Jump to content
Vox92.net Forum

Bob McAdoo

Members
 • Content Count

  27
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

99 Excellent
 1. Bob McAdoo

  NBA plejof mod

  Svi koji budu igrali protiv Clippersa će prvo morati da probiju prvu liniju odbrane Beverley - Leonard - George... ... good luck.
 2. Hahaha... Bek baš dominira ovim svojim spekulacijama i pretpostavkama. Zamišljam, Sale pravi planove za SP. Kaže, "do jaja, imam Kalinu da mi pokrije SF i PF kao back up, tu čuvam jedno mesto za spoljnu liniju da mi...", zvoni mu telefon, neko mu kaže da je izašao taj klip sa Kalinom, on kuca u pretraživač, nalazi klip, gleda... Kalina drka i snima se, Djordjević razmišlja "dobro, nemam ništa protiv toga". Onda vidi da Kalina ustvari snima to za nekog tranvestita i Djordjević postaje jako nervozan... Na kraju, taman da mu i to oprosti, kad - Kalinić gura sebi prst u dupe! I Sale tu pukne! Ako može Beku da se dozvoli da, dok je banovan, bar piše ove spekulacije šta je ko i u kom trenutku osećao. Moram da priznam da je retko šta zabavno kao njegov dramski rad. 😄
 3. Prvo, ono što je gotovo sigurno da nema neke dosledne logike u optužbama da je ova odluka došla "odozgo". Niti mislim da je Djordjević neki beskičmenjak, niti je sve to što je Kalinić izjavljivao za Kosovo protiv onoga što govori Aleksandar Vučić. Naprotiv, njemu je u interesu da više javnih ličnosti priča kao Kalinić, da bi on delovao kao manji izdajnik svom glasačkom telu 😀, plus ako onda izvuče "i jedan metar Kosova", onda mu je i uspeh mnogo veći, nego da je klima u javnim životu isključivo "Kosovo je Srbija". Što se tiče toga da je Kalinić navodno prozivao Vučića, ni to ne verujem da je razlog, jer je, recimo, Nedović bio jedan od potpisnika podrške Vućiću, kao i Gurović, Grbović i ostali bolidi. Dakle, ne mislim da je to razlog. Djordjević je uvek veličao Nedovića, svakako smo manje "moderni" bez Nedovića i sporiji, a opet, moguće i da je logika da pored Teodosića, Bogdanovića, Bjelice i Jokića nije potrebno još ofanzivnih oružja, nego da fali defanzive i da zato drugi imaju prednost. Moguće da je Djordjević već odlučio da Milosavljević i/ili Gudurić imaju prednost i da neko od njih ili obojica sigurno idu pre Nedovića, pa nije hteo da ga muči i zove na pripreme, jer je onda skraćivanje sa spiska svima još teže. U prilog tome ide i slučaj sa Mačvanom, ako sam dobro zapamtio, koji je bio u svadji sa Dudom, a na prvom takmičenju ga Djordjević nije zvao, jer ima druge planove na PF (Bjelica i Erceg), pa iz poštovanja nije hteo da ga muči pripremama. Mačvan je, valjda, rekao da mu je takav odnos OK i da želi da sledeći put igra za reprezentaciju. Jesam ja ovo dobro zapamtio ili ne? 😐 Što se tiče Kalinića, tu je stvarno teško da se bilo šta razume. Pričati o nekakvim igračkim manama Kalinića je besmisleno, čovek je punokrvni reprezentativac, pobednik, glue guy, najbolji na svojoj poziciji. Jedino iole logično bi moglo da bude da tu postoji dugotrajniji sukob, možda i neki sukob sa drugim igračima... I možda su te izjave doprinele svemu tome na način - Kalinić da izjavu o Kosovu, Djordjević mu piše i pita ga šta se glupira, ne može da daje takve izjave, Kalinić mu odgovori da je slobodan čovek i da može da piše šta hoće, Sale to shvati kao nepoštovanje pravila. Samo pokušavam da shvatim, ne opravdavam bilo koji od ovih razloga. Mislim da je to mnogo verovatnije, nego da je sklonjen jer je dao izjavu, a da tu izjavu izmedju sebe nikako nisu komentarisali. Ili, kao što rekoh da na početku, da sad neko drugi Djordjeviću bira igrače. Ne bi trebalo sumnjati u njegov integritet. Ali bi svakako trebalo sumnjati u ovu odluku. Osim ako ne postoji nešto baš radikalno što ne znamo, ova odluka je 100% pogrešna. p.s. A ako su zaista obojica za odluku saznali preko medija, to je tek pogrešno i neoprostivo. Kukavički, pre svega.
 4. @ Stondisha's link Inače, zanimljivo je da Djangsu opet kupuje napadača od FKCZ, posle iskustva sa Boaćijem. Kupili Boaćija za 5,5 miliona, pa nam ga prodali 6 meseci kasnije za 2,5 miliona, pa 10 meseci kasnije opet kupuju centarfora od Zvezde. Nisam siguran koja šema bi mogla da bude u pitanju... ali sam siguran da u FKCZ ima mnogo boljih matematičara od mene. 😀
 5. Bob McAdoo

