Jump to content

[USA] SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE - unutrašnja politika i uticaj na svetska kretanja


McCarthy

Recommended Posts

Ako Hejli ne može da pobedi Trampa u ovim da ih tako nazovem Urbanijim državama onda nema šta da traži protiv njega kada krenu izbori u "redneck" državama. Tamo će Tramp dobijati preko 70%. Tada se to predaje iz prostog razloga što duga i teška kampanja zna i da našteti kandidatu kao što smo imali slučaj sa Hilari. U situaciji kada se stvari polarizuju u SAD otkad je Tramp došao na scenu sve češće ćemo imati dosadne kampanje gde će se svi povući već posle prvih 10-20 država.

Link to comment
Share on other sites

On 1/24/2024 at 9:01 PM, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Desantis beskicmenjak

 

18 hours ago, Klotzen said:

 

Ovo je i meni prošlo kroz glavu. Vrhunsko beskičmenjaštvo.

 

Hah... da je samo vama proslo kroz glavu....Nego to isto duze vreme prolazi kroz glave svakog pravog demokrate....Mislim, necemo se praviti kao da nismo videli naslove, a navescu samo delic:

Ron DeSantis — Florida's Spineless Politician

DeSantis is a spineless, wannabe dictator

Weak and spineless - DeSantis

 

....biti politicki beskicmenjak nije nista tako lose kao sto demsi zele da predstave, ili kao da nedajboze u demokraturskim redovima obituju samo oni sa kicmom pa su uzasnuti beskicmenjastvom repsa ...

 

A to sto kazem da nije lose, to znaci da savijajucu kicmu ustvari zelis da ostanes politicki faktor a ne da se zbog svoje nesavitljive kicme zauvek izgubis u svemiru...Ali ok, demsi su ponosan svet koji beskicmenjastvo ne trpe i osudjuju ga. I tako to. 

 

I sada da priznam i ovo - Kada veliki deo dems javnosti pocne da forsira neku temu ili rec, poput ove reci oko kicme, nekome moze da se ucini da se `trendovi` stvaraju u centrali a zatim sire dalje....

 

 

15 hours ago, goldberg said:

 

Ona je tu u pravu, ima jos 48 drzava, samo sto ogroman broj drzava nema tu srecu

 

 

Kad kazes `ona` mislio si da je Haley tu u pravu, a ko drugi.....zapravo rekoh njeni finansijeri su u pravu sto joj pruzaju podrsku da ne odustane? Pa da, to kazem. Ali ne misle oni na nacin na koji mi ovde tretiramo izbore, vec recimo, njena podrska kaze - aha, podrzavacemo haley iako ce biti druga, jer ako trump bude osudjen ona moze biti prva...To sam mislila kada sam vec drugi put napisala da oni mozda dobro znaju zasto je podrzavaju....Cak i u toj - juzna karolino slatki dome - cini mi se da vodi trump?

 

A to da je Haley negde nesto u pravu, zaista ona se bas i ne pita. Ona samo nastupa u necije ime pod imenom nikki haley (ako sam uspela da budem jasna) 

 

...posle kad ili odustane ili podrzi trumpa naravno da ce joj nakaciti `beskicmenjastvo`, a ako odustane zauvek, ljutita i ponosita sa sve kicmom i nestane sa politicke scene, bice zaboravljena,  dok ako pobedi bidena njeni finansijeri ce postati najuracunljiviji ljudi planete :classic_biggrin: Postace carevi.

 

ps. Haley sada, a to radi mozda saljivo ili ozbiljno, a sve zbog Trumpa - trazi donacije i prodaje majice - sto znaci cak i `birdbrain` akcije su deo svetske zabave.

 

 

Link to comment
Share on other sites

@Mama_mia

 

Desantisova matematika u aktuelnim dešavanjima nije čak ni napredna, to je običan račun za niže razrede osnovne škole. I to što autori tih naslova koje pominjete nisu vični računici u stvari je rezultat njihove zaslepljenosti Trampom, kome daju sav prajm tajm ovoga sveta, pa im zbog te opsednutosti smeta Desantisova podrška Trampu a ne zbog toga što ne znaju da je dva i dva - četiri.

