Jump to content

[USA] SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE - unutrašnja politika i uticaj na svetska kretanja

Recommended Posts

Posted
12 minutes ago, Eddard said:

Prva i druga tačka će dovesti samo do toga da će se ti koji bi trebalo da se oporezuju iseliti iz NY. I onda prc, nema ni ovog što je bilo. Radna mesta - takođe gone.

Treća stavka je neko opšte mesto.

Uterivanje dugova - good luck with that.

@Mina D. Harker ne služe populizmu sigurno. Pa ni karti za GSP od 3 0 dinara dolara.

Brate mili ako se isele sto treba da daju 2% (oni na dnu zarade placaju veci postotak i nemaju na sta da odbiju za povracaj tekse), onda neka se sele, pa da vidim kako ce raditi te njihove poslove od kojih prave vise od milion. Ne mogu svi remote da rade. 

Jos da vidim kako ce zaposliti floridsku 'strucnu' radnu snagu... bas ce biti zabavno... Vec su jednom dosli, pa kad im istekli lizovi stanova i kuca, pobegli glavom bez obzira. 

Posted
12 minutes ago, Eddard said:

Prva i druga tačka će dovesti samo do toga da će se ti koji bi trebalo da se oporezuju iseliti iz NY. I onda prc, nema ni ovog što je bilo. Radna mesta - takođe gone.

Neki hoce, novi ce doci na njihova mjesta... Kao sto vidimo iz "exodusa" milionera iz San Francisca, da je njihov broj rastao brze nego u Miami-ju  i relativno (a pogotovo apsolutno)...

Millionaires

Region                         Millionaire Count (2023)               Growth 2013–2023

Miami                                                    ~35,000                                +75–94 % 

San Francisco Bay Area                    ~305,700                                +82–98 %

Posted
30 minutes ago, ters said:

Neki hoce, novi ce doci na njihova mjesta... Kao sto vidimo iz "exodusa" milionera iz San Francisca, da je njihov broj rastao brze nego u Miami-ju  i relativno (a pogotovo apsolutno)...

Millionaires

Region                         Millionaire Count (2023)               Growth 2013–2023

Miami                                                    ~35,000                                +75–94 % 

San Francisco Bay Area                    ~305,700                                +82–98 %

Ma, moci ce na prste da se izbroje iseljeni. Da su hteli manje takse i da im nije bitno sto su u NYC, vec bi se iselili u drzave koje nemaju state income tax... 

• Like 1
Posted
2 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Ma, moci ce na prste da se izbroje iseljeni. Da su hteli manje takse i da im nije bitno sto su u NYC, vec bi se iselili u drzave koje nemaju state income tax... 

Sigurno ce  biti onih koji sele - ljudi se konstantno sele tamo gdje im vise odgovara iz raznih razloga. Njihov odlazak otvara mjesta za neke druge da uskoce na njihove poslove, uzmu njihove kupce ili ugovore, a oni koji su preselili svojim novcem sada nece htjeti obnavljati puteve u Miami-ju umjesto u New York-u...

Posted
32 minutes ago, ters said:

Sigurno ce  biti onih koji sele - ljudi se konstantno sele tamo gdje im vise odgovara iz raznih razloga. Njihov odlazak otvara mjesta za neke druge da uskoce na njihove poslove, uzmu njihove kupce ili ugovore, a oni koji su preselili svojim novcem sada nece htjeti obnavljati puteve u Miami-ju umjesto u New York-u...

Mislila sam, ako je razlog selidbe tih 2%

Znas sta, izem ti uspeh i zarade ako ne mozes da platis 2%... ej, 2% vise takse, a zaradjujes za naredne 4 generacije... Nek se sele na Mars ako hoce. Opstace drustvo i bez njih. I kao sto kazes, bar ce nekim novima ustupiti mesta... 

