Dragan Posted March 13 Posted March 13 16 hours ago, Angelia said: Ja ne ostajem pri bilo kojoj verziji, cula sam jednu i drugu, pa kad imam vremena pogledacu moj take na to. I jesi li stigla da pogledas ? Da li je Ukrajina trebala da pristane na "dil" te 2022. ? 16 hours ago, Angelia said: Sto se tice tarifa, to ako koristi za pregovore bice uskoro sredjeno, ako ne, onda mi se ne svidja. Ostalo sto se tice ekonomije - koje te stvarno stvari zanimaju? Mozda par tvojih razmisljanja na ovu temu (posto si u predizbornom vremenu hvalila ekonomsku kompetentnost stabilne budale i nipodastavala Kamalinu) - The macroeconomics of the Trump administration Chaotic and harmful policies will make the United States poorer—either rapidly or gradually The Trump administration inherited the strongest economy of any president since George W. Bush—and unlike that economy, there was no obvious macroeconomic imbalance set to pull down growth. In short, the stage was set for the incoming administration to ride the desirable trends of rapid growth in jobs and real wages—as well as declining inflation—for an entire term of economic strength. Instead, the administration seems determined to squander and wreck the strong economy. Each of the individual policies they are pursuing—illegal layoffs of federal workers, mass deportations, constant threats and retractions of broad-based tariffs, and Medicaid spending cuts—would be bad for the economy. But each policy is also being pursued with maximum levels of chaos and incoordination, creating unprecedented levels of economic uncertainty. This uncertainty is itself a serious economic threat. ...
djura.net Posted March 13 Posted March 13 cnn In a post on Truth Social, Trump said his administration would impose a 200% tariff on alcoholic beverages from the EU unless it rescinds the 50% tariff the European government imposed Wednesday on US whiskey. “If this Tariff is not removed immediately, the U.S. will shortly place a 200% Tariff on all WINES, CHAMPAGNES, & ALCOHOLIC PRODUCTS COMING OUT OF FRANCE AND OTHER E.U. REPRESENTED COUNTRIES,” Trump said. “This will be great for the Wine and Champagne businesses in the U.S.” 1 1
Beonegro Posted March 13 Posted March 13 13 minutes ago, djura.net said: cnn In a post on Truth Social, Trump said his administration would impose a 200% tariff on alcoholic beverages from the EU unless it rescinds the 50% tariff the European government imposed Wednesday on US whiskey. “If this Tariff is not removed immediately, the U.S. will shortly place a 200% Tariff on all WINES, CHAMPAGNES, & ALCOHOLIC PRODUCTS COMING OUT OF FRANCE AND OTHER E.U. REPRESENTED COUNTRIES,” Trump said. “This will be great for the Wine and Champagne businesses in the U.S.” Šta će francuski šampanjac kad je agent Krasnov naviknut na ovu deliciju:
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted March 13 Posted March 13 19 minutes ago, djura.net said: cnn In a post on Truth Social, Trump said his administration would impose a 200% tariff on alcoholic beverages from the EU unless it rescinds the 50% tariff the European government imposed Wednesday on US whiskey. “If this Tariff is not removed immediately, the U.S. will shortly place a 200% Tariff on all WINES, CHAMPAGNES, & ALCOHOLIC PRODUCTS COMING OUT OF FRANCE AND OTHER E.U. REPRESENTED COUNTRIES,” Trump said. “This will be great for the Wine and Champagne businesses in the U.S.” Ovo neki zovu taktikom 😄 Da bi se postiglo tacno sta, osim porasta cene?