 

Jednostavno, Desantis je video da konzervativci glasaju za Trampa skoro pa aklamativno, i to ne zato što ima Supermenov vid nego zato što to i ćorav vidi. I da maltene osam od deset registrovanih repsa daje glas Trampu u Nju Hempširu dok za Hejli glasaju mahom undeclared.

 

Čak i Bela kuća napominje da su rezultati GOP predizbora jasni i da će Tramp biti kandidat republikanaca, što vidi i čitav svet, a samo Desantis treba da se pravi budala koja ne vidi očiglednu situaciju... Pa nije poludeo da u situaciji kada će koliko sutra možda i 70 miliona Amerikanaca glasati za Trampa, on sad stane na pozornicu i zaurla - uaaa Traaamp...

 

Lik je svestan da i Tramp i Bajden mogu da budu predsednici u još samo jednom mandatu, a kad pogleda kako stoje stvari sa ostalim stranačkim kandidatima, jasno može da zamisli sebe kao najvećeg kandidata repsa za 2028. godinu. A možda i najjačeg kanididata uopšte, ako ne čačka Trampovu mečku...

 

I jel treba da nabija prst u oko glasačima Trampa, koji će glasati i 2028. godine, samo za nekog drugog jer za Trampa neće moći da glasaju pošto neće imati pravo da se ponovo kandiduje?! Pa naravno da će da ga podrži, da ne bi isekao nogare stolice na kojoj sedi i na kojoj planira da sedi i za četiri godine.

 

Pri tome, tri od četiri glasača Trampa na anketama kažu da im je drugi izbor - Desantis. I sad taj isti Desantis treba da bude kreten koji će prosuti takav politički kapital napadima na Trampa ili makar sumnjom u njega, u situaciji kada mu se jasno crta da ga Trampovi glasačai takođe vole, ali sada ipak Trampa vole više.

 

Pa šta god na kraju bilo sa Trampom, pobedi li ili izgubi, postane li predsednik ili ga pronađu obešenog u ćeliji kao Epstajna, Desantis može lagano da se obrati ogromnoj većini repsa i konzervativaca, i da im kaže - dragi moji, u toj situaciji bio sam jedan od vas. 

Edited by Nek grmi jako
Link to comment
Share on other sites

2nek grmi

 

pa naravno zato je i nerealno toliko ponavljanje DeSantisovog beskicmenjastva....Mogu da ga optuze za mnogo konkretnije stvari, recimo u vezi njegove kampanje ili nastupa ili entuzijazma, ali odustati ako vidis da ti ne ide i podrzati trumpa kome ocito ide, to nije beskicmenjastvo vec pragmatizam. Znaci politicar bi trebalo da radi ono sto je korisno a moguce da se uradi. DeSanctimonius :lol_2: je uradio upravo to. Medjutim demsi su smislili svoju novu rec za pragmatizam - to je beskicmenjastvo.

 

Videcemo u vezi Haley ako odustane, da li ce da bude beskicmenjakinja i zaboravi da je bila birdbrain i jos mnogo toga izrecenog ili ce da podje putem kojim se cesce ide u politici.

 

Naravno, nikada ne bilo ni trumpa 24. da nije bilo nepromisljeno glupih poteza od strane demokrata, trump ili haley, u svakom slucaju neko od njih bi trebalo da im se zahvali....A od Trumpa sigurno niko ne ocekuje da bude nesto sto nije. To mislim da svoje protivkandidate naziva prijatnim i ljupkim nadimcima. Pa taj lik, trump, cak i onu koja mu se dopada naziva `ubicom` - niko se tu zaista ne ljuti i ne vredja, jer kako god da ih naziva to je ipak reklama za prozvane....

 

Link to comment
Share on other sites

Već smo pominjali, da se ne zaboravi, da je Desantis prošle godine u ovo vreme razvaljivao Trampa u svim mogućim i nemogućim anketama...

 

A onda su prvo Bragova optužnica, a zatim i sve ostale koje su usledile, u saradnji sa prorežimskim medijima popele Trampa do neslućenih procenata i donele mu pobede u Ajovi i Nju Hempširu, što nije uspelo nijednom GOP kandidatu koji nije na nekoj funkciji u istoriji američkih predizbora.

