Helena Posted Monday at 02:38 PM Posted Monday at 02:38 PM 14 minutes ago, nonick said: ako berza ovako nastavi neke tech kompanije ce uskoro vredeti nista. Ili su samo dani za kupovanje? Instaliraj signal, dobre su šanse za insajd info 9
nonick Posted Monday at 02:51 PM Posted Monday at 02:51 PM Homeland Security Secretary Kristi Noem’s bag, including $3,000 in cash, is stolen from DC restaurant 😂 link 9
ters Posted Monday at 03:03 PM Posted Monday at 03:03 PM 8 minutes ago, nonick said: Homeland Security Secretary Kristi Noem’s bag, including $3,000 in cash, is stolen from DC restaurant 😂 link Na stranu totalna nekompetentnost obezbjedjenja, ko nosi $3000 u cash-u sa sobom u restoran (osim kriminalaca kokosara)? 4
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Monday at 03:07 PM Posted Monday at 03:07 PM 3 minutes ago, ters said: Na stranu totalna nekompetentnost obezbjedjenja, ko nosi $3000 u cash-u sa sobom u restoran (osim kriminalaca kokosara)? Pa to. Da su nekom drugom ukrali tasnu za 3k unutra, glavna tema ispitivanja bi bila odakle pare, za sta pare, kome pare... a ne ko je ukrao tasnu. 1
Klotzen Posted Monday at 06:17 PM Posted Monday at 06:17 PM 9 hours ago, Beonegro said: Au, papo Njofra odustao od života nakon sastanka sa JD Vanceom ☹️ Da nije novičok radio ? Krasnov dobio od volođe pa dao malo Vance da "napuderiše" ruke pre rukovanja 🙂 . Pošto se Vance ne sumnjiči da je volođin špijun nema sumnje na njega 🙂
DJORDJE Posted Monday at 06:48 PM Posted Monday at 06:48 PM On 4/16/2025 at 6:24 PM, Angelia said: Opet polazak od predpostavke kao prvo da je Tramp glup. Nasumicno uvodjenje tarifa je problem, ali samo ako si uveren da je ovo nasumicno uvodjenje tarifa, a ne strategija. Postoji proizvodnja koju on cilja, a to nisu gace I majce. Ako pazljivo slusas izmedju gomile hiperbola I predstave, mozes da cujes o brodogradnji, energiji I tehnologiji (dosta povezano sa vojskom), a I pharma se provlaci. Koje nisu zbog poslova samo, nego su bitni za nacionalnu sigurnost. Zato I one carine na celik, aluminijum I lumber. Svi mi znamo da su americke korporacije profitirale od free trade, to je jasno, ali su napravili ekonomiju zavisnu od problematicnih supply chain. Uz to je ostetilo srednju klasu. Koja je neophodna za zdravu ekonomiju. Da li to radi na pravi nacin je druga prica, ali motivacija uopste nije glupa. Zar nije Kina danas rekla da su spremni da pregovaraju? Procitaj ponovo sta sam napisao. Nisam rekao da je glup vec neobrazovan, a to svakodnevno potvrdjuje svojim govorom i izbegavanjem odgovora na skoro sva pitanja koja mu se postave. Njegovo nepoznavanje osnova ekonomije je nesto o cemu su svedocili njegovi najblizi savetnici, nema tu nikakve predpostavke. Sada idemo na motivaciju, pa mnoge sulude stvari su uradjene jer je neko imao dobru motivaciju. I Staljin je hteo da modenizuje SSSR, pa je u tom procesu ubio 20 miliona, Mao isto, da ne sirim pricu. Pusti ti motivaciju, cinjenica je da su tarife uvedene nasumicno, da ni on sam vise ne zna na sta i kome ih uvodi i ukida, da americke kompanije lupaju glavo kako i gde da nabavljaju repromaterijal ili delove za proizvodnju u SAD. Osnova dobre ekonomije je stabilnost i predvidivost. Sta je to novo sto je Kina spremna da pegovara? Kada su rekli da nisu spremni da pegovaraju? 10
Helena Posted Monday at 07:12 PM Posted Monday at 07:12 PM Tranpu je bolje da bude glupav nego neotesana stara nasilna prostačina. 1
ters Posted Monday at 07:33 PM Posted Monday at 07:33 PM 19 minutes ago, Helena said: Tranpu je bolje da bude glupav nego neotesana stara nasilna prostačina. Tramp je all-in-one 2 1
Angelia Posted Monday at 07:47 PM Posted Monday at 07:47 PM 6 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Pa izgleda da je ipak za nekog iznenadjenje Covek ne zna sta su Sjedinjenci, govori spanski 🤣
ters Posted Monday at 07:49 PM Posted Monday at 07:49 PM (edited) 'What do you want?': Veteran diplomat says Trump administration 'could not explain what they wanted' to Japan during trade talks In a stinging critique of Trump's reciprocal tariffs, former US Assistant Secretary of Defense and veteran diplomat Chas Freeman has revealed just how disorganised Washington appeared during high-stakes negotiations—especially with key allies like Japan. According to Freeman, the Japanese delegation visiting Washington during the Trump administration was met with bewildering ambiguity. Speaking about the meeting, Freeman, during an interview on the YouTube channel, recounted: “Their experience apparently was they went to talk to the American leadership on