Neverovatno mi je to lamentiranje nad bogatima zbog f. 2%... kojeg pritom treba da izdrzava onaj sto pravi godisnju zaradu jednaku njegovoj dnevnoj zaradi... Ovaj svet je totalno izopacen, placemo nad sudbinom onih sto vise ne znaju sta da izmisle da imaju, a ustvari im samo nedostaje ljudskosti... 

Posted
1 hour ago, ters said:

Millionaires

Prvo, poredis Miami samo sa Bay area, sto je koliko counties?

Drugo, ko gubi populaciju a ko dobija? To sto napusti NYC bice dobitak za Floridu, Tenesi i Texas uglavnom. 

Posted (edited)
44 minutes ago, Angelia said:

Prvo, poredis Miami samo sa Bay area, sto je koliko counties?

Drugo, ko gubi populaciju a ko dobija? To sto napusti NYC bice dobitak za Floridu, Tenesi i Texas uglavnom. 

Napisao Miami, jer ne znam drugi naziv za podrucje Miami–Fort Lauderdale–West Palm Beach - broj milionera koij sam citirao sa odnosi na to podrucje, ali poenta je u tome da ja San Francisco Bay povecao broj milionera vecom stopom rasta 98% naspram podrucja juzne Floride od 94% rasta u zadnjih deset godina... Dobro je da i jedni i drugi rastu, ali jednostavno brojevi ne govore da su najbogatiji pobjegli iz San Francissa u Miami...Niti u Texas - rast broja milionera u svim metro regijama Texasa je manji od 90% u zadnjoj dekadi - 75% Houston–The Woodlands–Sugar Land -  85%, Austin–Round Rock–Georgetown - 90%... Niti u Tennessee - 92%

Da, neki su preselili, ali postoji neki faktor koji  jos uvijek pravi milonere brze u San Franciso-u nego u Texasu i Floridi...

Jedini gdje broj milionera rast brze nego u SF bay je Arizona - Scottsdale-Phoenix

Edited by ters
Posted

I bolje je tako nego da im se nekavi sudovi petljaju u posao i sputavaju ih u stvaranju Sjedinjenije kakvu zele.

Posted
1 hour ago, ters said:

Napisao Miami, jer ne znam drugi naziv za podrucje Miami–Fort Lauderdale–West Palm Beach - broj milionera koij sam citirao sa odnosi na to podrucje, ali poenta je u tome da ja San Francisco Bay povecao broj milionera vecom stopom rasta 98% naspram podrucja juzne Floride od 94% rasta u zadnjih deset godina... Dobro je da i jedni i drugi rastu, ali jednostavno brojevi ne govore da su najbogatiji pobjegli iz San Francissa u Miami...Niti u Texas - rast broja milionera u svim metro regijama Texasa je manji od 90% u zadnjoj dekadi - 75% Houston–The Woodlands–Sugar Land -  85%, Austin–Round Rock–Georgetown - 90%... Niti u Tennessee - 92%

Da, neki su preselili, ali postoji neki faktor koji  jos uvijek pravi milonere brze u San Franciso-u nego u Texasu i Floridi...

Jedini gdje broj milionera rast brze nego u SF bay je Arizona - Scottsdale-Phoenix

Ako hoces da poredis najcesce se koristi south Florida, jer onda tu ulaze i Palm Beach, nekoliko counties koje su povezane.

Ja nisam rekla da su ljudi iz SF pobegli na Floridu, neki, ali ne najvise. Ja sam rekla ako NYC hoce da vidi gde leve ideje vode mogu da pogledaju u SF, mislim na grad sam, koji je downtown unisten, ne Bay Area. Ljudi koji se sele iz SF ili Cali obicno idu u Texas.

NE uglavnom ide na Floridu, Tenesi, neki u Texas....

1 hour ago, nonick said:

6:3 - USA  is offically a dictatorship now. 

Zbunjena sam. Potpuno korektna odluka suda. Zasto bi neki lokalni sudija odlucivao o nacionalnom banu za EO? To je protiv Ustava, jer bi lokalne sudije stavilo iznad izvrsne grane vlasti, pa cak I Kongresa, I Senata.