moj prigovor je bio na regulativu, koja bi gusila prlizvodnju svejedno. Stage is yours. Za vreme Bajdena ne da je pogurano vadjenje, nego nikada nije bilo vece... Trazim odgovor da napokon kazes da trziste utice, da OPEC utice na cenu nafte i da predsednik jako malo ili gotovo nikako nema uticaja na to. To sto je Tramp napravio dogovor sa SA, oni su izvukli vise koristi od Amerike od tog ugovora.... ali ok to je politika. Samo sto se kod vas trampovaca sve to svodi na Tramp ili Bajden, Obama... ko god, a sad kad rat koji je pocet iz gluposti i kojeg je poceo Tramp, odgovor vam je 'pa jbg cena nafte zbog rata' Mogu misliti kako bi se izvrtali da je kojim slucajem pobedila Kamala pa pocela rat u Iranu...
Angelia Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 10 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Za vreme Bajdena ne da je pogurano vadjenje, nego nikada nije bilo vece... Trazim odgovor da napokon kazes da trziste utice, da OPEC utice na cenu nafte i da predsednik jako malo ili gotovo nikako nema uticaja na to. To sto je Tramp napravio dogovor sa SA, oni su izvukli vise koristi od Amerike od tog ugovora.... ali ok to je politika. Samo sto se kod vas trampovaca sve to svodi na Tramp ili Bajden, Obama... ko god, a sad kad rat koji je pocet iz gluposti i kojeg je poceo Tramp, odgovor vam je 'pa jbg cena nafte zbog rata' Mogu misliti kako bi se izvrtali da je kojim slucajem pobedila Kamala pa pocela rat u Iranu... 😂 mogu da zamislim kako bi izgledao rat koji je Kamala zapocela. Pa rekla sam da je najveci uticaj supply and demand. Ali cak I OPEC saradjuje ili ne saradjuje sa US predsednikom. Zavisi od predsednika. Jedna stvar je da federalna administracija ima minimalni uticaj na nas svakodnevni zivot, mislim na US gradjane. Medjutim, u medjunarodnoj politici i ekonomiji, je potpuno druga prica. Itekako moze da utice na cenu nafte, pogledaj sada.
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) O autoru: https://www.forbes.com/sites/mattrandolph/ Edited 1 hour ago by 𝓑𝓪𝓫𝔂
Recommended Posts