 

U najnovijoj anketi Rojters/Ipsos Tramp ima šest pp prednosti nad Bajdenom na nacionalnom nivou, a sad Desantis treba da se mačuje sa Trampom i uradi upravo ono što od njega očekuju baš ti isti koji su Trampa uzdigli od suterena do političkog Olimpa?! Aha, evo sad će, samo što nije...

 

Pa nije budala da to učini.

 

Sve moguće ankete pokazuju da oni što vole Trampa, u najvećem procentu vole i Desantisa, samo manje nego što vole Trampa. I sad jedino što Desantis treba da učini jeste da ne ljulja brod i u miru sačeka svoj red, do nekih novih izbora, stajući uz većinu republikanaca koja je očigledna. 

Edited by Nek grmi jako
Link to comment
Share on other sites

@Valensija

 

Da se samo češlja, ni po jada, već tuži državu Teksas zbog toga što Teksas koristi radnje zagarantovane ustavom da zaštiti svoje granice.

 

I sad naravno ide spinčina kojom se želi prikazati kako su neki guverneri i senatori u stvari krivi jer ne može da prođe nekakav Bajdenov zakon, kao da je za borbu protiv nelegalnih imigranata potrebno bilo šta drugo od osnovnih ustavnih ovlašćenja i kao da u ustavu ne piše jasno i precizno šta bi trebalo da se uradi, a ne radi se otkako je na vlast stigla aktuelna administracija.

 

Čak i u umerenom Nju Hempširu Amerikanci veruju da su ilegalni migranti nešto što naviše povređuje zemlju, a taj topik koji postaje jači i od ekonomije uopšte ne bi ni bio na stolu da se Bajden i Bela kuća nisu ponašali šarlatanski neodgovorno i da nisu dozvolili da u toku njihovog mandata u zemlju uđe oko deset miliona iligalnih imigranata.

 

U stvari, ponekad se pitam zašto Bela kuća i zvanični Vašington misle da su Amerikanci toliko glupi da će popušiti priču po kojoj je krivac za ulazak 10 miliona ilegalnih imigranata u poslednje četiri godine bilo ko drugi osim Bajdenove administracije. Jel Bela kuća zaista misli da su Amerikanci tolike budale da ne znaju da je svako ko je u poslednje četiri godine zamerao dekokratama na otvorenoj granici bio proglašen rasistom, umesto da se pristupilo rešavanju tog problema?

 

Naravno da bi bilo potpuno neprimereno ako bi GOP izglasao neki novi Bajdenov zakon koji se takođe svodi na Catch and Release, što bi najviše pogodovalo narko kartelima i trgovcima belim robljem i gurnulo pod tepih sav onaj očaj kojim su građani SAD počašćeni od demokrata kada je reč o desetomilionskom ulasku ilegalnih imigranata u zemlju.

 

Da stvarno žele da reše pitanje granica, Bajden i Bela kuća bi koliko još danas pomogli Teksasu, umesto što im spremaju tužbu...

 

Neverovatno ali istinito je da su u vreme kad je trebalo da objave rat dilerima droge koji neometano ulaze u zemlju i onima koji unose fentanil iz Meksika, oni objavili rat - Teksasu.

Edited by Nek grmi jako
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Vrhovni Sud je nadlezan za tumacenje i zakonsku zastitu Ustava USA, i taj isti sud je donio neku presudu protiv koje su se nadigli republikanski guverneri?

 

 

 

Edited by ters
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@ters

 

Ako tragamo za suštinskim rešenjem, dolazimo do pitanja da li je guverner Abot u pravu kada kaže da je kriza sa ilegalnim imigrantima kršenje sporazuma između savezne vlade i država, u predmetnom slučaju Teksasa.

 

Ustav u članu 1, tački 10, se po Abotovom tumačenju zaista bavi tim sporazumom koji su građani sklopili sa državama i saveznom vladom. A ako bih mogao da dam svoj skroman sud o tome, mislim da niko ne može pošteno pogledati južnu granicu i reći da je savezna vlada ispunila svoje obaveze i obećanja data građanima .

 

Ovo je kriza bez presedana izazvana politikom predsednika Bajdena, sa 10 miliona ilegalnih imigranata koji su ušli u zemlju tokom Bajdenovog mandata.

