Besni lala Posted Thursday at 01:16 PM Posted Thursday at 01:16 PM ... On 3/9/2026 at 11:19 PM, Janne240 said: Predivno Dok sam Ja ovih dana više ... i Na kraju presečem sa Uopšte ne možeš da proceniš - na osnovu navedenog - da sam na teškim (prepisanim) drogetinama. 1
nonick Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago za ovo moram da nadjem svirku u okolini, jbg, i krace putovenje dolazi u obzir 🙂 Novo sa kanadske scene, OK, za nerdove mozde nije novo 🙂 1
Ne sam Safete Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Novo je ovo, ja mislim, za svakoga. Pogotovo pod ovim imenom.
fancy Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Au jbm ti pokoljenja od askurđela naovamo ovo zvuči (i izgleda) kao da the residents i buckethead skidaju primus 2
nonick Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Nemoj nikog da maske I sve to zavarava i ne poslusati/pogledati, muzika je odlicna, stvarno osvezavajuce u ovom vremenu. 🙂
Amigdala Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Ludo je ovo, bolesno i nekako, khm, drugacije. Nisam cuo nista slicno...jos od sebe dok sam kao ucio da sviram i dzemovao.. sam sa sobom 🙂
fancy Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Ma dobro, ovo i nije ni ludo ni bolesno, posle prvih 6 albuma The Residents (do Commercial Albuma, 1980) ništa više ne može da zvuči čudno. Iako muzički nemaju veze jedni s drugima (muzika ovih Kanađana je daleko prijemčivija), pristup i koncept su tu negde plus ovde kod gitariste vidim uticaje Snakefingera (povremenog kolaboranta Residentsa)... Naravno ima tu i velikog uticaja Zappe. I da, mora se priznati, fenomenalni su muzičari. Ali baš baš. Kad se odvoji vizuelni utisak (inače stvarno fenomenalno urađeno, izgledaju kao košmar iz kog se i košmari bude u znoju), kao npr. sad dok pišem ovo i ne gledam u YT klip, muzika je zapravo vrlo pitka, ima gruv, meni baš prija... Luckasti brejkovi i obrađeni vokali povremeno podsete s kim imamo posla Zarazno. Navukao sam se. 1
Amigdala Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 22 minutes ago, fancy said: Ma dobro, ovo i nije ni ludo ni bolesno, posle prvih 6 albuma The Residents (do Commercial Albuma, 1980) ništa više ne može da zvuči čudno. Iako muzički nemaju veze jedni s drugima (muzika ovih Kanađana je daleko prijemčivija), pristup i koncept su tu negde plus ovde kod gitariste vidim uticaje Snakefingera (povremenog kolaboranta Residentsa)... Naravno ima tu i velikog uticaja Zappe. I da, mora se priznati, fenomenalni su muzičari. Ali baš baš. Kad se odvoji vizuelni utisak (inače stvarno fenomenalno urađeno, izgledaju kao košmar iz kog se i košmari bude u znoju), kao npr. sad dok pišem ovo i ne gledam u YT klip, muzika je zapravo vrlo pitka, ima gruv, meni baš prija... Luckasti brejkovi i obrađeni vokali povremeno podsete s kim imamo posla Zarazno. Navukao sam se. Ma, salio sam se 🙂 Podrzavam eksperimentisanje svake vrste, sve 5. Pa kako se kome svidi. Ono sto mi je intrigantno (bold) ispisao sam 2 recenice, pa odustao, a bilo je u stilu: Da je samo Zappa (jedan od mojih najvecih muzickih heroja uopste) uspesno koristio disonantne tonove (disharmoniju) tako da zaista bude u funkciji harmonije i da prija uhu slusaoca. Intrigira me zato: Da nemate na serveru instalirane uredjaje za citanje misli korisnika?
nonick Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) Ovo@ fancy "zarazno" Bas to, jbg, ako mogu na microtonal experimental rock with eastern musical layers da gruvam kao da slusam RATM (insert your favorite grooving/hedbanging band), malo li je? Momci ce da komercializuju math-rock bre. 🙂 Edited 1 hour ago by nonick
Amigdala Posted 52 minutes ago Posted 52 minutes ago Muzika stvarno probija sve granice ljudskog (nas smrtnika) shvatanja. Npr, ovaj ludak Adam Neely, je meni sinonim za nesto najkompleksnije u muzici sto uopste uspevam da razaznam. Ritmicki kvintupleti. Zato: Priznajem samo oldskul-rok 🥰
Recommended Posts