melankolic Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Može da prisvaja koliko hoće, kubanska vlada se ionako otvorila za ulaganja i vlasništvo nad imovinom na ostrvu od strane Kubanaca u egzilu a biće problem ako Krasnov misli da će njegovi kkk banditi sve uzeti. Sledi im žestoki otpor ujedinjenih Kubanaca a ne znam da li mu je pametno da ulazi u još jedan sukob pred izbore. 3
Angelia Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 2 hours ago, djura.net said: Joe Kent je 'junak nasih dana'. Nisu bila pretnja samo nisu hteli da se odreknu 60% obogacenog uranijuma logika svaka cast. Znaci trebalo je da sacekamo da je bace, ili barem naprave...
Bode Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 2 hours ago, djole said: dve vrlo bitne vesti Sto se tice druge vesti, ocekivano, samo se nije znalo ko ce prvi da povuce nogu. Ocekivano, jer po informacijama koje sam cuo, ovaj sukob je sve, samo ne onakav kakav se predstavlja u medijima. Bar kad su u pitanju javno dostupne informacije. Mada kako vreme prolazi, polako sve isplivava na povrsinu. Sto se tice prve, Iranski ministar spoljnih poslova je ispricao ovu pricu nekoliko puta do sada. I to za zapadne medije. Mogu da ti nadjem video. Ali ne veruje se dok pricu ne objavi The Guardian. 3
melankolic Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago (edited) Ako glavni kontraobaveštajac kojeg si sam postavio kaže da nisu opasnost, onda sigurno jesu, za razliku od recimo Severne Koreje i njenog saveznika Kine koji sigurno nisu opasnost jer mu je severnokorejski midžet najbolji prijatelj (🩷). Edited 4 hours ago by melankolic 1
MeanMachine Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago (edited) 25 minutes ago, Angelia said: I onda youtuberi otisli i snimili slican video u tom kaficu..... Ali vidim da je US izgubila rat...cemu pricati sve su totalno omasili, javite Ajatolahu Sr i Ajatolahu Jr da sad mogu da sidju. Nije mi uopste jasno sta si htela reci da su neki youtuberi snimili slican video? Naravno da kafic postoji aman. Niko nije rekao da je izmisljen kafic. U sustini to je manje bitno za razliku od ekipe koja misli da je ubijen ja ne mislim, ja mislim da je zdravstveno lose i da je vrlo moguce cela ideja oko napada na Iran ustvari zato sto je lose jer Bibi je poslednji desnicar Izraela koji se Americi moze prodati. Smotric i drugari pa mnogo su tezi za ubedjivanje Amera od Bibija. Bibi je za njih normalan plus ima i harizmu plus ga americka javnost odlicno zna... 11 minutes ago, melankolic said: Ako glavni kontraobaveštajac kojeg si sam postavio kaže da nisu opasnost, onda sigurno jesu, za razliku od recimo Severne Koreje i njenog saveznika Kine koji sigurno nisu opasnost jer mu je severnokorejski midžet najbolji prijatelj (🩷). Ali kako rece Bibi Korejanci ne klicnu smrt Americi iako su vikali, plus su imali a i dalje imaju postere sa tom tematikom... Edited 4 hours ago by MeanMachine
MeanMachine Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) 29 minutes ago, Angelia said: Nisu bila pretnja samo nisu hteli da se odreknu 60% obogacenog uranijuma logika svaka cast. Znaci trebalo je da sacekamo da je bace, ili barem naprave... Pa odrekli su se. 2015. I to ste vi lepo potisali i EU. I sta onda bi? I ondoni sebe vide ko magarce a bas u tom prvom mandatu Trumpa oni vide da Trump voli Kima 3 jer ovaj bombu ima 😄 Inace 60posto obogacenja je daleko od bombe. Zvuci vau ali od toga smislena bomba da se napravi ne moze. Realno ako sad ne slomite mule, oni ce biti idioti da bombu na naprave u buducnosti. Totalni idioti sto bi Vucic rekao. Dakle ajde lepo invazija Irana ko Iraka samo ovaj put idete na zemlju sa geografijom Avganistana i sa nekoliko puta vecom populacijom i sa fpv dronovima. I uz sankcije ne malog dela sveta jer morate prvo da okupirate Irak, jer nece da dozvole da koristite njihovu teritoriju za napad Iran. Ali posto vidimo da Trump kmeci jer saveznici nece brodove da salju u hormuz od invazije na Iran nema nista. Jedina druga opcija je da debelo podmitite mule da prihvate da se odreknu bombe i raketa. Edited 3 hours ago by MeanMachine
