moonovermarin Posted yesterday at 08:50 AM Posted yesterday at 08:50 AM terijer može biti ruski, džek rasel, staford, american bully, pituljaga... nedovoljno informacija. I ja zazirem od pitova, tbh, najviše zbog toga što je cirka 10% socijalizovano po čisto iskusvenim podacima...
DameTime Posted yesterday at 08:57 AM Posted yesterday at 08:57 AM 4 minutes ago, moonovermarin said: terijer može biti ruski, džek rasel, staford, american bully, pituljaga... nedovoljno informacija. I ja zazirem od pitova, tbh, najviše zbog toga što je cirka 10% socijalizovano po čisto iskusvenim podacima... Pardonnez-moi, u pitanju je: https://en.wikipedia.org/wiki/Bull_Terrier Ma jasno sve, zazirem i ja (ako ne poznajem), više sam podelila u smislu da ima dosta vlasnika koji su svesni te bojazni/opreznosti kod drugih. Kao što i treba da budu svesni.
Gotivan Posted 2 hours ago Author Posted 2 hours ago Ja koliko vidim vama je normalno da se kučići šetaju po gradovima među ljudima, bez obzira što može iz ĉistog mira da nekog napadne i ujede ili da se naravno posere po asfaltu (pre neku nedelju sam video gospodjetinu u IKEAi u delu za nameŝtaje, vodi 2 kulova... jedan od njih bukvalno stao i krene da se istovaruje onde na sred.... i vama je to sve normalno da kucici ulaze u trzne centre u prevoz itd...). Kako bre može normalno da vam bude da ljudi vuku one jadne životinje po ulicama VAN NJIHOVE VOLJE, da ih vuku kako oni hoće? Zamislite vas da neko vuče na povocu tako? Jel to vaŝa ljubav prema životinjama da imate roba u bukvalnom smislu? Jel možda izjednačavate kučiće i decu (smeta vam dečiji plač a lavež je super?) Dal moguće da su vam američki mediji baŝ toliko isprali mozgove, gore nego religija i biblije? Ajd kad toliko branite kucice, tacnije vlasnike istih PO GRADOVIMA NAGLASAVAM (na selu vec postoje normalni uslovi za paščad tako da to nije tema), koja je konkretna korist od kučeta, osim placebo socijalizacije i da mu se diviš što ti se obraduje za koru hleba: - Jel može da ide u nabavku po namirnice? - Jel może sa ide u apoteku? - Jel może da skuva ručak? - Jel może da sere i piša u WC šolju? - Jel može sam da se istušira da ne smrdi po ceo dan (vi vlasnici ne primećujete koliko vam ustvari ker smrdi a tek stan u kojem ga držite kao zatoĉenika) - Jel može da ti pomogne da pomerite nameŝtaj recimo? - Jel može da ti priĉuva dete kod kuće da mu da da jede i pije? - Jel može bilo kojj druŝtveno korisni rad da izvede, osim izigravanja alarmnog sistema za dvoriŝte ispred kuće? Jel smo baŝ kao narod toliko otiŝli u aut da ne umemo sa komšijom ili roďakom da popijemo kafu već da moramo kuĉe da vodimo u gluvo doba dana po ulici da se istovaruje bilo gde? 3
Eddard Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 24 minutes ago, Gotivan said: Ja koliko vidim vama je normalno da se kučići šetaju po gradovima među ljudima, bez obzira što može iz ĉistog mira da nekog napadne i ujede ili da se naravno posere po asfaltu (pre neku nedelju sam video gospodjetinu u IKEAi u delu za nameŝtaje, vodi 2 kulova... jedan od njih bukvalno stao i krene da se istovaruje onde na sred.... i vama je to sve normalno da kucici ulaze u trzne centre u prevoz itd...). Kako bre može normalno da vam bude da ljudi vuku one jadne životinje po ulicama VAN NJIHOVE VOLJE, da ih vuku kako oni hoće? Zamislite vas da neko vuče na povocu tako? Jel to vaŝa ljubav prema životinjama da imate roba u bukvalnom smislu? Jel možda izjednačavate kučiće i decu (smeta vam dečiji plač a lavež je super?) Dal moguće da su vam američki mediji baŝ toliko isprali mozgove, gore nego religija i biblije? Ajd kad toliko branite kucice, tacnije vlasnike istih PO GRADOVIMA NAGLASAVAM (na selu vec postoje normalni uslovi za paščad tako da to nije tema), koja je konkretna korist od kučeta, osim placebo socijalizacije i da mu se diviš što ti se obraduje za koru hleba: - Jel može da ide u nabavku po namirnice? - Jel może sa ide u apoteku? - Jel może da skuva ručak? - Jel może da sere i piša u WC šolju? - Jel može sam da se istušira da ne smrdi po ceo dan (vi vlasnici ne primećujete koliko vam ustvari ker smrdi a tek stan u kojem ga držite kao zatoĉenika) - Jel može da ti pomogne da pomerite nameŝtaj recimo? - Jel može da ti priĉuva dete kod kuće da mu da da jede i pije? - Jel može bilo kojj druŝtveno korisni rad da izvede, osim izigravanja alarmnog sistema za dvoriŝte ispred kuće? Jel smo baŝ kao narod toliko otiŝli u aut da ne umemo sa komšijom ili roďakom da popijemo kafu već da moramo kuĉe da vodimo u gluvo doba dana po ulici da se istovaruje bilo gde? Ajd ne seri više, majke ti. 6
DJ_Vasa Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago @fancy Može li jedna brnjica za govnj... gotivnog gospodina?
