Jump to content
Vox92.net Forum

Bob McAdoo

Redovni članovi foruma
 • Content Count

  31
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

107 Excellent
 1. Da, hvala za ideju za prevoznike robe... Srećom ne žurim, a i nadam se da će se do kraja meseca aktivirati neke druge opcije. Što se tiče pa prva ti tvoja zemlja savetuje da ne dolazis, to stvarno nema nikakve veze, jer oni savetuju pre svega gastarbajtere, a ja to nisam. Nemam nikakvu sumnju da neće biti problema kada budem izlazio iz Šengena, ali isto tako verujem da će to smanjiti broj dana koliko mogu da budem u Šengenu posle perioda vanrednog stanja i da te dane neće kasnije računati samo i jedino ako se izričito odluči i objavi da se ti dani ne računaju... Ako budeš prepušten diskusiji i objašnjavanju sa policijom i birokratijom - jasno je kako će se to završiti. Hoću, svakako. Hteo sam da uradim mali brainstorm pre nego što dodje trenutak za to.
 2. Imam par pitanja u vezi situacije sa povratkom u zemlju, pa se nadam da ima mudrijih i obaveštenijih da mi eventualno reše neke dileme. Trenutno sam u Sloveniji (privatni razlozi), pre toga bio poslovno u Holandiji (nisam Kokeza, M. Pantelić, niti bivši dečko Anastasije Ražnatović). Prijavljen sam u BG, nemam EU papire. U medjuvremenu: - u Srbiji uvedeno vanredno stanje, čeka me karantin od 28 dana kad se vratim - ukinut sav avionski, autobuski i železnički saobraćaj sa Slovenijom, auto nemam, sajtovi za prevoz putnika blokirani ili prazni - Šengen navodno od utorka u 12h potpuno zatvara granice... rekoše mi da na belgijskoj televiziji javljalju da neće biti zabranjen samo ulazak u Šengen na 30 dana, već i izlazak iz istog?!? (ovo poslednje zvuči malo neverovatno) Pitanja: - ima li kreativnih ideja kako se u ovim okolnostima do kraja meseca dovući do Srbije? - da li Hrvatska uopšte dozvoljava prelaz preko svoje teritorije za državljane Srbije i/ili putnike iz pravca Slovenije? - ili je pametnije do srpske granice doći preko Madjarske? mada sumnjam da SLO-HUN granica nema kontrolu, kao što je let NED-SLO bio bez ikakve kontrole. Ako zbog EU odluke o totalnom zatvaranju granica moram da ostanem ovde još 30 dana, računa li se to u ukupni boravak u Šengen zoni (90 dana u 6 meseci) ili ta odluka čini da se ti dani ne računaju? (odloženo plaćanje računa a la Brnabić) Nije hitno da putujem i mogu da ostanem ovde neko vreme, ali me zanimaju opcije... a verujem da bar neko ima bar neki odgovor na bar neko pitanje. A ako niko nema nijedan odgovor - šta da se radi. Moraću da počnem da se družim sa Asterionom. 😄
 3. Molim da se Slaviši ne podmeće radost.
 4. Kanjas mi se mnogo dopada. Vidi se da je jako inteligentan igrač, igra prema napred, zna kad da inicira presing. Malo je preagresivan prema sudiji, ali valjda to Špancima inače prolazi, pa neka ga za sada. Garsija je definitivno pojačanje. Igramo fudbal, iako smo bušniji nego inače. Ali to nam trenutno odgovara. Bolje 1:1, nego da je 0:0.
 5. Bob McAdoo