djura.net Posted March 13 Posted March 13 (edited) Au, bas se iznervirao covek Edited March 13 by djura.net 3
Angelia Posted March 13 Posted March 13 7 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Hate speech nije kad trazis da prestane ubijanje civila. Izvrces klasicno. Jeste ako napadas jevrejske studente. I siris Hamasovu propagandu, da Hamas dolazi po njih. 3 hours ago, Dragan said: I jesi li stigla da pogledas ? Da li je Ukrajina trebala da pristane na "dil" te 2022. ? Cim budem stigla javicu ti. 3 hours ago, Dragan said: Mozda par tvojih razmisljanja na ovu temu (posto si u predizbornom vremenu hvalila ekonomsku kompetentnost stabilne budale i nipodastavala Kamalinu) - The macroeconomics of the Trump administration Chaotic and harmful policies will make the United States poorer—either rapidly or gradually The Trump administration inherited the strongest economy of any president since George W. Bush—and unlike that economy, there was no obvious macroeconomic imbalance set to pull down growth. In short, the stage was set for the incoming administration to ride the desirable trends of rapid growth in jobs and real wages—as well as declining inflation—for an entire term of economic strength. Instead, the administration seems determined to squander and wreck the strong economy. Each of the individual policies they are pursuing—illegal layoffs of federal workers, mass deportations, constant threats and retractions of broad-based tariffs, and Medicaid spending cuts—would be bad for the economy. But each policy is also being pursued with maximum levels of chaos and incoordination, creating unprecedented levels of economic uncertainty. This uncertainty is itself a serious economic threat. ... Tramp je imao 4 godine uspesne ekonomije, iako sam I u njega sumnjala 2016te. Kamala je imala 4 godine Bidenove ekonomije I tvrdila da nista nije promenila. Tramp sad udara jako na sve strane, I verujem da brzo mora da se stabilizuje. Recimo Kanada I Mexico, za koje ne mislim da ima stvarno ekonomske ciljeve. Uopste se ne slazem sa ovim citatom da su otpustanje federalnih radnika I masovna deportacija lose odluke, videcemo kakva ce biti izvedba. Tramp je pokazao da nema problem da promeni kurs kad nesto ne radi. Mozda je otvorio previse frontova odjednom, pa time stvara nestabilnost na trzistu. Sad ima kabinet, pa mogu da rade kao tim. Kao sto sam prethodno rekla, neke stvari mora da se saceka rezultat.
Beonegro Posted March 13 Posted March 13 Nije da baš sve pada u trampistanu, ponešto ipak i raste: Quote The latest monthly Consumer Price Index showed a dozen Grade A eggs cost an average of $5.90 in U.S. cities in February, up 10.4% from a year ago. That eclipsed January’s record-high price of $4.95. 2
ters Posted March 13 Posted March 13 (edited) 10 minutes ago, Beonegro said: Nije da baš sve pada u trampistanu, ponešto ipak i raste: Treba sacekati rezultate politike Trampove administracije - kada kokoske po balkonima pocnu nositi jaja, onda ce se pricati potpuno drugacija prica. Ko nema balkon u neboderu - ima lift... Edited March 13 by ters 2
Dragan Posted March 13 Posted March 13 24 minutes ago, Angelia said: Tramp je imao 4 godine uspesne ekonomije, iako sam I u njega sumnjala 2016te. Kamala je imala 4 godine Bidenove ekonomije I tvrdila da nista nije promenila. Tramp sad udara jako na sve strane, I verujem da brzo mora da se stabilizuje. Recimo Kanada I Mexico, za koje ne mislim da ima stvarno ekonomske ciljeve. Uopste se ne slazem sa ovim citatom da su otpustanje federalnih radnika I masovna deportacija lose odluke, videcemo kakva ce biti izvedba. Tramp je pokazao da nema problem da promeni kurs kad nesto ne radi. Mozda je otvorio previse frontova odjednom, pa time stvara nestabilnost na trzistu. Sad ima kabinet, pa mogu da rade kao tim. Kao sto sam prethodno rekla, neke stvari mora da se saceka rezultat. Prvi mandat