DameTime Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) 33 minutes ago, Eddard said: Ajd ne seri više, majke ti. Kako red nalaže, pošto se kolega propisno istovario, sad neko treba da pokupi za njim. 🙃 Edited 1 hour ago by DameTime razmak 2 1
moonovermarin Posted 58 minutes ago Posted 58 minutes ago 1 hour ago, Gotivan said: Ja koliko vidim vama je normalno da se kučići šetaju po gradovima među ljudima, bez obzira što može iz ĉistog mira da nekog napadne i ujede ili da se naravno posere po asfaltu (pre neku nedelju sam video gospodjetinu u IKEAi u delu za nameŝtaje, vodi 2 kulova... jedan od njih bukvalno stao i krene da se istovaruje onde na sred.... i vama je to sve normalno da kucici ulaze u trzne centre u prevoz itd...). Kao neko ko je veći deo života proveo po gradovima jbg, moram da priznam da je status pasa u istima sjajan indikator civilizacijskog stupnja. E sad, neko ko koristi izraz kulov nije baš pogodan za dalju priču (kao ni ker, pašče), ali što da ne. Ima ovde i nesrećnijih forumaša, strah od pasa je relativno benigna pojava. 1 hour ago, Gotivan said: Kako bre može normalno da vam bude da ljudi vuku one jadne životinje po ulicama VAN NJIHOVE VOLJE, da ih vuku kako oni hoće? Zamislite vas da neko vuče na povocu tako? Jel to vaŝa ljubav prema životinjama da imate roba u bukvalnom smislu? Jel možda izjednačavate kučiće i decu (smeta vam dečiji plač a lavež je super?) Dal moguće da su vam američki mediji baŝ toliko isprali mozgove, gore nego religija i biblije? Ajd kad toliko branite kucice, tacnije vlasnike istih PO GRADOVIMA NAGLASAVAM (na selu vec postoje normalni uslovi za paščad tako da to nije tema), koja je konkretna korist od kučeta, osim placebo socijalizacije i da mu se diviš što ti se obraduje za koru hleba: - Jel može da ide u nabavku po namirnice? - Jel może sa ide u apoteku? - Jel może da skuva ručak? - Jel może da sere i piša u WC šolju? Hahaha, pobeda. 1 hour ago, Gotivan said: - Jel može sam da se istušira da ne smrdi po ceo dan (vi vlasnici ne primećujete koliko vam ustvari ker smrdi a tek stan u kojem ga držite kao zatoĉenika) - Jel može da ti pomogne da pomerite nameŝtaj recimo? - Jel može da ti priĉuva dete kod kuće da mu da da jede i pije? - Jel može bilo kojj druŝtveno korisni rad da izvede, osim izigravanja alarmnog sistema za dvoriŝte ispred kuće? Jel smo baŝ kao narod toliko otiŝli u aut da ne umemo sa komšijom ili roďakom da popijemo kafu već da moramo kuĉe da vodimo u gluvo doba dana po ulici da se istovaruje bilo gde? Prosto je: komšije su zli, rođaci su gori, psi su gotiva. Ja imam tri komada u stanu i ništa im ne fali. Plus pomeraju nameštaj.
Gotivan Posted 27 minutes ago Author Posted 27 minutes ago 1 hour ago, Eddard said: Ajd ne seri više, majke ti. Vau, koji recnik pametnog i inteligentnog forumasa. Kad vidis da nisi u pravu odmah psovke. Ces ja tebi da popsujem sve po spisku? Ah da, ti si mocnik, ti ces da me banujes i izbrises moje poruke. Samo izvoli 45 minutes ago, DameTime said: Kako red nalaže, pošto se kolega propisno istovario, sad neko treba da pokupi za njim. 🙃 Ma da, vi serete cvece, kod vas kuckara med i mleko 31 minutes ago, moonovermarin said: Kao neko ko je veći deo života proveo po gradovima jbg, moram da priznam da je status pasa u istima sjajan indikator civilizacijskog stupnja. E sad, neko ko koristi izraz kulov nije baš pogodan za dalju priču (kao ni ker, pašče), ali što da ne. Ima ovde i nesrećnijih forumaša, strah od pasa je relativno benigna pojava. Hahaha, pobeda. Prosto je: komšije su zli, rođaci su gori, psi su gotiva. Ja imam tri komada u stanu i ništa im ne fali. Plus pomeraju nameštaj. E pa nije tacno, nisu svi zli. Mozda je do tvog ponasanja, mozda do tolerancije, mozda TI NE znas da se PONASAS pa svi ne valjaju a kuce ti je sjajnk sto mu das koru hleba i odmah te zavoli. Poenta ove teme nije u kucicima nego u sebicnim vlasnicima istih koji nama normalnim civilizovanim ljudima u urbanim sredinama zagorcavaju zivote
Eddard Posted 9 minutes ago Posted 9 minutes ago 18 minutes ago, Gotivan said: nama normalnim civilizovanim ljudima Lebe mekani
Recommended Posts