Ne sam Safete Posted January 4 Posted January 4 Pretend It's a City https://m.imdb.com/title/tt13660958/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_7_nm_1_in_0_q_pretend Fran Lebowitz i Scorsese razgovaraju o New York-u uglavnom. Korišteni su i dijelovi gostovanja Lebowitzke u raznim talk show-ima (Spike Lee između ostalih) Meni jako interesantan/zabavan. Naročito interesantno mi je koliko je Martin oduševljen sa Fran. 7 epizoda po 30 min.
Ne sam Safete Posted January 23 Posted January 23 Uhvatio sinoć na HRTu 'Fiume o morte!' https://m.imdb.com/title/tt34383611/plotsummary/?ref_=tt_ov_pl Mislim da je kandidat za Oskara, ako nije ne zamjerite. Ukratko 1919. i dvogodišnja okupacija Rijeke (Fiume, italijanski naziv) predvođena Gabrielom D'Annunziom. Odlično urađen, kombinacija dokumentarnih snimaka i fotografija sa 'igranim rekonstrukcijama' u kojima glume naturscici. Preporuka. 5
Mina D. Harker Posted March 14 Posted March 14 Louis Theroux: Inside the Manosphere Odlično. Vidjela sam neke kritike po portalima gdje autori nisu zadovoljni, nema feminističke kritike djelovanja ovih redpillera, nema dovoljno o šteti koju nanose ženama itd, ali to je bilo mnogo za očekivati, imo. I ovako im je dao dovoljno užeta da se sami objese, negdje preispitivao stavove sagovornika kada je bilo prilike za to, i sam se izložio bulingu ovih patetičnih kreatura koji sebe nazivaju alfa muškarcima i njihovih pratilaca. To nije moglo da bude lako i jednostavno hendlovati, koliko god godina i iskustva da ima autor dokumentarca. Velika preporuka. Na Netflixu. 2
Урош19 Posted March 20 Posted March 20 Netflix izbacio dokumentarac o Murdoch porodici, dobro će doći fanovima Successiona koji ne znaju kako da popune tu prazninu
Mina D. Harker Posted March 24 Posted March 24 Inside the mind of a Cat predivno, ovo oplemenjuje dušu 😍 i ruši predrasude o mačkama kao distanciranim bićima koja se ne vezuju za ljude i goni ih samo "interes". Sve naučno dokazano, dabome 🤓 1
alcesta Posted March 24 Posted March 24 (edited) Kad smo kod toga, za ljubitelje mačaka, još jedan divan dokumentarac o mačkama u Istanbulu https://www.imdb.com/title/tt4420704/ Edited March 24 by alcesta 1
alcesta Posted March 24 Posted March 24 Nećeš morati da ih tražiš Čim sam stigla u hotel prvi dan, izašla da tražim menjačnicu i pogrešno skrenula u uličicu gde me dočekalo 6 mačića kako se igraju oko nekog oluka. Da je još bilo negde da se sedne, duže bih ostala tamo nego po turističkim znamenitostima 1
Klotzen Posted yesterday at 06:48 AM Posted yesterday at 06:48 AM Ovaj dokumentarac je osvojio i Bafta i Oscar nagrade ali mi je nekako pobegao ispod radara. Sinoć ga pogledah i stvarno potpuno zaslužene nagrade. Prvo sam očekivao jedan klasičan dokumentarac na ovu temu no ovo je potpuno drugačije. Autor filma je zaposlen u školi kao organizator događaja gde pored toga još i snima razne priredbe i slično. Po izbijanju rata dobija i zadatak da snima propagandu koja se izvodi u školi nad decom i u principu prikazuje propast ruskog društva kroz propast školstva i zlopotrebe nad decom u osnovnoj školi u jednom malom ruskom gradu gde svako svakog zna. Pojedini likovi iz škole kao da su produkt igranog filma. Starijima će odma proći 90-e kroz glavu i urušavanje našeg društva kada je izbio rat. 2
Klotzen Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago onlinesaprevodom.net . Već jedno 10 godina gledam sve preko tog i sličnih sajtova. Ima gomila pop upova i kojekakvih gluposti ali kada se pusti film posle toga je ok i može da se gleda na miru. 1
Mina D. Harker Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago Ne znam zašto me je priča asocirala na California Dreamin', rumunski film koji čak nije ni dokumentarac (mada, snimljen prema istinitom događaju). Gledaće se, hvala @Klotzen
crni96 Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago Može preporuka za neki dokumentarac o paranormalnim stvarima ili misterija ubistava?? Taj fazon.
Recommended Posts