Jump to content

[USA] SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE - unutrašnja politika i uticaj na svetska kretanja

McCarthy

Recommended Posts

Drugi potprecednik rek'o da Evropi najveća opasnost prijeti iznutra pa o'šo na sastanak sa unutrašnjom opasnošću. Kako hrabar čovjek 😍

In a fiery address to the Munich Security Conference, J.D. Vance laid into Europe, warning that the continent’s greatest threat comes “from within”, citing political suppression, mass migration and a clamp down on free speech. After the event the American vice-president chose to meet Alice Weidel, the leader of the hard-right Alternative for Germany party, rather than Germany’s chancellor, Olaf Scholz.

• Like 6

4 hours ago, Darko said:

Btw ništa od ovog gore ne mislim. Cilj mi je da ukažem "produktivnost" Maharajinog načina obraćanja. To je čisto nevaspitanje i nije mu mesto na ovom forumu.

To što ti pišeš je čista zamena teza i budalaština. 

Problem je što ne vidiš nikakvu razliku između delovanja jedne i druge strane, između potpuno drugačijih civilizacijskih, društvenih i moralnih normi za koje se zalažu jedna i druga strana. To ne da nije moguće pomiriti dijalogom ili nekakvim pristojnim pristupom nego je razlika kao dan i noć. Ko to ne vidi, postoje dva razloga: 1. to je težak magatard i nema m u pomoći osim @Maharaja tretmana 2. ima finansijski interes (u kom slučaju je tretman gotovo isti kao za tačku 1).

Kad smo kod razlika, čak ni nekada glavna razlika D vs R u kojoj je bilo rasprave oko poreza, ekonomskih i drugih finansijskih instrumenata je  potpuno nestala. Ovde sada imate na delu otvorenu pljačku i instalaciju burazerske ekonomije koju sprovode R i musk. Ko to ne vidi, opet se vratite na pasus iznad. 

• Like 4

Prvi efekti agencije za efikasnost su vec vidljivi.

US nacionalni dug

20.01.2025. - 36,372,000,000,000 $
15.02.2025. - 36,482,000,000,000 $

Trump officials fired nuclear staff not realizing they oversee the country’s weapons stockpile

Trump administration officials fired more than 300 staffers Thursday night at the National Nuclear Security Administration — the agency tasked with managing the nation’s nuclear stockpile — as part of broader Energy Department layoffs, according to four people with knowledge of the matter.

Sources told CNN the officials did not seem to know this agency oversees America’s nuclear weapons.

7 minutes ago, shonke said:

Problem je što ne vidiš nikakvu razliku između delovanja jedne i druge strane, između potpuno drugačijih civilizacijskih, društvenih i moralnih normi za koje se zalažu jedna i druga strana.

? Ajde reci mi gde sam poistovećavao Trampa i Bidena na primer. 

4 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Nema se vremena:

https://www.project2025.org/playbook/

spacer.png

Amerika je najbolja, sve je najbolje, najjace, najnaprednije, najbogatije, naj, naj... i tako je dobro da sve mora da se menja. 

https://www.project2025.org/policy/

U nekim stvarima dnevna doza, nazi-boy i njegov techjugend i drugi potprecednik već prevazilaze Project 2025: 

While Trump has so far not adopted some of Project 2025's most aggressive ideas, his blizzard of more than 50 executive orders and series of other policy moves during his initial weeks in office have gone beyond some of its other proposals.

For example, Project 2025 recommended “scaling back” roughly $40 billion of annual U.S. aid spending through the U.S. Agency for International Development, which administers much of America's foreign assistance. But the administration, after tapping billionaire Elon Musk to downsize the federal bureaucracy, has moved to dismantle the agency altogether.

A U.S. judge on Thursday extended for one week a pause on the administration's plan to put thousands of the agency's workers on leave.

