Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

  1. Past hour
  2. Uskrs/vaskrs ove teme ce doci tek kada Jokara okrene seriju! JOKIC MVP! (Navijam za Wolvese da bi Joka igrao na olimpijadi).
  3. DameTime

    Cestitke

    Meni lično ne, samo sam uvek mislila da je Vaskrs "ispravno". Ali super su ti ove pretpostavke.
  4. DameTime

    NBA 2023-24

    Drago mi je da pratiš sve što pišem, je l' i brojiš?
  5. Selina

    Cestitke

    TI bre prvo ( a i tvoja drugarica) srpski da naucis pa da se onda javis i da nam objasnjavas sta je dominantno i sta je jezivo. Da ste u skoli citali obavezne lektire znali bi da je u svim knjigama ( i na srpskom, a narocito u prevodima svetske knjizevnosti) uvek bio i ostao ( ruski klasicari se ne prevode iznova jer kako vidimo nije bilo citalaca u vasoj generaciji) samo Uskrs.
  6. Mnogo je glupava ova tvoja teorija o kineskim automobilima koji ce osvojiti svet i poredjenja sa nemackim automobilima. Auto je luksuz, kao sto je i svajcarski sat luksuz ( a vreme mozes da ocitas i na smartfonu ili na budilniku od pre rata). Moze i Brazil da pravi dobre, kvalitetne cipele i tasne, ali za mene postoje samo italijanske cipele jer sam tako u mogucnosti. Svaki Francuz ili Italijan zeli da ima Audi, Mercedes ili Porsche. To su simboli statusa i tako ce biti jos sledecih 20 godina. I sami Kinezi vole jel nemacke automobile, a i svajcarske satove i francuske tashne.
  7. Drago mi je zbog Vilsona ako nismo dobili all time klasike, on je neko ko deluje kao proper champ iz ovakvih polufinala.
  8. Sainz popio kaznu izgleda. P5 na kraju.
  9. U-85

    NBA 2023-24

    Pokušavaš nešto objasniti osobi koja se naježi kad netko kaže Uskrs umjesto Vaskrs. (tema na društvu) Ali zato ima obraza iskenjat se gdje god stigne.
  10. Kolega ima tu karticu iz Nemacke, ti verovatno mozes pod istim uslovima da uzmes tu karticu u zemlji u kojoj zivis, a to ti je s oprostenjem isti "moj" kao kad bi uzeo VISA karticu od recimo Bank of Santander. Jedino ( moje iskustvo) ova Gold Mastercard ne uzima nikakve provizije za placanja ( pare nisam nikada podizala, ali kazu da se i tu nista ne placa ako na automatu stoji znak za Mastercard). U linku ce stajati da moras u Nemackoj da zivis, da imas redovna primanja, da imas referentni racun kome mogu jel da se obrate i tako. Isto sr... , drugo pakovanje.
  11. Rubljov osvojio drugi masters u karijeri, opet na šljaci. Uskoro će da bude žreb za Rim.
  12. Znači, Čović polako odlazi. Super, osim što ne znamo koliko je to polako. Drčelić je za sada preuzeo podjelu uskršnjih jaja. S godinama će polako početi da dobija i druge odgovorne uloge, ali polako. Bez žurbe. Šalu na stranu, ne znamo da li je Drčelić Čovićev klon, ali ako ikada dođe u priliku da pokaže ko je i šta je neće biti teško ustanoviti o čemu se radi. Ako se okruži likovima tipa Dozet ili onaj mamlaz Gurović, piši kući propalo. Ako dovede u klub ozbiljna imena tipa Marin Sedlaček, i još stavi do znanja da on sam neće da izlazi iz političko-finansijske fotelje, a da sportsku stranu prepušta profesionalcima, to će biti već nešto drugo. Štaviše, ovakav potez pokazao bi i EL da bi trebalo da u budućnosti budemo ozbiljnija organizacija, nego pod hohštaplerom NČ, što znači da sa tom promjenom ne bi trebalo predugo da se čeka, jer slijedi preslagivanje karata u EL, kako kažu ljudi. Međutim, mi ćemo vjerovatno polako, sa Nebojšom i Dozetom na čelu... Bez žurbe i brzanja...
  13. Selina

