Jump to content

Kosovo, priznati ili ne?


djole

Recommended Posts

1 minute ago, Leonard said:

Kakva divna slika se salje u svet. Otisli gazda i potrcko kod ruskog ambasadora po instrukcije.

Kada mislis da nema dalje i da ne moze gore, razuvere te....

kod njih nema dna, oni uvek mogu neprijatno da iznenade ...

a možda im ovaj Bocko došapnuo da u Srbiji ima na desetine hiljada ovih "boraca" 

Link to comment
Share on other sites

Quote

Саопштење 25.09.2023.

Демократска странка позива Александра Вучића да одмах, истинито и у потпуности обавести грађане Србије о томе шта се током јучерашњег дана дешавало на подручју Бањске, на северу Kосова. На синоћној конференцији за медије, он није дао одговор ни на једно суштинско питање у вези са драматичним догађајима у којима се још не зна ни тачан број погинулих и који лако могу покренути шире сукобе у које се сада покушава увући и Српска православна црква.
 У свом манипулативном и конфузном иступу, као и силеџијском испаду према новинарки телевизије Н1, која му је управо поставила суштинска и сасвим легитимна питања, дезоријентисани владар се видно трудио баш да ту истину забашури и да сву одговорност за сукоб пребаци на Аљбина Kуртија, поједине западне политичаре и, што је посебно кукавички, на Србе са севера Kосова. 

Демократска странка осуђује и упозорава да никакви оружани напади на полицију и на међународне оружане снаге на Kосову и Метохији нису у интересу косовскометохијских Срба и Србије. Власт је дужна да без одлагања одговори на питања ко су људи који су се сукобили с полицијом код Бањске, какву су то барикаду поставили и са којим циљем. У ситуацији када је власт у Приштини остала без легитимних аргумената за своје одбијање да испуни обавезе у формирању Заједнице српских општина, убиство полицајца је савршен изговор за даљу опструкцију спровођења споразума и још јачи притисак на четири општине на северу Kосова. У тим општинама Приштина није имала никакав утицај ни контролу све док Вучић није почео да води преговоре у којим је, према сопственим тврдњама, сваки пут убедљиво победио албанске преговараче.

Неспорно је да Kурти и његова влада сносе врло велику кривицу за актуелну кризу и да зато заслужују сваку осуду. Ипак, за грађане Србије и Србе на Kосову је посебно важно да се у потпуности расветле поступци актуелне власти у Србији. Динамика конфликта на северу злослутно подсећа на рат у Хрватској који је окончан прогоном Срба из Kрајине. Због реалне опасности од понављања егзодуса и на северу Kосова, као и због бројних других разлога, смена Александра Вучића и његовог режима одавно је постала питање државног и националног опстанка, а не нечије жеље за голом влашћу. Александра Вучића нико озбиљан више не може назвати фактором мира и стабилности, јер његов режим проузрокује све супротно од тога. Демократска странка годинама уназад тврди да Вучић није део решења, већ дубоко укорењен узрок проблема. Његова смена је наш приоритет, јер нема прече ствари по јавни интерес свих грађана Србије.

https://ds.org.rs/news/4133

Edited by erwin
Link to comment
Share on other sites

Pronadjeno telo i cetvrtog ubijenog. Cedomir Stojkovic pise da je najmanje 7 ubijeno a moguce i 10 i da su tela preneta prilikom povlacenja u Novi Pazar. Kosovska policija tvrdi da ne zna kako su pobegli ali deluje tacna ona prica Trajkovic da im je omoguceno povlacenje u centralnu Srbiju  a da je vlast preuzela odgovornost za njih.

Link to comment
Share on other sites

12 minutes ago, Foster said:

AV nije znao....to me podseca na onu mantru da je Tito bio dobar, al da nije znao sta rade oni ispod njega.Parizer

SVE zna

Odslušah Janjića...kaže da Srpska Lista nema više kredibiliteta mada još uvek ima uticaja, ali ne toliko velikog. Iz nekih drugih izora..kažu da nam je Obaveštajna služba na Kosovu ostala samo u tragovima, a to što se pufta Žvala da je presreo razgovore KP, to može svako sa UKT radio stanicom, jaka stvar.