  3x3

  Pa igrao je Mijatović jedno EP sa njima i onako... Nije baš funkcionisalo. Mada je bilo i dobrih momenata.
 6. Bob McAdoo

  3x3

  Bolji su bili Letonci. Nezgodna ekipa, naročito kad ih krene šut. Mada mislim da Amerikanci dobijaju u finalu, jer su razvalili Poljake u drugom 1/2, 22:8 na kraju, ali bilo je i 20:1 u jednom trenutku. Imaju sve, svi šutiraju, odlično pokrivaju u odbrani i svi mogu brzo i lako da "očiste" loptu. Madox malo slabije, ali ostala trojica je čiste za par sekundi, a svi su odlični šuteri i onda je baš nezgodno za odbranu. Mi smo godinama dominirali ritmom - uvek čistili loptu za 2-3 sekunde i imali 9-10 za napad, a u odbrani smo igrali, nazovimo ga, zonski presing, tj. agresivno smo igrali ispred igrača koji čisti loptu. I praktično godinama druge ekipe protiv nas imaju samo 6-7 sekundi za napad. To zvuči jednostavno, ali tek su ovi Amerikanci u stanju da igraju to isto, u toj meri, tim intenzitetom, sa maksimalnom koncentracijom. Ipak, najveći problem na ovom prvenstvu je naš šut, koji je bio gori nego ikad. Ne pamtim da su Bulut i Majstorović ovoliko promašivali. Na kraju, dobiše nas i Poljaci za 3. mesto. Vodili smo 1 poen na 3 sekunde do kraja i onda Hicks 4-points play (dvojka + 2 slobodna bacanja zbog faula). Malo je bezveze to, previše se kažnjava kad si u bonusu.
 7. Bob McAdoo

  3x3

  U 1/4 finalu Srbija dobila Francusku sa 20:12. Francuzi fizička sila, ali jako sirovi. Fantastična odbrana Srbije, i taktički, ali i energetski. Baš, baš je teško igrati sa nama. Kakav god da je ovo nivo igre, kakvi god da igrači igraju ili ne igraju, mnogo je teško igrati sa Srbijom. U polufinalu USA-POL i SRB-LAT.
 8. Bob McAdoo

  3x3

  Ovo i jeste poenta. Mesto susreta velikih i malih. Profesionalaca i amatera. Aristokratije i sirotinje. Možeš biti ulična faca, najobičniji lokalac i da pobediš neku veliku zvezdu, globalnog heroja. Možda je teško, ali šansa ipak postoji. U velikom sportu takve šanse ne postoje. Uostalom, kao i futsal. Koliko je futsal neatraktivan u odnosu na Ligu Šampiona u fudbalu? Koliko futsalera bi moglo da igra fudbal na visokom nivou, koliko zaradjuju u odnosu na Ronalda i Mesija? Ili u odnosu na Jonathana Kafua? 😀 Falkao, recimo, ne bi mogao da igra ni za Radnik iz Surdulice. Pa opet, ima futsal svoju draž. Kao i 3x3, za ponekog gradjanina. (dosta od mene na ovu temu, s obzirom da ne igram jebeni basket)
 9. Bob McAdoo