 

Problem je u tome što se savezni sudovi verovatno neće složiti da se radi o invaziji o kojoj se govori u ustavu, kao i o neposrednoj opasnosti, ma koliko ima logike i smisla u tome da se desetomilionski broj stranih državljana nazove invazijom i neposrednom opasnošću.

 

Ali za pretpostaviti je da će sudovi verovatno to definisati u kontekstu invazije strane države, pa je moje skromno mišljenje da će Teksasu biti veoma teško da iznese taj ustavni argument.

Edited by Nek grmi jako
Link to comment
Share on other sites

53 minutes ago, Nek grmi jako said:

 

 

I sad naravno ide spinčina kojom se želi prikazati kako su neki guverneri i senatori u stvari krivi jer ne može da prođe nekakav Bajdenov zakon, kao da je za borbu protiv nelegalnih imigranata potrebno bilo šta drugo od osnovnih ustavnih ovlašćenja i kao da u ustavu ne piše jasno i precizno šta bi trebalo da se uradi, a ne radi se otkako je na vlast stigla aktuelna administracija.

 

 

Ilegalna imigracija je uvek dobro dosla iz mnogo razloga. 

 

Da se plase ljudi neljudima

Da uvek imaju temu za prepirku medju partijama

Da uvek navlace glasace da glasaju za one koji bi da zatvore granice jer oni sto prelaze im prljaju dvoriste

Da ilegalci napune kompanijske poslove koje niko nece da radi

 

Itd...

 

Ovaj problem oni resavaju vec 50 (verovatno i duze) godina i nikada ga nisu resili i nece jer im resenje ne odgovara, ni jednima, ni drugima... a imali su milion prilika da ga rese... a slazu se kao oko problema. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

12 minutes ago, Nek grmi jako said:

@ters

 

Ako tragamo za suštinskim rešenjem, dolazimo do pitanja da li je guverner Abot u pravu kada kaže da je kriza sa ilegalnim imigrantima kršenje sporazuma između savezne vlade i država, u predmetnom slučaju Teksasa.

 

Ustav u članu 1, tački 10, se po Abotovom tumačenju zaista bavi tim sporazumom koji su građani sklopili sa državama i saveznom vladom. A ako bih mogao da dam svoj skroman sud o tome, mislim da niko ne može pošteno pogledati južnu granicu i reći da je savezna vlada ispunila svoje obećanje.

 

Ovo je kriza bez presedana izazvana politikom predsednika Bajdena, sa 10 miliona ilegalnih imigranata koji su ušli u zemlju tokom Bajdenovog mandata.

 

Problem je u tome što se savezni sudovi verovatno neće složiti da se radi o invaziji o kojoj se govori u ustavu, kao i o neposrednoj opasnosti, ma koliko ima logike i smisla u tome da se desetomilionski broj stranih državljana nazove invazijom i neposrednom opasnošću.

 

Ali za pretpostaviti je da će sudovi verovatno to definisati u kontekstu invazije strane države, pa je moje skromno mišljenje da da će Teksasu biti veoma teško da iznese taj ustavni argument.

 

Guverner Abot nije nadlezan da tumaci ustav - to radi Vrhovni Sud, tako da su sve akcije proistekle iz Abotovog tumacenja ustava u stvari krsenje odluka Vrhovnog suda i nemaju legalno uporiste u ustavu USA.  Samim tim Abot ne moze biti u pravu.

Edited by ters
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

@ters

 

Pa ni vi ni ja nismo nadležni da tumačimo ustav, ali ipak imamo stav po tom pitanju. Tako i guverner Abot ima pravo da iznese stav po kome je sve što njegova država čini u skladu sa ustavnim odredbama.

 

A ko je po pitanju ilegalnih imigranata u pravu, a ko nije, videćemo na predsedničkim izborima, budući da se taj topik izdvaja kao broj jedan u predizbornoj kampanji, te da je u Nju Hempširu izdvojen čak i kao važniji od ekonomije.

 

Upravo iz tog razloga sam jasno napisao, jednostavno za bilo čije tumačenje: da Bela kuća i Bajdenova administracija zaista žele da zaustave ilegalnu migraciju, desetomilionske nezakonite ulaske u državu, narko kartele i unos fentanila, oni bi pomogli državi Teksas da zaštiti svoje granice, umesto što ih razvlače po sudovima.