stabilne budale nije bio nesto posebno ekonomski uspesan, osim sto do pred kraja, nije uprskao ono sto je Obama napravio (koji je jos morao popravljati haos nakon Busha). Stabilni ne samo da nema problema da promeni kurs, vec ga svakih par dana menja. Neki bi rekli kao brod bez kormilara. "Sacekati rezultat" je kao da vidis nekog da pali vatru u skladistu zapaljivog materijala i kazes "jos se nista nije zapalilo". Zasto mnogi ekonomi vec sada ostro kritikuju ekonomske poteze ? Kada mislis da ce se ti famozni rezultati pokazati ? Hoce li Amerika postati velika postupno, ili odjednom - sta bi to uopste znacilo da dolazi Zlatno Doba i da ce Amerika ponovo postati velika ? Zaratiti sa saveznicima, slizati se sa diktatorima, unistiti si ugled u svetu, razjebati demokratske institucije ... Vidis li ti neke naznake da US ponovo postaje velika ? 5
McLeod Posted March 13 Posted March 13 Tramp je imao dobre ekonomske rezultate na isti nacin na koji je Vucic imao dobre ekonomske rezultate. Imao je manji rast od uporedivih ekonomija u globalno dobrom trenutku. 7
Angelia Posted March 13 Posted March 13 8 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Hate speech nije kad trazis da prestane ubijanje civila. Izvrces klasicno. https://nypost.com/2025/03/11/opinion/its-absolutely-legal-for-trump-to-kick-out-pro-hamas-protesters/ Poprilicno lepo objasnjeno. I podrzano zakonom. Znaci samo se postavlja pitanje, da li ima priliku da se pojavi pred imigracionim sudijom.
Beonegro Posted March 13 Posted March 13 Vaccinating poultry could help cut soaring egg prices but US remains hesitant Rek'o ministrar zdravlja i veselja da on nije protiv vakcinacije, ali da svaka kokica o tome mora da odluči za sebe, pa se čeka izjašnjavanje 😏 7
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted March 13 Posted March 13 58 minutes ago, Beonegro said: Nije da baš sve pada u trampistanu, ponešto ipak i raste: Average misle valjda u selima isto, kod nas se stabilizovalo na duplo. Moj auto novi da se kupi sada kosta (made in usa) 22% vise od prosle nedelje
Beonegro Posted March 13 Posted March 13 12 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Moj auto novi da se kupi sada kosta (made in usa) 22% vise od prosle nedelje To znači da zahvaljujući mudrosti i dobroti gospodinatranpa imaš 22% više nego prošle nedelje. Zapratite me za više lekcija iz magamatike! 2 2
Beonegro Posted March 13 Posted March 13 WASHINGTON, March 13 (Reuters) - The Trump administration’s mass layoffs of federal workers have slowed the government’s ability to permit some new energy projects in a potential setback to President Donald Trump’s ‘drill, baby, drill’ agenda, according to state officials, lawmakers and agency representatives interviewed by Reuters.
Dragan Posted March 13 Posted March 13 (edited) Za one manje obavestene kako carine deluju. ‘She’s either tragically uniformed, or lying’: Nicolle on Karoline Leavitt’s responses to tariffs US nacionalni dug . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Dow Jones 20.1.2025. - 36,372,000,000,000 $ . . . . . . . . . 43 488 13.3.2025. - 36,594,000,000,000 $ . . . . . . . . . 40 814 Portugal isključuje kupovinu F-35 borbenih aviona i procenjuje evropske alternative Edited March 13 by Dragan
ters Posted March 13 Posted March 13 (edited) 2 hours ago, Angelia said: https://nypost.com/2025/03/11/opinion/its-absolutely-legal-for-trump-to-kick-out-pro-hamas-protesters/ Poprilicno lepo objasnjeno. I podrzano zakonom. Znaci samo se postavlja pitanje, da li ima priliku da se pojavi pred imigracionim sudijom. Ukoliko je prekrsio zakon, gdje su krivicna prijava i presuda kojom je to utvrdjeno? To je postupak na koji imaju pravo i najtezi kriminalci, i seksualni napasnici kao Trump, I obicni protestanti… Edited March 13 by ters