    Bliski Istok

    Meni je Al Jazeera bila verodostojna, ima dobre novinare, medjutim sada je to samo propaganda i snimanje unesrecenih ljudi, a mozemo i bez slika da pretpostavimo i zamislimo kako je tim ljudima tamo. Ova peticija inicirana je od novinara iz UK i USA, mene cudi da nema televizija iz Nemacke, Francuske, ali ni iz Turske , Egipta kojima smeta ova zabrana.
  14. Poenta je da nisu nikakva golf kolica. I da SAS koristi slična vozila odavno. Problem sa dronovima je što moraju potpuno nova vozila da se smisle jer iako imaš solidno oklopa to dronu nije problem jer često imaju protivnik granate ili mine praktično ti treba transporter oklopljen ko tenk.
  15. To nema veze sa kalcijumom koji uzimas nego se ispituje u kojoj meri su zakreceni krvni sudovi. Skener ili magnetna rezonanca, kosta 200-300 evra, ali to kardilog vidi vec na ultrazvuku i onda ti savetuje da ne jedes, pijes, pusis, uzimas statine i obavezno jedan sat dnevno neka atletika. Mene muci taj holesterol od kako znam za sebe, a tek sam nedavno pocela da uzimam statine i vidi cuda spalo ( i to od najnize doze Rosuvastatina) na idealnu vrednost. Inace je to sa lekovima katastrofa jer lekari uopste i ne pitaju kakve sve lekove uzimas, ne upozaravaju da ako uzimas jedne ne smes druge nego prepisuju pa ne znaju za dosta. Kad sledeci put dajes krv na analizu kazi im da ti ispitaju hormon DHEA ( plati sama , a i tako verovatno sve placas sama). Ja nisam znala da to uopste i postoji, neki endikrinolog mi je ispitao krv na vitamine, hormone, minerale ( hvala mu na tome jer ta analiza kosta verovatno nekoliko stotina evra) i tu se pojavljuje ovaj DHEA cija je vrednost kod mene jako visoka u smislu da je toliko visoka vrednost karakteristicna za mlade ljude i zato je taj hormon neki izvor mladosti. U USA, ali i Evropi samo tu i tamo ( taj je hormon i doping sredstvo) prepisuju lekari taj hormon, a zasto izvoli pa citaj😃 Najpopularniji je opis „hormona mladosti“, jer dugoročnu dinamiku nivoa DHEA karakteriše oštar pad u kasnoj odrasloj dobi i starosti. Procenjeno je da DHEA opada do 80% tokom odrasle dobi. Ovo nije relevantno samo za starije odrasle osobe, jer nivoi počinju da se smanjuju oko 30. godine. Niski nivoi DHEA su, međutim, povezani ne samo sa procesom starenja već i sa dijabetesom, kardiovaskularnim bolestima i nekim neurološkim poremećajima, poput depresije. Zašto je važan DHEA hormon? 1. Gustina kostiju Niski nivoi DHEA povezani su sa nižom gustinom kostiju, koja se smanjuje starenjem. Štaviše, povezani su i sa povećanim rizikom od fraktura kostiju. Shodno tome, nekoliko studija je ispitalo može li DHEA hormon poboljšati gustinu kostiju kod starijih odraslih osoba. Neka istraživanja pokazala su da uzimanje DHEA suplemenata tokom jedne do dve godine može poboljšati gustinu kostiju kod starijih žena, ali ne i muškaraca. 2. Depresija Iako veza između nivoa DHEA i depresije nije sasvim jasna, istraživači su proučavali da li uzimanje DHEA kao suplementa može poboljšati simptome depresije. Neka istraživanja pokazala su da može, posebno kod osoba sa blagom depresijom ili kod onih koji ne reaguju na uobičajeno lečenje. Međutim, neki istraživači se čak zalažu za to da se suplement DHEA ne upotrebljava u slučaju depresije, jer su viši nivoi DHEA u telu povezani sa pojačanim simptomima depresije kod žena srednjih godina.
  16. Today
  17. uspeo si u pola recenice da stavis 2 kontradiktorne tvrdnje covic je u novoj raspodeli karata, novca, moci, logistike...nivo ispod limara i to je to
  18. McLeod