 

 

Edited by Nek grmi jako
Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, Nek grmi jako said:

Upravo iz tog razloga sam jasno napisao, jednostavno za bilo čije tumačenje: da Bela kuća i Bajdenova administracija zaista žele da zaustave ilegalnu migraciju, desetomilionske nezakonite ulaske u državu, narko kartele i unos fentanila, oni bi pomogli državi Teksas da zaštiti svoje granice, umesto što ih razvlače po sudovima.

 

A ko je po pitanju ilegalnih imigranata u pravu, a ko nije, videćemo na predsedničkim izborima, budući da se taj topik izdvaja kao broj jedan u predizbornoj kampanji, te da je u Nju Hempširu izdvojen čak i kao važniji od ekonomije.

 

A ja iz tog razloga kazem da je sasvim jasno da su akcije Abota uperene protiv USA kao drzave i ustavnog poretka, a ne protiv Bajdena i administracije... Vrhovni sud je po svom sastavu konzervativan, i sasvim sigurno ne radi za racun Bajdenove administracije sto se vidjelo po mnogim odlukama u proslosti. Ovdje je jasno - moze se biti samo na strani uredjenog sistema i civilizacije, ma kako nesavrseni oni bili, ili van civilizacije...

Edited by ters
  • Like 2
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Svako kome je neko umro od fentanila jer, između ostalog. nije bilo zaštite granica, na izborima će imati mogućnost da se izjasni da li je Abot protivnik SAD ili Bajdenova administracija, te da li je za ulazak deset miliona nelegalnih imigranata kriv Abot ili Bajden.

 

Gledajući ankete, već znam na koju se stranu pomera javno mnjenje kada je reč o tim pitanjima, a uskoro će to biti svima jasno, a ne samo onima koji prate vox populi.

 

 

Edited by Nek grmi jako
Link to comment
Share on other sites

Svinja je uletela u kokošinjac, sad nema nazad. Reizbor joj zavisi od toga da građani ne razumeju razmere sranja koje je napravila na granici, a ako hoće da nastavi sa destrukcijom moraće da šalje federalne patrole da seku žicu, tj. da OTVORENO, pred kamerama (a ni lažne vesti neće moći da se prave mrtve jer je spektakl odveć veliki) - ne samo odbija da sprovede zakon i najelementarniju državnu funkciku već i da aktivno sabotira institucije koje to rade! I da to radi iznova i iznova i iznova (jer SCOTUS je se izjasnio da oni imaju pravo to da rade, ali ne i da Teksas nema pravo da ih postavlja...opet i opet)...

 

Ovo je prava stvar, ne ni najviše u političkom smislu (mada jeste i to, ali to je bonus; a radiće - kao i ovo slanje migranata autobusima u "senktuarne" gradove - k'o lutka) već u smislu najbolje tradicije i duha velikog američkog eksperimenta, duha Deklaracije o nezavisnosti, Ugovora o konfederaciji, Medisonovog Virdžinija reporta, itd...

Edited by bohumilo
Link to comment
Share on other sites

Guverener Abot i njegov pravni tim ne pominju uzalud invaziju i njene posledice kada se referišu na član 1 tačku 10 ustava, ako se uzme u obzir da se nelegalni i protivzakonit ulazak desetine miliona ljudi u neku zemlju može smatrati invazijom, budući da su se kroz istoriju na taj način menjale demografske slike, neki narodi nestajali, a drugi - nastajali.

 

I to ne kažu samo Abot i njegov tim, već tri od četiri glasača u Nju Hempširu koji krizu ilegalnih imigranata stavljaju u top 3 topika,  a i 41 odsto onih koji su na tom glasanju postavili imigranstku krizu i problem na granicama čak kao vodeći problem države, dakle veći i od ekonomije, inflacije i uništenih finansija.

 

Iz tog razloga potpuno je neshvatljivo da u vreme kada se Teksas najdirektnije bori protiv ilegalnih imigranata, jer je na najdirektniji način izložen opasnostima koje nezakoniti upadi u zemlju nose sa sobom, i u vreme kada to postaje najvažniji topik u izbornoj godini, demokrate pucaju sebi u nogu boreći se protiv Teksasa, umesto da se bore protiv trgovaca drogom i belim robljem koji konstantno ulaze u SAD zahvaljujući problemu sa granicom?!