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted March 13 Posted March 13 3 minutes ago, ters said: Ukoliko je prekrsio zakon, gdje su krivicna prijava i presuda kojom je to utvrdjeno? Vec sam start 'objasnjenja' je pogresan. Nisu oni pro hamas, nego pro palestina i anti zionisti. Ali su bukvalno napravili takvu atmosferu da ne sme niko da pisne protiv bilo cega sta Izrael radi, sto nije normalno. Bukvalno je Bibi zasticeniji u Americi nego u Izraelu, cak i od Trampa i Bajdena (koje jos uvek mozes da kritikujes, a i to ce, videcemo do kada...) 2
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted March 13 Posted March 13 Pogodite ko je rekao: "It's fantastic, fantastic, he was a smart guy you know Tesla, first the light bulb and now this, he was like a modern day uh, Isaac Neutron, it is remarkable really" 3
Klotzen Posted March 13 Posted March 13 Pa mi vi opet pričajte kako je Tramp obrazovan. Da ne znaš ko je Njutn a da završiš osnovnu školu nema šanse nigde u civilizovanom svetu. Jedino što možda ide u njegovu korist je da polako i on počinje da se gubi i da nema više koncentraciju kao u prvom mandatu tako da će do kraja mandata verovatno biti vrlo sličan Bajdenu kome se rugao. Za to vreme Tramp opet preti da će anektirati Grenland, samo par dana kada je njihov premijer izjavio da ne žele da postnau Amerikanci. Natavlja se približavanje Rusiji, uskoro neće biti razlike između Trampa i putina.
Dragan Posted March 13 Posted March 13 7 hours ago, Angelia said: ... Kao sto sam prethodno rekla, neke stvari mora da se saceka rezultat. Ovo vec dosta obecava - Tracking federal expenditures in real time
Beonegro Posted March 13 Posted March 13 Zlikovac ovoreno priča o aneksiji Grenlanda. Pa, i onomad je počelo Anschluss-om. WASHINGTON, March 13 (Reuters) - President Donald Trump told NATO Secretary-General Mark Rutte on Thursday that U.S. control of Greenland is necessary to enhance international security, escalating his campaign to annex the strategic Arctic island. "You know, Mark, we need that for international security, not just security - international - we have a lot of our favorite players cruising around the coast, and we have to be careful," Trump told Rutte as they sat side-by-side in the White House Oval Office for talks. "We'll be talking to you." Asked directly about the prospect of annexation, Trump said: "I think that will happen." 2 1
DJ_Vasa Posted March 13 Posted March 13 3 minutes ago, Beonegro said: Asked directly about the prospect of annexation, Trump said: "I think that will happen." I think that will happen Wie einst Lili Marleen. Jeste da je rima samo grafička, ali mi se nekako uklapa u narativ narandžastog kromanjonca. 1
nonick Posted March 13 Posted March 13 Nasao sam se u rabbit hole-u u vezi ovog idiota Tranpa i tarifa, i hebote, sad sam 99.9999% siguran da on pojma nije imao sta su tarife kad su ga izglasalli drugi put za predsednika. Ili ako mu neko iz okruzenja objasni ovu veoma prostu stvar, on mozda pola razume ali isto tako i zaboravi jos isti dan posle vecere. When defending his plans, Trump repeatedly, and wrongly, has insisted that the tariffs he has in mind will be paid by other countries. “We’re going to be a tariff nation. It’s not going to be a cost to you. It’s going to be a cost to another country,” Trump told supporters at a Wisconsin campaign rally in September. “I’m not raising your taxes. I’m raising China and all of these countries in Asia and all over the world, including the European Union by the way, which is one of the most egregious,” he assured the crowd. “And they’re going to have to pay a price now because we’ve been supporting them for a long time and it’s no longer sustainable.” But the soon-to-be president is wrong. link _________________ Time for Trump to get tough on the markets and put tariffs on stocks It’s clear something must be done to straighten out the markets, and the first step – obviously – is for Trump to slap tariffs on stocks. 2
Recommended Posts