this matter, and the American leadership said 'what are you offering?' And the Japanese said 'well, what is it that you want?' And the Americans could not explain what they wanted." The remarks were highlighted in a tweet by French entrepreneur and geopolitical commentator Arnaud Bertrand, who described Freeman as "one of the rare senior US officials that I admire." Freeman also criticised the broader inconsistency of US trade policy under Trump, pointing to the administration’s unilateral imposition of tariffs—even on close allies—despite having signed trade deals. “The United States [broke] virtually every agreement it has agreed to in recent decades including the replacement for NAFTA with proposed tariffs on Canada and Mexico that was negotiated by Mr. Trump in his first term,” he said. That track record, Freeman argues, has eroded trust in the US as a credible negotiating partner. Nowhere is this more evident than in the case of China. Far from being pressured into talks, Freeman believes Beijing has opted for strategic patience. “What is [China's] incentive to negotiate with the US when the US has no stated objectives that make sense and no record of compliance with its own agreements? I think the Chinese have decided they will wait us out and see how Americans like Walmart and Amazon denuded of products.” Bertrand, in his commentary, underlined the irony: Donald Trump, who often touts himself as a master “dealmaker,” appears to have undermined the very foundations of dealmaking—credibility and consistency. Edited Monday at 07:52 PM by ters 5 2
nonick Posted Monday at 07:55 PM Posted Monday at 07:55 PM 2 minutes ago, ters said: 'What do you want?': Veteran diplomat says Trump administration 'could not explain what they wanted' to Japan during trade talks In a stinging critique of Trump's reciprocal tariffs, former US Assistant Secretary of Defense and veteran diplomat Chas Freeman has revealed just how disorganised Washington appeared during high-stakes negotiations—especially with key allies like Japan. According to Freeman, the Japanese delegation visiting Washington during the Trump administration was met with bewildering ambiguity. Speaking about the meeting, Freeman, during an interview on the YouTube channel, recounted: “Their experience apparently was they went to talk to the American leadership on this matter, and the American leadership said 'what are you offering?' And the Japanese said 'well, what is it that you want?' And the Americans could not explain what they wanted." Pa isto smo im i mi rekli prvog minuta kad nam je postavio tarife, ajde da pocnemo razgovor o USMCA 2.0, jos uvek cekamo odgovor... Jos se trese gora 🙂 3
ters Posted Monday at 07:57 PM Posted Monday at 07:57 PM (edited) 11 minutes ago, Angelia said: Covek ne zna sta su Sjedinjenci, govori spanski 🤣 Bitno je da mi svi znamo sta Sjedinjenci znaci, objasnili smo kome je objasnjenje trebalo, a tvoj komsija ce vremenom nauciti, kada mu ICE kidnapuje dijete iz skole i deportuje ga u Salvador pa skonta da ga nije zastitilo to sto se osjeca kao Amerikanac... Edited Monday at 07:59 PM by ters
Angelia Posted Monday at 07:59 PM Posted Monday at 07:59 PM 6 hours ago, Beonegro said: Ne lupaj samo da bi tvoja bila hronološki poslednja, radilo se o odgovoru na tvoje iščuđavanje na ime Sjedinjenodržavljani i na činjenicu da vas stotine miliona ljudi svakodnevno nazivaju upravo Sjedinjenodržavljanima, kao i na hinjenje nepoznavaoca nekoliko jezika da nije čuo taj izraz na španskom. Ne znam ko ovde lupa, jer znam da se na srbijanskom, gradjani USA zovu amerikanci. Ovo je definitivno ono sto je simptom ultra-levice, smislimo novo ime da redefinisemo termine. Jbte guranje svakakvih gluposti je postalo nevidjeno. 2
ters Posted Monday at 08:02 PM Posted Monday at 08:02 PM (edited) 3 minutes ago, Angelia said: Ne znam ko ovde lupa, jer znam da se na srbijanskom, gradjani USA zovu amerikanci. Ovo je definitivno ono sto je simptom ultra-levice, smislimo novo ime da redefinisemo termine. Jbte guranje svakakvih gluposti je postalo nevidjeno. Ali je ok redefinisati termine kako ti zelis i izmisljati nove rijeci - "na srbijanskom"? Edited Monday at 08:03 PM by ters
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Monday at 08:32 PM Posted Monday at 08:32 PM 41 minutes ago, Angelia said: Covek ne zna sta su Sjedinjenci, govori spanski 🤣 Nije znao sta su estadounidensas? Ili si ga pitala na srpskom ili on nije znao engleski... Mislim, moje pretpostavke i uvod da ti kazem da je meni jedino jasno da ti ne znas gde i kad treba da se zaustavis...