  NBA plejof mod

  Svi koji budu igrali protiv Clippersa će prvo morati da probiju prvu liniju odbrane Beverley - Leonard - George... ... good luck.
 6. Hahaha... Bek baš dominira ovim svojim spekulacijama i pretpostavkama. Zamišljam, Sale pravi planove za SP. Kaže, "do jaja, imam Kalinu da mi pokrije SF i PF kao back up, tu čuvam jedno mesto za spoljnu liniju da mi...", zvoni mu telefon, neko mu kaže da je izašao taj klip sa Kalinom, on kuca u pretraživač, nalazi klip, gleda... Kalina drka i snima se, Djordjević razmišlja "dobro, nemam ništa protiv toga". Onda vidi da Kalina ustvari snima to za nekog tranvestita i Djordjević postaje jako nervozan... Na kraju, taman da mu i to oprosti, kad - Kalinić gura sebi prst u dupe! I Sale tu pukne! Ako može Beku da se dozvoli da, dok je banovan, bar piše ove spekulacije šta je ko i u kom trenutku osećao. Moram da priznam da je retko šta zabavno kao njegov dramski rad. 😄
 7. Prvo, ono što je gotovo sigurno da nema neke dosledne logike u optužbama da je ova odluka došla "odozgo". Niti mislim da je Djordjević neki beskičmenjak, niti je sve to što je Kalinić izjavljivao za Kosovo protiv onoga što govori Aleksandar Vučić. Naprotiv, njemu je u interesu da više javnih ličnosti priča kao Kalinić, da bi on delovao kao manji izdajnik svom glasačkom telu 😀, plus ako onda izvuče "i jedan metar Kosova", onda mu je i uspeh mnogo veći, nego da je klima u javnim životu isključivo "Kosovo je Srbija". Što se tiče toga da je Kalinić navodno prozivao Vučića, ni to ne verujem da je razlog, jer je, recimo, Nedović bio jedan od potpisnika podrške Vućiću, kao i Gurović, Grbović i ostali bolidi. Dakle, ne mislim da je to razlog. Djordjević je uvek veličao Nedovića, svakako smo manje "moderni" bez Nedovića i sporiji, a opet, moguće i da je logika da pored Teodosića, Bogdanovića, Bjelice i Jokića nije potrebno još ofanzivnih oružja, nego da fali defanzive i da zato drugi imaju prednost. Moguće da je Djordjević već odlučio da Milosavljević i/ili Gudurić imaju prednost i da neko od njih ili obojica sigurno idu pre Nedovića, pa nije hteo da ga muči i zove na pripreme, jer je onda skraćivanje sa spiska svima još teže. U prilog tome ide i slučaj sa Mačvanom, ako sam dobro zapamtio, koji je bio u svadji sa Dudom, a na prvom takmičenju ga Djordjević nije zvao, jer ima druge planove na PF (Bjelica i Erceg), pa iz poštovanja nije hteo da ga muči pripremama. Mačvan je, valjda, rekao da mu je takav odnos OK i da želi da sledeći put igra za reprezentaciju. Jesam ja ovo dobro zapamtio ili ne? 😐 Što se tiče Kalinića, tu je stvarno teško da se bilo šta razume. Pričati o nekakvim igračkim manama Kalinića je besmisleno, čovek je punokrvni reprezentativac, pobednik, glue guy, najbolji na svojoj poziciji. Jedino iole logično bi moglo da bude da tu postoji dugotrajniji sukob, možda i neki sukob sa drugim igračima... I možda su te izjave doprinele svemu tome na način - Kalinić da izjavu o Kosovu, Djordjević mu piše i pita ga šta se glupira, ne može da daje takve izjave, Kalinić mu odgovori da je slobodan čovek i da može da piše šta hoće, Sale to shvati kao nepoštovanje pravila. Samo pokušavam da shvatim, ne opravdavam bilo koji od ovih razloga. Mislim da je to mnogo verovatnije, nego da je sklonjen jer je dao izjavu, a da tu izjavu izmedju sebe nikako nisu komentarisali. Ili, kao što rekoh da na početku, da sad neko drugi Djordjeviću bira igrače. Ne bi trebalo sumnjati u njegov integritet. Ali bi svakako trebalo sumnjati u ovu odluku. Osim ako ne postoji nešto baš radikalno što ne znamo, ova odluka je 100% pogrešna. p.s. A ako su zaista obojica za odluku saznali preko medija, to je tek pogrešno i neoprostivo. Kukavički, pre svega.
 8. @ Stondisha's link Inače, zanimljivo je da Djangsu opet kupuje napadača od FKCZ, posle iskustva sa Boaćijem. Kupili Boaćija za 5,5 miliona, pa nam ga prodali 6 meseci kasnije za 2,5 miliona, pa 10 meseci kasnije opet kupuju centarfora od Zvezde. Nisam siguran koja šema bi mogla da bude u pitanju... ali sam siguran da u FKCZ ima mnogo boljih matematičara od mene. 😀
 9. Bob McAdoo

  3x3

  Pa igrao je Mijatović jedno EP sa njima i onako... Nije baš funkcionisalo. Mada je bilo i dobrih momenata.
 10. Bob McAdoo

  3x3

  Bolji su bili Letonci. Nezgodna ekipa, naročito kad ih krene šut. Mada mislim da Amerikanci dobijaju u finalu, jer su razvalili Poljake u drugom 1/2, 22:8 na kraju, ali bilo je i 20:1 u jednom trenutku. Imaju sve, svi šutiraju, odlično pokrivaju u odbrani i svi mogu brzo i lako da "očiste" loptu. Madox malo slabije, ali ostala trojica je čiste za par sekundi, a svi su odlični šuteri i onda je baš nezgodno za odbranu. Mi smo godinama dominirali ritmom - uvek čistili loptu za 2-3 sekunde i imali 9-10 za napad, a u odbrani smo igrali, nazovimo ga, zonski presing, tj. agresivno smo igrali ispred igrača koji čisti loptu. I praktično godinama druge ekipe protiv nas imaju samo 6-7 sekundi za napad. To zvuči jednostavno, ali tek su ovi Amerikanci u stanju da igraju to isto, u toj meri, tim intenzitetom, sa maksimalnom koncentracijom. Ipak, najveći problem na ovom prvenstvu je naš šut, koji je bio gori nego ikad. Ne pamtim da su Bulut i Majstorović ovoliko promašivali. Na kraju, dobiše nas i Poljaci za 3. mesto. Vodili smo 1 poen na 3 sekunde do kraja i onda Hicks 4-points play (dvojka + 2 slobodna bacanja zbog faula). Malo je bezveze to, previše se kažnjava kad si u bonusu.
 11. Bob McAdoo