  3x3

  Bold 1 Pobedili su Španiju za koju je igrao Garbajosa 2012. godine, dakle iste one godine dok je još profesionalno igrao košarku. Nisu ga pobedili juče, posle 7 godina penzije. Ali neka neinformisanost ne sprečava da se za polaznu osnovu argumenta uzima verzija istine koja olakšava obrazlaganje stava. 😀 Bold 2 Ovo je tačno... Samo što je ta konstatacija lako primenjiva i na svaku ligu van NBA, čak na Evroligu u poredjenju sa NBA, o Eurocupovima, ABA i KLS ligama da i ne pričamo. Svi su oni spori i smešni u odnosu na NBA, pare koje su vrte su male i smešne u odnosu na NBA, igrači su drugorazredni, a mnogo češće trećerazredni ili šestorazredni u odnosu na vrhunac ove igre, tj. NBA. Većina MVP igrača Evrolige su mahači peškirom u NBA. Da li to znači da samo, jedino i isključivo ima smisla pratiti NBA? U svakom slučaju, nema svrhe mnogo raspravljati, jer više pišemo o onom što (ne)volimo, nego što je u pitanju argumentovana rasprava, alltogeda-on-da-topic.
 10. Bob McAdoo

  3x3

  Dosadno je što 50% forumaša na ovoj temi jedino može da ponudi stav "kako je ovo shit sport ili uopšte i nije sport", uz eventualnu dopunu izjave sa "gledao sam 5 min i prestao..." Naravno da bi Lebron, Curry i Durant pobedili FIBA 3x3 šampione. Naravno da bi mnogi iz NBA to uradili, pogledati samo šta je Corey Maggette radio u BIG3 ligi. Ali bi mnogi i izgubili. Da pratite malo više, videli biste kako su Bulut i ekipa rutinski pobedili, recimo, Špance za koje su igrali upravo penzionisani Garbajosa i bivši reprezentativac Himenez, pa su na drugim takmičenjima drali te Špance sa po 21:9 ili 21:11, dok su za njih igrali De La Fuente iz Barselone ili aktivni igrač Nacho Martin. Igrali su na raznim mečevima na klupskom nivou razni bivši profesionalci i gubili glatko. Ovo je, prosto, druga disciplina i prilično je površno porediti je sa velikom košarkom. Kao što je glupo porediti sprint na 100 metara i trke na 5.000 ili 10.000 metara. I te discipline su potpuno neatraktivne u odnosu na 100 metara, i način na koji trči Haile Gebrsealssie je neatraktivan u odnosu na Usaina Bolta... ali to su, prosto, druge discipline. Sa tom razlikom, naravno, što Bolt ne bi pobedio HG-a na 10.000 m, a NBA igrači bi najverovatnije lako dobili basketaše u basketu. Ali i dalje stoji da je u pitanju - druga disciplina. Može ta disciplina da vam se ne svidja, pišite šta hoćete o tome. Ali ne morate, brate, da pišete isključivo opšta mesta na osnovu 3 minuta gledanja... Jer to možemo da čitamo i u komentarima na Youtube klipovima. Od ovih Novosadjana je, komparativno u velikoj košarci, veći pobednički mentalitet imao samo Bill Russell i njegovi Celticsi. Možete to da ismevate i potcenjujete, ali tako stoje stvari. Bar u kratkoj i zvaničnoj istoriji ove discipline.
 11. Bob McAdoo