Angelia Posted Monday at 08:32 PM Posted Monday at 08:32 PM 3 minutes ago, ters said: Ali je ok redefinisati termine kako ti zelis i izmisljati nove rijeci - "na srbijanskom"? Samo se trudim da se ukljucim u vas nacin razmisljanja. Srbijanski mi onako zgodno, jer ionako drzavljane Srbije zovem Srbijanci, a I sa engleskog kad prevedes Serbian znaci Srbijanski 🤣
Cyber Posted Monday at 08:47 PM Posted Monday at 08:47 PM 13 minutes ago, Angelia said: ... a I sa engleskog kad prevedes Serbian znaci Srbijanski 🤣 Nije ovo za smejanje. Zaista nije. 2
mrd Posted Monday at 08:50 PM Posted Monday at 08:50 PM Ova tema je postala veoma interesantna. Važnije je koja reć se koristi više nego o čemu se piše. Može se reći da je SNS zaista imao jači uticaj na pisače nego komunisti za 45 godina uživanja lakih droga. BRAVO
Helena Posted Monday at 09:11 PM Posted Monday at 09:11 PM 24 minutes ago, Cyber said: Nije ovo za smejanje. Zaista nije. Nije, naravno. Oni su izabrali tranpa. 22 minutes ago, mrd said: Ova tema je postala veoma interesantna. Važnije je koja reć se koristi više nego o čemu se piše. Može se reći da je SNS zaista imao jači uticaj na pisače nego komunisti za 45 godina uživanja lakih droga. BRAVO Ha slušaj, ovi se može okrenuti i napisati da je izvesni tranp imao uticaj na izvesne pisače više nego da su na jakim drogama. 1 1
ters Posted Monday at 09:16 PM Posted Monday at 09:16 PM (edited) 29 minutes ago, mrd said: Ova tema je postala veoma interesantna. Važnije je koja reć se koristi više nego o čemu se piše. Može se reći da je SNS zaista imao jači uticaj na pisače nego komunisti za 45 godina uživanja lakih droga. BRAVO Ja sebi uzimam slobodu pisanja rijeci koje meni nesto znace, i ne ustruacvam se stvarati ih spajanjem ih iz raznih jezika — pa cak ni izmisljati ih, ako nose svoje znacenje bez teskoce. I obicno ne prigovaram na nacin na koji se neko izrazava - ako taj neko meni ne predbacuje ono sto sam radi. SNS i Vucic (GOP i Trump sa Temu-a) imaju ogroman uticaj na pisace... Edited Monday at 09:20 PM by ters 4
Angelia Posted Monday at 11:03 PM Posted Monday at 11:03 PM 1 hour ago, Cyber said: Nije ovo za smejanje. Zaista nije. Kako nije, vidis da se igramo recima I znacenjem 😀 a ti bi sad da uskocis sa necim profesionalnim, gde si dosad? Uz duzno postovanje tvojoj profesiji ako se dobro secam. 1 hour ago, ters said: Ja sebi uzimam slobodu pisanja rijeci koje meni nesto znace, i ne ustruacvam se stvarati ih spajanjem ih iz raznih jezika — pa cak ni izmisljati ih, ako nose svoje znacenje bez teskoce. I obicno ne prigovaram na nacin na koji se neko izrazava - ako taj neko meni ne predbacuje ono sto sam radi. SNS i Vucic (GOP i Trump sa Temu-a) imaju ogroman uticaj na pisace... Odlicno, sad smo na istoj strani. Ti reci koje tebi znace, ja reci koje meni znace, I ko sto rece pokojni Balasevic "ne mesaju nam se frekvencije" 😀 I kad Beonegro krene da ispravlja nase koriscenje engleskih izraza, samo da se razumemo, pesnicka sloboda... Iako mi to deluje kao komunikacija na nivou dvogodisnjaka, ali jbga. 1
ters Posted Tuesday at 12:22 AM Posted Tuesday at 12:22 AM Who is Raymond Burke, the cardinal Donald Trump wants to be the next Pope?
Angelia Posted Tuesday at 02:00 AM Posted Tuesday at 02:00 AM 5 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Nije znao sta su estadounidensas? Ili si ga pitala na srpskom ili on nije znao engleski... Mislim, moje pretpostavke i uvod da ti kazem da je meni jedino jasno da ti ne znas gde i kad treba da se zaustavis... Naravno da sam ga pitala na srpskom, zar to nije poenta? Da koristimo izraze iz drugih jezika I ne prevodimo ih u duhu jezika koji govorimo. Ako ga pitam sta je estadounidenses, reci ce mi Americans. Ne postoji izraz Sjedinjenodrzavljani. Sta ces reci ako te neko pita ko su Nemci? Reci ces Germans. Ako kazes da je neko Amerikanac, niko nece misliti da je drzavljanin Brazila ili Argentine, ili Grcke. Bez obzira na etnicku pripadnost. Jel znas ti sta je bucka (u nasem jeziku sa mekim c, nemam tastaturu za to)? Veoma svesno sam stavila srbijanski, jer sam cekala ko ce da se upeca na licemerje. Niste me razocarali 🤣
Helena Posted Tuesday at 02:32 AM Posted Tuesday at 02:32 AM 2 hours ago, ters said: Who is Raymond Burke, the cardinal Donald Trump wants to be the next Pope? Ja koliko vidim, on nije kandidat. Doduše, sa tvitera sam videla 12ricu u igri.
Recommended Posts