  3x3

  U 1/4 finalu Srbija dobila Francusku sa 20:12. Francuzi fizička sila, ali jako sirovi. Fantastična odbrana Srbije, i taktički, ali i energetski. Baš, baš je teško igrati sa nama. Kakav god da je ovo nivo igre, kakvi god da igrači igraju ili ne igraju, mnogo je teško igrati sa Srbijom. U polufinalu USA-POL i SRB-LAT.
 12. Bob McAdoo

  3x3

  Ovo i jeste poenta. Mesto susreta velikih i malih. Profesionalaca i amatera. Aristokratije i sirotinje. Možeš biti ulična faca, najobičniji lokalac i da pobediš neku veliku zvezdu, globalnog heroja. Možda je teško, ali šansa ipak postoji. U velikom sportu takve šanse ne postoje. Uostalom, kao i futsal. Koliko je futsal neatraktivan u odnosu na Ligu Šampiona u fudbalu? Koliko futsalera bi moglo da igra fudbal na visokom nivou, koliko zaradjuju u odnosu na Ronalda i Mesija? Ili u odnosu na Jonathana Kafua? 😀 Falkao, recimo, ne bi mogao da igra ni za Radnik iz Surdulice. Pa opet, ima futsal svoju draž. Kao i 3x3, za ponekog gradjanina. (dosta od mene na ovu temu, s obzirom da ne igram jebeni basket)
 13. Bob McAdoo

  3x3

  Bold 1 Pobedili su Španiju za koju je igrao Garbajosa 2012. godine, dakle iste one godine dok je još profesionalno igrao košarku. Nisu ga pobedili juče, posle 7 godina penzije. Ali neka neinformisanost ne sprečava da se za polaznu osnovu argumenta uzima verzija istine koja olakšava obrazlaganje stava. 😀 Bold 2 Ovo je tačno... Samo što je ta konstatacija lako primenjiva i na svaku ligu van NBA, čak na Evroligu u poredjenju sa NBA, o Eurocupovima, ABA i KLS ligama da i ne pričamo. Svi su oni spori i smešni u odnosu na NBA, pare koje su vrte su male i smešne u odnosu na NBA, igrači su drugorazredni, a mnogo češće trećerazredni ili šestorazredni u odnosu na vrhunac ove igre, tj. NBA. Većina MVP igrača Evrolige su mahači peškirom u NBA. Da li to znači da samo, jedino i isključivo ima smisla pratiti NBA? U svakom slučaju, nema svrhe mnogo raspravljati, jer više pišemo o onom što (ne)volimo, nego što je u pitanju argumentovana rasprava, alltogeda-on-da-topic.
 14. Bob McAdoo

  3x3

  Dosadno je što 50% forumaša na ovoj temi jedino može da ponudi stav "kako je ovo shit sport ili uopšte i nije sport", uz eventualnu dopunu izjave sa "gledao sam 5 min i prestao..." Naravno da bi Lebron, Curry i Durant pobedili FIBA 3x3 šampione. Naravno da bi mnogi iz NBA to uradili, pogledati samo šta je Corey Maggette radio u BIG3 ligi. Ali bi mnogi i izgubili. Da pratite malo više, videli biste kako su Bulut i ekipa rutinski pobedili, recimo, Špance za koje su igrali upravo penzionisani Garbajosa i bivši reprezentativac Himenez, pa su na drugim takmičenjima drali te Špance sa po 21:9 ili 21:11, dok su za njih igrali De La Fuente iz Barselone ili aktivni igrač Nacho Martin. Igrali su na raznim mečevima na klupskom nivou razni bivši profesionalci i gubili glatko. Ovo je, prosto, druga disciplina i prilično je površno porediti je sa velikom košarkom. Kao što je glupo porediti sprint na 100 metara i trke na 5.000 ili 10.000 metara. I te discipline su potpuno neatraktivne u odnosu na 100 metara, i način na koji trči Haile Gebrsealssie je neatraktivan u odnosu na Usaina Bolta... ali to su, prosto, druge discipline. Sa tom razlikom, naravno, što Bolt ne bi pobedio HG-a na 10.000 m, a NBA igrači bi najverovatnije lako dobili basketaše u basketu. Ali i dalje stoji da je u pitanju - druga disciplina. Može ta disciplina da vam se ne svidja, pišite šta hoćete o tome. Ali ne morate, brate, da pišete isključivo opšta mesta na osnovu 3 minuta gledanja... Jer to možemo da čitamo i u komentarima na Youtube klipovima. Od ovih Novosadjana je, komparativno u velikoj košarci, veći pobednički mentalitet imao samo Bill Russell i njegovi Celticsi. Možete to da ismevate i potcenjujete, ali tako stoje stvari. Bar u kratkoj i zvaničnoj istoriji ove discipline.
×
×
 • Create New...