Where Project 2025 advocated Congress fund a wall along the U.S.-Mexico border, Trump simply declared an “emergency” and ordered U.S. troops and Homeland Security officials to build it.

...

Trump has installed one of Project 2025's architects, Russ Vought, as the head of the Office of Management and Budget.

Vought on Friday became acting director of the Consumer Financial Protection Bureau and told its nearly 2,000 employees to stop working. Project 2025 had called for the agency’s elimination. A union of Treasury employees filed a lawsuit this week seeking to block the stop-work order.

The White House said Trump's moves are the fulfillment of pledges he made on the campaign trail.

The president “had nothing to do with Project 2025,” White House spokesperson Harrison Fields said.

• Like 2

2 hours ago, Beonegro said:

@Darko zašto očekuješ da imam obzira prema ljudima koji su na vlast doveli neljude koji prave ozbiljnu štetu po svijetu i koji će vrlo brzo i meni početi da prave štetu? Zašto očekuješ da se ne naslađujem svim situacijama kad njihov izbor pravi njima štetu, a toga ima svaki dan? Kako da okarakterišem nekog ko je navodno glasao za kupovnu moć, da bi, čim je njegov izbor došao u situaciju da sprovodi svoj plan, inflacija skočila najviše u poslednjih godinu i po dana, i što će tek da skače, budući da trgovnski rat nikome neće donijeti dobro? I, na kraju, šta da kažemo za ljude koji podržavaju tu vlast i nakon što je postalo jasno da su ih zajebali po pitanju kupovne moći? 

Jedno je ovo što ti pišeš, drugo je stavljanje svih u isti koš i pripisivati im svakojake pobude. Ja o tome govorim. 

59 minutes ago, shonke said:

To ne da nije moguće pomiriti dijalogom ili nekakvim pristojnim pristupom nego je razlika kao dan i noć. Ko to ne vidi, postoje dva razloga: 1. to je težak magatard i nema m u pomoći osim @Maharaja tretmana 2. ima finansijski interes (u kom slučaju je tretman gotovo isti kao za tačku 1).

Opet, to je više projekcija tvoje ličnosti na druge i to je moja glavna poenta. Suviše mnogo navel gazing-a na ovom forumu.

Što se tiče mog prijatelja, on niti je pod 1 niti 2. Procenio je (pogrešno po meni) da je levičarenje veći problem od Trampa. Nije glasao za njega (nije Amer i živi u Australiji ko ja), ali po onome što smo pričali pre par meseci glasao bi pre za njega nego za Kamalu. Za mog prijatelja je Tramp bio manje zlo. Nisam pričao sa njim o politici posle izbora, videću da li i dalje misli tako.

Edited by Darko

Just now, Mina D. Harker said:

Politička korektnost se sprovodi i očituje upravo kroz jezik i izražavanje, a kako drugačije?

Politička korektnost uključuje i stavove koji su "korektni". To je i originalno značenje tog pojma, koji je btw izašao iz Sovjetskog Saveza.

10 minutes ago, Darko said:

Jedno je ovo što ti pišeš, drugo je stavljanje svih u isti koš i pripisivati im svakojake pobude. Ja o tome govorim. 

Svakojake pobude konzervativnih glasača su prilično jasne - gaženje žena i manjina, ksenofobija, protekcionizam i generalno posmatranje ekonomije kao zero sum game, u SAD i religiozni fundamentalizam i (para)militarizam kroz sveprisutnost oružja u svakodnevnom životu. Možemo li da se složimo oko ovoga? 

• Like 6
  • Tuzno 1

10 minutes ago, Mina D. Harker said:

Pa kako prenosiš stavove osim jezički, u govornoj ili pisanoj formi, evo recimo na forumu?

Izvini, ali ne razumem na šta ciljaš. Kadam sam kritikovao political correctness, ciljao sam na odnos prema neistomišljenicima "korektnih" stavova. Na primer: ućutkivanje, ad hominem, učitavanja, davanje dijagnoza, ignorisanje činjenica. 