 

Pomenuo sam već da je u poslednjoj Rojters/Ipsos anketi Tramp u prednosti nad Bajdenom za 6 pp (slovima: šest), a kolika je zapravo ta projektovana prednost možete da shvatite kada uzmete ukupan broj izašlih na prošle izbore i izvučete predmetni postotak...

 

A reč je o Rojtersu, koji više navija za Bajdena nego što i sam Bajden navija za sebe, jer mu kognitivne sposobnosti ne dozvoljavaju da baš uvek zna da li navija za sebe ili za nekog drugog.

 

I šta možemo da očekujemo posle ovoga sa Teksasom i odluke suda da Tramp bude još veći mučenik tako što treba da plati 83 miliona dolara ženi koju je navodno silovao pre tri decenije? 

 

Mogu da se kladim u karton Dr Pepper sokova da će na sledećoj Rojters/Ipsos anketi razlika u korist Trampa porasti makar do sedam procentnih poena, a ne bi me iznenadilo da ode i više od toga... 

 

Pa čak i na - deset.

 

Jer, kako kaže ona čuvena američka emisija: Tražili ste, gledajte.

Edited by Nek grmi jako
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, bohumilo said:

Svinja je uletela u kokošinjac, sad nema nazad. Reizbor joj zavisi od toga da građani ne razumeju razmere sranja koje je napravila na granici, a ako hoće da nastavi sa destrukcijom moraće da šalje federalne patrole da seku žicu, tj. da OTVORENO, pred kamerama (a ni lažne vesti neće moći da se prave mrtve jer je spektakl odveć veliki) - ne samo odbija da sprovede zakon i najelementarniju državnu funkciku već i da aktivno sabotira institucije koje to rade! I da to radi iznova i iznova i iznova (jer SCOTUS je se izjasnio da oni imaju pravo to da rade, ali ne i da Teksas nema pravo da ih postavlja...opet i opet)...

 

Ovo je prava stvar, ne ni najviše u političkom smislu (mada jeste i to, ali to je bonus; a radiće - kao i ovo slanje migranata autobusima u "senktuarne" gradove - k'o lutka) već u smislu najbolje tradicije i duha velikog američkog eksperimenta, duha Deklaracije o nezavisnosti, Ugovora o konfederaciji, Medisonovog Virdžinija reporta, itd...

 

 

Hajde da budemo precizni i da vidimo sta se definise kao "encounter", kada vec gledamo u grafikone na kojima su prikazani.

 

An immigrant encounter is a term used by the US Customs and Border Protection (CBP) to describe the physical control or temporary detainment of a person who is not lawfully in the United States, which may or may not result in an arrest 1. The term is used to categorize individuals who are either apprehended and expelled from the country or were apprehended but allowed to go through routine removal proceedings, which include seeking asylum while in the U.S1.

 

Ova dva grafikona koja si postavio kazu da je Bidenova administracija privela ("apprehended") duplo vise imigranata nego prethodna. Probaj pronaci neke druge koji ce prikazati koliko imigranata je dobilo azil, ili barem koliko tih "encountera" je ostalo u zemlji dok im se procesi ne zavrse, jer ovo sto si postavio govori o izuzetnom uspjehu pogranicnih sluzbi u zadnje cetiri godine.

1 hour ago, Nek grmi jako said:

Mogu da se kladim u karton Dr Pepper sokova da će na sledećoj Rojters/Ipsos anketi razlika u korist Trampa porasti makar do sedam procentnih poena, a ne bi me iznenadilo da ode i više od toga... 

 

Pa čak i na - deset.

 

Jer, kako kaže ona čuvena američka emisija: Tražili ste, gledajte.

 

Ovo ne sumnjam - Trumpova prednost ce porasti i sasvim je moguce da ce postati predsjednik. Kao sto je tacno i ovo "trazili ste - gledacete" za sve one koji ce ga svojom podrskom dovesti na vlast...

Edited by ters
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Da. da, reč je o tolikom uspehu Bajdena da su prvi put u istoriji SAD deca isterana iz škole da bi u nju bili smešteni ilegalni imigranti tokom hladnih dana, kao što je to bio slučaj u Njujorku.

