Jump to content

Don Juan

Moderators
 • Posts

  6,524
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Don Juan last won the day on April 11

Don Juan had the most liked content!

About Don Juan

Recent Profile Visitors

1,753 profile views

Don Juan's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

 • Conversation Starter Rare
 • Dedicated
 • Very Popular
 • First Post
 • Posting Machine

Recent Badges

7.3k

Reputation

 1. Kakvi god da su, svako ima pravo na svoje mišljenje. Molim te da sa ovim završimo što se tiče ovoga.
 2. Sa ovakvim postovima mora da se prestane. Ovo je otvoreni forum i svako ima pravo da piše šta hoće i ako je u skladu sa pravilnikom - muško ili žensko, nema razlike.
 3. Nije. Fk Podgroica je bivši OFK Mladost, a OFK Tirograd je vratio svoje stvaro ime koje nekada bilo FK Mladost. Jako teško za ispratiti 😂
 4. Ovde možete da pišete o igračima koji imaju naše korene, a ne igraju za našu reprezentaciju
 5. Don Juan

  Izbori 2022

  Nisam rekao da je loša, čak je dobro da ne dolazi do prevelike akumulacije moći, samo ti kažem da je DS bio u totalno drugačijoj situaciji nego što je SNS zadnjih 10 godina. Danas se gotovo sve odluke donose iz jednog centra, u periodu 2008-2012 to nije bilo tako. Ne znam da li je SPS ucenjivao, ali PUPS jeste. To jeste činjenica.
 6. Don Juan

  Izbori 2022

  NI u teoriji ni u praksi nisu imali apsolutnu vlast. Svaka vlast koja je pravljena na osnovu kompromisa, svakako ne moće da bude apsolutistička. U tadašnjoj raspodeli moći između DS i SPS, bilo je dosta segmenata gde se DS nije mešao, kao što se ni SPS nije mešao u one delove koji su po dogovoru pripadali DS-u. To je sa druge strane stvorilo probleme u funkcionisanju, pošto je svako ministarstvo delovalo kao poseban spahiluk kojim je vladao resorni ministar, To naravno opet nije dobro i dovelo je do mnogo problema u funkcionisanju vlade, ali i države. Koliko je DS imao apsolutnu vlast, tj. nije, dovoljno je samo pogledati kako ih je uspešno PUPS prevezao preko vode, tako što su morali da prihvate njihove nerealne zahteve vezane za povećanje penzija, što je na kraju bio jedan od većih eksera koji su zakucali DS na kraju.
 7. Angelina Topić izjednačila svetski juniorski rekord 1.96 i ostvarila normu za SP. Gledaćemo je i na EP naravno.
 8. Još jedna napomena. Navodne "lepe vesti" koje vode do članaka/tvitova ili slično u kojima se piše o ubistvima sa jedne ili druge strane biće kažnjavane. Za sada samo javno upozorenje.
 9. Samo jedna mala napomena. Uklonio sam neke postove o "efikasnosti oružja" i Drugom svetskom ratu. Ako želite o tome da diskutujete otvorite posebnu temu.
 10. E pa Kangwa ne ide tako. Ili šutiraj ili dodaj.
 11. Jedno pitanje, da li je ovo broj dobrovoljnih abortusa ili ukupnih prekida trudnoće. Pitam zato što doktori ponekada iniciraju prekid trudnoće u kasnijoj fazi, ako bi iznošenje trudnoće do kraja moglo da životno ugrozi majku.
 12. Kako Kangva spuša lopte, au.
 13. I ovo je bio ozbiljan problem kod serije. Jednostavno, nije bilo neizvesno. Znali smo da Kenobiju ništa loše ne može da se desi, da Vajderu ništa loše neće da se desi, da Leji i Luku neće ništa loše da se desi. Zato je i priča morala da se udalji od toga i da se gradi na nekim drugim osnovama, a ne "mačevanju" između likova čiju sudbinu znamo već nekoliko decenija. Pitanje je da li je trebalo da dopuste ponovni susret Kenobija i Vajdera/Anakina. Onako je ispalo sasvim blesavo da Kenobi pravi dva puta istu grešku, prvo nije ubio Anakina u epizodi 3, a onda iz nekog razloga ne ubija ni Vajdera u seriji, a morao je da "oseti" da je Vajder ogromna opasnost. Elem, ima tu još jedna stvar koja se vuče od originalne trilogije. Kako to da Vajder ne oseća Leju, a Luka je "namirisao" iz prve?
 14. Samo bih se nadovezao na ovo vezano sa SW filmove i Kenobija. Prvi plan je bio da se radi film, ali se od toga odustalo kada je film o Solu doživeo blago rečeno katastrofu na blagajnama i išlo se na safe varijantu. Po meni, pogrešna odluka. Samim tim što je urađena serija od filmskog materijala je napravljen ozbiljan prestup, i siguran sam da bi film, sa svom filmskom produkcijom bio mnogo bolji nego sama serija. Tj. ono što vredi za Mandaloriana, ne može da vredi. Mandalorian je napravljen kao serija, sa svim pravilima serije, dok kod Kenobija to ne važi. Šteta, ali ok, nije baš ni toliko crno.
×
×
 • Create New...