Jump to content

MV91

Član foruma
  • Posts

    110
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by MV91

  1. Каква победничка аура Атамана, кад га видиш јасно је да неће изгубити. Преписао је доктор свој рецепт, кључеве екипе у руке два бека који имају сву слободу и остало пратеће особље које врхунски одрађује свој посао. Одличан квалитет кошарке у већем делу финала, све док се Реал није сам угасио. Улога Матеа јако дискутабилна, човек је скроз испустио екипу у финалу, никаква прилагођавања нити било шта, изгубио се када је ишла вода у уши, а Муса је као неко ко је правио највећу штету Панати на старту после само нестао. Мора да похвалим Лесора, човек две пуне сезоне игра на 150%, као да је од челика, невероватно која физичка доминација употпуњена евидентним кошаркашким напретком. Невероватно колико је спреман. ПАО у првој сезони свог пројекта освојио титулу на спектакуларан начин, а тек треба да надограђују екипу.
  2. https://www.instagram.com/p/C7MWfxsNAit/?utm_source=ig_web_copy_link Бјелкан и Косовић у улози домаћина и ментора.
  3. Један рандом пост да нам не склизне тема: Прваци Турске до 14 и 18 година, председница и Бјелица (нешто су ми много заједно) уприличили пријем за млађе категорије.
  4. Обрадовић је најтрофејнији и најутицајнији европски тренер без дилеме, али најбољи није већ годинама. Шта ће да ради његова је ствар, али обзиром на простор у коме ради и живи, има врхунске услове и подршку. Мали осврт на синоћ завршену лигу - за мене је Мега највећи добитник сезоне, одличан резултат уз прелепу кошарку и афирмисање пар играча. Дерби исто тако, нека light верзија Меге, два трофеја ове сезоне и скоро па безболна транзиција са једног на другог тренера. Остаје горак укус да се при крају лиге напрасно одлучи да нико не испада, али ништа на шта нисмо навикли. Надам се да ће пар ових ни тамо ни овамо клубова као што су Игокеа, ФМП, Сплит мало променити филозофију пословања, јер поготову прве две екипе раде јако неозбиљно. Нерачунајући Мегу и ево сада Дерби, ова мени много драга лига не производи и не афирмише младе играче, сви нешто јуре свој реп, без икакве стратегије и идеје. Имамо два нова клуба, два нова имена у лиги, али не знам колико је даље проширење сврисходно јер је и овакав састав јако танак по квалитету. АБА је упала у један вртлог медиокритета.
  5. Каква statement серија Човића, спустио Партизан у партер и удавио их. Са друге стране честитке тренеру и екипи, много боља тимска хемија и боље вођење екипе у односу на ривала вратили су пехар тамо где припада. Иако је ниво кошарке био слабашан, Звезда је изгледала далеко смисленије, а некако је по правилу увек одбијала налет ривала тројкама. Сезона је више протраћена него неуспешна, ако ништа макар смо добили Јага и Боломбоја. Трофеји јесу битни, али свакако не могу бити скривалица за јако нестручан рад клупских структура, које су ипак засијале у пуном сјају у овом финалу и одрадиле оперативу. Нека екипа заслужено прослави, а нека Звезда почне да личи на озбиљан клуб.
  6. Апсолутно се слажем, колико је брљао у ЕЛ, толико су му ове утакмице у дербијима trademark. Можда и најбоље вођен дерби уз онај у финалу Купа, смирио је Теа који је затим разиграо до тада одсутног доктора Боломбоја, који је после искажњавао преузимања. Томпкинсова тројка одмах после Смитове јако јако важан детаљ, ту смо одбили последњи напад. Ова екипа је доста лимитирана и искрено лоша, али је некако уједињена, то се мора признати. Доста је добра атмосфера међу њима што је донело додатну превагу. Највеће разочарење серије Обрадовић и трио Камински-Доужер-Пантер, ти људи не могу очима да се гледају, издувани као балони. Али то је већ њихов проблем. Још једна победа и титула.
  7. Убио је Јанис Жељка, свака част за данашњу утакмицу.
  8. "Одајем признање" управи, ушли су јако у судије, овако су судили Вујошевићу годинама када је био на врхунцу, а не памтим од оне серије са Будућности у Железнику 2016/17 да смо имали овакав статус на домаћем паркету. Свака 50-50 је била наша, два непостојећа фаула за бацања итд... Што се тиче игре Јагу свака част, иако је често главио у одбрани одиграо је врхунску нападачку утакмицу,а Давидовац је у свом стилу подсетио на Папапетруа сад против Макабија, одиграо без грешке. Обе екипе прилично нестабилне са пуно осцилација, плус осетно слабији ниво кошарке у односу на нпр прошлогодишње финале, али тензије није мањкало. Брз опоравак Топу
  9. Топ је на ногама иза клупе.
  10. MV91

