Yoyogi Posted June 2, 2019 Posted June 2, 2019 (edited) Hortenzije, "ajisai", cveće kišne sezone. Kao što i dolikuje, danas je bila kiša. Nisu se ni dobro rascvetale mada je park otvoren od 1-30 juna. Ovo nam je 6-ti put i prvi put danas kiša. Kupili smo jedni saksiju "za poneti" (2,000 dinara), krasiće kuću narednih mesec dana Edited June 2, 2019 by srbija do tokija 1 1
Yoyogi Posted June 14, 2019 Author Posted June 14, 2019 Pada. Od 8. juna do 20. jula. Kišna sezona, bogomdana za navodnjavanje pirinčanih polja. Nikakvo čudo onda da školski raspust u Japanu počinje baš kada kiša prođe, 21. jula. Decenijama tako, ako ne i vekovima. Moja ulica, Japan, Nagoya 1
Yoyogi Posted July 4, 2019 Author Posted July 4, 2019 Tajland, Koh Kaen. Kisa nas Isaanom. Monsunska sezona, jun - polovina novembra. 1
Yoyogi Posted July 10, 2019 Author Posted July 10, 2019 Ma kako se samo privuce, Kako digoh pogled sa ekrana, za 5 minuta se promenio vidik
Yoyogi Posted July 15, 2019 Author Posted July 15, 2019 Thai, Hua Hin, Sheraton. Idilican tropski dan Se za cas pretvori u tropsku kisu Ona to ozbiljno misli Da je poduvatimo odozdo Ko je ovde, ne plasi se da li ce da pokisne 4 1
Amigo Posted July 15, 2019 Posted July 15, 2019 @Kolbas Nigde mesta da se skrijem ode meni glava Vojvodino, Vojvodino sto si tako ravna 🙂
Kolbas Posted July 15, 2019 Posted July 15, 2019 Pa imao bi i ti šta da metneš, London je prilično poznat po Thunderstorms⛈️...imao sam par spektakularnih fotografija iz perioda kad sam živeo tamo, ali su pohranjene u ko zna kojem skladištu memorije...btw, iz nekog razloga sam fasciniran kišom i oblacima i pratećim pojavama...kod nas je sezona tornada u špicu i već smo imali nekoliko touchdowns, srećom dovoljno daleko od nas
Yoyogi Posted July 24, 2019 Author Posted July 24, 2019 Izlazece sunce po tropskoj oluji. Changi, Singapore.
Yoyogi Posted August 13, 2019 Author Posted August 13, 2019 Thai, na pola puta BKK- Hua Hin (na nekih 100km) celodnevni pljuskovi, iznenadjenje i za kisnu sezonu. Stoka na pasi se povlaci pod strehe. A ima ko ne moze, sta ce Kise su bile tolike da su 11-12 avgusta zatvorili Erawan vodopade za turiste zbog jake kise koja je ostetila ionako teske staze.
Amigo Posted August 13, 2019 Posted August 13, 2019 Imam utisak da u tom dijelu svijeta kise stalno padaju, riza pod vodom.
Yoyogi Posted August 13, 2019 Author Posted August 13, 2019 (edited) 13 minutes ago, Amigo said: Imam utisak da u tom dijelu svijeta kise stalno padaju, riza pod vodom. Pirincu treba puno vode, to je uobicajeno i pozeljno. Ovo sto si video na prvoj slici je treca zetva za godinu. Edit: setva. Pirinac je za Aziju ono sto je psenica za Srbiju. I u Thai i u Japanu, za jelo, obrok, kazu "Khao", "Gohan", respektivo, ista rec koja znaci pirinac, tako vekovima. Edited August 13, 2019 by Yoyogi Edit: setva.
Yoyogi Posted October 4, 2019 Author Posted October 4, 2019 Pada kiša po riveru Kvaju. Tropski pljusak u klisuri. Kanchanaburi, Thailand, 100km severozapadno od Bangkoka. To je u stvari hotel sa 126 soba gde ti reka (čujno) protiče ispod kreveta. Nema struje, nema ni jedne sijalice, ni priključke za struju ni za punjenje baterija telefona i kamera. Nema Interneta, video sam da ljudi muvaju preko mobilnih "hotspot". Kuhinja radi na gas, pića se hlade u ciglama leda. Pri čekiranju, svaka soba dobije dva fenjera, na slikama sa njihovog sajta su isto fenjeri, nije struja. Splav je dugačak 400m, u prsluku za vodu se skoči i otpluta nizvodno, popenje se, opet na početak. Voda 32C. Nisam ni znao da se hotel nadobijao toliko nagrada, išli smo zbog nemanja struje i aircona. River Kwai Jungle Raft Hotel
Yoyogi Posted October 4, 2019 Author Posted October 4, 2019 4 hours ago, Amigo said: Jel ovo Most na reci Kwai. Nije, to je iluzija i propaganda. Ko je pravio film (snimljen na Šri Lanci 1957) nikada nije bio na pravom mestu. U filmu, to je kao most U stvari je neugledna ćuprijica, jedva preko glave odraslog čoveka Nekoliko puta dnevno prođe turistički voz, kao da ga šalje sam FaceBook
Yoyogi Posted October 21, 2019 Author Posted October 21, 2019 Od danas, Osaka, hram Katsuo-ji. Taman posle obilaska, poče kiša.
Pletilja Posted October 22, 2019 Posted October 22, 2019 Kod nas ne pada kisa.....odavno. Kao i svaka prava redusa, pocetkom Oktobra sam unela cvece, ocistila letnju obucu, oprala letnju odecu, odlozila gde treba.....7 dana se kuvala u jesenjoj obuci, jesenjoj odeci pa kapitulirala pod okupacijom Sunca..sad sve Jovo - nanovo. 1
Yoyogi Posted December 19, 2019 Author Posted December 19, 2019 Koh Samui, Thai, tropski pljusak preko tropske vode. Ove dve Ruskinje uzivaju.
Yoyogi Posted March 16, 2020 Author Posted March 16, 2020 Korankei klisura, Toyota City. Odatle idu u svet spektakularne slike jesenjih boja. Sada izgleda tužno, dosadila mu zima. Treba voleti pecanje pa izaći ovako po kiši. Istina, ova dvojica, da li zbog virusa, drže odstojanje. Cela reka (Tomoe) između njih.
Recommended Posts