Jump to content

fillam

Član foruma
  • Posts

    1,323
  • Joined

Recent Profile Visitors

1,587 profile views

fillam's Achievements

Veteran

Veteran (13/14)

  • Conversation Starter Rare
  • Posting Machine
  • One Year In
  • Dedicated
  • First Post

Recent Badges

3.5k

Reputation

  1. Poprilično se praviš naivan, najglasniji u tim 'Dogodine u....' parolama ni nemaju nikakve veze sa tim lokacijama, a sama parola ne pretstavlja romantičnu nostalgiju prognanih za svojim domovima, već je pretnja tipa - dolazimo da vam jebemo mater. Takve parole praktikuju isti oni koji po nalogu po tribinama i gradovima škrabaju 'kad se vojska na Kosovo vrati', radikalski šljam i ratni huškači.
  2. Au jbt, koji previd, znači osvajamo.
  3. Ja kad vidim kako igra Makabi: No dobro, uživajmo dok traje 🥲
  4. Pa Željko posle SC reče da bi trebalo da bude u timu protiv Olimpijakosa. A ima i ovo:
  5. Kao prvo, ti ne iznosiš stvari kao mišljenje, već kao činjenično stanje, a večito propratiš te tvrdnje već ustaljenom šablonskom formom - ko to ne vidi/ne razume/ne prihvata, taj nema pojma/odbija da shvati/ne znam šta bih rekao. Tako da si ti taj koji u startu ulaziš đonom i sa nepoštovanjem prema svima onima koji čitaju to što pišeš i vide gomilu nelogičnosti u tome. Očigledno je da ti ne shvataš suštinu, jer je cela poenta da je tih dodatnih 63 poena plod tvoje imaginacije i ne postoji logički postupak kojim može da se dođe do tog rezultata. Svaka nova okolnost u bilo kojoj utakmici iza nas bi potpuno promenila dalji tok te utakmice. Tu se priča o matematici završava.
  6. Ti imaš problem da razumeš koliko je nebulozna ova bukvalna primena matematike na košarku, da ne pominjem koliko je tek nebulozna primena na prošle događaje. Dakle, tih tvojih famoznih 2% više, nikako NE MOŽE bukvalno da znači da bi Zvezda postigla 63 poena više u sezoni, jer bi se promenilo sve što se dešavalo nakon tih nekih nasumično odabranih šuteva u tim utakmicama. Taj šut u boljem procentu bi rezultirao i određenim brojem ofanzivnih skokova manje, možda i tajmautima protivnika koji se nakon toga uozbilji i pravi seriju, ali nikako ne može biti garancija drugačijeg ishoda. Ono tvoje sabiranje tih poena na neke postojeće krajnje rezultate je van svake pameti. Na sve to, ako nakrcaš ekipu igračima koji šutiraju trojke karijerno 40%, to NE znači da će ekipa da šutira 40% na nivou sezone. To je logika nivoa - dovedemo 12 igrača koji postižu 10ppg, postizaćemo timski prosečno 120poena po utakmici. Na kraju, bezobrazluk je to što si ljude koji uviđaju apsurd te logike svrstao u 'mehur istomišljenjika koji se tapšu po ramenu u virtuelnoj stvarnosti'.
  7. Razumem članke i tekstove koji osuđuju Lesorov potez, u tome nema ništa sporno, ali ovako sastavljeno poređenje je baš neukusna nebuloza, makar sama premisa bila istinita, jer prosto nema ništa uporedivo. Za početak, Lesorov stori nije kačen neposredno nakon izjave, nego par meseci unazad. Ajde, to svakako ne menja činjenicu da su oba postupka debilna, ali već nudi nagoveštaj da je tekst napisan samo da bi se nešto ispljunulo, bez provere činjenica. Glavni 'niđe veze' momenat je samo poređenje sa Kampacom. Fakundo nije dobio nikakve salve uvreda poput Lesora veče pre i to je izmišljotina koja je napisana isključivo da bi se dao neki smisao ostatku teksta i potpora naslovu. Zapravo mu uopšte nije ni bila posvećena pažnja, Jabusele je bio u par navrata glavna meta prozivki. Jednostavno je neuporediv uticaj Kampaca i Lesora u našim klubovima, privrženost istim, rivalstvo koje je stvoreno, pa i sam odnos rivalskih navijača prema tim igračima. Dakle, jedan reaguje na salve uvreda (na loš način, slažemo se), a drugi reaguje na molbe dece i navijača da se slikaju. Ovako sastavljeno, ispada da bi Lesor pljunuo na dete u kolicima koje navija za Zvezdu da ga zamoli za fotografiju.
  8. Lesor vs Lesor sa Ali Expressa
  9. Tjah, složio sam se sa Čvarkovim, ali ti je dobra i replika, pa sam sad u procepu.
  10. Najveća fobija u životu mi je naš posed na 35 sekundi do kraja i +2.... Ali ako se izuzme ovo štrecanje u finišu, odigrali smo utakmicu u kojoj sam maltene sve vreme uživao. Jako je bitno što se pojavio Bruno i odigrao poprilično pametno, osim što je vidno izbegavao i one korisne faulove, valjda i sam istraumiran i naviknut na bar 2-3 faula kao plod gluposti. Završio je na nekarakteristične dve lične greške za 38 minuta, ali lepa dominacija u reketu i na skoku. Frenk me je oduševio, u trećoj četvrtini je potpuno razbio odbranu Baskonije, činilo mi se da je u svakom posedu birao najbolje moguće rešenje, pravio viškove, rešavao sam kad treba. Kapiten nije divljao kako ume, odigrao je timsku košarku, podelio 6 asistencija i uglavnom birao dobre šuteve. Jako smo specifični ove sezone. Još od one lude treće četvrtine u Pireju je evidentno da ova ekipa ima kvaliteta da igra sa svima. Naravno, prate nas kroz celu sezonu jezivi momenti, neshvatljive gluposti, padovi koncentracije, ali ja lično mimo svega toga i dalje uživam. Ima za šta da se navija do samog kraja i čemu da se nada u svakoj utakmici. Uh, umalo zaboravih...
  11. Pročitao sam Saša Matić i imalo mi je smisla.
×
×
  • Create New...