  3x3

  Btw, pošto stalno pitate ko kad igra... :) Imate u ovim YT linkovima opciju SHOW MORE :) u Description, pa se tu nalazi raspored i precizna satnica svih mečeva, kako u muškoj, tako i u ženskoj konkurenciji. Plus imate link za drugu polovinu takmičenja, sa njihovim rasporedom i satnicom.
 12. Bob McAdoo

  3x3

  Meni je mnogo lošije sa novim pravilima, iz prostog razloga jer su drastično pooštrili kriterijume po kojima se sude faulovi (da bi privukli više publike i više približili 3x3 klasičnoj košarci), ali je ogroman problem što su penali za bonus u faulovima ostali isti, pa tako lako nakupiš faulove, a kazne onda - dva bacanja i posed, u igri gde normalan koš vredi 1 poen. Moraju da smanje broj bacanja kad si u bonusu, ako misle da ovako olako sude faulove. Inače, ta priča da je ovo mnogo ružan sport i da nema veze sa košarkom... Šta ja znam. Meni se svidja što je rukometno muški. Jer evo, zbog novih pravila krenuo Bulut da glumi Hardena i flopuje, pa već u najavi vidimo "svetlu" nerukometnu budućnost, gde će mečevi jednakih timova uglavnom izgledati kao "penal završnice". Što se tiče faula Majstoroviću na kraju - baš će biti sramotno ako to odluči ko ide u 1/4. Ameri igraju u 8.30 sa Turcima, koji su najslabiji u grupi, pa neće baš imati šta da se vidi.
 13. Bob McAdoo

  3x3

  😀 Igramo sledeću danas u 19.30, pa onda poslednje dve u grupi 21.6. Ali ako izgubimo od Holandije, onda bi trebalo da smo gotovi... A Holandija je jedna od najjačih ekipa na svetu. S tim što postoji šansa da dobijemo Holandiju, a da oni dobiju Amere i da onda 3 ekipe imaju isti skor, a 2 idu dalje. Ne znam šta se prvo gleda, ukupna koš razlika ili ova u trouglu. I nije mi jasno kakva je ovo grupa, 3 od top 5-6 ekipa na svetu u istoj grupi. Valjda zbog lošeg rejtinga Amerikanaca.
 14. Bob McAdoo

  3x3

  I to se desilo, izgubismo od Amerikanaca... Prvi put ikada, do sada je valjda bilo 5:0 za nas. Par je razloga za poraz - Ameri nikad nisu bili jači, fizički su dominantni, mnogo su viši. Sad sam proverio - Hummel 2.06, Maddox 2.04, Barry 1.99. Kod nas je najviši Majstorović sa 2.00. Igrali su ovi momci ranije i protiv igrača od 2.12, 2.13... Ali to su bili teški i spori centri, koji su u isto vreme bili i rupe u odbrani. Ovi Ameri su atletični i onda sa ovom promenom pravila oko faulova mnogo teže branimo kad spuste loptu pod koš. Vasić je odličan defanzivac, Memphis style. Ali nam je danas više falio bolji napad protiv ovakve odbrane. Tu bi svakako bio bolji Stojačić, posebno jer smo danas užasno šutirali. Pitao sam se zašto ne igra Ivošev, inače četvrti član Novog Sada, koji uvek dominira pod košem (imam utisak da Bulut, Majstorović i Savić ove sezone u klubu baš odmaraju i samo spuštaju loptu Ivoševu da se krlja), ali onda videh da je Ivošev - Madjar. Sledeći meč igramo u 19.30 protiv domaćina Holandije i ako izgubimo, verovatno ispadamo, jer dalje idu samo 2 ekipe, a to bi onda u našoj grupi bili USA i Holandija. Valjda se to neće desiti. Ova ekipa je neverovatna, najbolja u istoriji 3x3, šta su sve dobijali ovih godina, iz kojih su se situacija izvlačili... Bilo bi lepo da dobiju još jednu šansu protiv ovih Amera. Verujem da bi ishod bio drugačiji.
×
×
 • Create New...