 

Toliko su uspešni da im ilegalni migranti spavaju na aerodromu, u improvizovanom kampu koji je od putničkog terminala odeljen nekom crnom kilometarski dugom zavesom, a spavaju i na podu u policijskoj stanici u Čikagu.

 

Na kraju krajeva, ako želite da saznate da li je nečija politika dobra ili loša u bilo kom segmentu, test za to prilično je jednostavan - samo pogledajte šta je ta politika proizvela.

 

I zato se unapred čudom čudim da će Bajden poslati patrole koje će uništavati napore Teksasa da spreči peotivzakonite ulaske u zemlju, i da će to moči da vidi čitav svet... Da sam maliciozan, rekao bih da se čak i radujem tome, ali situacija je takva i posledice sa drogom, kriminalom i belim robljem tolike da je stvar zapravo za duboko žaljenje,

Edited by Nek grmi jako
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Nek grmi jako said:

Da. da, reč je o tolikom uspehu Bajdena da su prvi put u istoriji SAD deca isterana iz škole da bi u nju bili smešteni ilegalni imigrant tokom hladnih danai, kao što je to bio slučaj u Njujorku.

 

Toliko su uspešni da im ilegalni migranti spavaju na aerodromu, u improvizovanom kampu, i u policijskoj stanici u Čikagu. Na kraju krajeva, ako želite da saznate da li je nečija politika dobra ili loša u bilo om segmentu, test za to prilično je jednostavan - samo pogledajte šta je ta politika proizvela.

 

I zato se unapred čudom čudim da će Bajden poslati patrole koje će uništavati napore Teksasa da spreči peotivzakonite ulaske u zemlju, i da će to moči da vidi čitav svet... Da sam maliciozan, rekao bih da se čak i radujem tome, ali situacija je takva i posledice sa drogom, kriminalom i belim robljem tolike da je stvar zapravo za duboko žaljenje,

 

Ne, nije rijec o uspjehu Bajdena, nego o grafikonu koji predstavlja slucajeve kada su pripadnici pogranicnih sluzbi i lokalna policija bili uspjesne u privodjenju ilegalnih imigranata. O relativnoj velicini Bajdenovog neuspjeha ovaj grafikon nista ne govori.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Nek grmi jako said:

Nisam ni pominjao grafikon niti sam ga ja postavljao, nego decu isteranu iz škole da bi u toj školi živeli ilegalni imigranti... Što je dokaz o uspešnosti politike.

 

 

 

Sve je to cirkusijada koju organizuju republikanci da bi pokazali kako eto invazija migranata pod demokratskom vlascu... i to rade svakin f put kada su demokrate na vlasti tj. demokratski predsednik. Obama je poslao znatno vise ilegalaca nazad u drzave odakle su nego Tramp kojeg je spasla corona da cifre izgledaju malo bolje za njih. 

 

Pre neki dan Abot rece, 'mi bi ubijali ove sto prelaze granicu, ali posle ce Bajdenova Amerika da nas zatvori' Jel moze veci debilizam? Izgleda je to resenje koje oni traze, dozvola za ubijanje... 

 

Nego, dok se republikanci nisu setili da sacekuju imigrante koje prelaze granicu, pa ih trapaju u avione ili autobuse, pa ih sve onako djuture istovaraju u nekoj demokratskoj drzavi, ni imigranti nisu zauzimali policijske stanice, skole i ostale ustanove, nego su se kad predju razilazili pa kud koji, i istope se u 330 milina ljudi. 

Ovo kukanje kao joj mi smo pogranicni grad, jadni, invazija... a svi oni dosli isto, pritom ko predje granicu nelegalno pa ostane tik uz nju da spava/zivi?! 

 

Naravno da neresavanje slucajeva i usporeno resavanje za azil vodi njihovom nagomilavanju. Za azil je proces prosecno 7-9 godina, a sada verovatno i vise ako im za legalne treba 5-6... 

 

Oni bi da zidaju zidove. Zasto? Pa zato sto tako daju svojim drugarima poslove i tale se, ako zaposle granicare, jbg pare idu na plate, nista od kesa... 

 

 

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...