Jump to content

Recommended Posts

Posted

...

On 3/9/2026 at 11:19 PM, Janne240 said:

Predivno :heart:

Dok sam Ja ovih dana više ... 

i

Na kraju presečem sa 

Uopšte ne možeš da proceniš - na osnovu navedenog -  da sam na teškim (prepisanim) drogetinama. :girl:

• Like 1
Posted

za ovo moram da nadjem svirku u okolini, jbg, i  krace putovenje dolazi u obzir 🙂

Novo sa kanadske scene, OK, za nerdove mozde nije novo 🙂

• Like 1
Posted

Au jbm ti pokoljenja od askurđela naovamo :classic_huh: ovo zvuči (i izgleda) kao da the residents i buckethead skidaju primus :classic_ninja:

• Like 2
Posted

Nemoj nikog da maske I sve to zavarava i ne poslusati/pogledati, muzika je odlicna, stvarno osvezavajuce u ovom vremenu. 🙂

Posted

Ludo je ovo, bolesno i nekako, khm, drugacije. Nisam cuo nista slicno...jos od sebe dok sam kao ucio da sviram i dzemovao.. sam sa sobom 🙂

Posted

Ma dobro, ovo i nije ni ludo ni bolesno, posle prvih 6 albuma The Residents (do Commercial Albuma, 1980) ništa više ne može da zvuči čudno. 

Iako muzički nemaju veze jedni s drugima (muzika ovih Kanađana je daleko prijemčivija), pristup i koncept su tu negde plus ovde kod gitariste vidim uticaje Snakefingera (povremenog kolaboranta Residentsa)...  Naravno ima tu i velikog uticaja Zappe. I da, mora se priznati, fenomenalni su muzičari. Ali baš baš.

Kad se odvoji vizuelni utisak (inače stvarno fenomenalno urađeno, izgledaju kao košmar iz kog se i košmari bude u znoju), kao npr. sad dok pišem ovo i ne gledam u YT klip, muzika je zapravo vrlo pitka, ima gruv, meni baš prija...  Luckasti brejkovi i obrađeni vokali povremeno podsete s kim imamo posla :lol_2:

Zarazno. Navukao sam se.

• Thanks 1
Posted
22 minutes ago, fancy said:

Ma dobro, ovo i nije ni ludo ni bolesno, posle prvih 6 albuma The Residents (do Commercial Albuma, 1980) ništa više ne može da zvuči čudno. 

Iako muzički nemaju veze jedni s drugima (muzika ovih Kanađana je daleko prijemčivija), pristup i koncept su tu negde plus ovde kod gitariste vidim uticaje Snakefingera (povremenog kolaboranta Residentsa)...  Naravno ima tu i velikog uticaja Zappe. I da, mora se priznati, fenomenalni su muzičari. Ali baš baš.

Kad se odvoji vizuelni utisak (inače stvarno fenomenalno urađeno, izgledaju kao košmar iz kog se i košmari bude u znoju), kao npr. sad dok pišem ovo i ne gledam u YT klip, muzika je zapravo vrlo pitka, ima gruv, meni baš prija...  Luckasti brejkovi i obrađeni vokali povremeno podsete s kim imamo posla :lol_2:

Zarazno. Navukao sam se.

Ma, salio sam se  🙂

Podrzavam eksperimentisanje svake vrste, sve 5. Pa kako se kome svidi. 

Ono sto mi je intrigantno (bold) ispisao sam 2 recenice, pa odustao,  a bilo je u stilu:

Da je samo Zappa (jedan od mojih najvecih muzickih heroja uopste) uspesno  koristio disonantne tonove (disharmoniju) tako da zaista bude u funkciji harmonije i da prija uhu slusaoca. 

Intrigira me zato:

Da nemate na serveru instalirane uredjaje za citanje misli korisnika? :smiley5:

Posted (edited)

Ovo@ fancy "zarazno"

Bas to, jbg, ako mogu na microtonal experimental rock with eastern musical layers da gruvam kao da slusam RATM (insert your favorite grooving/hedbanging band), malo li je?

Momci ce da komercializuju math-rock bre. 🙂

Edited by nonick