Teleći sač Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 1 hour ago, MeanMachine said: Pa odrekli su se. 2015. I to ste vi lepo potisali i EU. I sta onda bi? I ondoni sebe vide ko magarce a bas u tom prvom mandatu Trumpa oni vide da Trump voli Kima 3 jer ovaj bombu ima 😄 😄 Inace 60posto obogacenja je daleko od bombe. Zvuci vau ali od toga smislena bomba da se napravi ne moze. Realno ako sad ne slomite mule, oni ce biti idioti da bombu na naprave u buducnosti. Totalni idioti sto bi Vucic rekao. Dakle ajde lepo invazija Irana ko Iraka samo ovaj put idete na zemlju sa geografijom Avganistana i sa nekoliko puta vecom populacijom i sa fpv dronovima. I uz sankcije ne malog dela sveta jer morate prvo da okupirate Irak, jer nece da dozvole da koristite njihovu teritoriju za napad Iran. Ali posto vidimo da Trump kmeci jer saveznici nece brodove da salju u hormuz od invazije na Iran nema nista. Jedina druga opcija je da debelo podmitite mule da prihvate da se odreknu bombe i raketa. Svaka traljavo isplanirana invazija na zemlju povrsine od Amsterdama do Atine i od Monaka do Varsave sa 92 miliona stanovnika, i to na onakvom terenu, je zestok pucanj u nogu i potencijalna klanica. Mislim da gledaju da to izbegnu na svaki moguci nacin, ali s druge strane - krajnje je konfuzno koji je politicki cilj do sada postignut na terenu. Mule su i dalje tu, Hormuz je i dalje blokiran a nervoza i cena rata rastu za sve, pa i one koji s tim nemaju nikakve veze.
A sad Posted 1 hour ago Author Posted 1 hour ago Potvrdio je Iran za Laridzanija, poginuli su i njegov zamenik i njegov sin. Covek koji vec dugo prakticno vlada Iranom iz senke. General IRGCa, dugogodisnji predsednik parlamenta, nakon toga najblizi saradnik pokojnog Hamneija. Njegova porodica je jedna od najuticajnijih u Iranu. Njegov rodjeni brat Sadik je veoma visoko kotiran u pravosudju i svestenickim krugovima. Pokojni otac je bio takodje jedan od najvise rangiranih svestenika. Stric je jos uvek ziv (ima skoro 100 godina) i veoma je ugledan i cenjen svestenik, mada malo vise u reformskim krugovima. I ostala braca i rodjaci su na bitnim funkcijama. Zenina porodica je takodje zauzima pozicije u vrhu vlasti. To mu je pomoglo da ima uticaj, pa cak i kontrolu u bukvalno svim sferama drustva. Na zapadu je imao reputacija pragmaticnog politicara sa kojim se moze razgovarati, ali pitanje je koliko je to bila istina, a koliko samo percepcija koja je proistekla iz pogleda na njegovo obrazovanje. U Iranskoj politici on je uvek bio cvrsto iz Hamneija i predano se drzao ultrakonzervativne strane. Bio je veliki protivnik predsednika Hatamija i pokusavao je da spreci njegove reforme po svaku cenu. Imao je ambiciji da postane predsednik, ali je na jedinim izborima na kojima je ucestvovao prosao jako lose. Nije se najbolje slagao sa Ahmedinedzadom i u tom periodu se desila i jedna od najkontroverznijih stvari i njegovoj politickoj karijeri. Nakon pokradenih izbora cestitao je pobedu reformistickim kandidatu uz napomenu da je imao uvid u rezultate izbora. Kasnije je promenio odluku, demantovao da je to ikada izjavio i svesrdno pomogao u gusenju demonstracija. Sa umerenim predsednikom Rohanijem je dobro saradjivao. Ipak on ostaje siva eminencija tvrde, konzervativne struje iranskog drustva, koja se protivi reformama i otvaranju drustva. Tako je ostalo sve do samog kraja. Ostaje nejasno zasto mu nije dozvoljeno da ucestvuje na predsednickim izborima 2021 i 2024 godine. Bez obzira na zabranu da ucestvuje na izborima nastavio je bude na veoma bitnim funkcijama i da siri svoj uticaj. Svakako ne bi imao sanse na izborima jer on nikada nije bio popularan u sirokim narodnim masama, ali se postavlja pitanje zasto mu je zabranjeno da ucestvuje na izborima. Moja pretpostavka je da je smetao nekim delovima garde koji su ga se plasili jer bi postao previse mocan ako postane predsednik i mogao bi da smanji njihov uticaj na politiku drzave. Dosta se pricalo da bi on mogao da nasledi Hamneija, ali to je bilo nemoguce jer on uopste nije svestenik. U svakom slucaju otisla je licnost koja je kreirala politiku Irana jos od revolucije. 2 1
Recommended Posts