Jump to content

Italia 🇮🇹

alberto.ascari

Recommended Posts

18 hours ago, Helena said:

Reč ne razumem, valjda objašnjava ko je sve glasao :lol_2:

@ciao pomagaj

Izvini tek sad sam videla - da - kaze otprilike " jos jedan glas za Djordja" (Djordju) i napominje da glasaju novine, radio i tv i sad ce da objave pet finalista koji nisu bas po redu ... tako nesto

izvini jos jednom sto kasnim ali bolje ikad nego nikad

• Like 1

Realno ovo jeste odlična pesma, malo me potsetio na Mengonija. Naime kada pevaš baladu moraš da je osetiš i potrkrepiš svojim emocijama. To je on relativno dobro odradio i to svaku baladu diže dve klase iznad. Što kažu kafanske pevačice moraš da "prodaš" pesmu 🙂 . Ne možemo zameriti žirija što je njega nagradio umesto da nagradi nekog ko je eye candy, slična situacija kao kod Karije i Baby Lasagne koji jesu imali atraktivnije pesme ali su pobednici imali kvalitetnije.

E sad meni je uopšte problem što pesma sa ovog festivala koji ima ogromanu tradiciju i prestiž ide na ESC. ESC ne zanima kvalitet, odnosno nije primaran tako da je to uvek hendikep za njihovog predstavnika. Takođe to pravi problem i kod publike koja se onda ljuti kada realno kvalitetna pesma završi u sredini tabele. Mislim da bi trebalo da naprave svoj PZE da se razdvoji San Remo od ESC i na taj način će to biti bolje i za San Remo i za ESC.

Ovo realno ide u top 10, ako malo više emocija ostavi na bini i dotera stagining može i u top 5 ali nema šanse da pobedi tamo. Tu bi recimo bolji bili neki drugi.

Ova će se lako skratiti, ono na kraju je ionako višak 🙂

Od ovih iz top 5 jedini koji bi mogao na ESC da ostavi bolji utisak je Fedez a on je tek na četvrtom mestu. 2. i 3. su za klasu lošije rešenje od Olli-ja. 5. je bio glavni favorit za pobedu ali je tema te pesme čini mi se isuviše teška za jedno ovakvo takmičenje. Takođe i njegov stil pevanja je malo čudan pa verovatno nije izvukao 100% iz ove inače fantastične pesme što se tiče muzike i teksta.