 

Mislim da će nam ova dva momka, koji se nalaze u bolnici u Novom Pazaru biti ključ razjašnjenja. Ako je ZNAo za dogadjaje, skloniće ih odatle i nećemo čuti ništa od njih o dogadjajima u Banjskoj, a ako NIJE ZNAO iskoristi će ih za spinovanje, onako kako on zna.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Perkos2 said:

Briselski sporazum je bio užasan za srpsku stranu pogotovo što nikakve garancije nisu date da će Priština poštovati taj sporazum i sprovoditi ga, praksa i vreme su pokazali da su potpisnici tog sporazuma napravili strahovitu grešku i da postoji srpski narod oni bi trebalo kad tad da odgovaraju za izdaju

 

Pa valjda je MZ nekakva garancija za dokument koji je potpisan pod njihovim okriljem? Ako nije, onda je nebitno bilo sta potpisivati. Nece nas ostaviti na miru dok nas ne istrebe sa Kosova i ne obezbede clanstvo Kosova u UN. Uradili bi to i ranije da nije bilo Trampa i relativno bliskih odnosa AV i Merkelove.

Link to comment
Share on other sites

Quote

 Динамика конфликта на северу злослутно подсећа на рат у Хрватској који је окончан прогоном Срба из Kрајине.

Bukvalno se crta Oluja s ovim što se dešava tamo.

Ništa se nije naučilo za 30 jebenih godina.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, Profesor said:

 

Pa valjda je MZ nekakva garancija za dokument koji je potpisan pod njihovim okriljem? Ako nije, onda je nebitno bilo sta potpisivati. Nece nas ostaviti na miru dok nas ne istrebe sa Kosova i ne obezbede clanstvo Kosova u UN. Uradili bi to i ranije da nije bilo Trampa i relativno bliskih odnosa AV i Merkelove.

Da li smo svi mi stvarno koštunice? kakva MZ, kakav je njihov uticaj na vlasti UPrištini ako ne ispune neki dogovor? Ajde što se i potpisao taj Briselski sporazum ali nakon prvog ustupka koji je srpska strana uradila trebalo je čekati njihov potez pa ako g anema prestati sa primenom sporazuma ali slatke su pare i moć koju je MZ omogućila dramoseru pa je sve činio da oslabi srpske pozicije a to radi i dan danas. Srpska istorija je imala razne protive na vlasdti ali ovakvu jednu štetočinu nikad, svaki dan njegove vladavine košta debelo srpski narod gde god se ko pojedinačno nalazio ali očito srpski narod voli da bude ovca za šišanje pa bujrum, uživajte sve dok traje.      

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

kreće kuka i motika da nalazi opravdanje i skida krivicu sa AV i njegove nesposobne službe, ništa neočekivano samo što se nažalost to platilo brojnim srpskim glavama ponovo
Sad bi mu trebalo biti jasno zašto Santosa i "bratanca" treba da makne. Nego ko će da daje pučanstvu parizer ? To što nije služba imala saznanja da će se ovo desiti, je posledica rukovodjenja BIA-om ova dva krembila u sticaju

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока

Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, Constantin said:

Sad bi mu trebalo biti jasno zašto Santosa i "bratanca" treba da makne. Nego ko će da daje pučanstvu parizer ? To što nije služba imala saznanja da će se ovo desiti, je posledica rukovodjenja BIA-om ova dva krembila u sticaju

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока
 

nisam siguran da služba nije znala za sve i da im čak na neki način i nije žao zbog ovakvog epiloga

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Ceo tekst tvita:

Quote

Ova količina oružja koja je juče zaplenjena na Kosovu od napadača, zajedno sa 20 džipova, nije imala nikakve šanse da postoji bez znanja Bezbednosno informativne agencije Srbije i lično aleksandra vučića. A na Kosovo nema šanse da uđu bez znanja i podrške Srbije i gospodara aleksandra vučića, jer se radi o najkontrolisanijoj teritoriji/granici Srbije. Suprotno bi značilo da u Srbiji svako može da ima ovakvu mini vojsku a da država o tome ne zna ništa. Drama i suze koje je juče na konferenciji za štampu eksponirao aleksandar vučić svedoče o tome da je on znao za tu grupu, da je je delovanje te grupe bio deo njegovog plana, i da je po svoj prilici poznavao neke njene pripadnike. Te emotivne reakcije njegove juče na konferenciji su usmerene ka mrtvima u toj naoružanoj organizaciji, koje je po svoj prilici poznavao. On je sinoć znao da je broj poginulih veći od 3, i da je 7 do 10. I to je odbio da kaže građanima Srbije, a pre svega porodicama čiji su muškarci juče poginuli. aleksandar vučić je juče na press konferenciji jasno rekao da Srbija poseduje presretnute razgovore kosovske policije na severu Kosova, i da su sve to slušali! Tako isto su juče morali i jesu sigurno slušali i ove napadače koje su organizovali. Snimke njihove komunikacije ne želi da podeli sa nama. A iz njih bismo jasno videli ko je šta organizivao. Između ratnog huškača aleksandra vučića 1991-1999 i ratnog huškača aleksandar vučić 2012-2023 samo je jedna razlika: - ovaj danas je na vlasti, pa može da to radi suptilnije i uz pomoć službi kojima komanduje. "Srbija na Zapadu", je bio naslov jednog videa jedne strane ambasade od nedavno, u kojoj su se pojavljivali predstavnici vlasti. Izvolite "Srbiju na Zapadu" zajedno sa njenim oružanim diktatorom aleksandrom vučićem:

 

Prenos predstavljanja navodno zaplenjenog arsenala je u toku:

 

 

Edited by erwin
Link to comment
Share on other sites



[/url]  
 
Ceo tekst tvita:
Ova količina oružja koja je juče zaplenjena na Kosovu od napadača, zajedno sa 20 džipova, nije imala nikakve šanse da postoji bez znanja Bezbednosno informativne agencije Srbije i lično aleksandra vučića. A na Kosovo nema šanse da uđu bez znanja i podrške Srbije i gospodara aleksandra vučića, jer se radi o najkontrolisanijoj teritoriji/granici Srbije. Suprotno bi značilo da u Srbiji svako može da ima ovakvu mini vojsku a da država o tome ne zna ništa. Drama i suze koje je juče na konferenciji za štampu eksponirao aleksandar vučić svedoče o tome da je on znao za tu grupu, da je je delovanje te grupe bio deo njegovog plana, i da je po svoj prilici poznavao neke njene pripadnike. Te emotivne reakcije njegove juče na konferenciji su usmerene ka mrtvima u toj naoružanoj organizaciji, koje je po svoj prilici poznavao. On je sinoć znao da je broj poginulih veći od 3, i da je 7 do 10. I to je odbio da kaže građanima Srbije, a pre svega porodicama čiji su muškarci juče poginuli. aleksandar vučić je juče na press konferenciji jasno rekao da Srbija poseduje presretnute razgovore kosovske policije na severu Kosova, i da su sve to slušali! Tako isto su juče morali i jesu sigurno slušali i ove napadače koje su organizovali. Snimke njihove komunikacije ne želi da podeli sa nama. A iz njih bismo jasno videli ko je šta organizivao. Između ratnog huškača aleksandra vučića 1991-1999 i ratnog huškača aleksandar vučić 2012-2023 samo je jedna razlika: - ovaj danas je na vlasti, pa može da to radi suptilnije i uz pomoć službi kojima komanduje. "Srbija na Zapadu", je bio naslov jednog videa jedne strane ambasade od nedavno, u kojoj su se pojavljivali predstavnici vlasti. Izvolite "Srbiju na Zapadu" zajedno sa njenim oružanim diktatorom aleksandrom vučićem:
 
Prenos predstavljanja navodno zaplenjenog arsenala je u toku:
 
 
 


Kakav advokat, takvo mu i saopštenje...ili je zlonameran pa mu cilj opravdava sredstvo.

Ako je granica sa Kosovom najkontrolisanija, pa i onde gde su integrisani prelazi, kao Jarinje, po njemu ispada da su najsposobniji granični policajci na našoj strani, a par metara dalje nesposobni kosovski policajci kod kojih može sve da prodje. Na stranu to što skoro godinu dana nema Srba policijaca sa kosovske strane.

Zašto bi ovi Srbi iz Zvečana, Leposavića i Mitrovice ušli na teritoriji Srbije pa se onda prebacivali sa svim ovim preko granice.

Ne znam kako misli da je Vučić znao koliko još mrtvih ima po šumama oko manastira ? Aludira na nešto ?

Treba ugasiti Twitter na nedelju dana.

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока

Link to comment
Share on other sites

  • fancy changed the title to Kosovo, priznati ili ne?
  • fancy locked this topic
  • fancy unlocked this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...