    NBA 2023-24

    Ovo mi je top upis jer zamisljam da i pravi mocni Glintic ne voli Jokica zbog istih stvari 😄
  19. Darko

    Bliski Istok

    Al Jazeera jeste sranje od stanice, problem je što jedini imaju neko prisustvo tamo. Izrael ne dozvoljava novinarima pristup Gazi. https://www.bbc.com/news/world-middle-east-68423995.amp
  20. McLeod

    Bliski Istok

    Zabranjeno emitovanje al dzazire u Izraelu. Cudi me da to nisu ranije uradili. Moram da priznam da me je licno malo sramota jer sam pre teroristickog napada smatrao tu televiziju za objektivno glasilo i neki prozor u BI, a ispostavilo se da su obicno propagandno sranje kao RT i slicni.
  21. Na leto ćemo da ih vidimo bez Mitchella, po svemu sudeći, pa da vidimo razvoj ovih ostalih. Jeste Mitchell dominantan potrošač ali bez njega ne bi imali nikakve šanse za neki rezultat, Garland je jednostavno fizički suviše slabašan za nešto više, a Mobley nema neku eksplozivnu motoriku niti je razvio pouzdan šut spolja, nije ga Mitchell onemogućio u tome. S obzirom da je Cleveland za nba uslove poprilična vukojebina ne vidim šta im fali što igraju polufinale konferencije a ipak imaju i neku budućnost. Možda serija sa Keltima bude i zanimljivija nego što svi mislimo sad kad su u ulozi autsajdera, posebno ako Allen bude na raspolaganju.
  22. Potez očajnika. Bilo šta što nema makar minimalan oklop da te zaštiti od puščane paljbe je ludost koristiti danas na frontu a bilo je snimaka gde su u napad išli sa ovim vozilima. Dosta videa kako dronovi pobiju sve na ovim vozilima smo videli unazad 2-3 meseca. Ovo je inače vozilo predviđeno za patroliranja u mirnodopskim uslovima. Nosivost od 550 kg je mizerna za bilo kakvu upotrebu na frontu. To je praktično 4 vojnika i par sanduka municije. U ratu je predviđen da prevozi ljude u pozadini ali opet to je projekat od pre "ere dronova". Iskreno vidim ga kao zgodnu stvar za patroliranje oko neke velike baze u pozadini, za sve ostalo nije prikladan. No naravno ako nemaš ništa bolje, bolji je nego da koriste civilne automobile što smo takođe viđali na obe strane.
  23. @sasa965 Sta je kalcijum skor? Pitam jer me kljukaju kalcijumom (u kombinaciji sa Mg i ZN) zbog osteopenije, diskus hernija, stabilne frakture VL2 prsljena. Jedan dr mi leci hronicni gastritis, drugi kicmu, treci srce i samo prepisuju lekove za svoj domen ne pitajuci da li koristim i druge lekove i kakva je interakcija medju njima. ....ne mogu da se saberem vec 2 godine, krvna slika mi se sva poremetila, secer na granici, holesterol divlja, trigliceridi takodje..dodje mi da sve lekove pobacam i.....odem u Mongoliju...
  24. Evo ti nešto zanimljivo.... https://autoblog.rs/blog/auto/vesti/2024/05/04/lista-10-automobila-koji-bez-problema-prebacuju-500.000-kilometara Vidi Bata Dare..i EV imaju trapove, amortizere, troše pločice...nije baš da nemaju troškove održavanja, a zamena baterije je otprilike ko 2-3 kompletne generalke...
  1. Load more activity
×
×
  • Create New...