Mislim da imamo različitu definiciju political correctness. 

4 minutes ago, Beonegro said:

Svakojake pobude konzervativnih glasača su prilično jasne - gaženje žena i manjina, ksenofobija, protekcionizam i generalno posmatranje ekonomije kao zero sum game, u SAD i religiozni fundamentalizam i (para)militarizam kroz sveprisutnost oružja u svakodnevnom životu. Možemo li da se složimo oko ovoga? 

Ne možemo. To je projekcija tvoje ličnosti na druge.

Edited by Darko
  • Ha-ha 1

3 minutes ago, Darko said:

Znači, moj ortak je veverica. Šta ćemo sa time?

Ništa. Meni je samo bilo stalo da razumijem iz kojih pobuda ti izigravaš Kalimera kad prozivam nove američke vlasti i sprdam se na račun glupana koji su im svojim glasovima omogućili da rade to što rade. Sad si mi to razjasnio i nemam više pitanja.

2 minutes ago, Beonegro said:

Ništa. Meni je samo bilo stalo da razumijem iz kojih pobuda ti izigravaš Kalimera kad prozivam nove američke vlasti i sprdam se na račun glupana koji su im svojim glasovima omogućili da rade to što rade.

Ne izigravam Kalimera. Njemu je smetala trans ideologija, preterano guranje prema equality of outcome, bacanje para birokratije, strah od političkih nekorektnih stavova. Isto kao i meni, tu se ja i on slažemo. Nije verovao da se Tramp iskreno zalaže za sve što je govorio tokom kampanje, mislio je da je dobar deo njegovih govora jednostavno zbog glasova, on je mišljenja da svi političari seru. 

4 minutes ago, Darko said:

Ne izigravam Kalimera. Njemu je smetala trans ideologija, preterano guranje prema equality of outcome, bacanje para birokratije, strah od političkih nekorektnih stavova. Isto kao i meni, tu se ja i on slažemo. Nije verovao da se Tramp iskreno zalaže za sve što je govorio tokom kampanje, mislio je da je dobar deo njegovih govora jednostavno zbog glasova, on je mišljenja da svi političari seru. 

Samo neka je zdravo i neka do kraja konzumira svoj izbor. 

• Like 1

15 minutes ago, Beonegro said:

Samo neka je zdravo i neka do kraja konzumira svoj izbor. 

Nije glasao za njega btw. Ali da je Amer, pre bi za njega ispred Kamale. 

Za ovo drugo, zar nije bolje da se čovek pokaje i prizna grešku nego da nastavi da srlja?

5 minutes ago, Darko said:

Nije glasao za njega btw. Ali da je Amer, pre bi za njega ispred Kamale. 

Za ovo drugo, zar nije bolje da se čovek pokaje i prizna grešku nego da nastavi da srlja?

Izvini, stvarno ne mogu dalje. Osjećam se kao da mi vučićev glasač objašnjava koliko su žuti krali, bajomoj. 

• Like 1

3 hours ago, Beonegro said:

Drugi potprecednik rek'o da Evropi najveća opasnost prijeti iznutra pa o'šo na sastanak sa unutrašnjom opasnošću. Kako hrabar čovjek 😍

Ma jasno. Njima je za sve i svuda kriva neka ekstremna levica ( koju su samo oni provalili) koja iznutra podriva 'tradicionalne' vrednosti. I naravno, imigranti.

Edited by feanorlfc
  • Like 3

4 minutes ago, Don Dusko said:

Ako tu gresku ponovi je li i dalje vazi to?

Čovo pokušava da kaže da će simpatizeri gospodina dnevne doze da nam oproste što su nas tukli. 

EDIT: nešto kao što vi u SRB treba da budete zahvalni većinskoj Srbiji što vas još nije razbacala za pešes sekundi. 

Edited by Beonegro