    KK MEGA MIS

    Одлична тема и пуна подршка. Миљеновић после повреде предњих укрштених продужио са Мегом до краја следеће сезоне.
  11. Најбољи европски тренер је успео да ишчупа ову утакмицу, Слукас и Нан као Мицић и Ларкин, свака част. И поред тога што је Макаби атлетичнији због спољне линије, ПАО је успео да исконтролише једно 3, 4 кључна скока и на класу бекова да преломи. Неће бити лако ни у мајсторици, али победа се не сме испустити.
  12. Ако прође и Монако уз Макаби и Шпанце, може бити баш слаба посета на Ф4. Олимпијакос жртва своје сакате спољне линије.
  13. Носу могли да преброде пораз, са друге стране испустили велику прилику за плеј оф. Спољна линија не може ништа да одбрани.
  14. Како је било лепо видети Уертаса уживо, и после толико година човек је савршено физички припремљен, као струна. Виродета је одлично поставио одбрану на Регленду, агресивна искакања, удвајања, а у нападу чист квалитет њиховог тројца, иако је Перистери добро парирао и није се дао до самог краја, свиђа ми се како изгледа Спанулисова идеја да се игра кошарка. Одлична подршка за Перистери, грмелиђсу Грци све време. У другом полуфиналу окршај старих ривала из Шпаније, Уникаха ушла пренервозно у меч, Мурсија са друге стране тачно знала шта напада, како брани, одличан скок, Куруц са НБА телом, Тодоровић old school. Добили су на моменат и Ениса у 3/4, а онда се све преокреће почевши од тројке Ђедовића од таблу, да би се потом растрчали, пустили руку и кренули да мељу ритмом као много пута до сада ове сезоне. Ово такмичење је свакако занимљивије од Еврокупа, није лошије, али није ни боље, квалитет је ту негде, мада и даље мислим да је Париз ту за копље изнад свих. Утисак кваре ФИБА судије, велике незналице. Штета што је посета била никаква, растерећујуће кошаркашко поподне у Арени.
  15. Одлична ова зелено-жута серија, велики клубови, уз Реал свакако највећи европски, видећемо шта носи наставак.
  16. Треј Кел губи лопту и креће потоп. Одличан овај њихов Канађанин Кин, страшан играч. Победила јефтинија, а шира екипа, свака част. Браво за Радоњу, одлична кампања у овом такмичењу. Доста су утицали офанзивни скокови, Хемниц је једноставно много атлетичнији. ФИБА судије су бедне.
  17. Скоро нисам видео овакву судијску крађу.
  18. Плус Макаби плеј-оф.
  19. Нигде нисам помињао укупан број поена, само ту секвенцу коју је искористио, немој ти да бринеш за моје памћење 😉
  20. Томпкинс је погодио једну тројку после ТО када су помогли са њега и после када је неко пробио бекове, направио вишак и оставио га самог. У одбрани је покупио који скок, али је масу дефанзивних и промашио, има још много да прође да би рекли да смо га добили. Топ мало променио механику шута.
  21. To je пре свега један одличан маркетиншки потез клуба који ће у наредном периоду значајно подићи улагања, мислим да им је ова објава са Бјелицом убедљиво најлајкованија на Инстаграму. Клуб овим повећава своју видљивост на највећој сцени, доводи НБА шампиона са врхунском каријером који је био велико име у Турској, самим тим повећава углед клуба и озбиљност у преговорима са играчима вишег нивоа. Свакако не може да одмогне. Кад може човек коме се угасио фитнес центар чији је био менаџер да буде директор Евролигаша, може и Бјелица спортски директор једног омањег клуба. Притом колико ја знам он је изразио жељу да по завршетку каријере живи у Истанбулу.
  22. Немања Бјелица нови спортски директор ❤️
  23. Одличан почетак викенда, лагана победа над Самсуном који је распустио најбоље играче, сличан егзодус као Игокеа, наставља се плеј-оф трка. Кавано није ни играо, Радоња расподелио минутажу, перфекција. Идемо у среду да узмемо пехар.
  24. Чудна утакмица, нису ови толико бољи, само су користили толико смушених потеза високих, који играју под великим оптерећењем. Плус на то имају далеко ширу ротацију са више употребљивих играча. Може ово да се добије и преокрене.
  25. Судије неки чудан критеријум, смешне одлуке. Са друге стране ови доста јако искачу на плејеве, много су чвршћи и атлетичнији. Какав издувани балон Скраб, ови су га тотално збунили, час искакање, час преузимање. Не знам што га је Радоња толико држао. Додуше Бутеј ништа, чиста нула од њега, мораће нешто да погоди да да мало спејсинга.
×
×
  • Create New...